Motion genom höstmarknaden !


Askersund har ju en vår-och höstmarknad, "sanktionerade" sen Gustav Vasas tid ! Dock lär bara en vara "sanktionerad" säger dom som kan Askersunds historia ?! Jag har varit på dessa marknader ett par gånger och det är  samma "tingel-tangel" på dom ! Idag nöjde jag mig med att motionera genom marknaden men stannade o pratade med lite folk.
Motionen idag var väldigt givande ! Mycket beroende på att jag fick höra på radion innan jag gick ut att en snabb runda på en halv timme var betydligt bättre att gå en timme i makligare takt. Det är enligt dessa forskare betydligt bättre för hjärtat o kroppen o få upp pulsen o därmed bl.a. syreupptagningen. Och eftersom jag inte blir trött så kan jag fortsätta o gå fort av denna anledning ! Dessutom som jag sög åt mig var att detta kunde förlänga livet i 3-4 år ! Nä, som delar av svenska folket gör "gnäller o oroar sig för allt möjligt", det måste väl förkorta livet på nått vis. Dessutom verkar man i vissa fall inte ha "insikt i hur världen ser ut för övrigt" o går på alla "domedagsprediknigar" över sitt eget land mm, mm. det är synd "o slösa bort ett liv" på gnäll o oro på sånt som varit eller " jordens undergång"
Om jag inte själv gnäller, joo på gnällarna och dom politiker som "tar politiska poäng på att gnälla o inte ser hur det var på deras tid" !  Gå med i mitt "antignällparti", det är av liberal art ! Där skall medlemmarna vara glada över att dom lever just nu på jorden. Det kan vi tacka solen med grundämnen för, bl.a.

Hej på er !


Ja , det blev som jag befarade, Arsenal fick storstryk av Manchester United. Men Maria Sharapova kämpar på i damtennisen. I går ställdes hon mot en bra junior från England. Förlora första set, men sluggade sig till seger med 2-1. Sent blev det för matchen varade ända till 1/2 ett. I kväll blir det till att titta på mer tennis, både herr o dam från då US-Open. VM i friidrott ser jag i sammandrag på Eurosport innan tennisen. Jaa, blir det nån svensk medalj ?
I dag har det regnat lite så boulen blev inställd. Lyssnat på musik har jag och handlat, sorterat strumpor o dammsugit . Prata om ett omväxlande liv ! Åska pratar dom om i Örebro radio. Ser inte ett enda i södra eller mellansverige på radarbilder. Nä, det ges prognoser från SMHI som är flera timmar gamla ! Antagligen får väl inte reportrarna "tolka" radarbilder för SMHI som har nån slags ensamrätt ? !
Hoppas ni såg på Vetenskpens Värld i går. Det var som alltid väldigt intressant. Där fick man bl.a. reda på att vi är  "släkt" med meteoriter. Vafalls ! Joo, vi består av samma grundämnen ! Kol o många fler, syre , järn o.s.v.
Jag tror det var där jag ochså hörde att vissa av oss människor är motståndskraftiga mot vissa sjukdommar mer än andra. Det beror på att en del av oss har gener från Neanderthalare som några av våra förfäder, Homo Sapiens, para sig med för många tusentals år sen. Tjaa, varför får inte en del kräksjukan t.ex.
Det är ju inte april så jag skämtar inte.  En annan är knappast nått "aprilskämt" eftersom jag är född i Juli. Och fotot är inte heller nått "aprilskämt" för det är taget idag !

Mycket vackra bilder...


Enligt mitt förmenande åtminstone.  Idag var det blåsigt under motionsrundan och någon regnskur uppenbarade sig men det var en sån här dag då det var hög frekvens och gnolande på musik, ingen radio, som gjorde att takten ökade o minskade. Dessutom tog jag en backe så fort jag kunde och jag kan garantera att pulsen inte var över hundra. Men har man vilopuls på 50 så var det kanske inte så förvånande !  Sen när jag kom hem läste jag på SVT-text att FÖR HÅRD TRÄNING KAN STÖRA HJÄRTRYTMEN enligt forskare vid 2 universitet. Men det gällde elitidrottsmän, vasaloppsåkare.  2 %  ca av 47 000 vasaloppsåkare råkade ut för detta ! Det var ju väldigt många !  Varför inte skriva om de 98 % i stället ? Lite så är det i dagens journalistik, enligt min mening !

Jaa, vackra bilder var det. Fick ett stort fotografi på min mor i 20-års åldern av min äldsta syster i förra veckan. Är det konstigt att en av ens symboler för skönhet är Gina Lollobrigida. Jag är stolt över att ha haft en sån vacker mor. Dessutom var hon " vacker innuti".  Jaa, ibland kan man ställa sig frågan, vilket många män borde, vilka kvinnor har man tyckt mest om här i livet och vad har präglat deras kärlek och förälskelser senare i livet ? Intressant och huvudsaken är att man inte lidit "nån skada" av det även om "föremålen växlat"
Jag har problem. Problemet är Arsenal som fick stryk av Man United  med 8-2. Skador o tapp på 3 av sina bästa spelare är en förklaring men det är rena "käftsmällen" för en Arsenalfan. Tur att man ha "reservkapital" i Manchester City och Liverpool att luta sig mot !

Sova behöver man ..


En icke beräknad färd är ochså en bra färd ! Och den gick ju till Hjo igen med sonen Bengt ! O vad gör det  Carpe Diem var ordet Och svampplockning var ett av syftena med resan Och det fick vi !

Och här har vi gänget på språng !

O här är "strängafaster" som gick i spetsen. O inte var storasyster sträng mot den äldste i syskonskaran, bror hennes. Vi hade verkligen roligt och trivsamt !

Och här var en del av resultatet. Jag tänker nu äta svampmackor för 3:e kvällen i rad . Och då under matchen Man. United- Arsenal, en match som jag som Arsenal-fan har en del  sportslig ångest inför ! Dock kan jag ev. trösta med mig att jag har mer kantareller i ett av frysfacken. Så det är inte slut med svampmackor !

Och sen avslutar jag det hela med Bosse, Sveriges coolaste katt enl. min mening, tillhörande min andra syster med man !

Hur har ni det ?


Och första skoldagen gick hur bra som helst. Kanske jojon var ett sätt att tygla det mesta av nevösheten o spänningen när jag gick till,som Rolf tror, Stureskolan. Det är inte lätt o komma ihåg i den ålder jag är, var menar jag. Ha det bra ? Jag ser ut o ha det bra på fotot o det har jag som sagt nu ochså ! Vad lär man sig av livets skola. Jaa, det är väl att uppskatta att på sin ålders höst,som det nu gäller, ha ekonomi som går runt, en  plats att bo på, och ha mat för dan ! Dessutom att man fått behålla sin enusiasm, framtidstro och nyfikenhet, att man fortsatt lär sig saker om sig själv o världen, tar hänsyn till fakta. Är intesserad av det mesta från Carpe Diem till rötter ! Och framför allt vara ödmjuk när man är så frisk som en annan är ! Att man  uppskattar och diggar anhöriga o kompisar är så självklart att det behöver man ju inte skriva om vare sig man bor i Baku eller Askersund. Men som sagt var ! Hur har ni det ?
Rundan idag gick alldeles utmärkt i regnet. Och vikten går långsamt nerför vecka för vecka sen sommarens begivenheter. Nu är den snart nere i under 85. Och i morgon blir det boule ! O på onsdag fyller barn-barnet Abbe år !
Och idag var det nattine. För jag satt uppe till, ja var det 2 och såg den fantastiska fightern Maria Sharapova vinna damfinalen i WTA-tävlingen i tennis i Cincinatti. Jag räknade ut henne flera gånger men .... Jag gillar henne skarpt liksom Federer därför att dom är så trevliga, ödmjuka och  stora personligheter, och framgångarna har inte gått dom på huvudet ! Jag själv har inte nått "max på mina framgångar" ännu ! Men som sagt nöjd är jag o det räcker länge !

Det är inte konstigt att man är liberal !


Om en del av ens rötter kommer från Amsterdam ! Staden har haft stor betydelse för europa särskilt på  15-och 1600-talet.Bl.a. under Hansatiden. På 1700-talet och början på artonhundratalet gick det sämre.  Nä, skämt åtsido det här är bilder från nuvarande Amsterdam, en stad med liberala ideer på gott och ont.  I själva Amsterdam, största stad, är det idag ca 700 000 innevånare, i storstadsområdet 2 miljoner ca. Holland säger många om landet men det rätta är Nederländerna. Men Holland är ju så etablerat i bl.a. fotboll ! Jag har hört av en nederländare att Holland förr var en provins i Nederländerna.
All right, Johan Heinrich Geuken, mormors farfar, föddes 15.11 1818 i Amsterdam. Amsterdam grundades på 1200-talet som en fiskarby där floden Amstel, som gett staden sitt namn, flyter ut i den långsträckta sjön IJ, som tidigare var en havsarm. Staden fick sina stadsrättigheter på ca 1300-talet. Och när jag läser mer om staden så förstår jag dess stora betydelse för Europa o även världens utveckling !
Jaa, hur kunde det se ut i staden när Johan Heinrich föddes. Krigen mot England o Frankrike tärde på staden och under Napoleonkrigen nådde Amsterdams tillgångar sin lägsta nivå men 1815 började åter det att bli bättre. Jag kan se oxar o vagnar framför mig, kanske några kanaler. Fattigdom ? Som sagt en sliten stad med allehanda sjukdomar o undernäring ? Både ruckel o fina byggnader. Tjuvar o kanaljer? Herrefolk o bl.a. judiska köpmän/ bankirer. Innevånarantal ca 200 000.
Och på slutet av 1800-talet nådde liksom i de flesta länder i Europa den industriella revolutionen staden.
Och Amsterdam-Rehnkanalen och nordsjökanalen grävdes för att ge Amsterdams hamn en direkt väg till Rhen och och då Nordsjön.
Men  vad fick Johan Heinrich att flytta till Preussen på egen hand eller med andförvanter. O lämna övrig släkt i  Nederländerna Vad sysslade  hans föräldrar med. Var familjen protestanter eller katoliker. Bara ett antagande, protestanter då de norra delarna av landet var protestanter där släkten sägs komma ifrån. Johan Heinrich blev, som sin son och min mormors far, ledare för sockerfabriker.
Han gifte sig med den åtta år yngre Maria Anna Bönner född då 1826 i Cöln. Paret vigdes i orten Elberfeldt 7.1 1848. Och om Maria Anna skall jag skriva i nästa avsnitt. Om henne fantiserar jag ochså o myser. För hon tillhör ochså verkligheten

Ålder svårt att säga, förr såg ju folk ut som 70 när dom var 50 ! Utseendet på Johan Heinrich är ju inte åt det mörka hållet som finns hos min mor o mormor ! Ljusblå ögon ser det ut som !? Som en nordeurope från Nederländerna !
Fantasi o verklighet ! Två behjälpliga härliga nödvändigheter !
Det går att läsa mer om Nederländerna o Amsterdam på nätet  Fakta Wikipedia, foto på Amsterdam från Wikimedia commons.


Tiden går fort, det blir man verkligen påmind om !


Jaa, det här är väl ljung o den växten räknas väl till sensommaren, hösten. Och på min motionsrunda idag så blev jag varse om många ställen med denna vackra växt !

Och så fick jag syn på detta meddelande på en anslagstavla i vid hembyggdsgården. Om den stör mig, inte de minsta. Om jag får som jag vill så tänker jag gå och äta julbord på denna trevliga servering !
Att tiden går fortare o fortare när man blir äldre är det många med mig som vittnar om ! Själv kan det ochså bero på att jag har "mycket roligheter i huvet" . Jag närmar jag ju mig, som alla andra, den tiden när jag själv blir en gen eller rot hos många ättlingar. Därför är jag själv intresserad av mina gener o rötter. Men om någon tycker det går till överdrift så ber jag denne att tänka efter o konstatera vad för annat jag är intresserad av här i livet , förutom självklarheter som deras egna personer !
Jag kommer nu på kommande blogginlägg " besöka" de platser som mina utländska rötter är födda på,  1800-talet, tyvärr saknas förgående århundrade eller längre bakåt. Jag själv då ! Jo, det kan jag ta  här med orter jag bott på mer än 7 månadader!  Född Stockholm, Örebro, Hjo, Luleå, Kristianstad, Sollefteå, Överuman, Simrishamn, Askersund.
Mina svenska rötters orter o områden är långt bak i tiden och i nutid först ! Morfars Stockholm/ Göteborg/Tölö, Farfars Karlstad/Stora Kil/ Grava, Farmors Gällersta/Örebro, . Mormor föddes i Arlöv 2 år efter det föräldrarna med syskon kom till Sverige som preussiska medborgare.

Livet leker o entusiasmen flödar..


Det kan det faktiskt göra vilken ålder man än har. Min entusiasm har ständigt "förföljt" mig och poppat upp igen under olika perioder. Den egenskapen hoppas jag omgivningen kan lära sig en del av ! Jag glömmer aldrig när jag under entusiasm o stolthet blev fotograferad med samma stickade tröja hållandes  mina små pågar med 7 års mellanrum, -62, -66 o 69. Symboliskt på nått vis för min mor hade stickat denna tröja eller min fru !
Entusiasm ja ! Det kan man få när man bl.a. lyssnar på musik, sjunger eller ser på sport. Att man blir entusiastisk när man skall träffa sina anhöriga o kompisar är ju självklart.
O då blir saker gjorda som man vill göra trots ibland, nä så skall du väl inte göra tänk på.... Just i dagarna har jag på nätet hittat adresser  i den tyska telefonkatalogen. Adresser över de få med namnet Bönner som min mormors farmor hette. Jag skall nu skriva ut kort ur datan på mig själv, min mormor o mormors farmor , Maria Anna född Bönner. Maria Anna föddes i Köln. Där finns endast 2 med detta namn i katalogen för Köln. Till den ene, en man som finns på kort( 50-60 år kanske) i katalogen, skall jag skicka ett brev med de utskrivna korten och på min goda tyska skriva några vänliga rader och se om jag får napp ! Om inte så skickar jag till nästa Bönner i denna lilla släkt. Blir ju fler med ingifta men det hjälper ju inte mig !
O rundan gick bra idag och jag stannade till för att få syn på en hackspett som ganska svagt knackade i ett träd. Och platsen är den samma som igår då jag hörde den. Men det är svårt att få syn på den !

Trosor på vift bland blåbärsriset !


Fortfarande finns det båbär. Det konstaterade jag idag under motionsrundan. Stora o söta men jag har plockat nog för i år ! Dom här trosorna har väl slängts här p.g.a. att de kanske används till att torka sig med då nöden varit som störst, urinträngning ? Men naturligtvis kan det finnas andra förklaringar ?
Rundan gick bra och jag tänkte på all sport som kommer i tv ikväll. Allt från fotboll till tennis och x-tra V-75. Det verkar iallafall som man kan se Malmö FF -matchen innan Barcelona-matchen ? Jag får titta efter på TV-planeten här på datan. I högsta Sovjet gjorde dom ju 5-årsplaner för ekonomin. Jag själv har gjort en 2,5- årsplan för min egen ekonomi. Jag tycker detta är spännande att göra och inger framtidstro. Att Carpe Diem skulle bli lidande för detta har jag ingen tanke på. För mitt Carpe Diem är inget som kostar pengar ! Upplever aldrig att jag har tråkigt för att jag vet vad som gäller för att nå något efter mina nuvarande resurser ! Jag fightas för även jag lever bara en gång !

Musen som röt..


Jaa, jag har skrivit om det på en annan blogg idag. Om musen som stoppade ett passargerarplan  från att lyfta ! Orsak, fara för elektriska ledningar i planet ! O tänk på alla kvinnor som skrikit om de fått syn på musen ! Det tror jag inga karlar hade gjort ! Anmäl mig nu inte för diskriminerings-ombudsmannen/kvinnan ! Jag funderar på motmedel om "elaka människor" som läser om hur ett plan kan stoppas, sätter sin plan i verket ! Bild från commons.wikimedia.org

Tjaa, motmedel var det ! Det finns ju nått som heter råttsnok eller kanske det duger med en svensk snok som på bilden. Planet som fick musbesök var nämligen från SAS ! Men fresten en katt hade kanske varit bättre. Men har man sett den tecknade serien Tom o Jerry så undrar man ju !
Jag själv har spelat boule idag med  några SPF-kompisar. Det gör vi ju på tisdagarna om det blir bra väder. Och det har det varit idag i detta område ! Men jag såg varken till nån mus, snok eller katt. Och 1-1 blev det i matcherna mellan damerna och oss karlar !

Vilket hundliv !


I lördags och i går var det stor hundutställning med bedömning i Askersund på idrottsplatsen o närliggande område. Detta förekommer varje år vid den här tiden och folk kommer hit med sina hundar från hela Sverige o även utomlands ifrån för att tävla med sina " telingar". Nästa år tror jag att jag skall titta på tävlingarna och då de större hundarna. Favorithund jag har , jaa Leijonberger och nån ungersk hund som jag glömt namnet på. Dvärgschnauzer finns i min klan. Trots relativ litenhet så är dom som större hundar på nått vis .

Helgen ja, inget på V-75 men bra sport. Tyvärr kom inte dom till final som jag önskade i damernas WTA-tävling i tennis i Toronto. Arsenal fick bara oavgjort i Premier Liege liksom liverpool o Chelsea. Man United vann o i kväll spelar Man City. Örebro SK tog sin fjärde raka i allsvenskan o Real Madrid o Barcelona spelade 2-2 i spanska supercupen. Returmöte på onsdag då även MFF spelar första matchen borta mot Dinamo Zagreb. Det blir väl o zappa om inte Dinamo-matchen börjar tidigare. Men matcherna går nog in i varann !

Damtennis var det ja !

'
Rundan gick bra idag med korta snabba steg i strålande väder. Fotot är taget i begynnelsen av första skogsrundan vid idrottsplatsen.  Min vikt är efter diverse begivenheter uppe i 86,3 kg. Vill och skall ner till 83 om inte annat för höftens skull. O så kommer det o bli men att det tar längre tid att gå ner i vikt än att gå upp det är jag nog inte ensam om att konstatera
Jaa, nu blir det en vanlig helg igen utan bloggande. Det räcker med 5 dar i veckan ! O V-75, jaa det är bara att konstatera att det är länge sen jag vann nått. Har aldrig varit med om dess like !
Tennis var det ! Damtennissen är intressant för den är mycket mera jämn o oförutsägbar än herrarnas tycker jag. Redan i 3 omgången i Rogers Cup i Toronto har det försvunnit storheter på löpande band. I går så åkte Maria Sharapova mot en 127 rankad ryska som spelar för Kazakstan. Det är kul att se alla nya ansikten i damtennisen !Och i helgen börjar engelska ligan igen ! Alla tiders !

Det är bra i Askersund..

..men det betyder inte att jag ser fram emot att bo i Örebro. Och att inte stessa i detta utan vara nöjd även här eller med livet. Det är spännande att se om min målsättning håller, det är en krydda ! Annars kryddar jag med Carpe Diem med allt vad den innebär för mitt tänkande och filosoferande !

Det är så grönt ute, så där lite mörkgrönt bland träd o buskar ! Allt ser så friskt ut och sommaren har, som påpekats, hittils varit fin i Askersund med lite regn o åska. Detta foto är från början av min runda. Längre upp till höger ligger idrottsplatsen. Där skall vara stor, årligen återkommande, hundutställning i helgen.

Dom här fotona kan jag inte få nog av. Och idag var det en sån här dag som det varit många av i Askersund. Taget från början av strandpromenaden efter gåendet i hembyggdsparkens . Haga heter den  här delen av stan och badet som är bakom mig därför Hagabadet !
Nu skall jag o handla o därefter blir det tennis på Eurosport från Canada, Wta- turnering. Med andra ord damtennis !

Det hann vi ochså med !


Att åka båt till det vackra Stjärnsunds slott. Här har jag ju varit många ggr. nu med kompisar o familjemedlemmar. Och själv har jag ochså cyklat hit många ggr.

Här är en bild taget från slottsparken norrut !

Och här har jag tagit ett foto från slottsparken riktning Askersund !
Jaa, det har varit ett par bra dagar i Örebro med slottsbesöket som avrundning. Och vackra trakter hittar man i hela Sverige, tro mig  som utan "egen förskyllan och med egen förskyllan" sett mycket i detta land !

Open Art o fotboll...


Varit på besök i Örebro hos Rolf o Ann.Marie. Bl.a. var "gubbarna"  o titta på matchen mellan Ösk o Häcken. Fotot är taget över Berhn arena nån halvtimme innan match. Tyvärr så var det en sämre publiksiffra än på mycket länge, 4 800 personer. Men det positiva var att Ösk vann för 3 matchen i följd o det över Häcken med hela 4-0. Häcken som hade en målskillnad på 13-1,var det nog, och var det mest formstarka laget i allsvenskan. Segern var dessutom helt rättvis !

O här har vi Rolf. Tyvärr syns hans svågrar dåligt på fotot !

En av dom stora händelserna i Örebro just nu är konstutställningen Open Art med olika konstverk utställda över allt i stadskärnan. En del var enligt min mening bra, andra lite " meningslösa". Men intressant var utställningen. På bilden ser vi en mycket stor kanin som fanns på stortorget. Från långt håll ser den väldigt bra ut Bakom kaninen finns Engelbrechtsstatyn som har konkurrens om platsen.

Det här flygplanet, modell , stor sådan var utplacerad vid slottet. Skall föreställa en Dc 3. Konstnär är Göran Hägg. Kaninen var gjord av den nederländske konstnären Florentijn Hofman.

Det här var ett konstverk gjort av skor o stövlar. Jaa, smaken är ju delad som baken ...
Enligt kartan så var det 67 olika konstverk i innerstaden av olika slag. För alla "smakriktningar"...

Förutom "cirkus" i världen så är det även cirkus i Askersund !


Och ju mer negativt man kan hitta i denna "världscirkus" desto mer "springer buffelhjordarna" i populistisk o lobbyistisk anda". Världen har gått upp o ner i 3,5 miljarder år så inte är det nått nytt men som sagt populister, lobbyister o journalister "lägger gärna på " i sedvanlig stil!
Jaa, vad är det för djur på bilden ? En dromedar eller alpacka eller nått annat. Det vet nog de flesta och jag vet för det lärde jag mig i skolan ! Och en del tycker kanske det är ovesäntligt att veta ?
Rundan gick bra i dag. Och mulnar gör det mer o mer ! Jag får se på radarbild så vet jag om det blir regn eller åska. Det har vi som sagt inte haft så mycket av i Askersund. Om jag skall gå på cirkus ? Nä, tyvärr !

Dagens foton...


Var ute på min vanliga runda som gick bra. Det här kortet är från hembyggdsgården där getterna äter lite taggtråd ! Nä, det är en torr buske som dom fått till middag !

Jaa, sen kom jag ner till strandpromenaden. O mitt emot någon, några kilometer bort, ligger Husabergs udde med en fin camping.

Sen närma jag mig hemmet  och den här skylten har jag lika roligt åt varje gång !

Och nu i em. var jag och Torsten på besök i Garpa gruva, Askersunds " Dalhalla". Fotot har jag tagit från scenen in mot gruvan där 150 människor får finnas som mest vid uppträden och andra begivenheter !

Jaa, ännu en Carpe Diem dag är till ända. Hur blir morgondagen. Den blir säkert bra om jag får råda !

Oj, vilken fin dag !

Gangsterbruden? har inte synts till ! Titthålet i dörren är inte till mycket hjälp när man tittar ut för att se om ringaren är rumsren. man ser bara trappen o halva hissdörren  Det är bara att ställa sig till höger o nära dörren från min synvinkel så syns inte personen. När jag öppnar så går det lätt att ta tag i handtaget på utsidan !

Sådana här brygger med båtar finns det längs strandpromenade plus då platser kring hamnen. Askersund är verkligen en båtstad och om en vecka cirka börjar kräftfisket i Vättern. Dock verkar tillgången minska p.g.a. 2 kalla vintrar. Men i Hjälmaren som inte är så djup lär kräftorna ha ökat !

Fler bryggor med båtplatser. Jag fattar inte varför denna båtstad med sina vackra omgivningar o platser runt omkring fortfarande inte är så välkänd för utsocknes som många andra städer vid Vättern. Dock verkar det som om det börjar tas lite tag av politikerna för att göra något åt detta. Här är så mycket som skulle kunna locka folk till kommunen såsom Tiveden med sjöar såsom Fagertärn, Stjärnsunds slott, Tjävesta ängar och då den fantastiska naturskyddade skärgården i norra Vättern med Askersund mm,mm.. Jaa, en Örebroare undrar ochså och på fyrtitalet så åkte man bara igenom, tog möjligtvis en fika på torget ! Nån järnväg hit finns ju inte, Hallsberg är närmaste knutpunkt liksom även Laxå. För dålig marknadsföring från början ?
I dag var en sån dag när jag inte blev ett dugg trött trots rundan på 1,5 timmar. Jag har ingen stegräknare. Så jag undrar egentligen hur lång rundan är men det är ju inte det viktigaste !

Gangsterbrud på besök ?

Vid 20-tiden igår ringde det hejdlöst på dörren. Satt och såg på tv. Jag undrade vem det var som ringde så inensivt ! Efter att öppnat dörren litet så stod ganska tätt på dörren en mörk dam i svart keps o mörka kläder som på , jaa, "finlandsdialektsvenska" sa, jag har billiga blusar till salu. Jag såg inga blusar, bara en plastkass eller liknande. Sen försökte damen tränga sig in men då tände jag till och sa här skall inte has några blusar, knuffa undan damen och stängde dörren o låste som vanligt.
Det hela var ju mystiskt och om nån medhjälpare stod i trappen o tryckte är ju svårt o veta. Och det här intensiva ringandet under kort tid vad stod det för. Kanske "svarta damen" hade väntat sig att en mindre vital person kanske skulle komma att öppna ? Och allt gick väldigt snabbt när damen skulle in !

Jag berättade det hela för mina SPF-kompisar nere vid boulebanan. Det skadar inte för ligor finns det  säkert som specialiserar sig på äldre. Det är inte så sällan man läser i tidningen om äldre som råkar illa ut i hemmet. Och vilket väder idag det var och herrarna förlora !

Usch vad varmt !?


Om denna värme består så kommer jag att höra detta konstaterande under mina motionsrundor ! Jag själv uppskattar som sagt värme och vinterkyla ! Det kallaste jag varit med om är nog en vinterdag i Luleå, det varmaste var vid röda havet i Israel ! Bilden ovan är ett av mina favoritmotiv taget från hembyggdsgården mot det längre ner belägna Vättern ! Trots ivrigt tittande längs strandpromenaden kunde jag icke se någon huggorm liggandes på en sten vid vattnet ! Inte ens en snok!

Som sagt idag är det den första augusti. Här är ett kort på min far som pensionär eller nära på . Ett mycket bra foto möjligtvis taget just på hans födelsedag , den 1 augusti då !
I kväll blir det släktforskningsprogrammet " vem tror du att du är " på tv. Inte helt fel om man tittar på ovanstående bild ! Ett mycket bra program som sätter fantasin o känslan i rörelse !

RSS 2.0