Så blir det....!

Nu blir det uppehåll i " datandet " och andra " jaktmarker ett tag ! Skall bli spännande ! 4 dar spenderas på vandrarhem och vandrande på "välkända stigar" ! Hållpunkter har jag men för övrigt ingen "susning" ! Vädret kan jag inte göra nått åt men regnkläder medtages naturligtvis ! Prognoserna är olika från dag till dag som vanligt ! Och truten har jag med mig och försvara mig i " storstaden" kan jag som synes ! O mobiltelefon finnes !
           Auf Wiederhören !

Slav under datan ? Nää !

I går fick datan lämnas åt sidan när det gällde bloggandet ! Hela dan gick väldigt fort...Motion ,brunch, månadsmöte pensionärsföreningen, långt samtal med kompisen/ lekkamraten Rolf i Örebro, kvällsmat och hockey o fotboll på tv. Och klockan blev 23:30 o sen blev det sängdags. När det gällde ishockeyn så imponerade Oskarshamn stort mot Mora. Den här upplagan av hockeyallsvenska kommer att bli jättespännande. Och jag tycker inte det är alldeles givet vilka som " åker ut eller går upp " !  O Karlskrona slog ju Malmö ! Som har imponerat ! Och Arsenal o Barcelona vann sina matcher i Champ. L. i fotboll !
                     Idag då ? Joo långrunda o förnöjsamhet är väl en bra sammanfattning hittils. O ny " dundersmoothie" för 3 dagar är gjord.
                   Latin läste jag ju i skolan i 2 år. Inget kommer jag direkt ihåg ! Men det här tycker jag hörs bra ! Crea diem et audaces fortuna iuvat ! Skapa dagen och ödet står de djärva bi ! O fotot är taget mot Borgmästarholmen där mycket punch o  många cigarrer  säkert intagits fordom. Men då fick man ta båten dit ! Nu kan man gå på en bro dit. Den går där båtarna ligger förtöjda !

Ränderna går aldrig ur ...

            Ränderna går ju aldrig ur har jag säkert tänkt när jag med mina barn och svåger på 70-talet fångade vattenödlor o dykarbaggar mm i Margretekärr i  Simrishamn ! I den här dammen , inte så igenvuxen som nu, fångade Rolf, Sven-Arne , undertecknad, och nån annan nån gång, grodor, vattenödlor o "allt annat levande". Dammen  fanns i farmors trädgård på Björneborg i Attersta by i Gällersta socken 1 mil söder Örebro ! O på 40-talet var det ! Alla har vi förhoppningsvis " vårt alldeles egna smultronställe " här i livet där vi växt upp !
Om det är slumpen vet  jag inte men när jag kommit en bit in i min morgontidning möttes jag av följande rubrik - Morgonpass längs Svartån-. Vem har  just skrivit om att motionera längs Svartån för några dar sen ? Vad vi ser på bilden ? Joo, om jag börjar att motionera vid Örebro slott t.ex. och går längs Svartån östrerut så kommer jag till detta fågelparadis Oset där Hjälmaren börjar. Och på Naturens Hus i närheten kan man ju på återvägen äta något om man så önskar ! Ganska lång runda kommer det att bli !
  Och för dom som inte vet det så är Hjälmaren Sveriges 4:de största insjö ! En sjö som inte alls är så djup som Vättern ! Mera Vänerlik !?  Hjälmaren är berömt för sin gös som bl.a går på export till länder söderut, som Italien t.ex har jag för mig ? Fotot här är från 2010 på sommaren då jag och mina kompisar Ann-Marie o Rolf var på väg till Vinön där vi botaniserade o drack kaffe bl.a. Är man det minsta intresserad av " anfaderns liv  anno dazumal" så är det bara att googla !
              Mer då i nuet ! För min del är nuet " inte bara just idag " som sagt ! Vad är en dag av en 74-årings liv, Som en nysning ! Med den " nyfikenheten " och livsviljan jag har så tillhör allt nuet ! 74 år är som en nysning i människans vistelse på jorden ! Och jordens ålder är som en " nysning i universum "   I dag blev det för första eller andra gången sen i våras ingen boule p.g.a. regn. Så inte kan man påstå " att vädret varit så uselt " i det här området !
                        O i kväll börjar Campions Leage ! Och Örebro hockey spelar borta mot Asplöven i Haparanda ! Och Asplöven slog sensationellt Leksand här om dagen !  Så inget är givet i den serien. O Örebro sport slog Kalmar borta igår i allsvenskan i fotboll. Är det början " på återtåget " ? 
 

Kalla kan gått vara med på bild !

Det är kul o ha en fågel ! Och undertecknad är ju van att ha fåglar i hemmet ! Gillar inte direkt att bara ha dom i buren. Jag har gett Kalla ett större revir, köket ! Skitar ner nää, frö är inte farligt att dammsuga upp o " avfallet " har jag organiserat upp på bästa sätt. För jag vet var hon gör sina behov ! Hon gillar o bli duschad men " bestämmer det själv på nått vis", när ! Gungan är hon förtjust att sitta i men det tog säkert en månad innan hon besteg den. Axeln sitter hon ganska ofta på o "tuggar" bl.a. på mormors radband. Min mormors alltså !
Idag regna det när jag gick ut, regnhuvan var uppfälld ! Mer än halvvägs så kom solen fram o då gick jag min långa runda ! Och jag blev så nöjd idag när jag " förmådde titta ut genom fönstret o se att det var VÄDER " ! Tänk på det " gnällspikar " !

Idag är det söndag ! Tänka sig !

....O då skiter jag i datorn, nästan ! Liksom på lördagar o då jag är bortrest !

Idag har jag haft inre tjänst !

Och jag är väldigt nöjd med att "DET FINNS VÄDER när jag tittar ut genom rutan " ! Men inre tjänst behövs ibland och idag passade det bra ty det regna o blåste ute. Sadlade " springaren som inte kommer nånstans " och red/ cyklade utan att komma en millimeter framåt ! Men 45 minuter blev med Ziegenar- o Kletzmermusik i bakgrunden ! O jag cykla fortare o saktare i intervaller. Gjort en ny 3-dagars smoothie och suttit vid datan o utbytt musik , bl.a. Nazareth o Deep purple. Det är ochså liksom världsmusik för mig och dom har funnits med länge bland mina favoriter ! Och nu har det klarnat upp för nån timme sen. Så jag gick och hämtade v-75 program. Spel o dobbel ja ! Det är klart att man vill vinna MYCKET pengar för att få utlopp för äventyrslystnaden att se sig om i världen och uppsöka platser som man hänför till rötter o andra länder o städer som man gillar ! Men eftersom vardagen ochså är ett sorts äventyr så går det med ! Örebro är ju inbokat !
Nu skall jag dammsuga o städa lite ! O sen är det ju hockey i kväll igen ! Malmö möter Mora i Malmö i den mycket intressanta hockeyallsvenskan ! Och sändningarna och experterna på kanalen som sänder är toppen !
O tiden går väldans fort ! "Det blev bara en nysning sen blev det lördag igen......."

Tjaa, har vi nått positivt idag då ?

Ja visst ! Men Örebro förlora mot Malmö i ishockeyallsvenskan med 1-0 ! Underligt resultat och målsnåla matcher kan ju vara underhållande men enl. pressen var Örebro " under isen " ! Men jag säger som de båda tränarna gjorde efter matchen " det är 51 omgångar kvar".
Positivt då ? Jag orkar fortfarande gå mina längre rundor några ggr i veckan. Idag " promenad" i 3 timmar. Vikten då, " kaggen " hade ju växt för mycket ? Jag väger under 86 ! Gått ner 2,5 kilo ungefär ! Utvärderingen skulle ju ske till nyår så jag ligger bra till ! Kan det vara smoothisarna ochså ? Har jag kommit på en bra blandning ?
Mer positivt ? Idag startar elitserien i hockey ! Hm, för herrar ! Och kabeltv , tv4 sport visar parralellt med Canal +, nytt namn, matchen Färjestad- Hv71 och Viasat hockey på bredbandet visar Djurgården-Almtuna. Jag väljer det förstnämnda !

Då får vi se hur det går för Karlskrona ?

För i kväll börjar hockeyallsvenskan ! Och Karlskrona möter som nykomling Leksand i Leksand ! Den matchen visar dom på tv ! Och eftersom bl.a. Örebro möter Malmö hockey hemma så tittar jag noga på " plingen i rutan " ! Hockey är en " riktig tv-sport" tycker jag !
Musik är ochså kul ! ! I dag var det sång efter sommar uppehållet ! Gick bra ! Tonerna gick det bra med , har bra gehör o lyssnar noga. Texterna kan " villa bort mig ibland" men då " hummar" jag o bara det inte " skär" sig så duger det ! Vi sjunger i stämmor och ibland inleder en grupp och nästa går in och sjunger samma efter 3 tonsteg. Det inte lätt nått av det " lätt att villa bort sig" öronen får vara på helspänn ! Och detta hus har vi våra sångövningar i närheten av Landskyrkan !

Vad skall jag skriva om idag ...

Joo, det blev ju boule som vanligt på tisdagar ! Lite blåsigt men varmt i luften o sol ! Idag fick vi pisk av damerna och fotot är från kaffepausen ! Revansch nästa tisdag ?
I kväll är det ju Vm-kval i fotboll för herrarna mot Kazakstan  ÄR VÄL BÄST ATT SKRIVA herrarna ! Vill inte ha några superfeminister på mig, hmmm ! Det är en s.k. måstematch. I gruppen finns dessutom Österrike o Tyskland + några lag till ! Vi håller tummarna !
I morgon e.m. blir det sångkören efter sommaruppehållet ! Kul ! Men nån Hava Nagihla att öva på blir det knappast. Det får jag själv göra till orkester/ band på youtube !
Och på onsdag börjar allsvenskan i ishockey för HERRAR ! Och på torsdag elitserien i shockey för HERRAR. Allsvenskan kan jag se via mitt bredband, har 4 sportkanaler där o " husets" kanalutbud visar match på torsdag i elitserien. Mumma för mig ! Ishockey gör sig bra i tv o jag kan följa en del matcher med Örebro hockey ! Hä, alltid nått kul !

Brittsommar nää...

       Nää, det är nog för nära inpå augusti för att räknas som det ! Brittsommar skall räknas när det har varit en kall period och kan infalla i t.ex början av oktober. Jag kommer faktiskt ihåg när jag gjorde repmånad nån gång i mitten på 60-talet i oktober att det då var s.k. brittsommar till oss inkallades förnöjelse ! Så mycket kommer jag ochså ihåg att min yngste son ännu inte var född då ! Hmm ! När jag tittar i mina gamla militärpapper så ser jag att jag gjort repövningar både 1964 o 1968. Kanske bara äldste sonen var född ? Men det är nog inte lönt o fråga honom ? Hur som hellst så är jag glad över att ha gjort lumpen och repmånader ! O även o vara far naturligtvis. O lite semester var det ju som när man gjorde repövningar och träffade kompisar som man hade kul med, soldathumor !
         Vädret ja ! Alla tiders idag o motionsrunda ? Of course ! Fotot taget på östra sidan av rundan mot Vättern ! Nivåskilnader var ordet ! I går kväll o i natt såg jag på finalen i Us-open i tennis mellan Serena Williams o Viki Azarenka. Och vilken match o vilket motstånd Azarenka bjöd den mycket favorittippade Williams !  Viki hade ett par matchbollar men Williams vann till slut i 3 set. O Azarenka är bara 23 år. Hon och Maria Sharapova är mina favoriter i damtennisen ! Kämpar till sista droppen. Och för några år sen var Elena Dementieva en av mina stora favoriter !
                             Och denne välkände ? man, som har delat ut många pengar, fotograferade jag på chockladmässan i Askersund i helgen. I går närmare bestämt när jag motionerade förbi honom i hamnen där han var konfrancier för mässan. Och chocklad köpte jag ochså , mörk sådan !

O vad får man inte syn på...

Jaa, idag blev det en ny runda, ej gått, som börja nordost Askersund och avslutades innnan jag vände hemåt mot sydost . Jag har cyklat en bit på denna runda innan men den passar bättre att gå på ! Rundan tog 2,5 timmar att gå. Och jag är lika pigg som jag var efter gårdagens när jag skriver detta!
 

      Vi börjar med detta livsbejakande foto som jag tog vid färdens början !

               Längs en sjö gick jag ochså !
                     Och titta , veckans fynd !  Fick ställa mig framför ormen för att få stopp på den ! Och då låg den blixt stilla !  För första gången har jag lyckats fotografera ett levande exemplar ! Och man vet inte vad som dyker upp på ens färder ! Det finns spännande saker även i vardan  ! Ormfobi lider jag inte av, har ständigt spanat efter ormar på vår, sommar -o höstfärder likaväl som på efter andra djur !  Och vad är det för sort av våra 3 arter ? Googla inte, det är fusk !
 

Testar lite gränser gör jag !

Det gjorde " guben" idag. "Sinnet o filosofin,Carpe Deumet " är det inget fel på ! "Plattformen" är stabil med andra ord. Fysiken är trots vissa "små åldersproblem" inget som stoppar mig. Idag har jag motionerat i ca 7 km och härom veckan börja jag att styrketräna lätt för magmuslkler och armar, benen får ju sitt ! " Kroppen gör lite som den vill men sinnet hjälper till att ej göra den vill ". Det här med go har stor betydelse o det har kroppen fått lära sig ! Inget värre än vanligt när jag nöjd kom hem ! Kan hjärnan inbilla kroppen " att vara positiv " ? Det hör nog ihop mer än man tror ?! O så lär man sig o hantera den när man är " ihärdig "
Kvarnbacken är ett natureservat norr i Askersund. Backen där är på vintern ett eldorado för stadens ungdom o andra. Kälkåkare o de med skidor t.ex. ! Fotot taget idag från toppen av backen mot Askersund. Vättern syns .

Med mitt sätt att se på det...

... och mitt Carpe Diem som inte bara innehåller " ögonblicksbilden " , så gläds det även över sånt jag ser fram emot, träffa anhöriga, kompisar o egna upplevelser ! I höst....skall jag bo 4 dagar på vandrarhem i Örebro. På norr men med gåavstånd till centrum ! Så det blir motion även då men av annat inslag " nyfikenhet o äventyrslusta ". Och besök på Bostadsbolag blir det , på Berhn Arena och Katolska kyrkan på Skolgatan o deras expedition på Järnvägsgatan. Och så ämnar jag träffa mina kompisar/ lekkamrater ! De ni ! Och nedanstående foto är taget från Hembyggdsgården i Askersunds Stadspark mot Vättern ! Prata om nivåskilnader !
Hava nagilah venismechah / låt oss fröjdas och låt oss glädjas !

Jaa, vad skall vi filosofera om idag då

Jag konstaterar att det var boulespel i f.m och har sen det utförts " kamerala saker" som enbart kunnat göras på mitt egna ansvar för att " gå i lås " !
Vi håller ju ständigt på " att hänga politiker o myndigheter o andra" för dom inte visar ansvar " ! Jaa, hur är det med oss själva egentligen i ett av de bästa länder man kan hitta just nu trots " negativa politiska lobbyister " Häromdan såg jag på ett inslag i tv, Rapport, att arbetslösa människor tackade nej till s.k. "jobb på golvet", fabriksjobb för att det var för dåligt betalt och för jobbigt ! Fabriken var fylld med "nysvenskar", folk från andra länder, endast 2 " gammelsvenskar" jobbade där ! Och det var inga ungdomar såvitt jag förstod . " Var och en får ta ansvar för sig själv " som det heter men nog är vi lite bortskämda i det här landet !?
Nu skall jag ha inre tjänst ! Bl.a. städa badrummet ORDENTLIGT ! Även det ligger på mitt ansvar !

På spaning..

Jaa, varje dag är man ju på " ute på spaning" ! I naturen, på datan o tv:n mm ! O lärorikt kan det vara ! Att titta på Vetenskapens Värld t.ex. ! I dag skall det handla om gräsets betydelse för människan. Innan har jag fått lära mig trädens o blommornas betydelse " för bl.a. aporna och människorasens tillkomst" . Jorden är 4,5 miljarder år och har klarat sig igenom både det ena och andra av våldsamheter som meteoriter o vulkanutbrott, snacka om resultat av växthuseffekt !. Jag dömer inte ut den p.g.a. 3 generationer människor ! Har ni facit på hur det blir ? Och vilket härligt väder det var idag, med eller utan " växthuseffekt " !

RSS 2.0