Jaa, det här med livslinjen Från Rötter till Barnbarn.

 
 
Och på min spännande vandring på livslinjen ingår ju Vacker musik som går ända in i hjärterötterna o sinnet o Vackra bilder som ochså förgyller sinnet.
        Från Discover Slovenia har denna bild hämtats . Lake Bled a truly special and magical place in all sesons and weather Jaa, det här med spänning livskraft o livsglädje . Och man har väl olika sidor som alla människor . Men det här med vad som tar överhanden .
 
Och från Foto Factory är detta foto hämta. Med texten Galley Head Lighthouse . Jaa, Ireland. 
       Irland jaa, Jaa, på en pub i london i slutet på 80-talet träffa jag en väldigt trevlig man från Irland.  Fortfarande kan jag se bordet framför mig där han satt på motsatt sida som underrtecknad o kompisen Tomas . Garanterat på Irland hade jag ochså trivts. Den gröna ön kallas den . Inte konstigt. Och deras folkmusik. Och vem har inte lyssnat på Enya .
 
 
Och detta foto från Earth Pics med texten Out of windows in Positano. Italien jaa, oavsett jordbävningar eller inte. Hur skall vi få en totalt felfri Värld . Som består av kontinentalsprickor, vulkaner mm. Jaa, det här med brinnande inre o jordskorpan. Genom tiderna. Sen Jordens skapelse..
 
Fått från en som heter Henry. From the moments you cant put into words. Solen ja, vare sig den går upp o ner. Vad vore vi utan den, oavsett ! 
 
Jaa, har ju påmint om de 2 sista årens kalluftsutbrott över nordamerika den ostliga delen .Fått detta foto från Earth Pics. Winter wonderland  Central Park New York city . Och det här med nordöstra Canada o Grönland när kalluften står på tur. Och Europa då samma vindriktning kommer från Sibirien. och även ostvindar.
          Och det här med att ha bra minne när braskande rubriker utgives ! Inte mer än 1,5 år sen som det spåddes en av de värsta o kallaste vintrarna i Europa på länge.
           Joo, jag tycker om vita vintrar . Och det har förekommit varmare somrar efter den dom än  årets .
     Jaa, hösten närmar sig . Och Vackra bilder går även att ta då ! 
                Här gäller o hålla igång sinnet o ta vara på det Vackra i livet.Och fysiken skall ochså vårdas. Även det bra för sinnet. Om det blir en cykelrunda om ett tag ! Lita på det !
 
 

En utmärkt cykelfärd !

 
O cykelfärden gick till Baskemölla o åter ! Jaa, dom här korna har man sett ofta betandes på ängarna som går ner mot havet . Kan se dom från Vårhallen ochså . stenmur.emellan. Utmärkt väder idag o solens strålar värmde . Och här på Österlen är det torrt i markerna . Inte svårt att se. Jaa, nått dygnsregn har man inte varit med om på länge ! O åskan verkar mest ha gått förbi.den här kroken. Söder o norr om.
 
Jaa, det här med äppelodlingar o Österlen. Oavsett hur skörden blir i år. Jaa, Österlen , southeast  of Scania Sweden. och visst är det the Baltic sea , Östersjön som skymtar 
 
Jaa, det här fotot togs inte så långt från hamnen . Välkänd badstrand i stan. Vem vet kanske det blir några dar igen med ostliga vindar . O badväder.. Har pratat om innan hur lite pålandsvindar det blåst i sommar. Har som sagt bla. angett vindriktningen varje dag sen juni månad. Så det är inte  lönt o slå mig på fingrarna  Joodå varma septembrar har funnits förr ! 1975 t.ex. 09-01  29,1 C i Stehag. 
           Jaa, det här med värme ! För en del år sen läste jag på blog moderna-myter .se att det var varmare på vikingatiden än idag.. Och för inte så länge sen läste jag på www.fria tider.se att det var varmare på medeltiden än idag.Och båda sajterna/ inläggen finns fortfarande på nätet , varför inte googla . Hur man har kommit fram till detta ? Genom att studera träd o droppstenar .i t.ex. Jämtland . 
         Från det ena till det andra . Kosckerna var ett musikaliskt folk . Deras historia får man läsa om. Men vilka körer dom hade . Den mest berömda är ju kanske Donkosackerna . O just nu så lyssnar jag på  Best Cossacks song på Spotify . Fantastiska sångare .
              Jaa, det här med förmåga att njuta av vacker musik från dåtid o nutid !
             

Jaa, han är värd ett eget kapitel.!

 
 Jaa, det här med husdjur ! Och allt ifrån min mors undulater till min parakit Totte.  Jaa, och det här med roligt sällskap genom åren. Oavsett hemvisst . Jaa, Totte döptes som sagt av min kompis Torsten i Askersund när han köptes i Motala . Och Torsten ställde upp o körde dit för mig.. O nu är Totte lite mer än 2 år gammal. Han var inte ens ett år när han införskaffades.
 
       Och när han köptes frågade damen i zoo-affären om jag arbetade . Nää, sa jag. är pensionär . Då får du köpa honom sa hon.Jaa, att ha en ensam fågel inlåst i en bur och att då aldrig få pröva sina vingar en längre sträcka, nej. Tydligen enligt djurskyddslagen. 
        Jaa, det här med att t.ex. ha en hund inlåst i lägenheten. O inte låta den komma ut ! 
           Jaa, på kvällarna är jag noga med att få in Totte i buren. O ibland får jag fånga honom för att få in honom i den.. Och jag äter frukost inne i vardgsrummet där han får flyga fritt. Och liksom mig o andra har Totte nytta av rutiner . Och Totte kan sätta sig på bröstet på mig o njuta av att jag kliar honom på huvet. Hade han varit katt så hade han spunnit.
        En del tycker kanske att det här med att ha en fågel, är väl ingenting . Har en del minnen av fåglar jag haft . En gul parakit som hades i Simrishamn.flög o satte sig under hakan på folk som besökte mig. Och hon flög ochså ibland ut o åt av maten som ett av mina barnbarn åt . Det där vet fler än jag om.
 
  Joo, på bordet där fågelburen står så har jag satt en spegel som Totte tyr sig till emellanåt. Och där kan man bl.a höra honom säga Totte  e duktig. o en vissling bakefter. Jaa, har visslat Kalinka för honom och ibland kan man höra några fraser från den melodin.
    Jaha , vädret verkar bli bra idag ! Det borgar för cykeltur . O den rutinen klararTotte trots att han hellst vill ha mig i rummet där han får flyga omkring .. Jaha då kommer frågan , skitar han inte ner . Inte svårt att göra rent efter honom Och ha rutiner även i detta fallet.. O köket då ? Där får han bara vara när jag är där. Giftiga porslinsblommor finns där . Men när du är borta då ? Via öppnade garderobsdörrar o drapperi kan han inte flyga ut i hallen eller köket. Det här med rutiner var det .
                 

Jaa, hemma efter rundan. Men foton från bl.a. lördags.

 
Finns en del länder som jag skulle kunna bo i ! . Och en del har bl.a med min musiksmak att göra när det gäller t.ex. den Byzantinska musikens vandring från Kina via sidenvägen mot t.ex. Balkan . Och vem har något emot medeltida kyrkomusik från t.ex. Italien ! Eller klezmermusiiken som sjungs på Jiddish . 
        Jaa, det här med Röda havet o Israel. Detta foto har jag fått från Israel Fun Coral reef Red sea Israel.
 
Och det här med Israel. Foto från tur på Röda havet. Och besöket i Israel håller jag högt ! Väldigt olika kulturer via t.ex. inflyttandet från länder från östeuropa o Kopterna från Egypten t.ex. 
 
 
Träffade kompisen Knut vid seglarpaviljongen i lördags ! Och från bordet där vi smörjde kråset med sill o potatismos o grönsaker o såser av olika slag. togs detta foto. Toppen ! 
 
Jaa sedan på hemvägen mot stortorget så togs detta foto . Jaa, det här med tider bakåt i tiden o fiskandet . Jaa, när en annan en gång kom till Simrishamn kring 1960 då var Simrishamn den största fiskehamnen i Sverige ! När det gällde fiskandet o båtar.
 
Jaa, sen kom vi upp på stortorget där vi visste att det skulle bli underhållning med Fishermans Friends ! Bra musik att lyssna på , gamla godingar från fordom från då en annan var betydligt yngre. En låt gjord av Simon o Garfunkel klara dom bra och även en låt med Irländska tongångar . Bra uppträde och det fick dom reda på när jag bytte några ord med dom o frågade om inte det var någon låt med Irländsk anknytning  dom spelade.. Ja det stämde  sa ledaren med ett leende o tog mig i handen !
         Jaa, det här med vädret ja. Kom ju många braskande rubriker om hur vädret skulle bli i går o natten till idag. Följde åskan på datan o som vanligt verka den här hörnan klara sig . Hörde bara muller på avstånd o sov hela natten t.. Det här med lokala skurar har man ju hört talas om innan.
 
        Jaa, då idag var vindriktningen från sydväst/ väst igen. Och via statistik från sommaren hittills så har dessa vindar dominerat i sommar med råge .Förutom några dar kring 20 juli och några dar nu i augusti .
   Jaa, det här vad sommar räknas till  o dygnets medeltemperatur. Början av september hur blir den ?
        Joo det gör jag när man  när skriver dtta. ! Lyssnar på den Serbiska kyrkosångerskan Divna Ljulobovic ! Jaa, det här med att man kan ta in olika sorts musik i hjärtat o sinnet. Och mitt intresse för olika musik från bl.a. tidig o sen medeltid .I bl.a. Byzantinsk anda . 
 
                 
 
        
 
     

Jaa, det här med född 1915 .

 
Jaa, idag fick jag syn på att Ingrid Bergman var född denna dag 1915. Det här med kvinnoideal oavsett ljus o blåögd eller mörk o brunögd. Eller en blandning av. Jaa, Ingrid Bergman . vilken vacker kvinna det var ! Själv är jag belåten med att ha  känslor för det motsatta könet , beroende på romantik bl.a.. Detta betyder inte att jag inte kan krama om en man men när det gäller resten , nej !
 
 
Denna kvinna har jag alltid pratat om. Lever ännu 89 år gammal , verkar det som. Glömmer aldrig när jag i Luleå som yngling såg hennes filmer. Och vilka känslor man fick när man såg dom . Och det har jag inte gjort nån hemlighet av.
 
Jaa, det vet alla ! Är ju född den 14 juli . Och har alltid tyckt om och beundrat denna kronprinsessa., Viktoria. Det har jag aldrig gjort nån hemlighet av.Och är för konungahuset. O det här med Franska rötter man har hört talas om inom en av släkterna ! Långt bakåt i tiden.
 
 
Det här med 1915 i december , då föddes min kära mor, Birgit.  . Och hon skall vara med på denna parad. Och detta är väl inte så märkligt ! Det här med att ha en vacker mor utan kändisskap. Jaa, konstaterar att detta är en vacker kvinna vars utseende ger tankar om allt möjligt ,t.ex. bakåt i tiden under århundraden !
           Jaa, ja ingen förlorar väl på att se Vackra bilder, från olika länders natur . Eller Vackra bilder av t.ex. kvinnor, eller lyssna på vad man tycker är Vacker musik . Eller vackra tankar .
              Och det tänker inte en romantiker sluta med ...i första taget ! 
       
 
                        
 
 

Jaa, vackra bilder o motion var det .

 
Jaa, här visar jag foto från Israel Fun . Sea of Galilee. Har ju varit på semester i 14 dar i Israel i Eilat . Och ochså på rundtur men inte i detta område. Jaa, besöket i Israel håller jag högt.
 
Jaa, detta foto från Earth Pics  Appalachian mountins. Jaa, vackra Bilder/ foton är nånting som jag uppskattar mycket i en Värld som består av så mycket vacker natur oavsett ! O så många länder/ Stater .
 Jaa, foto från Life on Earth  med texten  Curbar sunset in England. Jaa, det här med olika länder o kunna hitta Vackra platser. O kunna relatera till sådana här vackra Bilder. Bra för sinnet.
 
 
Och inte ligger man själv på latsidan ! Foto från igår när Vårhallen utanför Simrishamns stad besöktes Och det här fotot får ochså mina följare se. Oavsett vad dom har för namn.Men kan ju se vilka som även är mina följare. Som jag följer, 
           Nu följer detta . Sitter nu o lyssnar på musik från Balkan med Grekiskan Anna Vissi ! Även det bra för sinnet. Och innan har jag städat intensivt utan att känna ryggproblem. Jaa, det här med att kunna olika rörelser som är bra för stativet. 
 Fredag jaa, Motion o inlämning av eget tips på V-75. Och i morgon kommer det att bli besök i hamnen. O sillätning innan man går hem i god tid innan V-75 börjar på Tv . Jaa Premier League har ju ochså startat nu.
                Jaa, det här med att vara levnadsglad tjänar man väl på även som äldre gentleman.. Jaa, det här med entusiasm o bl.a fånga grodor i Farmors ankdamm . På 1940-talet  Bra grund ! Nää, det här med att inte underskatta uppväxten o rötterna ! På livslinjen Från Rötter till Barnbarn. Trevlig helg och mycket har förbättrats i Världen sen jag föddes ! !938. Vilket ochså framhålles av sansade människor som är pålästa Jaa, det här med vad som säljer mest i dagens massmediasamhälle ! Med braskande rubriker !
            Trevlig helg ! O varmt o skönt har vi det. O haft några dar. Det är ju fortfarande augusti..
 

Jaa, visst är det kul att gå på barnbarnskalas !

 
Har ju förmånen o ha många barnbarn ! Varav den äldste är 28 år o den yngsta snart 1 år ! Och här har vi storasyster med födelsedagsbarnet o lillasyster. 
 
 
Jaa, o här har jag tagit ett foto på födelsedagsgrisen 7 år  lillasyster 1 år i september o storebror som är 28 år ! Jaa, det är bara att tacka o ta emot. En stor klan har jag . På min livslinje från Rötter till Barnbarn.
 
Jaa, vem kramar inte alla sina barnbarn från 28 till nästan 1 år .och den allra minsta går ju ochså hem i alla kretsar. O här sitter hon hos farfar. T-shirt-en inköpt i Berlin 2006 under fotbolls-Vm o den håller stilen ännu.
 
         Jaa, verkar bli fint väder idag ochså.Så cykla iväg om ett tag o besöka välkänt ställe o där gå en runda. Det här med motion är ju viktigt . För bl.a. stativet o sinnet. Och viktig övningar för att mjuka upp stativet innan motionen ochså viktigt. Och barn o barnbarn är glada över att far o farfar håller igång.
           Jaa, o igår kväll prata jag med en syssling i mormors släkt . Som forskat på de Nederländska anorna . Och han sa att denna släkt har gamla anor från Frankrike o därför  även de Katolska anorna ! Intressant.!
 
Barnbarnen har inget emot att farfar ochså är med på bild. Det här med Frankrike o gamla anor. Och det här med att man begåvades med basker av en.kompis när man gick i pension 2003  Vem anade då det här med de påkomna anorna . Som enligt uppgift då finns på släktträd. Intressant på min ära !  
       Jaa, just det ! Har sett att någon, några ? från Nederländerna besökt denna blogg. O har även tyska besökare. O de   Nederländska anorna som jag pratat om är släkten Geuken. Och den äldsta uppgiften jag har på släkten är namnet Johan Heinrich Geuken född i Amsterdam 1818-01-04. Emigrerade sen till Preussen där han gifte sig med Maria Anna född Bönner från Köln .Hon var född 1826-11-15 .Och paret gifte sig i Elbesfeld Wuppertal 1848..
 
 
 
 

En rolig händelse o en tråkig sådan .

 
Idag fyller ett av mina många barnbarn i olika åldrar Abbe 7 år . Fotot är inte taget idag. Men vadå !
           Och numera har man ju inte så långt till Abbe som inte bor långt ifrån mig i stan. O vi ses i eftermiddag Abbe !
 
                Tyvärr så har under historiens gång människor i olika delar av Världen drabbats av jordbävningar. Och en del områden har drabbats även under min livstid.Och idag har centrala Italien, Lazioområdet drabbats av en jordbävning med dödsoffer . Oavsett den räknas som stor eller mindre stor. Jag beklagar folket i Italien. För det är ju inte första gången.dom råkar ut för naturkatastrofer . Vi kan även tänka på vulkanutbrott.i landet.
          Jaa, det här med förklaringar till jorsbävningar o vulkanutbrott ! Och varför Sverige inte drabbats av stora naturkatastrofer efter det befolkades. Hjälper ju inte dom som omkommit. Men varför människor har råkat utför detta. Jaa, vet ju sen innan det här med jordskorpan o Jordens glödande inre och solens glödaade inre o kontinentalplattor o kontinentalsprickor.. Och naturkatastrofer förr och nu. Kan inte räkna upp dem alla. 
                
          Jaa, det är ganska bra o läsa in sig på saker i nutid o dåtid bestående av fakta o natuliga förklaringar.
      Jaa, man vandrar omkring här i norra Europa på jordskorpan. Utan att bli så förskräckligt ansatt av naturkatastrofer. Jaa, utan att tänka på hur Välden i övrigt haft det med naturkatastrofer ! Vi behöver inte gå längre än till Island t.ex.eller till Macedonien 1963 Skopje mm, mm, mm, mm, mm, ! Och på en annan kontinent har vi ju t.ex. Agadir o på en annan Los Angeles. 
             Och som hänvisats till innan . Tv-dokumentären om de 10 största katastroferna under mänsklighetens historia. Och tänka o känna för människorna som råkade ut för dom bl.a. o tänka på vår vardag här hemma .
          Sen har vi ju 2 stora krig på 1900-talet . O tänka på alla människor som då fick sätta livet till. I övriga Världen. Och varför Sverige gick upp som en raket efter andra Världskrigets slut. när det gällde levnadsstandard o export till länder som var sönderbombade .O klirr i kassaan.  Och det här med välfärden o varför !
 
         
            

Jaa, nu är det ju snart Fiona Bruce , denna utmärkta programledare

 
Visst är man nöjd med sitt liv ! Och idag tvättade man på förmiddagen.och vilken tvättkällare har i huset , superb ! Och det här med torktummlaren . Tvätten såg nästan nystruken ut när det tummlats färdigt. 
 
 Sen på  eftermiddagen blev det en tur till fots fram och åter till hamnen.! Jaa, så länge jag  kan gå fram och tillbaks till hamnen så är man även  nöjd  Och på vägen ner satte jag mig o prata med fru Boman,. Detta fotot taget från ljugarbänken ovan kioskerna. . Glest nu för tiden på bänken men Sune, en man i min ålder kom och satte sig där och precis innan han gick kom min kompis som jag kännt sen ca 1960 , Jasper o satte sig där och det var ett fint återseende O på vägen hem i sällskp med Jasper som inte hade långt hem träffade jag kompisen Knut : Och längre upp på stan svärdottern Anna. O sen handlades det och gicks hem med kassar. 
      Vädret idag . Soligt o varmt .Inte ovanligt så här års när solen flödar. Vadå, augusti är ju en sommarmånad. Och vi får se om värmen står sig. Enligt dansken igår är vejerutvicklingen fra weekenden og framefter usikker.  Det här med t.ex. 10-dygnsprognoser o deras tillförlitlighet ?
           
        Jaa, Fiona får jag lyssna på snart i den Engelska antikrundan o sen kanske man lär sig nått nytt i Vem vet mest . Thats all. 
 

Jaa, foton från dagens runda mot och i naturreservat.

 
Jaa, Vackra bilder från staden man bor i Simrishamn .Och detta foto av Tommarpsån togs på väg till natureservat nära stan. Varmt o skönt väder men som vanligt ganska hård blåst  från sydväst . Jaa, det här med minoritet av pålandsvindar i sommar har mn ju koll på via dagbok. Dag för dag.
 
 
Jaa, så småningom ställdes cykeln nära denna lilla göl. Och apostlahästarna började användas västerut. 
 
 
Så småningom kom man upp till en parkering . Den har jag ryggen mot när detta foto togs . Visst är det vackert med ljung ! Och det märks att det är ganska torrt i markerna . Nått regn o tala om har det inte varit här i sommar på Österlen tycker jag. Regnskurar nån dag , lite med åska  men som sagt ochså lite med pålandsvind.
 
 
Det finns ju några bänkar här på parkeringsplatsen ! Foto taget från en av dom åt väster. Den korta slingan gicks idag. O en enda människa mötte jag , en äldre man med en cocacola flaska i näven.. Själv hade jag en cocacolaflaska med vatten med mig. .
 
Det här med att hitta motiv. Det här fotograferades på hemvägen, en liten bit bort från där cykeln var parkerad .Jaa, visst är det fråga om besök i Bäckhalladalens naturreservat 
 
 
Jaa, det här med fina parker o grönområden i stan. På väg genom detta till så småningom Suckarnas gång och sedan affär där bl.a grillad kyckling inköptes !
        Jaa, nu återgår man ju till det vanliga utbudet igen på Tv ! Och till min glädje såg jag att avsnitt från den Engelska antikrundan visas kl 18 . Det är ett program som man gillar skarpt . Med programledaren Fiona.
        Och OS tyckte jag som sagt var en höjdare o titta på. Och då inget nattsudd mer än nån gång. O se repriser dagen efter kl 8 med Lisa Miskovsky med gäster som bra programledare till kl 10.o OS-studion därefter. Med gäster. För att sedan se direkt med början på eftermiddagen svensk tid ! Mitt koncept följdes.
                    O i morgon skall guben  tvätta . sen blir det motion igen.!
                  
     

Jaha minsann ! Och OS-konceptet fungera väl .

 
Jaa, innan sammanfattningen så visas detta foto från Diccover Slovenia . Lake Jasna alpin lake stunning surroundings .
              Och idag räknar jag med att ta egna foton från kommande motionsunda !
Jaa OS i Brasilien är ju slut. Oavsett vad glädjedödare tycker ang. detta 200 miljoners land med dess eländiga historia så tyckte jag att det var fina tävlingar, glada människor . Och möten mellan nationers idrottare över gränserna utan att blanda in politik ! Det här med när det positiva överväger framför det negativa o felsökningen inledes utan att se till ett lands historia som nu innehåller 200 miljoner människor ! Jaa, det här med Duktigsverige . 
          Och Sverige tog 11 medaljer o jag genomförde mitt egna OS-koncept. Vem kommer inte ihåg ältandet om Kina innan olympiaden där . Skulle tro att båda dessa länder har det bättre än förr i tiden. O det här med slavhandeln o Brasilien kan vi ju tänka på, t.ex. Via transitvägar .
             Jaa, vädret ja, Nu pratas det om sommar väder igen. Hösten som det pratades om verkar komma av sig .Och det här med tropiska nätter som det pratas om . 20 C o över det i medelvärde per dygn , tropisk natt .
        Så får vi väl se om värmerekordet från 16 augusti i Norrland, Fränsta-Emnäs från 1947 på 34,6 C kommer att slås. t.ex. 
              Nu blir det som vanligt igen O invänta nästa idrottsevenemang.. Är väl World Cup i hockey från Canada i mitten av september ! Men vi har bl.a. V-75 på lördagar o Premier League på helgerna . Så här fortsätter entusiamen o spänninngen att underhållas med även Carpe o crea Diem i tankarna !
 

Jaa, damerna gör ju en bra insats . I den hårdnande konkurrensen .

 
Jaa, tiden går fort ! Här fanns mycket folk för inte så länge sen. Ja,ja, September närmar sig men Dansken pratar om  varmare väder igen.. Och det här med brittsommar och början av oktober  Och egna minnen från t.ex. 60-talet. All right fakta skadar ju inte på det man har facit på sen mätningarna började , som man är tvungen att påminna om. September ja. 1/9 1975 hade Stehag 29,1 C. 9/10 1995 hade Oskarshamn 24,5 C .
         Foto från gårdagen !
 
Jaa, det här med foton som man får från följare o dom man följer : Earth Pics A polarbeer dive while mom looks on. Ja, är ju observant i populismens o lobbyismens tidevarv.. När det gäller isbjörnar har man fått dubbla budskap ang. antalet i Världen. De senaste åren. O det här med tillväxten av isarna i Antarktis  !? Jaa, det är väl så här " har man fått nått på huvet " så får inget positivt nämnas som motsäger ett fastslagande.
 
Jaa, vurm att visa foton från olika håll i Världen ? Nej, jag tillhör denna Värld och hade inte den funnits så hade inte heller Sverige funnits ! Och det här med Nationalism. O Atlantis, eldorado o Shangri La. Och det här med omständigheter efter 1815 .
Jaa, detta foto är från Natural Photos o visar church in sunset Lerbrekk Rogaland Norway. 
 
Jaa, från Sming 7655. Forest stories. Från var vet ej . Jaa, själv känner jag utan tvivel igen liknande vyer från t.ex.mitt egna land .
 
Och i dag fick lag ochså detta bidrag från Sming 7655 ! Winter in London.Joodå även på senare år kan snö upptäckas även i Storbrittanien. Och anledningen är naturligtvis om nord och norostvindar kylt ner även övriga Europa.
   Hur jag kan visa snö ? nää, tänker inte svära i Kyrkan . Finns bilbevis även från mig från t.ex. 2011 .
 
 
 
       Som sagt ! Vad är en lång tidsperiod : Vintern 2010-2011 beskrivs som  ovanligt kall i Sverige. Och här är bildbeviset från 2011 från Askersund. 
 
Jaa, det här med minnet ! Men nu ägnar jag mig åt OS i Brasilien ! Där Sverige i går tog sin 7 medalj via brottaren Sofia Matsson.. Jaa, det här med brottning o nått som vi var duktiga på förr när det gällde herrarna. Har följt damerna på kvällstid . Och många olika nationer att tampas mot där Japanskorna är mest framträdande . Kul att se damernas matcher på kvällstid i Sverige.
         Jaa, i kväll avgörs ju om vårt damlandslag i fotboll skall ta silver eller guld. Den här gången tänker jag inte räkna ut dom även om Tyskorna alltid varit svåra o slå för svenskorna. Jaa, kanske tittar man ochså på bronsmatchen mellan Canada o Brasilien . O sen verkar det som om Zlatan ochså skall spela i kväll !? Zappa ?  Och trevlig helg önskas ! O vad man skall gör i helgen !? Nema problema ! Titta på V-75, Premier league o OS i Brasilien. Det här med entusiasm o spänning är väl inget o förakta ! O vem förlorar på det under gåendet på livslinjen Från Rötter till Barnbarn. Med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen.där bl.a Solen o Månen finns ! Som något viktigt i ens liv !

Jaha ja . Gårdagen var det. Koncept så länge OS pågår !

 
 
Jaa, varför inte inleda med ett foto signerat  Natural Photos .Iceland Skogafoss waterfall. här är nog inget retuscherat !? Mitt i alla eländespredikningar av olika slag så tycker jag att det är givande o se foton från all Jordens hörn.. O se på OS där människor träffas från olika länder   O hittills bra sändningar tycker jag.Tänk att få sitta o se saker o ting bl.a direkt från ett annat håll från Jorden oavsett det här med tidsskillnaden.Jaa, när Vm o olympiader går i Europa så är ju efekten det motsatta för dom som bor bl.a. i Syd o Nordamerika t.ex. 
 
Hundbad ja . Tror inte denna skylt fanns på t.ex. 1980-talet då man var här med sin hund Igloo . Golden retriver.
 
Jaa, omtyckt mål för många , Vårhallen .Och mindre bilar o cyklar parkerade här . Inte så konstigt ! Säsongen är ju slut ! Skolorna börjat o många semestrar slut ! Joo, då, cyklade hit som vanligt ! Bra för stativet.
 
Ett minne från en sten, säsongen är slut oavsett . Det här med t.ex. 10-dygnsprognoser som stämmer o hur man då kan fasställa prognoser för 50-100 år framåt.Jaa, jag tycker om värme men även andra årstider.. Och oavsett det ena eller andra så kan vi nog inte ändra på det. O det här med södra o norra halvklotet o skillnaderna på klimatet . Varmare där o kallare här eller tvärsom..
 
Jaa, det här med olika stigar på livets väg . Grönska och ang. Österlen t.ex. varnas för brandrisk . Här är det fortsatt tort. 
 
Fått från Hamich ! Good morning  , have a happy day New York State.USA. Jaa, det här med att förstå att det finns vackra vyer från Jordens  "alla hörn " Behöver ju inte betyda att man inte tycker att finns vackra vyer i Sverige . Det har man själv upptäckt med råge från Norrland , till Svealan o till Götaland !
          Os jaa, Jaa, tänker på att det inte är så länge sen som vi hade stjärnor inom friidrotten som Stefan Holm, Christian Olsson o Kajsa Bergkvist m.fl. på 2000-talet Tiderna förändras verkligen. Har ingen i närheten av ! Och konkurensen verkar öka .Men damerna i brottning har tagit en bronsmedalj Hade inte hört talas om Jenny Fransson innan. Och nu kanske vi får en till i dag/ natt ? via.Sofia Matsson. Tyvärr kunde hennes syster inte göra sig rättvisa p.g.a. knäskada. O dom har ju pratat om en sådn skada när det gäller Sofia .
              Intressanta finaler ser man framemot i bl.a fotboll ! Sveriges damer möter ju Tyskland i morgon o när det gäller herrarna så en drömfinal.Tyskland mot Brasilien på lördag . O Matcherna går väl inte mitt i natten, hoppas jag. !
             Vad man skall göra nu snart. Ut o cykla o på hemvägen handla.Och regnkappa kan behövas ?
 
 
 

Ja, det här med Suckarnas gång o ris o ros.

 
Cykelfärd i går ochså, som sagt . Och Suckarnas gång.Fotograferat på hemvägen. Då kan man i nuet tänka på loppmarknad o i forna tider en marsch till galgbacken , norrut . Och Suckarnas gång är ett namn som återkommer även på andra platser i Sverige än Simrishamn. Jaa, det här med förr i tiden o galgbackar !
 Jaa, här brukar det vara en välkänd loppmarknad på helgerna . Lockar mycket folk. Och ryms fler stånd än  det område som syns på detta foto.
 
          OS i Brasilien ! O det här med ris o ros. Jaa, damerna i fotboll fixa ju minst silver till Sverige ! Bra gjort. Och i finalen får dom möta Tyskland som har varit väldigt svåra o slå genom tiderna ! Men....?
        Och några som de svenska damerna alltid haft svårt att slå i handboll är ju Norge som inte gav dom en chanse i kvartsfinalen ! Penibelt motstånd i första halvlek. Bara att konstatera 
        Jaa, ännu en medlj till Sverige ! Minst silver ! Övriga grenar ! Inte precis nån succe ! Det här med att inte klara kvalgränser ! I friidrottstävlingrna. O den gamla paradgrenen brottning mm.mm. Men nu är vi väl uppe i 7 medaljer !  Och vad har vi mer att hoppas på ?
         Sverige är ett litet land . Oavsett det här med storleken på ytan. Och det här med fornstora dagar. Historiskt . O nuet med början när det gäller olympiaden i London 1948 . Då ärat ditt namn flög över jorden ..
            Jaa, det här med texten i Nationalsången har jag tänkt på ibland. Och nationalismen i Sverige på 1800-talet ! 
        Har jag aldrig gjort nån hemlighet av vilka länder man gillar förutom Sverige ,  sådana som man kan drömma sig bort till ! Både musikaliskt o med Vackra bilder o där man ochså hade trivts. 
 
Jaa, här har vi ett foto från Israel Fun på den välkända Masadaklippan.. Retweetat !
 
 
Jaa, det här med egna foton ! Vem kommer inte ihåg när man tog linbanan upp till Masdaklippan. Och titta vilken utsikt man hade ! Nån stans i bakgrunden kunde även Döda havet synas där man innan på dagen legat o flytit i vattnet som en kork.På rygg för att akta ögonen. Det här med minnen som man har ! Fotona från Israel har jag ju fotograferat av med min kamera. Även nu från besök i Frankenthal . Men dom från Rhodos, London , Mallorca , Wien , Oslo, Turkiet, Mosel o Rehndalen ! Kanske i kistan eller förrådet ?
        Ny cykelfärd idag . Det här med att hålla stativet igång när det tittas mer på Tv än brukligt ! På vardagar. ! Och när det gäller intresset för andra länder. Och när Norden började befolkas under isens förskjutande norrut ! Och alla människor som stannade upp söderöver i olika områden under vandringarna ! 
           O varför folks ögonfärg o pigment förändrades när de nordliga delarna nåddes. Mm, mm. 
 
          Absolut ett av mina retweetade  Vackra bilder som tillhör de vackraste.. Och andra än jag är även förtjusta över att se detta foto.! Från Earth and Nature, Lugano Ticino Italy Det här med drömmar om att här skulle jag ochså kunna bo. Positivt för sinnet att t.ex. beskåda naturbilder från andra länder som den Världsmedborgare man är ! O nu lyssnar jag på Grekisk musik via datan när detta skrives ! Gör inte saken sämre. Vem har inte som sagt dansat i bergen på Rhodos utan reseledare men i sällskap med kompisar från Sverige o Greker !
 
 
 

Jaa, redovisning dan efter !

 
Jaa, gårdagens cykelfärd mot norr. Foto taget från Vårhallens rastplats ! Norrut. . 
 
Jaa, för några dar sen kom det rubriker om sommardagars återkomst . Vad läste man i förrgår. Om att nu kommer en tidig höst . Jaa, nu är det ju så att vi har 4 årstider i Sverige o att dom inte inleds alltid efter fastställandet av norm eller medelvärde. 
       Vinter jaa ! En årstid som jag tycker har lika mycket beråttigande som de andra tre. Och detta foto har erhållits igår från Earth Pics. Taking it in Mount Rainier Washington. Vackert foto på min ära .
 
Vackra bilder var det ja ! Från Life on Earth. Finnish winter , by Vaitteri Mulkhainen. Jaa, förutom det vackra tänker jag ochså på Vm i skidor i Lahtis 2017.
      Jaa, när september inleds kommer jag varje vecka på måndagen i fortsättningen rapportera från platser där temperaturen sjunker , i nordöstra Canada, Grönland o Sibirien . Och nu kommer det ju att bli varmare på Antarktis . Så Mc Murdo stn. där fortsätter jag att följa liksom Punta Arenas i sydligaste Chile.
         Och idag har Mc Murdo stn -25 C o Punta Arenas 0 C .
 
                OS . Ja vad man nu undrar över är om Sverige tar fler medaljer ! Och i kväll spelar damerna i fotboll semifinal mot Brasilien . Naturligtvis som underdogs men ... det var dom ochså mot USA ! Och damerna i handboll spelar väl kvartsfinal mot Norge i natt svensk tid. Jaa, det här med svåra matcher men damerna har ju klarat sig bättre än våra herrar i motsvarande sporter !
              Och Premier League i fotboll har ju börjat. Och ligan verkar bli väldigt intressant i år ! O utnämna nån favorit. Svårt ! Men det här med försvarsspel. Arsenal-Liverpool 3-4 
 Och vill man vända på myntet så rekommenderar jag fortsatt www.klimatupplysningen.se 
              Motion idag ochså ! Yes !
 

Jaha , måndag igen ! O OS fortsätter 1 vecka till , väl ?

 
Joodå ! Mitt intresse för bl.a landet Slovenien är oförbrukat. Även om detta 2 miljonersland slog ut Sverige i OS-handbollen ! :) Och detta foto är från Discover Slovenia ...Piran, coastal town on the Adriatic coast. Adriatiska havet var det !
              Jaa, det här med Sarahs Sjöströms 3 medaljer, är bara att gratulera ! Tror dock att simningens OS-drottning blev Katinka Hosszu från Ungern som tog 3 guld o ett silver ! Grattis även till Katinka. !
        Jaa, Sverige har ju nu tagit 6 medaljer varav Sarah står för 3 . 
 
 
Det här fotot väcker fina minnen , fått från Israel Fun ! Jaa, detta är foto från Eilat. Och kommer ihåg att man även från mitt eget fönster på hotellet hade nån liknande utsikt ! Och semestern i Israel i 2 veckor där även rundresa ingick. ! Min bästa upplevelse hittils från utlandsbesök ! Jaa, och det här med Röda, Döda havet, Masadaklippan, Jeriko , Jerusalem, o det Grekiskt-Ortodoxa klostret på höjderna   mm. 
 
 
 Och söner , barnbarn m.fl. har man ju i närområdet. Och här har vi min yngste son Martin på besök.Och parakiten Totte bekantar sig även denna gång med honom ! Har för en tid sen suttit på hans axel o yttrat Totte duktig o några strofer från Kalinka ! Jaa, det här med att uttala sig om att man är duktig. Det är väl rätt svårt att yttra sig detta i jantelagens Sverige ! :) Själv var jag duktig i lördags som via erfarenhet befriade mig ifrån en låsning i ryggen. 
          Och det här med de  ökande bilbränderna i Malmö t.ex. accepterar jag inte ! Fruktansvärt ! Och det här med även på andra platser. Lagar gäller alla , oavsett namn ! Eller ankomst .
 
 
Från Travel World ! Rome as seen from the dome of St. Peters ! Retweetat för några minuter sen.Inget dumt foto . För det ena utesluter inte det andra.. Jaa, staden Rom har ju många strängar på sin lyra. Oavsett Vatikanstaten eller ej !
             Jaa, verkar vara skapligt väder ute . Och enligt Dansken håller detta väder i sig till mitten av veckan ! Prognosen gäller ju Danmark men det här med närheten ! Och efter mycket tittande på TV återupptages nu cyklandet ! O en del handlande ! Det blir ett slags test på om övningarna i helgen gick hem ! 
 

Jaha , en bronsmedalj blev det.

 
Jaa, det blev en cykeltur idag ochså. Efter att haft sällskap med Lisa efter kl. 08:00 Är nöjd med sändningarna från OS . Och har ju sportpaketet utom golf . Och nu har premium tillagts. Utan att jag visste det ! Bra ! Och idag börjar ju fridrotten ochså. 
Jaa, Sarah Sjöström tog ju vår 4 medalj. Och har då tagit 3 av dom . Besvikelse hittils bla.  herrarnas handbollslag. 
           Jaa, pratas ju ofta om att Sverige är ett mångsidigt idrottsland om man ser till innevånarantalet.. Jaa, då vill jag påminna om Slovenien o Ungern t.ex. Och Slovenien har lite över 2 miljoner innevånare !
 
          Och som sagt Katinka Hosszu Ungern  har idag chans att ta sin fjärde guldmedalj i simningen.
 
Det här med motiv från den andra sidan av dammen o se den lilla gamla berömda stenbron  i Simrishamn ! Inget dumt foto  Jaa, hur många ggr man gått eller cyklat över denna stenbro ?
 
 
Jaa, det här med vackra bilder och att förstå att vackra vyer finns i alla länder förutom ens egna. 
       Retweetat från Life on Earth. The street, Rodborough Gloucestershire England. Oj,oj,oj, säger jag bara ! 
 
 
    Det här retweetade jag i morse från Der Brettermacher med texten Gute morgen das frühstück ist fertig , kafee ?
              Jaa, som sportdiggare blir det ju ånyo en intressant helg ! Och V-75 går ju på Åby i morgon. Hoppas det utlovade regnet där uteblir.. Jaa, ikväll då ! Jaa, även damernas kvartsfinal i fotboll mot USA skall tittas på : Och under har ju hänt ! Men prata om att slå ur underläge 
          Jaa, börjar inte Premier League i morgon ? Det här med härlig sport, Vackra bilder o Vacker musik ! Just nu spelas musik med Despina Vandi ! Trevlig helg !

Det gäller ju att sovra när det gäller repriser.

 
Men det här med Vackra bilder. O grannlandet Norge . Från Life on Earth The claws of the dragon Senja, Norway .
         Jaa, det här med de nordiska länderna o medaljligan. Inte lätt . Och det här med t.ex. Sveriges Världsstjärna Sarah Sjöström som nu är i final på 100 meter fritt.! Jaa, det här med lagkapperna som hon förgäves får slita i. O lägga energi på !? Jaa, det här med den enda Världsstjärnan som Sverige har i simning.
 
 
Life on Earth igen ! Stunning beauti Lauterbrunnen Schwitzerland . Jaa, som sagt min mor hade en moster i Schweiz som fick efternamnet Brunner när hon gifte sig ! Och på 1920-talet vet jag att mamma o mormor besökte sin släkt i Schweiz. Finns fotobevis , som sagt. 
      Att de ryska damerna är bra i handboll visste man ju och att räkna ut dom när de ligger under med en del mål . Det misstaget gjorde både Sydkoreas och Sveriges damer. Men Sveriges damer skall ha en del beröm ändå. Ligger bra till i gruppen. Sveriges herrar som åkte dit mot Egypten möter i natt Slovenien ! Ingen lätt match precis !
 
 
Som sagt det här med att följa o ha följare ! Från Dicover Slovenia. The Triglav National park.
         Det här med Världsstjärnor . Sverige har ju en som heter Henrik Stenson ! Men oj vilka duktiga konkurenter han kommer att få möta.
 
Jaa, det här med  konkurenter o stora länder . Med bra golfare bl.a. Detta foto har retweetats från Earth Pics. Visar Mendon ponds park New York. Jaa, det här med vackra bilder från en Värld utanför Sveriges gränser. innebär inte att man tycker att man inte har vackra platser i det egna landet. Som man bott i o vistats i från söder till norr.Och det här med Stockholm, Västergötland, Lappland, Ångermanland, Närke , Norrbotten.o längre vistelser än bara genomfart.. Dalarna , Värmland  Västerbotten mm...
        Jaa, vädret . Åter 8 C ute när det vaknades i morse ! Tropiknätter har ju utropats nån gång på löpsedlar på senare år. Jaa, det här med dygnets medeltemperatur för närvarande , kan man tänka på !
          Jaa, det här med den 16/8 1947  i Fränsta i Medelpad Norrland med  temp som visade +34,6 C  o dygnets medeltemperatur . O kallast i morse i Sverige hade Flötningen i Dalarna med -2 C 
          Jaa, det här med utropen supervärme o monsterkyla.  O ha ha information i nuet o dået. När överdrifterna hopar sig. ! Som fakta från Smhi bl.a.

Ja, det här med supervärme eller superkyligt.

 
 
    Från dagens motionsrunda via gående från hemmet o hamnen o åter. Och cykeln fick vila i de byiga vindarna ! Och handlande gjordes på vägen hem. O hade inte solen lyst så hade man kännt hur kyliga de istadiga västanvindarna var.! Men när en regnskur uppenbarade sig nära hemmet kändes kylan om händerna  
       Jaa, Simrishamn gammal stad som under vikingatiden var ett fiskeläge o döptes till Swimaros.Och även varit under Dansk ägo.
          Jaa, inte kan väl påstås att somrarna 2015 o 2016 i Sverige varit " besatta" av värme . O det här med den utropade supervärmen kring 20 juli då badandet kunde ske i varmt vatten.Hur länge varade den. Jaa, det vet jag som för dagbok.
 
Och på storgatan nära hamnen stötte jag och andra på denna trut som hela tiden skrek efter mamma . Med fler fotografer än en annan nära inpå ! . Jaa, dom här skriken var hjärtskärande . 
 
 
Jaa, det här med att titta över gränserna när det gäller sport, Vacker musik o Vackra bilder är nått som ytterligare förgyller mitt liv. O här har vi retweetat ett foto från Israel Fun , Nazareth var det ! O i Israel har jag varit o har inte gjort nån hemlighet av att det är ett av mina favoritländer. 
 Och att jag även är intresserad av landet Slovenien har inte gjorts nån hemlighet  av. Jaa, landet har lite över 2 miljoner innevånare. Och när det gäller sport så är det fråga om lite här o där o inte bara duktiga på vintersport ! Backhopparna t.ex. o utförsåkarna ! Och detta foto har jag retweetat från min följare Discover Slovenia, alpin little village in the Julians alps.
 
Jaa, Sming 7655 heter en av mina andra följare när det gäller det här med naturbilder .Och texten lyder Fairytale in Transsylvanien. Jaa det här med Karpaterna , Rumänien o Transsylvanien o Dracula o en hög med filmer !
OS ja . Årerigen en medalj för Sverige . O Sarah var nöjd med den. Men en annan favorit som jag har Katinka från Ungern tog sin 3 guldmedalj. O alla som Phelps har tagit , kan inte räkna dem alla.! Idag blir det till att se på simning igen o damernas handbollsmatch mot Ryssland. Herrarna förlora mot Egypten prata Lisa bl.a. om i morse. Hä bra o ha Lisa på mornarna o slippa allt natsudd som sagt.Och i herrarnas grupp finns ochså Slovenien. O damerna i fotboll spela 0-0 mot Kina o får möta USA i kvartsfinal. Huga, huga.

Fortsätter mitt koncept. Och kyligt väder under dagens cykelrunda !

 
Jaa, dagens cykelrunda företogs med 2 tröjor ! Kylig vind i skuggan o i morse var det + 10 C i Simrishamn ! O den byiga västvinden fortsätter ! Och när jag skulle ta mig genom stan till hemmet , vindbyar gjorde att jag fick leda cykeln hem. Är ju ochså uppförsbacke från centrum. Och idag kom jag att tänka på detta i de kyliga vindarna. Att den 9/8 1975 hade Holma + 36,8 C .  Vilket är värmerekord hittills i augusti i Sverige. Jaa, den här sommaren verkar bli lika dålig som den förra ! Som när man tittar på nätet beskrivs som att den började först i augusti. Jaa, kommer ihåg den sen tiden i Askersund . Bl.a. när boule spelades o vi stundtals förvånade oss..
 
Väldigt vacker bild , tycker jag, från Discover Slovenia med texten. A freshly plowed field in front of the Church in the village of Unise. Kyrkor jaa Slovenien liksom Kroatien är  ju katolskt !
 
Här har vi ett foto via Marie Douglas . Visar sunrise of Emylough. Vacker foto det ochså.
 
 
O det här fotot har jag fått från Royal Colors. Med texten amaryllis hippeastreum flamenco queen ! Fantastisk bild !
           Idag började jag dagen som sagt genom att bl.a titta  på Lisa Miskovsky o höra på hennes gäster o se repriser på nattens tävlingar.. Och sen följde ju hela simningen från natten.Och både Sarah o Michelle gick ju vidare till final på 200 m fritt ! Sarah är ju i högform men hennes respekt för 200 fritt är stor.. Sa att hon var nöjd om hon tog medalj i natt .
     Jaa, Ungern o Sverige har ju samma innevånarantal, ungefär. Och Ungern har ju t.ex. kanske spelens simdrottning. Tänker på Katinka Hosszu . Som ju tog ytterligare en guldmedalj på 100 m ryggsim.. Och vinner hon nattens 200m medley. Så är hon uppe i 3 guldmedaljer ! Vilken tjej. Och hon har inga medaljer från OS innan.Och när man tänker på Ungern så tänker jag även på Budapest. Som verkar vara ett populärt turistmål. Jaa, städerna München, Wien som man besökt , Prag, Budapest, Bukarest, Ljubljana, Zagreb, Aten .O det här med Balkanhalvön  Jaa, att fantisera kostar inget.ju inget 
                 Idag har man hunnit med att t.ex.se Argentina slå  det ständigt i Världen utbuade Ryssland i volleyboll.! Kanske vi skall vänta tills dopingproven är tagna i detta OS. Jaa, Ryssland får skärpa till sig men dom som tävlar nu har ju fått rätt att göra det.! Man har sett ryska sångare/ sångerskor ochså blivit utbuade ! 
            När jag skriver detta så visas matchen i handboll mellan Tyskland o Polen.! Hur ställningen är ? 15-14 till Tyskland !
             Dass var alles für heute ! Och i morgon kör jag på enligt koncept OS igen ! Inget nattsudd !
            Jaa, Sveiges damer spelar väl mot Kina i natt . Blir det nått avacemang från gruppen..O jag får titta på hur matchen mellan Kina o Sydafrika gick. 

Jaa, det här med att hitta ett OS-koncept !

Joo, jag sitter inte uppe på natten ! Blir tittande på OS till längst kl. 24 o välja ut saker på eftermiddagen o kvällen. Idag skall det bl.a tittas på boxning. 
          Men vem tycker inte om att se i efterhand på väna Lisa med början. kl 8 på tv 3 t.ex. Äta frukost o titta på repriser från natten. Och sen blir det motion innan eftermiddagens begivenheter . Och det gäller att inte titta på nån resultatbörs eller nyheter innan kl 8. Och detta mitt koncept funkar bra. O Lisa Miskovsky, Lady Stardust är en utmärkt programledare o sångerska. Har hon visat innan.
            Och Sarah Sjöström. Vilken fantastisk insats ! Att vara bäst när det gäller. O så överlägsen i loppet på 100 m fjäril. O nytt världsrekord. Jaa vi har ochså en kvinna till bl.a. som skall hyllas ! Det är den fantastiska Ungerska simmerskan Katinka Hosszu !  
           Och givetvis hyllar vi Sveriges första medajlvinnare , Emma Johansson . Som fixa en silvermedalj på linjeloppet på cykel. Jaa, Nederländskan som ledde o föll. Tråkigt. Men en Nederländska fick ju vinna ändå. Ett hjul före Emma. 
 
         Jaa, sen tycker jag att dom som harr hand om Os-sändningarna i Sverige . Sköter sig väldigt bra ! Gäller både programledare , referenter o bisittare. Och vilka profiler som finns med i soffan..  . Många kända idrottere sen förr i tiden !
             Och kommer Sarah att ta fler medaljer ! Jaa, nu blir det ju till att tävla utan press. Så det tror jag .
 
            Jaa, det här med sport ! Och ett OS . Där människor från en massa olika länder möts. Inte alls oviktigt. Sen får glädjedödarna tycka vad dom vill. Och det här med att själv pröva gränser , oavsett ålder ! Regelbunden motion t.ex.Med ös ! Efter förutsättningarna.
 
 
Jaa, som sagt det här med ett eget koncept. O köra på vare sig det är kryddan OS eller inte ! Har funkat ända sen pensionen 2003 ! Vid 65 års ålder.! Och cykelhjälmen är den samma sen många år tillbaks.
          O det här med att konstatera via foton o skrift att man lever som man lär ! Med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen längs livslinjen från Rötter till Barnbarn. 
          Och kul att ett litet land som Sverige forfarande kan få fram Världsstjärnor. Och simning o cykel är ochså stora sporter . 
            Och som sagt var. Det här med kryddorna i tillvaron ! Vackra bilder, Vacker musik o entusiasmerande sport . Även det kryddor längs min livslinje . Som förstärker livsglädjen !

Vafalls, fredag igen. Tiden går väldigt fort ! Bara o konstatera.

 
Trots byiga sydvästvindar blev det en motionsrunda på cykel igår. O sen när man kom till hamnen stötte man på en kompis som tog detta foto.O vi var sen o åt sill o potatismos  
Det här med att man vill leva o dö i Norden o då ärat ditt namn flög över Jorden. O nationalismen på slutet av 1800-talet i Sverige : Då bl.a då horn kom till på vikingahjälmarna nånstans 
             Det här med en lång tidsperiod ! Mormor föddes 1893 o hennes farfar i Amsterdam 1818 ! O min fars morfar föddes 1828 ! Och hur länge människosläktet levt ! O när mormors farmor föddes i Köln 1826 så bodde  antagligen hennes föräldrar där ochså kring år 1800-hundra  o det här med när hade Napoleon  hade  befälet i området 
           Och när det gäller t.ex. 1815 kommer jag att tänka på det här med när Sverige miste Finland o Östra Pommern o unionen med Norge o anspråket på landet.Som utbyte. Som sagt det här med vad som är ett långt tidevarv.
 
Jaa, den här lilla gölen vid campingen cyklar jag ofta förbi ! O nu blev det foto igen ! Och den byiga vinden kan skönjas på vattenytan :
 
Och så här såg det ut när det cyklades mot Baskehållet igår.Och movinden fick jag uppleva som mest när cykel leddes i stan mot hemmet !
          OS var det. O som vanligt pekas det finger mot Värdlandet.. Liksom under fotbolls-vm ! Kåkstäderna är på gott o ont o i det fallet skall vi kanske tänka på det här med slavhandeln för många år sen där Svenska skepp deltog i den transatlantisk slavhandeln o hade handelsstationer. ! Ja det här med o slå sig för bröstet o blåsa upp sig med präktighet ! O ofta peka finger mot dom som haft det värre !
             Men sporten förenar  o individer träffas o tävlar mot varann liksom olika lag.! O när jag lyssna på Bojan Jordic igår så trodde han att Columbia skulle gå långt i herrarnas fotbollsturnering. Men såg i morse att Sverige spelade 2-2 mot dom. Bra gjort, tycker jag !
  Joodå motion idag ochså på samma bana som igår ! O hämtning av v-75 program. För imorgon går V-75 i Rättvik ! . Vi får säga som Uni Hedin gjorde på Radiosporten . Lycka till !
          O ikväll  inget OS . Men kommer att titta på antika grejor på tv 8 o Svt.o senare på ett fall för Vera . Engelska deckare allra bäst, tycker jag.! Trevlig helg önskas ! Bl.a dom som bor i Rheinland Pfalz I Tyskland ! Och i andra länder förutom Sverige ! 
 
 
Jaa, dieses mitt Frankenthal und Heidelberg  ! Sehr schön ! 
           
 
 
 

Jaa, det här med att komma ihåg en del .

 
Tibet ja ! Foto från Sming 7655 med texten In tibetan Namtso means " Havenly Lake" 
     Jaa, en gång i tiden i början på 90-talet planerade jag och en kompis resa till Kina via transsibiriska järnvägen från Helsingfors. Och det ryska tåget, inte kinesiska åkte då iallafall ochså genom en del av Tibet. Men i stället la vi pengarna på att köpa motorcyklar . Jaa, det här när en annan ide dyker upp. Men visst hade det varit en höjdare att åka till Kina men det här med motorcykel blev en höjdare. Visade det sig .
 
Återigen från Sming  7655 . Texten Vernazza evening ! Italien var det ja ! Provinsen La Specia Ligurien. Tog jag reda på.
 
 
Och här har vi ett foto från småbåtshamnen i Simrishamn ! Taget igår . Jaa Os i Brasilien har börjat med för svensk del damernas match mot Sydafrika . Som vanns trots dåligt spel . Det digra programmet på en sommarolympiad som går i Brasilien gör att en hel del visas nattetid ! Efter 24 blir inget tittande för min del ! Nää, det orkas inte . Fotbolls-vm blev ju en annan sak. De flesta matcherna gick väl innan 24 ?
 
 
Jaa ett foto till från hamninloppet o hamnen för större båtar Men här vimla det förr i tiden av fiskebåtar och färja går inte längre till Bornholm. Jaa, vädret jaa, har ju bildbevis från 2006 ! Och i januari så börjades föras anteckningar i fågeldagboken om det dagliga vädret på morgonkvisten. Vindriktning, temperatur o blåst o klart molnigt eller regn eller snöfall. 
             Och om jag då tittar på mina anteckningar från 1 januari tills nu så visar det sig att vindar från sydväst väst har var mycket förkommande ! Ost o nordost o nord lite. Det här betyder ju att mycket sydväst på vintern milt väder o på sommaren svalare väder. Och det här med vattentemperaturen. Sen kan var och en räkna ut vad mycket ost, nordost o nordvindar betyder för vintern .Med högtryck i öster. O lågtrycksbana söder om Skandinavien . Jaa, och det här med ostvindar o högtryck på sommaren.
          Har ochså dragit ner Radiosportens program för när de svenska lagen o svenskarna för övrigt är i aktion i Brasilien. Bra att titta på på morgonen.! Och idag såg jag att herrarna i Sveriges fotbollslag inte börjar spela mot Columbia förrän kl 24. Men annat visas ju ochså . från arrangemang där svenskar o inte svensklag är med .
    Och går det intressanta saker innan 24 då tittas på det !
 
 
 

Ordnat tillbaks till det jag saknat, ett tag !

 
Nää, det här har jag ju sysslat med ett tag att retweeta foton från följare o dom jag följer på ett s.k. socialt media. 
          Och det här fotot är ju retweetat från Mathew/ Marie Douglas Och det som då retweetas är mest. natur o djurfoton från andra länder !  Men humlans flykt har ni väl hört talas om. Finns ochså ett känt musikstycke som heter Humlans flykt skrivet av den Ryske kompositören Rimskij- Korsakov . Och det här vet jag sen lång tid tillbaka , kanske fått reda på det av min far en gång i tiden ? Som lyssnade mycket på klassis musik.
 
Jaa, vatten inpå där man bott o växt upp har man ju varit med om att se , Sjöarna Hjälmaren o Vättern o innanhavet Östersjön långt norrut o långt söderut i Sverige ! Men varför inte bjuda på detta foto från Life on Earth . Puerto Rico var namnet.
 
            Och idag har man ordnat till det för sig igen. Kan nu lyssna på musik igen mens jag skriver och kan se vilka länder o regioner o städer som hittar mig här på blogg.se. Och utan hjälp klara jag det. 
             Jaa, det här med spänning o entusiasm. sen barnsben ! Och fantasi o nyfikenhet. Varför inte även i min ålder ! 
 Och idag har jag fått reda på att någon från Rheinland Pfaltz varit o besökt mig på bloggen. Vem kan det vara ? Kanske jag vet ? :) Och nu blir det en cykelrunda ! Såg på en vädersajt risk för åska i em. Men som vanligt är andra sajter inte inne på det ! Jaa, det här att med att veta , vare sig det är i nuet eller om 50 år !
 

Så här innan handlande i stan.

 
 
Jaa, det här med andra sidan Östersjön om man bor på sydostkusten i Scania Sverige. Det är väl bara  på en färja från Ystad som man befunnit sig en stund i Polen. Gick aldrig i land har jag för mig. Så av Östersjöstater så är det bara Tyskland som besökts vid en del tillfällen.Jaa, Bornholm o några timmar i Torneå , Finland..Men nån gång dyker t.ex. namnet St Petersburg upp som ligger vid Finska viken. 
      Lever i nuet men tankar kan man ochså ha i nuet. . O när man då tittar på gamla foton från bl.a resa till Frankenthal o utflykt därifrån till Heidelberg t.ex. Då kommer ävem besök i Rehn-och Moseldalen fram i minnet. O bussresa genom Tyskland till Wien. O vistelsen i Köln o dagsbesök i Lûbeck ! O besök på Rûgen !
           Foto är retweetat från Sming 7655 med texten Haapsalu Estonia.
 
 
 
Joodå , landet Slovenien pratar jag mycket om ! Och att man ibland kan få vackra bilder därifrån via t.ex.Discover Slovenia gär ju inte saken sämre. Och detta är ett foto från Kozice kolpa river valley o byn Dol. 
         Men som sagt handlande i stan hem o sedan hem o därefter in i vacker natur i närområdet ! Om det nu inte kommer regnskurar som igår e.m. 
          Jaa, dessa nästan ständiga sydväst o västvindar . Förra året kom ju som sagt varmaste vädret i augusti . Vi tar svepet igen värmerekord Juni 1947, Målilla 38,0 C, Juli Ulltuna 1933 38,0 C o Augusti.Holma 1975 36,8 C..
              Och det här med så fort tiden går.Den bara rusar iväg.I september blir det 1 år sen jag intog denna lägenhet i Simrishamn .
 
Ett foto, inte taget själv , som ochså ger vibbar från 1954 kan ha varit -55 eller -53. Bron kan ha gåtts på men kyrkan har jag gått runt o besökt inne . Vem är inte nöjd med att ha gjort det ! Alldeles själv.när man åkt in i stan från huset i Köln där man bodde vid besöket hos Cai hans syskon o föräldrar. Om jag inte missminner mig så togs stadsbuss in till centrum. !

Jaa, det här med besöket i Frankenthal !

 
Joodå, tänk att få återse dessa foton som barnbarnet Måns har i säkert förvar. O få fotografera av dom ! 16 år senare ungefär ! Jag tror detta foto är taget när vi började tågresan till Mannheim ! För att där bli hämtade av min tyske kompis Cai för färd till hans hus i Frankenthal. Fotot kan ochså vara taget vid ankomsten till Mannheim ?
 
             Und hier haben wir die gute freunden Cai und Jan. Jaa, naturligtvis är det inte samma kvalite på de avfotograferade fotona.
 
 
Har ju visat nått foto från ett besök i Köln på 50-talet. Då jag i 16-årsåldern besökte familjen, Cais föräldrar o syskon i Köln på sommaren. Och här har vi Cai o Cais mor Tante Edith, 90 år gammal  då som hälsade på sonen under vårt besök i Frankenthal. Ett kärt återseende var det för oss ! Tror Edith blev 93-94 ?
 
O här har  vi Måns som sitter vid ingången till Cai och frun Ingrids hus ! Och minnen från Berlin har jag ju när dottern Anke visade runt mig o en kompis vid vistelse i Berlin 2006 !
 
Och förutom staden Frankenthal så kommer jag mest ihåg när vi åkte till Heidelberg en dag där vi blev visade runt av värdparet ! Heidelberg en riktig pärla med floden Neckar rinnande igenom !
 
Ytterligare ett foto från Heidelberg  med Måns i blickfånget.
 
 
Och här har vi sällskapet vid besöket i Heidelberg. Med Cai o Ingrid som tittar bort och jag tror att det andra paret var Cais bror  Axel  och hans fru. Som vi ochså besökte nånstans i trakterna .
 
 
Måns har ju fler foton i albumet från detta besök i Tyskland. Där besöket i Heidelberg var en höjdare. Och det tror jag ochså Måns tycker ! Men Frankenthal ochså det en vacker stad på ca 40.000 innevånare o Heidelberg har idag 150 000 innevånare.Och det här med  tyska språket som fick pratades hela tiden. Fick Måns stå ut med ! Tur att man ochså kunde svenska.
           Jaa, dass war dass von från ett besök som ochså finns i mitt digra minne ! Jaa, vem blir inte återigen sugen på att besöka denna del av Tyskland. Men åren går o Cai är ochså på väg mot 80 år.Thats life ! 
 
           Och ett besök i Heidelberg rekommenderas t.ex. För dom som är yngre idag. Verkligen ! Och fler foton har Måns i förvar i albumet. Men det får räcka med dessa ! Och att det finns många vackra platser i Tyskland vem vet inte det !
 

Simrishamn, Wiarp, Gislöv, Brantevik o Simrishamn

 
 Foton från gårdagens cykelfärd .Efter kaffe o trevligt sällskap i Wiarp cyklade man iväg söderut o tog detta foto av böljande sädesfält . Och grönt o fint över allt.
 
 
Och turordning på fotona, på väg mot Gislöv ! Och den här cykelturen ! Den var det många år sen jag gjorde.
 
 
Och nästa foto får bli detta.  Sen genades det ner mot landsvägen som går mellan Brantevik o Simrishamn på en grusväg . Och stannade till  o pratade med en trevlig dam som idkade trädgårdsarbete i det skapliga vädret.. Och i Brantevik så uppsöktes cykelvägen mot Simrishamn. Som ju går mellan landsvägen o havet. 
 
Och från cykelvägen är detta foto taget av innanhavet Östersjön !
 
 
Vidare mot stan. O det här blev ju även det ett skapligt foto. Och till vänster gick man med cykeln upp för en liten backe o sadlade den igen o fortsatte på denna vackra cykelväg .
 
Och här är man ganska nära stan, området gamla Simrislund. . Finns en bilparkering och fler bord o bänkar än det som syns. Jaa, och vilka kom man inte i slang med på engelska vid bordet jag satt , ett trevligt par från Nederländerna som berömde Sveriges natur.. Vi pratade om en hel del. Bla. om namnet Geuken.. Och dom hälsade mig välkommen att besöka sitt platta hemland. som damen uttryckte det. Jaa, varför inte en bussresa till Amsterdam. En plats där mormors farfar föddes ! Kul att tänka på .O fantisera om..Ingenting är omöjligt  Jaa, det här med tulpaner i Amsterdam. Jaa, Amsterdam kan vara ett gångbart mål. Men gångandet i nuet , viktigt det ochså.
            Yes this was pictures from Österlen, Scania ,Sweden. A wellknown place in Sweden. With many visitors in the summer ! Also from abroad . Some of them from Germany and the Netherlands . Like in the area of Askersund, for example.  
 
Det här fotot är taget i Fellingsbro tror jag. Där föddes min far 1/8 1904  ! Och sedan efter några år blev det till att växa upp i Nås i Dalarna.Jaa, min far var minst av 5 bröder! O då får man sitta i gröngräset o titta på när de  äldre visar krafterna !
 
Jaa, hur gammal min far är här ? En blåögd , svarthårig man var han. O min mor var ju en brunögd svarhårig kvinna . Och min far var nog den ende av bröderna som var svarthårig. Men hans äldste bror Bengt fick jag aldrig träffa ! Dog i tidig ålder .Och den längste är han på fotot ovan.
              Yes  A tribute to my father ! 
 
 
 
 
 

RSS 2.0