På tal om sött....

346465-96Hasselmusen är Närkes landskapsdjur. Musen är inte ens 1 dm lång utan svansen som nog är ungefär lika lång. Hasselmusen är utan tvivel vår minsta gnagare och svår att upptäcka. Jag själv har alldrig sett nån trots en del skogsluffande här i Närke!
 Bild från    amorsken.blogspot.com

Har den äran Fia!

346465-95 Jaa, ett av mina barn-barn Fia fyller idag 17 år! GRATTIS O KRAM   från farfar!

Det här är grejor.....

346465-94Med dom här kängorna känner jag mig som en bulldozer! Jag plöjer fram genom vatten, is, snö,grus, lera,sand o skog, ja just som en mänsklig bulldozer!
Jag fick kängorna av mina söner när jag fyllde 60 tror jag. Har inte använnt dom så mycket för än jag kom hit till Askersund. Ja, dom är bra o ha innan jag kan använda valkman skorna igen! Vädret idag har varit regnigt o ruggigt! Men rundan gick bra, det var huvudsaken. Den tog ungefär 1½ timme.
Närke är ju ett av Sveriges minsta landskap men Örebro län är mycket större! Så när vi i Askersund hade 5 grader i f.m. så kom det snö norrut i Nora o Kopparberg bla. Kopparberg ligger  endast ett par mil från dalagränsen och enl. vad jag hörde på radion så hade de fått ca 1½ dm blötsnö och det var besvärligt på en del vägar!  Nu i Askersund är det bara ½ grad + men det verkar inte som det snöar!

Det inte dumt med bröd...

346465-93Tycker den vite o hans kompisar nere vid strandpromenaden!
Tittat lite i tidningarna på nätet. Det jag tar upp har stått i alla tidningar jag läst!   Regelbunden motion gör dig tio år yngre enl. stor undersökning! Ja grattis Jan du är egentligen inte mer än 60!  En 60-åring med under 50 i vilopuls(hoppsan Jantelagen, sorry) Jag börja motionera regelbundet på hösten 2003 samma år som jag gick i pension vid 65 års ålder
Äntligen har Hollandsproffsen Markus Berg o Rasmus Lindgren tagits ut i landslaget i fotboll som behövs förnyas tycker jag!
Polisen har gjort rassior hos mcgäng ang vita pengar som blir svarta. Äntligen har polisen börjat stå upp mot de här gangstrarna men det skulle gjorts för länge sen, politiker!
Domedagsprofetior är det gått om dessa dagar. År 2036 kan en stor asteroid krocka med jorden bara så vi vet! Enligt andra domedagsprofetior är det ju frågan om jorden existerar då. Ah jag kör mitt race! Optimism behöver vi istället för domedag o fressten 1990 var det varmare i januari än i år, så de så!

Sista Edöbilden från projektplatsen

346465-92Här nere skall eller skulle de strandnära tomterna ligga ungefär. Naturligtvis kan man förstå att utsikten från dessa få och dyra tomter skulle vara superb! Nu avslutar jag "projektet" på bloggen men jag tycker lika illa om det som innan. Debatten fortsätter säkert i bl.a. Nerikes Allehanda!

Långrundan idag...

Ja, det blev det! Snön höll på o töa bort,slafsigt under sularna! men det skiter väl en viking i!  Rundan tog cirka 1½ timme. När värmen kommer brukar jag gå längre. Nere vid strandpromenaden tjattrade jag med änderna o bröd fick dom ochså. Den vita verkar inte vara mobbad eller stressad längre o höll sig väl framme! Min favoritaffär Netto fick besök efter dusch o sen frukost som vanligt. tar bara en kopp kaffe o en bit banan innan motionen

 Läst tidningar på nätet o skickat in ett foto till Nerikes Allehandas fotogalleri. I nån av tidningarna läste jag om Venezuelas president Chaves, är det riktigt som det skall vara där!? Det finns ju många som hatar USA av olika anledningar men Chaves hat  är ju obeskrivligt! Själv skulle jag alldrig komma på tanken att hata USA, har överhuvudtaget inget behov att hata någon, det närmaste i så fall är väl självmordsbombare!

Just nu....

Leder Sheffield United över Svennis Man. C med 2-1 i Fa-cupen. Inte direkt oväntat. Men Svennis har gjort underverk med det här laget hur som hellst. Zlatan o hans Inter fick 0-0 mot Udinese med 10 man. Fick en spelare utvisad efter 20 min., Zlatan hade ett par riktigt bra chanser.Snart blir det spansk fotboll i tv 4 +. Bra, ett tag var matcherna förvisade till tv 4 sport som jag inte har. Jag är trött på kanalernas oskick o flytta sport hit o dit! Det verkar som canal + skall visa sm-slutspelet i hockey på kanal 9. Då säger jag upp mitt canal+ abbonemang på kabelnätet!
Appropå ishockey så vann mitt favoritlag Djurgården över Linköping med 6-0! Nu har dom kommit igång igen!

Nått mer, jaa. Tidningar varnar för transfetter, det kan bl.a. ge nån sorts prostatacancer. Smör är nog inte så dumt ändå liksom ost o mjölk! men tidningarna säljer nu mest på domedagspredikningar av alla de slag. Jag kör mitt race, bregott ä gott!

I den svenska ankdammen skrivs det nu rätt mycket om att tuffa Mona o förarglige Per inte går hand i hand precis. Det säljer säkert ochså. Nu är alla överens om att det är en läcka som har förstört det hela!

Sen tycker jag vi skall komma ihåg bland det vidrigaste som hänt i vår historia! Det är nämligen Förintelsens Minnesdag, ja just det idag!

Titta o njut....

346465-91Ja, när jag vakna i morse var det som halleluja eka inom en! Solen lyste, några cm snö täckte marken, Örnie börja sjunga(eller vad man ska kalla det), jag såg nästan skotten på mina nyklipta hibiskusar växa i ljuset, undertecknad fick  vinterskorna på sig(ja även det andra) o for med ett glädjesprång ut genom dörren på rundan. Livet är härligt, idag var det nästan ett snäpp bättre!

Den här veckan tycker jag  det har varit både vår, vinter o höst i Askersund! Jag har gått mina rundor o förvånat mig. Omväxling förnöjer säger de kloke! Ja det håller jag med om. Det just det där o ha förmågan o va förnöjsam o det är helt gratis! O det är ju väldigt bra för en pensionär! Nä nu skall jag gå o se Zlatan på tv!

I dag blåser det bra...

På rundan blåste det bra i regnet! Nere vid strandpromenaden blåste det nästan lika mycket som det brukar blåsa längs österlenkusten! Änderna hade gått upp o ställt sig på det vattensjuka gräset, en del av dom låg o vilade, bl.a. den vita. Usch det såg kallt ut!. Väl hemma blev det den vanliga lätta styrketräningen Jag kände mig pigg o fräsch idag motför i början av veckan.
I www.riff.se har jag inlett en artikelserie om svenskt jaktflyg från -40 talet till dags datum. Endast ett av dessa plan i min serie har jag alldrig sett o artikeln om det planet kommer i februari!
  Den gamle finansministern Pär Nuder har  blitt av med sitt uppdrag som finanstalesman hos socialdemokraterna men  Pär  har inte fått sparken säger Mona Sahlin! Är nästa att inte få sparken Marita Ulvskog!? Just nu vet man inte var man har den ene eller den andre av mer eller mindre maktgalna politiker! Hoppas det klarnar till 2010!
Nä nu får jag börja studera morgondagens v-75 som verkar knivigt enl. experterna. Det är ju så att skall man vinna storkovan så skall man inte vara expert.

Städning o filosoferande

Jag brukar städa på torsdagarna! Det ä kul för det är lättstädat i min lägenhet. Sen har jag skaffat mig ytterliggare en hjälpreda(förutom dammsugaren) som heter Super Sweeper, batteridriven grej, nån slags skyffel med borstar, perfekt till brödsmulor,  fågelfrö  t.ex. Ja dom säger ju att man skall hänga med i utvecklingen. Den här utvecklingen kosta 170 kr ca,  som hittat!

Jag gick o tänkte på ordet floskel(intetsägande fras). Är det inte det ideologiska floskler de politiska partierna håller på med, särskillt de 2 största? Jag tycker inte det har ändrat sig på de senaste 30-40 åren trots att världen o tiderna har ändrat sig radikalt.  En annan har rört sig på den politiska skalan under årens lopp och jag tycker jag börjar genomskåda politiken, det är makten det fråga om o inte bara för partiet utan för människorna i dess topp! Sen manipulerar man människorna bl.a. med floskler för att övertyga dom om att det är bara mitt parti som står för sanningen!
Sanningen är den att vårt lilla land tillhör en stor värld och dagens sanning är att det är den makten som styr oss o det kan inget floskelparti göra nått åt!  Samla ihop vår befolkning på 9 milj. o för över den  t.ex till miljardlandet  Kina, vem hade märkt oss! Det hade blivit liksom musen som röt!

Lotta Grönings inlägg......

Rundan idag gick bättre än jag trodde. Kanske jag svettades ut " det onda" i måndags natt? All right, idag såg jag rådjur i hembyggdsparken där det var vitt på marken. Kom några snöbyar här i Askersund för några dar sen! Men i natt skall det bli regn så nu var det roliga slut, snö lyser ju alltid upp

Lotta Grönings inlägg i Aftonbladet är alltid läsvärda. Häromdan skrev jag i min blogg något om att var det säkert en del människor bara ger  Sverigedemokraterna sitt stöd för att dom är invandrarfientliga?! Jag menade att det ochså är annat som t.ex vårdköer, folk är missnöjda  att polisen inte riktigt klarar av det växande våldet,  viss oordning i skolan m.m. Folk är alltså missnöjda med de etablerade partiernas sätt att lösa dagens svårigheter menar jag!  Det är ju ochså sant att Sverigedemokraterna har fått sina mandat av folket i ett allmänt val! Lotta skriver  bl.a. att hon tänker på de gamla diktaturerna i öststaterna när hon ser hur flera av riksdagspartierna hanterar vår demokrati!! Nä, växer missnöjet med de etablerade partierna så är det tyvärr stor risk för att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen 2010, tror jag, Jan alltså!

Lotta har som rubrik igår -Vågar Mona Sahlin säga sanningen-. står socialdemokraterna för sin förda politik på-90-? Äntligen tycker Lotta att kanske det är så att Socialdemokraterna( jag tycker alla riksdagspartier) tar problemen på allvar och talar med de människor som bl.a. känner sig orättvist behandlade och skyller försämringarna på invandrarna!

I dagens artikel skriver Lotta -vi har fått en enda stor blålila röra- något som jag även på mitt vis beskrev för några dar sen! Bl.a. skriver Lotta att hon är så himla less på dessa ideologiska partiträtor som försöker få oss att tro att det finns ett höger- o vänster trots att de är överens om det mesta! Lotta är ochså himla trött på  Moderaternas vänstervridning o Sossarnas högervridning!

Sedan avslutar Lotta med att tycka- ge mig nytt blod i politiken, fristående , tänkande politiska debattörer som söker förändring i stället för att försvara makten o bevara den-!

Det var skönt iallafall.....

346465-90I natt svettades jag så mycket att jag bäddade om sängen i morse! Jag är ju ingen gnällspik men nån infektion eller nått  har jag kanske i kroppen!  Jag åkte iallafall in till Örebro vid 8:30 tiden. Steg av på resecentrum gick o fika och gick därefter till Katolska kyrkans expedition på Järnvägsgatan och träffade kyrkoherden. Församlingen jag tillhör heter St Eriks och är alltså min hemförsamling nu när jag bor i Askersund Hade ett bra möte med kyrkoherden och har nu den biten avklarad! Det kändes skönt ! Det tråkigaste är att det ej går bussar på helgerna då gudstjänsterna är varje söndag i Örebro och en gång per månad tror jag det var i Laxå o Kumla!  Det blev ju ingen övernattning hos Rolf o Ann-Marie, ringde o förklara situationen för Ann-Marie. Kände för att åka hem istället. Hann dock med några promenader mellan bussturerna o fikandet bl.a. i statsparken där dom verkade göra om lite! Fotot på den här killen är taget i statsparken just och han ser ungefär lika hängig ut som jag gör och känner mig!

Idag såg det ut så här

346465-89Jag tar ju som sagt ett foto ca var 14 dag på denna platsen i Hembyggdsparken. Förra gången var det snö!

På långrundan idag såg jag den vita anden lugnt simmande bland de andra änderna, sist for den ju omkring som Kalle Ankas fotoobjekt på julafton! Längre ut på vattnet, ca 150 m bort landade en liten flock gäss, troligen kanadagäss. Ibland hade det vart bra med en kamera med teleobjektiv men det får gå än då.

Har lagt in en del mesar i mitt fågelalbum på datan. Några arter liknar varandra rätt  mycket! I morgon blir det Örebro, bussen går 8.30.

Efter storm kommer solsken!

Ja, det uttrycket passar bra idag, strålande sol o nästan lugnt på rundan! När jag gick längs strandpromenaden sprang den vita anden om kring där längs sjökanten. De andra änderna låg o flöt i vattnet o tog det lungt. Den vita har ett konstigt beteende tycker jag, åtminstone emellanåt! Dock när jag matade änderna höll sig den vita väl framme, måste dock erkänna att jag slängde bitar mot den. Vi får se hur den vita anden klarar framtiden? i Askersund, håller ögonen på den!

V-75 gav en ca 2.000 på en 7 så det blev jackpot på 5 rätt, pengar som föres över till v-75 på Bergsåker den 26. Själv fickjag in 20 kr på en dubbel, inte mycket o hurra för. På svågertippset blev det några sexor, det står till nästa omgång!

Läste i AB om Clifford som hade dåliga värden på blodsocker o kolestorol(ärftligt). Han började träna o ökade dosen succesivt och har nu gått ner 30 kg. Medicin mot kolestorolet får han dock fortsätta med! Det påminner ju om hur jag tog hand om min situation för några år sen. Några genvägar finns inte!

Seiten www.gulstad.no rekommenderar jag!  Bl.a. fantastiska naturbilder från Lofotenområdet i trakterna för Hurtigrutten!

Lugnet före stormen?

Det blev en lång runda i dag i  småregnandet. Nere vid strandpromenade kom den vita anden springande i full karriär, de andra änderna var mer avvaktande. Naturligtvis hade jag glömt brödet  så det blev ingen mat. Jag fick nästan dåligt samvete på nått  vis eftersom anden kom så förväntansfullt! Anden ja, på tisdag skall jag träffa min kyrkoherde i Katolska kyrkan i Örebro, St Eskils församling. Nån planering för framtiden får man ju ha när man blir 70  i år!

Från och med I natt skall det bli stormbyar varnar dom i radio Örebro, ska titta på barometern, nä den har inte precis sjunkit  men lågtrycket har kanske inte börjat på o komma in ännu!? V-75 går på Åby(Göteborg)  i morgon, det blir inte roligt för hästar o kuskar! Nä nu skall jag gå o se på tv.

Vad är detta?

I dagens Aftonblad står det att 55% av de tillfrågade i en undersökning som gjorts av den välkände valexperten Sören Homberg  inte visste vilka som satt i regeringsställning inför valet 2006!! Hur i allsin dar går det då till, tar man bara en röstsedel av gammal vana o röstar utan att veta vilka som regerar just då o vad dom har uträttat på gott o ont!
Holmberg menar ochså att då kan det vara svårt o utkräva ansvar om det finns så osäker kunskap om en regering!
Ja, på nått vis är kanske varje val  nån sorts missnöjes yttring över olika saker till höger eller vänster utan att veta egentligen varför man röstar just så!? De som tjänar mest på det är ju de största partierna, Socialdemokraterna o Moderaterna!  Nä här behövs ett stort parti till som kan ta focus från"så har det alltid vart partierna"! Annars får de här partierna se till att regera ihop för att få ordning på saker o ting, men de går ju inte för vem skall dom då  skylla på år efter år efter år efter år efter...... Nä Sahlin vad vore du utan Moderaterna, ingenting o vad vore du Reinfeldt utan socialdemokraterna, ingenting! Jag börjar på o bli trött på de tingens ordning och jag tror det i längden är en nackdel för Sverige! De är ju inte så att något parti av de här 2 har monopol på den så kallade sanningen! Så är det väl inte i det verkliga livet! Att aldrig kunna ge varran beröm nån gång de låser ju politiken o vårt land!


Edöprojektet....

346465-88Enligt uppgift skulle här ochså finnas tomter förutom nere vid sjön som naturligtvis måste vara mer lockande! Härifrån blir det  väl inte nån sjöutsikt? När jag såg på o gick på  detta nästan sanka område undrar man ju vad kommer det att kosta o dra avlopp, bygga vägar o cykelvägar m m? Undrar gör man ju som lekman!

Ny lokal

346465-87I dag har det varit månadsmöte för pensionärsföreningen Spf. Vi har hyrt ny lokal nere vid hamnen nästan, Iogt-Nto lokalen. Idag vann jag inte något på brickorna! En man från Lekeberg visa ett bildspel, Årstiderna till vacker klassisk musik. Vidare berättade Torsten om resorna vi skall göra i sommar(endagarsresor)! En skall gå till Nora i slutet av maj men då är jag i S-holm, en skall gå till Nås i början av juli( intressant, där växte min far upp) en skall gå till Motala o en till Zarah Leander museet i närheten Norrköping, båda i slutet av sommaren! Vad har jag mer gjort i dag, jo pratat med Rolf o Ann-Marie i telefon o med Lars i södern ochså! Ja, det räcker bra!

Edöområdet, skog avverkats

346465-86Eftersom jag och andra är kritiska mot Edöprojektet begav sig jag och en kompis oss dit en dag i halva december för att beskåda området. Den här bilden visar ett område som Askersunds kommun avverkat! Det är ju deras mark och virket har väl sålts förståss. Hur mycket pengar kommunen fick in har jag ingen aning om och vad det använts till vet jag inte heller! Till vänster fortsatte vi mot området där en del tomtmark fanns. Ny bild kommer!

Rundan i dag en runda som alla andra! Då jag inte  ser gåsen längre riktas mitt intresse mot den vita anden som jag "omhuldar". Den verkar vara lite mobbad står  lite för sig själv ibland men när det blir bröd då försöker den ochså hålla sig framme. Det verkar ochså som några fjädrar ryckts från hjässan. Ja, det tydligen inte bara i skolan eller på andra ställen som det mobbas. Livet som and verkar ochså hårt om man är olikfärgad!

Inget större förtroende

Enligt  Expressens webbfråga ang. det svenska rättsväsendet svarar 96% att dom inte har något förtroende för det ! Jag själv tänker på de här pojkarna som blev dömda p.g.a.  att ha misshandlat en annan pojke till döds. Trots detta har de tydligen kunnat röra sig fritt och är nu häktade för misshandel o hot igen. När bl.a. sånt här händer är det ju inte konstikt att folk tappar förtroendet för rättsväsendet !

Jag tror ochså att då tilliten försvinner för rättsväsende, skola, polis o sjukvård t.ex., börjar folk finna sympati för Sverigedemokraterna o inte bara p.g.a. den ständiga förklaringen om invandrarfientlighet. Det tycker jag de etablerade partierna skulle tänka på!

Idag kom mitt senaste inlägg ang Edöprojektet in på Åsikter i Nerikes Allehanda. Det är rätt konstigt återigen att bygga badhus har inte  Askersunds kommun råd med men att satsa på ett så omfattande projekt som Edöprojektet är  det är inga problem med! Nått konstikt tänkande är det!

Ikväll kommer serien Stridspiloterna i kanal 5 kl 21:55! 4 avsnittet av 6 är det och alltihop är verklighet o handlar om hur svenska grabbar utbildas till stridsflygare för att efter 3 år vara fullfjädrade Jaspiloter!

Sicket väder!

346465-85Idag på långrundan var det ett strålande väder!  +6, lugnt o strålande sol. Kortet är taget från Borgmästarholmen åt norr mot hamnen. Det gäller ju att njuta av dagen trots det "onormala" vädret! Jag blir 70 i år o tänker inte oroa mig! Skulle man ta åt sig av alla domedagsprofetsior när det gäller det ena o andra så skulle man lika gärna kunna dra nått gammalt över sig eller vad det heter! Det gör jag inte!  Jag sopsorterar o njuter av livet! Sån action som det blivit när det gäller miljötänkandet! Vi människor klarar upp, det, så det så! Nu skall jag CYKLA o handla på min favoritbutik, Netto! Bara en sån sak!

Läste i tidningarna....

Det klaras upp allt färre mord står det i en av tidningarna! Men det lungt, det jämnar ut sig(egen teori) Polisen klarar av fler andra brott desto bättre t.ex att "gripa" folk som cyklar utan ljus i mörkret!

Tja, i en annan  tidning läste jag att kvinnor blir sjuka av ojämnlikhet! Jag tror(egen teori) att kvinnorna inte kan bli riktigt  jämnlika förrän vi män klonats på nått vis till att ochså kunna föda barn! Frågan är om det räcker för fundamentalistfeministerna!? Sen kan man ju bo själv för att komma undan problemet, då får man ju göra både mans o kvinnosysslor! Ah, jag får gå in o titta om jag hittar mer intressanta grejor o läsa, återkommer kanske!

Vilken skön runda..

346465-84Alla rundor är ju sköna tycker jag beroende på naturen här i Askersund ,men lyser solen blir det ju en extra krydda! Dessutom körde jag rätt hårt idag o kommer o göra så då jag gått upp 2kg under helgerna sådär! Som sagt, det skönt o lägga in ett kol extra under en period. Änderna var på allerten idag o jag behövde knappt prassla med brödpåsen förrän dom flockades kring mig! Den vite var ochså med(syns liksom lite för sig själv ner mot vattnet)

Har den äran Bengt!

346465-83 Idag fyller mellansonen Bengt 42 år! GRATTIS BENGT! Jag brukar säga till mina söner där nere i södern " ni är ju snart lika gamla som mig!" All right ,jag är stolt över mina söner o barn-barn. Hälsn till hela klanen!

Jag måste visa..

346465-82Jag tror att det är idag min syster Elisabet o hennes man hämtat hem denna dvärgschnauzervalp, en hona! Vilken goding, man blir ju sugen!  Fick hur som hellst  den här bilden på datan idag. Jag vet att hunden skall heta Edda. Jag har sett Elisabets dotter Kajsas hona av samma ras men inte samma färg. Trevlig ras har jag förstått o stor på nått vis trots sin relativa litenhet.  Rasen verkar jättetufft charmig!
En annan goding tycker väl många Carola Häggkvist är! Inte jag inte! Sommaren 1993 satt hon nån meter bakom mig o mitt  äldsta barn-barn Pelle, nu 19 år, när vi var i Stockholm o titta på en gospelkonsert i Kungsträdgården! Jag blev ganska irriterad på henne, truten gick i ett under hela konserten!  Jag vet inte jag, antingen är hon utstuderat "kåt" efter presslöpsedlar eller ochså är det nått som inte.......?!  Storhetsvansinne?

Vi börjar förstå...

Ja, vi börjar förstå att kärnkraften är bra för miljön om vi nu inte visste det innan! Att i nån slags naivitet tro att en massa vindkraftverk o solfångare räcker för vårt framtida elbehov duger inte tycker jag! Folkpartiet går nu ut o vill bygga fler i Sverige! Alla tiders! Nya kärnkraftverk ännu säkrare o kanske billigare. Jag tror ochså att majoriteten av svenska folket vill bygga fler! Det inte bara i Sverige som kärnkraftens betydelse uppskattas. I utlandet är det flera länder som förstår att för miljöns skull är det bäst med kärnkraft för att få bort kol o oljeeldade kraftverk för att minska koldioxiden!

På rundan idag såg jag solen o 6 grader varmt var det. Så mycket som det blåste nere vid Vättern var länge sen jag upplevde! Nästan lika jäkligt som vid ostkusten i Skåne! Jag gav änderna bröd idag ochså, mjukt för en gångs skull! Annars får dom äta som jag, hårt  Några är så tama att det går att mata dom för hand, men ibland får man sig ett tjuvnyp i fingret av dom glupska rackarna!

Jaha nu blir det o studera v-75 programmen i e.m. Skall på stan ochså!

Ja,ja, säger då det..

Läste i Aftonbladet att F.n varnar för global kris! Den här gången gäller det ekonomin som väntas stangera!

Ja, Gina Lollobrigida har....

346465-39 Jag alltid tyckt om sen jag börja se hennes filmer på mitten av -50-talet! Oj,oj,oj, vad jag drömmde om henne på nätterna, det inte lätt o va tonåring o förälskad! 

På rundan i dag var snön nästan borta utom på den högsta punkten på slingan där det var mycket snö kvar! Inga andra simfåglar än änderna syntes till. Har förlorat hoppet om att återse den vingskadade gåsen trots att han verka pigg o gick både på land o betade gräs o simmade utan besvär. Läste i tidningen att Miljöpartiet vill höja bensinpriset med 2 kr litern. Snart vill dom väl höja etanolskatten ochså. Etanolen lär ju inte heller vara så miljövänlig. Bäst lär ju biogasen vara för miljön o batteridrift förståss! Läste ochså att Engelsmännen bestämmt sig för att bygga mer kärnkraftsverk! Det tycker jag Sverige ochså skulle gjort o inte lagt ner Barsebäck! Finnarna bygger ochså nytt! Men vi i det här lilla naiva landet vet ju alltid bäst!

Var 14 dag blir det....

346465-81 Ja, så här ser det ut idag i Hembyggdsparken under min runda! Tänkte ta ett foto från samma plats, ja var 14 dag. Intressant kan det vara att se växlingarna i naturen på samma ställe. Idag hade jag bröd med mig till änderna vid stranpromenaden o i hamnen. De i hamnen verkade mycket tamare än de vid strandpromenade! Ny flock vid strandpromenaden?
Snön försvinner nu mer o mer, det är + 3 ute!

Efter att ha konfontrerat mig med ULVen i SKOGen har jag tittat på en av mina bilder på Gina Lollobrigida. Jag måste liksom komma i balans!

Nästan i klass med Gina Lollobrigida?!

346465-80Ja, oj,oj, oj,! Det skall gå långt innan jag jämför nån med en av mina idoler Gina men här är det på gränsen! Denna kvinna, Marita ULVen i SKOGen gör mig lycklig nästan varje dag! Vilka uttalande,  vilken bredd inttellektuellt, vilken förmåga att vara generös mot  oliktänkande, vilken humor, vilket tunnelseende, vilken förmåga att se annat än svart o vitt och vilka analytiska uttalande, det så man ryser av vällust! Marita har så många fantastiska uttalanden och vilken bakgrund, varit medlem i Kflm!

Jag måste ochså citera 2 av hennes uttalande som kommer att gå till historien p.g.a. skarpsynthet o mänsklig värme.  1 " det  kändes som en  statskupp" uttalat efter valet. Jag har inte ord, vilken analytisk förmåga! Vidare då när dataskandalen som folkpartiet stod för uppdagades kom Marita med följande jämförelse att Lars Leijonborg inte var bättre än en våldtäcktsman, tog hon senare tillbaks, vilket jag inte kan förstå!

Ja,  jag hoppas Marita fortsätter o charma mig med sina sostifikerade uttalanden som visar en varm kvinna som även i fortsättningen har empati för oliktänkande!

Min egen lilla analys blir att Marita är en stor tillgång för Alliansen!
Foto www.warnberg.blogg.se, citat Wikipedia P.s Tyvärr gick min ännu mera spontant skarpsynta politiska analys åt , hm, SKOGen p.g.a. serverfel i går kväll! D.s.

Idag har det regnat

Ja, i förmiddags åkte kompisen Lars hem mot Skåne! Vi har haft det jäkligt trevligt dom här dagarna, trivsamt kan man nog säga. Snön tog slut i Jönköping telefonerade han. Ja Lars vi hörs imorgon, det är ju Solvalla tipset! Det har regnat idag som sagt och är nu +1,7 så imorgon töar väl det mesta av snön bort tyvärr!
Hur som hellst nu kör jag mitt race igen om dagarna, det funkar ju ochså bra, ja alltså motion, "fågelskådning", styrketräning, blogg, fotografering m.m. m.m.. 

Paus i Hembyggdsparken...

346465-79Ja, var skall jag börja. All right. Snön kom ju som sagt till Askersund som synes!  idag är det+1. Kompisen Lars från Skåne står i Bertil Boos paviljong, en kopia från när det begav sig på -40-50-60-talet. Bertil Boo var ju från Askersundstrakten och en välkänd sångare i den tidens Sverige. Hans "hit" bland många var väl -Sången om Warschava-. Han var mycket populär faktiskt o kallades för den sjungande bonden!
Appropå snö förresten, titta på förra inlägget! Jag säger bara CHARLOTTE KALLA, man har inte superlativer nog för denna kvinna! Vilken fantastisk bedrift hon gjorde i gårdagens final av Ski de Tour. Det var ju så jäkla spännande  o en miljon fick hon också!  Kalla är värd varenda krona. Nu får vi inte "bränna " ut henne varken media eller andra, hon är ju bara 20 år!
För övrigt har jag inte sett gåsen, det är länge sen nu. Snart ska jag gå ut en runda då blir det spaning! Lars ska ut o köra runt lite i Askersundstrakten.

Vilken tjej!

346465-78Jaa, ord finns inte för att beskriva denna kvinna! O även ifall hon blir skadad o inte uppnår samma formtopp som just nu så har hon ju framtiden för sig! Charlotte Kalla är ju inte mer än 20 år! Hon måste ju ha samma talang som Carolina Clyft o Anja Persson t.ex! O vilken utstrålning hon har!

På rundan idag var det nästan en decimeter snö! Min ensamma favoritgås såg jag inte till, börjar bli lite orolig! Däremot såg jag gravänderna på nära håll när dom kom simmandes ut från en vassrugge! Annars var det inte mycket fågelliv, blåser o var kallt -2,6.
När jag kom hem hade en av mina kompisar Lars pratat in meddelande på telesvararen. Han kommer i.e.m. nån gång.  Har 55 mil o köra Min svåger Erland ringde ochså. Vi tyckte vi hade haft en mycket trevlig dag igår!
Foto. www.city.se/polyfoto

Så här såg det ut när jag kom hem...

346465-77När min svåger körde hem mig idag så såg det ut så här i Askersund där jag bor! Jag säger bara ALLA TIDERS! Det börja på o bli riktig vinter när vi kom till Olshammar 2 mil syd Askersund. Enligt meterologen skall det bli 5 plus på måndag, hoppas han har fel! Bjöd min svåger på middag  nere vid hamnen o vi hade trevligt som vanligt. Vid ½ 3-tiden körde han hem de 8 milen till Hjo, hoppas det gick bra! I morgon kommer en kompis från Skåne o hälsar på!

Nyårsdagen...

346465-76 EN av mina systrar bor utaför Hjo i huset nere vid Vättern endast 20 meter från stranden. Där har jag firat många sommarlov på den tiden mina föräldrar hade kåken som sommarstuga o senare när de var pensionärer. Som synes inget vinterväder precis. Vi hade ett bra o lugnt nyårsfirande!

RSS 2.0