Hann hem innan det börja regna!


När man ser den här bilden tror man ju inte att det skulle börja regna lite senare på förmiddan. Fotot är taget söder ut vid en liten å som mynnar ut nere vid strandpromenaden. Så grönt allt är ännu. Det har ju inte varit så kallt trots att det regnat en del o blåbärsriset t.ex har ju gottat sig åt tillvaron. Nästa vecka skall det enl. Nerikes Allehanda bli fint väder. Min pinne(Manneken Pis) på balkongen hänger varken ner eller upp. Den är klockren i bedömningen. Barometern behövs knappt!

Sen vände jag på kuttingen o fota norrut. Ditåt gick jag mot idrottsplatsen o första skogsrundan.. När jag har gått förbi det vita huset på en grusväg viker jag av till höger mot idrottsplatsen o sen vidare då.
                       Rundan idag gick i bra fart. Nere vid hamnen var det full fart! Där satte man upp stånd för i helgen skall det bli antikmarknad i stan! Hoppas verkligen vädret bättrar sig för nu regnar det så, ja just, det står som spön i backen. I kväll kommer jag att se på DN-galan i tv. Fara värt är att regnet hinner dit innan tävlingarna börjar!

Katten ochså, jag glömde ju katten!


Det var ju besök på Kinaparken i Bastedalen igår. På en av paviljongerna huserade en katt som såg lite annorlunda ut, Lite annorlunda klippt bl.a. Katten var så kelen så den höll på o rullade runt i ett så det var svårt o få en bild när den stod still o var upprätt. Den var klippt? så den liksom hade en man och var väldigt "smal" över magpartiet. Lite klippt? som ett lejon. Men det är kanske så här som en kinesisk katt ser ut ?

Getterna är kul att fota, mina favoriter på hemnbyggdsgården är dom! Annars syntes ej en enda tvåbent varelse till på gården. Dom var väl o åt frukost eller tog en fikapaus.

 Vid strandpromenaden en bit ut såg jag sommarens första kanadagäss, vad det nu betyder ? Vad jag har lagt märke till i år är att jag sett ovanligt lite doppingar i vår och i sommar. Och i vassen  nedanför kyrkan har jag bara sett ett enda bo!  Har inte sett så lite doppingar sen jag kom till Askersund!
                                 Motionen gick bra som vanligt. Inget att klaga på! Nu blr det till att plocka lite blåbär för dagen. Får inte ner mer i frysfacken!

O vad gjorde jag idag då?


Jo, mina Örebro(Södra Bro) kompisar Rolf o Ann-Marie kom och hämta mig vid 10- tiden för att åka o besöka  Bastedalens Kinapark 1 mil söder Askersund. Den här parken är ganska känd och i sitt slag en unik anläggning i Sverige. Här finns berg o sten, paviljonger, dammar och växter i en fin harmoni. Själv har jag varit här med mina föräldrar för länge sen,  o med min familj för många år sen. Prata med en av mina söner igår och han kom ihåg det och trodde ochså att min mor var med!
                                  När man börjar vandringen i parken så kan man hälsa på den här Buddhastatyn som liksom sätter sin prägel på det hela, fridfullt på nått vis!

O fridfullt är det i den vackra parken med sina dammar o unika växter o paviljonger. Mycket vackert är det!

I mitten av parken gick den här gräsvägen  där vi kunde se allt i den långsmala parken omgiven av bergväggar. Vi kunde ochså gå en del på sidorna och det här fotot är taget innan slutet på denna fridfulla vandring. Numera är Kinaparken knuten till Bastedalens Herrgård vilket nog har gynnat parkens fortsatta skötsel o "välbefinnande" så att säga!

Sen på hemvägen stannade vi på rastplatsen vid Hammarsbron och beundrade den vackra utsikten över Vättern o åt vår medhavda matsäck

O sen parkera vi på torget i Askersund och gick längs strandpromenaden till bron över till Borgmästarholmen där vi drack kaffe på serveringen. Vi hade det väldigt trevligt och diskuterade bl.a. min så småningom förestående flytt till staden där jag växte upp, Örebro. Bl.a. skall jag när jag åker dit om några veckor till Roff o Ann-Marie gå upp på ÖBO(Örebrobostäder) o sätta upp mig på kölista! O sen skall vi gå på allsvensk fotboll o göra ett besök i Arboga  mm! O mina andra kompisar Sven-Arne o Margareta skall jag ochså träffa. O när jag reser hem tänker jag hälsa på min kusin Åke i Kumla. Det är vekligen på tiden! Jag säger bara, alla tiders!

Vad gjorde jag igår då?


Ja, det är ju inte så svårt att komma ihåg!  Motion, motion, motion ! Blåbär, blåbär, blåbär ! Som synes är det fin kvalite på blåbären och dom tar alldrig slut. Till och med kart har jag sett I går var jag på det första stället igen, börja om från början !

O den här bunken blev alldeles full efter några timmar och det var bara att cykla hem o frysa in. O nu har jag fyllt 2 ordinära frysfack i kylskåpet med påsar med blåbär. Kanske jag kan få in några till! Sen kan jag plocka någon liter varje dag o ha i kylskåpet för att äta upp så får de frusna blåbären ätas när säsongen är över!!

Fart på både den ene o andre!


Nere vid strandpromenaden är det inte svårt att få fina bilder. Det här är en vy över den vackra och naturskyddade skärgården som sträcker sig nån mil? söderut. Som vanligt pratar jag med olika personer men inte mötte jag särskilt många. Men det beror på att jag var ute ganska tidigt, vid 8:30-tiden

Den vita ankan o hans kompisar var det full fart på ner mot sjön. Kanske beroende att en hund med husse närmade sig O bli fotograferade är dom ju vana vid !Det är 3 sommaren som ankan vistas här vid strandpromenaden o ibland i hamnen. Vinter som sommar sen han o de 3 andra ankorna rymde hemifrån.

 Sen hamna dom i vattnet. Här är inte lätt o se vilka som är and eller ankhonor. Den första är en andhona, det ser jag på näbben! Jämför färgen på ankhanens o andhonans. Storleken skiljer sig ochså. Änderna har lite  större!
                            På mig var det ochså full fart! Kände mig mycket piggare än igår då jag var ganska trött. Ju mer motion desto piggare blir jag! O i em blir det blåbärsplockning utan stress. Har ingen anledning o jäkta!

Blåbär o ollonborrar...


 Idag blev det till att kröka ryggen igen! Finns fortfarande mycket blåbär kvar att plocka. det här "lilla" stället visade sig att innehålla mycket blåbär. Som längst gick jag bar lite ovanför stenen. Fick nog fatt i en 1,5 liter här! Hade med mig 3 liter hem. Började plocka på ett annat ställe.

Den här bilden tog jag på det första stället, Har snart fyllt mina frysfack där hemma. Sen går jag ut o plockar för dan så behöver jag inte ta av dom frysta på ett tag. Mot slutet var jag rätt trött men det är det värt. Jag piggnar fort till igen när jag fått mat i mig.

 Jag såg flera ollonborrar mens jag gick o plocka. Dom var inte så stora så det var väl unga borrrar. Jag vet inte hur länge sådana här insekter lever. Får ta reda på det via google, För övrigt så har jag pratat med min "Björneborgskompis" Rolf idag o hans fru. I kväll tänkte jag se på sportspegeln för jag hörde i radion att  den unga simmerskan Sara Sjöström slagit världsrekord på 100 m fjäril i VM eller EM i simning, lång bana, i Italien. Det var i semifinalen! I morgon blir det motion på förmiddan o blåbärsplockning på eftermiddan!

Ett härligt foto från anno dazumal!


Jag vidhåller fortfarande att för mig är nuet en förening av nutid, dåtid o framtid. Det här fotot fick jag häromdagen via meil av min vän Cai i Frankenthal Tyskland. Historien började med att Cai bodde hos oss i Örebro 1946 i ett år. Barn led ju av sviterna från andra världskriget och Cai kom till oss för att helt enkelt komma ifrån sitt o familjens trauma och för att äta upp sig. Han var älsta barnet i sin familj som mot slutet av kriget lyckades undkomma sovjetmaktens offensiv och tas om hand om på den amerikanska sidan! Jag glömmer aldrig när Cai dök upp hos oss på Sturegatan, Särskilt glömmer jag inte hur han storögt tog itu med söndagsmiddagen som bestod av tupp från farmor i Gällersta och  läskedryck som min far alltid? köpte just till söndagen. Vad vi hade till efterrätt har jag glömt. Sen har det mig berättats att Cai tillbringade en stor del av natten på toaletten. Magen klarade inte av "frosseriet". Jag var vid den här tidpunkten 8 år o Cai 6.
                               Cai minns den här tiden med glädje och hade mycket kontakt med min kära mor och nu är det Cai och jag som fortsätter kontakten. Första gången jag såg Cai igen var sommaren 1954 eller -55 då jag ensam åkte tåg från Luleå via uppehåll i Stockhom till Köln. I Köln tillbringade jag ett par månader med familjen i deras villa. Nästa gång jag såg Cai o hans familj var några år efteråt i vår stuga i Hjo. Sen dröjde det många år.  På 80-talet hälsade familjen på mig i S-hamn över en natt på väg till en hyrd stuga i Borås. Den sommaren regnade det väldigt mycket och Cai berättade senare att det hade regnat hela tiden under deras vecka i Borås.
                                  Sen åkte år 2001 jag och ett av mina barn-barn Måns till Cai o hans familj i Frankenthal(ligger inte långt från Mannheim) Där hade vi en fantastisk vecka, jag och Måns! Dom bjöd oss på allt! Inte ens glass fick jag köpa till Måns eller bjuda på någon! Förutom att Cai i ord beskrev den fina tiden i Örebro så ville han ge Måns o mig allt under tiden vi vistades i deras hem. Det var väldigt rörande o höra hur mycket året i Örebro betydde för Cai.
                                      Sista gången jag såg någan av familjen var i Berlin 2006 då jag och en kompis var där en vecka under fotbolls- VM. Cais o Ingrids dotter Anke visade oss runt i Berlin särskilt i det området där muren stått inte så långt från Brandenburger Tor!  O häromdagen fick jag flera kort från Anke med hennes o Eberharts nyfödda baby!
                                            På det gamla fotot syns jag till vänster om min mor och hunden Diana. Cai syns till höger om min mor och mina systrar sitter på gräset. Att det är på sommaren går ju inte att betvivla p.g.a. hässjan. Somrarna tillbringade familjen i sommarstugan utanför Hjo, ca 50 meter från Vätterns strand!
                        Jaa, det är inte utan att jag blev lite rörd när jag fick kortet via datan. Och visst tål sådana här minnen och andra att finnas i nuet!, Fattas bara! Tilläggas kan att Cai och jag nu är i 70-års åldern!

Tjaa, vad har vi idag då?


Vi kan ju ta fram lite kaniner ur hatten! De nya burarna  på hembyggdsgården blev( åtminstone) delvis klara och 2 av 3 är nu fyllda med kaniner till barnens förnöjelse och andras.
                            Det är rätt jobbigt att köra igång motionen igen efter ett par veckors uppehåll. Men som sagt det gäller att kämpa o "kröka" rygg. Hä int bara o gapa o tro att stekta sparvar flyger in i munnen. När jag är ute o går på mina rundor så är det mest medelålders o äldre som jag möter. Inte så mycket ungdomar. Det gör mig lite bekymrad!  I blåbärsskogen ser jag inte heller särskilt många yngre. Jag läste ochså häromdagen att svenska folket blir (hm) korpulentare!

Här har jag  kommit till slutet av min runda. !0 min hem kanske. Den här gatan, storgatan, går förbi torget o rätt upp norrut, eller nordväst åt . Längst upp på vägen går jag till höger och upp mot norra kyrkogården!

Och på kyrkogården kan man sitta på en bänk o titta på denna vackra minneslund. Jag brukar inte sitta så länge men hinner filosofera om både levande o döda. Det är fina tankar och med fötterna på jorden är det inget problem. Det känns väldigt vilsamt på nått vis. Ibland tänker jag på minneslunden i Gällersta för över den skall min ande sväva. Som sagt, fötterna på jorden o armarna mot himlen! Ibland tänker jag ochså på att senast om 3 år vill jag flytta till Örebro! O det skall jag jobba för!
                               Ja, sen kom jag hem o i mitt hem trivs jag men då har man kanske ochså kraft att fullfölja sina önskningar o ideer!                  

Trevlig bekantskap i hamnen!


Jaa minsann! Idag gick jag min motionsrunda för första gången på ett par veckor. Naturligtvis får vi ha ett foto på mina favoriter getterna på hembyggdsgården! Inge fel på dom inte!

Nere vid strandpromenaden var det sig likt, grönt o fint. Några änder med den vita ankan i spetsen fick mat av några damer. Vädret idag var iallafall sommarlikt som synes! En fiskmåsunge? gick omkring o jagade insekter under den splittrade pilen. Jag tyckte inte den var lik dom fiskmåsungar som jag såg för några veckor sen, mindre o inte så skygg!

När jag kom ner till hamnen så stiftade jag bekantskap med denna flotte som användes som servering. Jag tyckte den såg mysig ut. Lägg märke till blomlådorna på relingen. Den skulle ligga där året runt sade damen som stod och pysslade i pentryt. Innan jag åkte bort mot Skåne låg här bara en massa bräder o stommen. Det hela gick väldigt fort att få färdigt!

 Ja, hit skall jag gå o dricka kaffe nån dag! Alla tiders!
                             När jag skriver detta har jag ochså hunnit att cykla ut i skogen o plockat blåbär. Ca 3 -4 liter. Jag satt framför ett blåbärsris som nog var mer en en halv meter högt o plocka! Stora blåbär! Det blev säkert flera deciliter bara från det riset O nu är det en hel del folk som är ute o plockar!

Hur var det i år då?


Ja, så här såg det ut en del av tiden på Axevallas stochampionat i söndags. Regnigt! Men det har jag och min svåger Erland varit med om förr här på Axevalla! För dom som inte vet det så ligger Axevalla travbana ca 5 km- 1 mil från Skara. Alldeles vid travbanan ligger en stor camping o några hundra meter därifrån Skara Sommarland. Axevalla hed var ju fordom ett militärt övningsfält.  På den vita stolen satt undertecknad, bredvid till höger min svåger och till vänster om mig en ung kvinna vars team filmade för tv 4:s räkning. Kameran svängde hit o dit o hon filmade värmningar o loppen o publiken. En gång riktade hon den rätt mot mig när jag stod upp men det var nog förspelet! Hon hade lurar på sig och pratade antagligen ibland med sändningsledaren.

Det är inte lätt att filma hästar i farten. Bakdelen tillhör Sahara C Four som tränas av Stig H Johansson och körs av Erik Adielsson! Den här fina hästen vann V65 1 utan prut. Inget snack! Oddset var 1,2, så visst var det en storfavorit!. I stochampionatet spelade jag på Tiffany Brodda som även den kördes av Adielsson. Men den kom inte bland de 3 bästa! Vann gjorde i stället Calamara Donna körd av Örjan Kilström efter en "gubben i lådan" styrning!
                            I år var det ju som sagt regnigt. men vi åt våra mackor, drack vårt kaffe o hade som vanligt trevligt och spännande! Spelandet gick dåligt men det är den sociala biten o folkfesten som är kryddan. Vi spelar inte för så mycket, max 50 spänn på en plats eller vinnarhäst. Vad gjorde jag av med?  500 kr o då ingick ochså en dubbel och en V65:a. Om det var några fler än oss? Jo, 9058 personer!
                            Ja, idag kom jag hem. Hitkörd av min andre syster o svåger. Vi var o fika på Tutingen o sen gick vi upp i lägenheten där vi kollade hur Kalla hade det. Nema problema, allt hade gått bra sa barnvakten! I Hjo bodde jag hos min  syster, gift med Erland! Födelsedagskalas var jag ochså på i Skövde i går kväll hos ett av min systers barn-barn. Hon blev 9 år! Innan dess hade jag ätit lunch hos min andra syster, hon som körde mig till Askersund idag! Nä nu får jag lägga av innan jag rör till det för mycket! Det har varit full fart nu i 14 dar och i dom dagarna ingår ochså en Simrishamnsvistelse!

I bergakungens sal!


Ja! Det blev en bunke blåbär i dag igen! O den här gången blev den full för ingen hätsk regnskur bröt av det hela. 2 st såg jag idag som plocka blåbär. O sen prata jag med folk som var ute med sina hundar, en hel del blev det om allt möjligt.
                                           Inne i stan har vi bl.a. denna natur. som gjord för bergakungen o hans troll! Det finns klippor vid stranden, stenar , hällar o stora klippblock!

Ja, hela hembyggdsparken  med hembyggdsgården o delar av resten av stan vilar på bergig grund. O öarna runt i kring är bergiga.

Såna här stora klippblock eller stenar finns det gott om. O jordmånen verkar som gjord för blåbär!

Från en annan vinkel..


Innan jag gav mig ut på mina båbärsdomäner tog jag mig en en tur längs strandpromenaden. Där tog jag fotot österut mot hembyggdsparken bl.a. som ligger längst upp till vänster i skogsområdet, ungefär. Vid strandpromenaden var ingen större aktivitet men jag la märke till att där fanns en tio andhonor, någon med ungar, men ingen enda andhane!
                     Ja, sen fortsatte cykelfärden mot just hembyggdsparken där jag plockade en nästan full bunke med, just det, blåbär. Och hade det inte kommit en störtskur så hade bunken blivit full med råge. Jag var alldeles genomblöt när jag kom hem. Nu skall jag "skriva på " korten tagna i S-hamn på mina mappar i datan, de flesta i mappen Släkten!

Mitt i smeten!


Nu har jag bara en sak i huvet! Att fylla minst ett frysfack med blåbär! Helst med 52 påsar men gärna mer. Fortfarande inte en människa som plockar där jag befinner mig! Den här bunken fyldes på mer men så småningom börja det regna så jag fick den inte fylld. Folk som går förbi är fotfarande "fixerade" av det där med att kröka ryggen! Besvärligt. Hiane mig!
                               Blåbär är ju bland det nyttigaste vi har! För ögonen o fullt med antioxidanter! Det måtte väl vara lönt o kröka ryggen för!

Här vilar jag inte på hanen!


Först o främst vill jag tacka alla inblandade, klan o kompisar, för en mycket bra och kärkommen vistelse i Simrishamn med omgivningar!!!!
                      Men nu är allt som vanligt igen och blåbärsplockandet fortsätter!  Med motionen håller jag tills plockningen är klar o förråden fyllda. Vädret var fint idag och nu var det ännu mer bär mogna!
                              En dam kom motionerandes förbi. Det hon berörde var att det var besvärligt att böja ryggen. Artigt svarade jag henne att ibland kanske man får kröka ryggen för att få något. Det är besynnerligt! Jag for runt i parken o kollade in o plockade på "mina" ställen. Icke en människa såg jag som plockade bär. Tidigare år har det knappt varit ute några o plockat heller. Jag behålle mina teorier om med det här att kröka ryggen! Dom tar jag på ett annat ställe!

O resultatet av dagens"krökande" har vi här på bilden. Man kan stretcha på platsen, sätta sig ett tag o filosofera mm! Framförallt skall man inte hetsa med plockandet! Tråkigt att plocka blåbär? Kanske det om man jäktar o tror att  bunken skall fyllas på några minuter! Jag hade iallafall inte tråkigt idag fast jag fick kröka ryggen o kämpa lite!

Mammas gosse, eller...


Ja,vad hittar man inte i lådorna! Det här kortet av undertecknad togs 1950 i Luleå på atelje Espling  Jag var tolv år ! Då hade familjen precis flyttat från Örebro. Av dom som har sett mig in live på den tiden och som jag har kontakt med är mina systrar och kompisar i Gällersta( där Farmor bodde) och deras anhöriga o nån kusin som lever ännu i trakten ! Den här väkammade gossen hade allt i huvet från Biggles, grodor, insekter, dammen, tomtar o troll, Eyravallen, Rolf o Sven-Arne, Tant Greta, tennsoldater, lekar i skogen hos farmor. Ja, mer än så av roligheter hade jag i skallen! Det är nog inte så konstig att jag hade svårt att koncentrera mig i skolan! Det var "gottebord" hela tiden, bara o ta för sig Det har jag haft lika mycket nytta av som skolan! Prata om prägling!

Det här är den siste av mina 3 hibiskusar som börjat blomma. Den är störst och är nog en 80 cm hög. Fantastiska växter! Det är massor med knoppar i  dom. I dag har jag varit och plockat en 2 liter blåbär O det är säker bara en tiondel som har mognat ännu! Finns mycket kart o halvmogna som sagt. Som vanligt frågar folk, va finns det blåbär redan!

 Hon Kalla får ochså var med på bild. Fotot blev lite suddigt men det bjuder vi på. Hon har blivit roligare o roligare. Men nåra resor får hon inte föja med på!

O vann gjorde han, världens bäste manlige tennisspelare genom tiderna!


JAVISST GJORDE HAN DET; ROGER FEDERER! Jag var totalt blöt av svett efter matchen i Wimbledon som Roger vann med 15-13 i sista set över Roddick. Vilken rysare o sen Hercule Poirot efter det!
                           Jag vet inte vilka som gnäller idag ? Kanske dom som gnällde över värmen förra veckan ! För idag regna det o var 15 grader när jag gick min runda.  På hembyggdsgården var det alldeles lugnt ! Hönsen vila sig o de andra djuren verka ochså vila sig: Åtminstone så var dom inomhus.  O när jag kom ner till strandpromenaden så nog låg änderna o vila sig där i regnet!

När jag gick uppe i hembyggdsparken så inspektera jag "mina" blåbärsställen. O visst en del blåbär hade mognat i veckan! O det är bara de första! Det finns halvmogna o det finns kart ännu. Riset har ju blommat i omgångar. 4 sådana här paketer blev det. Tyvärr fick jag cykla hem tidigare än beräknat för regnet tilltog. Det blir mer blåbär i år än förra året,. så det är ingen risk att jag inte fyller ett frysfack i år ochså!
                                                         O Örebro fick 1-1 mor AIk igår. I kväll skall jag se Halmstad-IFK G-borg på Canal +. Hade hellre sett Malmö- Kalmar på Sweedbank arena. Men det skall min son Peter o  barnbarnet Pelle göra i kväll, in live! Det skall vara en fin arena o nybyggd är den ju! 

Vinner han idag så är han den bäste, absolut!


Ja, Roger Federer! För mig o många andra kommer du att bli detta! Jag tycker ju förståss att han redan är det men det gör inte alla! I dag kl 15 sätter jag mig framför tv:n och konstaterar detta när herrarnas Wimbledonfinalen börjar i tennis! Den "stackars" Murray höll ju inte för hemmatrycket utan förlora mot Roddick i semifinalen, så det blir ju honom Federer möter!
               Fotbollsallsvenskan satte ju igång igen igår efter 1 månads uppehåll! Idag möter bl.a. Örebro sk  Aik på Behrns Arena. Naturligtvis hoppas jag på vinst,  Rolf !
                      Idag var det 16 grader när jag steg upp. Perioden med kallare väder börjar väl nu. Jag kommer att sakna värmen, det är ju sommar!   Ja, apropå vädret så såg jag i tidningen att matchen i damallsvenskan mellan Kif Örebro o Göteborg igår sköts upp med en 20 min p.g.a. åska o skyfall. Hoppas herrarna slipper sånt skitväder idag. Enl datan skall det inte bli så men.... Och min grej (pinne) på balkongen är varken neråt eller uppåt, pekar rakt fram så att säga. O det är nått liknande med min barometer, mitt i mellan lågt o högt!
                        Jackpot fortsätter för 5 veckan i sträck på v-75. Hade själv 5 rätt, men vad hjälpte det! Nya tag!

Åskväder över Medevi Brunn!


Igår var vi en 10 st pensionärer som åkte på vår årliga utflykt till Medevi Brunn, 2, 6 mil från Askersund o några kilometer in i Östergötland. En  halvtimme innan vi skulle åka åska det o blåste o föll regndroppar stora som, ja, små vindruvor, typ.  Större banne mig. Jag tänkte, här blir ingen resa! Men( vi skulle åka 14:00 från tullplan, en bit ifrån där jag bor) plötsligt kvart i 2 så upphörde regnet men åskan hördes ändå. Men jag tog cykeln o cykla som en furie ner till tullplan och resan blev av! Trots muller men inget regn beställde vi kaffe och gick ut o satte oss för att lyssna på brunnsorkestern när vi kom fram till Medevi!

Ja, vi satt ganska nära paviljongen där orkestern spelade sin humpa-dumpa låtar, brunnsmusik. Dom spelade även ett pottpuri med Ulf-Peder Olrog låtar. Javisst, allt går med konserverad gröt! Men mot slutet fick alla springa inomhus för det börja o blixtra o knalla o störtregna. O inne på fiket satt vi väl en halv timme innan vi gick ut till bilarna o åkte hem. O sen åska det mer på kvällen. O i natt vakna jag vid 4-tiden av att det knalla. Men jag somna igen!
                                   Idag är det kvavt ute och faktiskt 23 grader här i Askersund.  Numera har jag arbetat bort min ångest när det åskar. Respekt har jag ju för åskan, naturligtvis! Hurdå? Jo, egenterapi! Inomhus är ju ingen fara, mikroskopisk, Tittat  mycket i datan ang. åska. Igår satt jag t.ex. o tippa V-75 när det åska. Sen har jag gjort något som är bra i grunden! Alltid erkänt o pratat om för folk att jag inte tycker om när det åskar, får ångest. Det är mycket bättre än o hålla masken o verka tuff o spela "Allan" som det heter, anser jag!

Inte behöver man någon barometer, när....


...man har en sån här grej.  För några dar sen stod den så här. Då var det högtryck!

Men se vad som har hänt. Idag slokar grejen betänkligt. Ja, lufttrycket sjunker,högtrycket försvinner! "Grejen" är ju gjord av nån tall eller grankvist och går absolut rätt, står rätt!  En kul grej är det. Jag föredrar givetvis när den står högt om nu inte nån trodde det ! Obs ! Grejen måste vara utomhus!

Filosofier på en bänk!


Kära gamla strandpromenad! Vem är väl som du!  På en bänk här satt jag o tänkte på om Elena Dementieva har nån chans i dag i semifinalen mot Serena Williams i Wimbledontennisen. Sen tänkte jag på att dom som gnäller över värmen o gnällde över regn o kyla innan dess dom kommer att få fortsätta gnälla i helgen o nästa vecka för då kommer.....  just det, regn o kyla!. Sen satt jag o tänkte med glädje på att Amerikanska elittrupper skall gå in i södra Afaganistan o skära svansen av talibanerna där och liknande........typer!
                         Gnällande, ja! I den svenska ankdammen gnälls det om allt!  Även jag gnäller o det över 2 saker. Jag gnäller över gnällande politiska ledare som ständigt gnäller. O sen gnäller  jag över islamistiska fundamentalister, såsom talibaner m.fl. Egentligen är det inget gnäll. Det är ett konstaterande att jag starkt ogillar dessa....typer!
                             Nu är det tennis!

Frågan är om dom hinner flytta in?


På min färd genom hembyggdagården såg jag att nåra ankor kommer nog inte i år, tyvärr. Dammens modernisering hinner nog ej bli klar. Frågan är om kaninerna hinner flytta in i de nya burarna. I september brukar dom hämtas av ägarna tro jag! Men det är alltså bara ankor som fattas i år, annars är det som vanligt!
                              Nere vid hamnen har det kommit in en flotte där servering skall förekomma. Glömde o fota. Det är många som skall ha sina inkomster i hamnen o kanske för ett helt år! Hoppas det blir mycket turister i år!
                         Värmen har jag inga problem med! Gick snabbt på rundan idag. Dock solar jag mindre än jag brukar. tar det lugnt med stekandet. Hinner nog bli brun ändå!
                           Problem har dom nog med åska över Vänern o i Karlstad- Mariestadsområdet. Även över Mora åskar det duktigt. Det är många åskväder som är igång. Jag räkna ut att det närmaste är ca 8 mil från Askersund. Men det kan ändra sig snabbt. Jag har lagt märke till att just Karlstad , Mora, Jönköping o Växjö-området är drabbade här i södra o mellansverige. Jag är glad att modemet är ett minne blott till datan. Nu har jag "riktigt" bredband! Modemet var ju så känsligt för åska!
                               För övrigt så vann ju Dementieva sin kvartsfinal igår. Det innebär att det är 2 amerikanskor o 2 ryskor som möts i semin i morgon. Jag tror det var Safina mot Serena Williams och Dementieva mot Venus Williams!

RSS 2.0