Mannen på taket. Nej balkongen så klart!


Ja, det är skönt ! Men alla har det nog inte så skönt idag längre söderut. Jag har varit inne på åskseiten på datan och sett att det åskat på lite olika ställen! Bl.a är det ett åskväder som ligger i Jönköpingstrakten och ett tag låg det nära Hjo. Så 8 mil från Askersund var det( eller är ?) Det verkar ligga stilla! Som  mest kom det nog en 40-50 blixtar i minuten. Ja, det är inget o leka med
                            I dag slappar jag verkligen!  Ja, det gör jag ju egentligen varje dag!  Vad har jag gjort egentligen!? Jo, tittat lite på tennis, vattnat hibiskusarna som dricker en massa vatten, datan förståss. Jaa, Kalla(parakiten) har för första gången varit nere på bordet o knallat. Hon stod o titta på mig o såg ut  precis som hon skulle flyga upp o sätta sig på axeln. Hon är väl nästan "färdigutvecklad"  nu och är inte alls så rädd längre. Jag matar henne med ost, apelsin mm. Kaffet o teet är hon ochså intresserad av och har tatt sig några slurkar. Fäller fjädrar gör hon ochså  o putsar sig ofta!
                             På fredag skall jag och en del SPF-kompisar åka till Medevi Brunn. En tradition sen 3 år tillbaks. Medevi ligger inte mer än ca 2 mil från Askersund och några kilometer in i Östergötland!. Nånting sånt!
                         Gick in o titta lite på åskseiten. Jönköpingsåskan verkar ha kulminerat men  på gränsen mellan norra Tyskland o Polen verkar det åska duktigt!  Lokala åskväder uppstår ju snabbt och det är ju skillnad på frontåska o åskbyar. Det mesta är intressant att lära sig något om! Och så spanar jag in tv:n ibland för att se när min "älskling" Jelena Dementieva skall spela sin kvartsfinal i Wimbledon tennisen ! Henne vet jag en hel del om!

Det är bara att njuta!


I morse var det 20,7 grader i skuggan när jag steg upp. Jag stortrivs i värmen  men har givetvis förståelse för dom som "lider" av värmen! Men skugga går alltid att hitta! Sol går inte alltid att hitta!. Dock hördes nästan omedelbart när värmen kom gnällande över detta! Kanske av samma ena som gnällde över kylan o den dåliga sommaren några dar innan!
                           Här ser vi utloppet från Askersund. För dom som känner till Askersund lite bättre är det Borgmästarholmen till vänster. Inte många människor varken på strandpromenaden eller i hamnen! Semestrarna har väl inte börjat riktigt ännu! Nu ser jag framåt  mot matchen mellan Söderling o Federer. Sola på balkongen skall jag ochså hinna med. Och så tvättar jag! Das var alles fyr heute, meine freunde!
                       Jaa, min svärdotter Sara fyller år! men hon fick redan en hälsning på mobilen i morse! Tillsammans med tårtbild!

Peppar, peppar, ta i trä!


Det här kortet är taget från strandpromenaden och visar att den går längs en vik. Promenaden svänger ju rätt mycket sydväst åt !
           Peppar, peppar, ta i trä. Vad menar jag med det då? Jo, faktum är att jag har blivit ett år äldre men den onda höften ett år yngre. Förra sommaren hade jag mycket, mycket ondare i den än jag har nu! Nån som tror att det blivit så utan hårt arbete? Ramsan lägger jag till för i "landet lagom" får man inte förhäva sig för mycket!
           Apropå lagom så är det ju Sverige endast det ordet finns. Ordets "mening" finns enligt uppgift inte i andra språk! Ja, apropå jantelagen så är den ju skriven av en norsk författare men den "används" kanske mest i Sverige? Sverige får nog ibland lite "tråkstämpel" över sig o det är nog inte helt fel!
               Tråkigt var ochså att det inte blev nått på V-75. Men jag är bara i början av mitt nya upplägg och spelar fortfarande för vunna pengar. Men det minskar fort. Från Visby har dom inte  hört av sig. Det var ju 149 miljoner i potten i gårdagens lotto !
                           Nä, minsann! Nu blir det solning! Och i kväll blir det finalen i cupen i Sydafrika. USA - Brasilien. Intressant match!

Viva el suspense!


Int vet jag om det het så! Men det är spanska och betyder på svenska, leve spänningen! Här går jag in varje lördag när jag är hemma och lämnar mitt egenhändigt tillverkade V-75- tips. Spänning ja! Spänning o entusiasm tycker jag är värdefullt både för vardan o fantasin! När det gäller v-75 så för jag även statistik på hur det går nu när jag själv tippar. Jag är bergsäker på att jag inom ett år får in en bra summa! Vi säger ju ibland att pengar betyder inte allt , men visst tusan hade det ökat ens spänningsmoment. Dessutom är jag klar på vad jag vill göra! Min ålder innebär inga begräsningar för det!
                            Apropå spänning så höll man ju på o "dö" igår under Sveriges match mot England i U-21-EM. Synd att dom inte koncentrerade sig mer på de fasta situationerna! Sverige var det bättre laget! Tänk vilket anfallspar vi har för framtiden i Ola Toivonen o Markus Berg. Det är tid att pensionera Lagerbäck-Andersson. Äntligen har man sett ett svenskt lag som kan spela anfallsfotboll! Ser hellre en match som blir 3-3 än 0-0. Ut med A-lagets förbundskaptener!
                         Nått mer spännande? Jaa, tennisen som jag har förmånen att se på TV 4 sport. O Söderling hoppas jag tillfrisknar. Tänk att vinna alla matcher utan att vara riktigt kurant!
                         Nått mer spännande? Jo, jag skall snart resa söderut. Detta räcker o blir över!

Först urladdning, sen uppladdning!


Urladdningen ägde rum under min motionsrunda i snabb takt i Askersunds vackra omgivningar. Att stan är en båtstad går ju inte att betvivla!
                       Uppladdningen äger rum just nu! Snart spelar Robin Söderling i 3 omgången i Wimbledon. Och 18:00 börjar sändningen från U-21 EM, matchen i semifinalen mellan England o Sverige. O så är det ju V-75 i morgon! Yippey!

Hä räck så väl!


Strålande väder, cykeln o favoritbänken!

 O utsikt från en bänk!

Båtar,båtar, båtar och så Arne Holmberg!


Ja, du milde en sån kändis i stan! Bara det motivera ett blogginlägg! För dom som möjligtvis inte vet vem Arne Holmberg är så får jag förklara! Han är stjärnreporter på SR Radio p 4 och har förmiddagsprogram året runt(utom sommartid) som heter Boulevard. Han höll ett tag på med feminismen till den milda grad så jag undra lite var han hörde hemma egentligen.politiskt alltså! Ibland är han så kategorisk så jag har E-meilat till honom och sagt att man får nog emellanåt säga, jag tycker!  Iallafall håller reportrar från olika distrikt på att göra reportage från orter o ställen runt Vättern. Idag var det Askersunds tur. Här på bilden håller Arne på att intervjua en besättning på en sjöräddningsbåt!

Jaa, sen fortsatte jag mot hemmet. Båtar finns det ju över allt. Ochså ovanför bron  som man åker in i Askersund från väg 50. Och det här är riksväg 50 som går över en bro riktning Örebro o ännu längre norrut. Det är till och med så att  vägen går igenom Dalarna och vidare till Jämtland eller Härjedalen? Lägg märke till Mc:n som jag hann fotografera!

Det här är  en bild tagen från min ballkong! Snacka om grönska. Jag fotografera ju det här motivet många gånger i våras. Ja, även när det var snö! Detta är den grönskan som jag o andra såg fram emot. Detta är den ultimata bilden, tycker jag!

Boule var ordet!


Ja, då var det tisdag igen o boulekulorna hagla i luften. Som vanligt samma sex deltagare! Men bara att hålla till här vid strandpromenaden är en höjdare. Sen är det upp till var och en!

Eftersom vi bara är 2 karlar som spelar så är Örjan(på bilden) o jag lagledare för vars ett lag. Vi är nog överens om att det är skönt att två av deltagarna är karlar! Bloggandet kommer nog att var lite ryckigt nu i sommar känner jag. Det är inte säkert att det blir varje dag! Beror nog på vädret och "nyhetsvärdet"!

Sommarn har uppenbarat sig, yippi!


Ja verkligen! Faktiskt första gången för i år som jag haft kortärmat på mig på nån runda! Den här barkkvarnsstenen finns ochså bland mina bilder i kategorin hembyggdsgården på bloggen. Där har Claes Göran Stenström på Gotland fått syn på den! Jag vet inte mer än vad jag skrivit om det här stenhjulet. Men du har ju kontakt med folket på gården har jag förstått.

Jaa, båtar ja! Jag har alldrig sett så många småbåtar o lite större av så många olika slag som i Askersund. Här är båtar o båtplatser över allt! Hela bron till Borgmästarholmen är belamrad av båtar. I hamnen finns det o längre in åt sydväst ligger som synes en massa båtar. 
                             För övrigt idag så skall jag se Federer o Söderling i aktion i vars in match i Wimbledon. TV 4 sport sänder ju i år därifrån. En behöver vila sig efter motionen! Sen är det nog U-21 em i kväll mellan Spanien o England har jag för mig. Det är kul med sport. Dock var det inte så kul med v-75. Jag hade 12 femmor men det blev jackpott igen så det blev ingen utdelning på fem rätt! Men vi ger oss inte!

Strandpromenaden, alltid aktuell...


Ja, för mig är den o för många andra. På sommaren mest sitter ochså turister o spanar ut mot holmar o skär. Det gör jag ochså ibland när det är varmt o skönt. Jag tycker om att se ut mot skärgården. O bara titta ut mot en massa vatten ger mig inte samma tjusning.. Det beror väl på var man är uppväxt. I Stockholm finns det skärgård, i Örebro finns det holmar o öar i Hjälmaren, till och med i Svartån. I Luleå finns det skärgård. Vättern t.ex är inte ödslig o titta ut över nån stans! Där ser man ju den andra sidan var man än är! På bilden kan man längst bort ana riksväg 50. Alltså är bilden tagen sydväst åt ungefär.

Ständigt dessa änder! Ja, men för mig är det ett kärt motiv. Nästan alldrig rädda, avslappade o medvetna!

Här har vi en gammal bekant! Den vita ankan som blev "beskylld att vara en "albinoand". Fjällan är den som syns längst bort. När det har regnat syns diverse olika fågelsorter leta mask i gräset. O det här är inte gräsänder för ingenting. Gräs är väl deras huvudföda. Även på vintern kan jag se dom beta gräs.

Den här andhonan har som synes 2 ungar. Har troligtvis haft fler. När dom är riktigt små så åker nog en del dit. Men jag har följt en annan flock ochså. Den består av 5 ungar.  Hanarna drönar nog omkring o förlustar sig. Eller ochså har honan kört iväg dom. Ja, sånt händer ju i de bästa familjer!?
                                        Idag går ju V-75 på Kalmar. Sitter o väntar på svågerns tips. Han ringer snart! Sen i kväll blir det Italien- Brasilien i Konfederations Cup i Sydafrika. Ja, tänk! Det är bara ett år kvar till fotbolls-vm. Har "bara" varit på ett fotbolls-vm, det i Tyskland 2006. Vem vet kanske jag får in nått på tipset så jag kan åka till Sydafrika 2010!

Vad gör man en sån här dag då?

Hä finns alltid nått o göra! Gårdagens match för U-21 laget mot Italien visade att förmågan att göra mål mot bättre lag fortfarande är lite skral. Men sen gick ju Serbien o Vitryssland o spela oavgjort. Roligt för gruppen o Sverige!
                            Just nu regnar det en (regnskurar) del men det verkar ljusna o då skall jag gå o handla tänkte jag. Jag håller på o sätta ihop morgondagens v-75. Spånar i datan o försöker hitta lite egna ideer. Sist var det ju ochså Jackpott o då chansa jag lite med spikarna. men där tänkte jag fel? Jag anser nog att man skall ha minst 2 spikar o det skall vara favoriter. Men det är klart! Känner man väldigt starkt för en häst, så ska man ju spika den och ha en eller två favoriter som "givna". Men som jag sagt innan ! Jag lägger ner mer jobb på mitt system! Upploppet på Kalmar är långt, 207 m !

Sen pyslar jag ju med mina 3 hibiskusväxter! Dom behöver vatten, oj,oj,oj, O sen har jag gödningsstavar nedtryckta i jorden. Det gör susen. Jag har 2 som jag klippt ner i år o planterat om. Nu blommar den ene. Och det lustiga? är att den har olika färger på blommorna! Men det beror nnaturligtvis på att det är sticklingar (2) från olika sorter nedstuckna från början!

Vackra är dom, säg inget annat! O nu kommer dom att blomma hela sommaren o hösten! O det gäller o ha barnvakt till dom när man är bortrest! Vad sorterna heter har jag ingen aning om! Det gör inget !  Vad färgen kommer att bli på den andra i tv -rummet har jag glömt. Den lilla som blommade först hade gula blommor!

Det här är ju ochså en guling. Kalla är ju namnet. Henne går det inte heller nån nöd på. Nu är hon 1,5 år och har blivit eller skall snart bli könsmogen. Putsar sig gör hon ofta , särskilt om jag börjar prata med henne. Och många fjädrar har hon bytt. Tyvärr så kan hon inte vissla eller säga nått ord som den förra kunde. Men det var en hane. En del experter påstår att dom har lättare för att lära sig. Underligt, va?! Jag har nog aldrig övat så mycket med någon fågel som jag gjort med Kalla. Men det hjälper inte. Men det är olika med dom, som sagt. 

Gårdagen, nuet o morgondagen= alltet, tycker jag.


Därför börjar jag med en bild från annodazumal som väcker angenäma minnen hos mig. Och faktiskt när jag höll på med att ta in den här bilden i albumet i datan så ringde min dåvarande lekkamrat o kompis i nuet, Sven-Arne från Gällersta, Örebro.
Bilden visar nämligen "platsen"  eller planen utanför saluplatsen eller saluhallen i Örebro och den låg på södra hamnplatsen mellan slottsparken o hamnplan. Här gick jag både själv o titta och med min mor o handla på 40-talet. Det är inget o snyfta över, jag känner enbart glädje när jag tänker på det.. Foto Walfrid Carlsson, Örebro

Har du nån "taggtråd" idag?  Det här blev ett attans lyckat foto. Getterna här uppe på hembyggdsparken är sociala och minsta doft av ätbart lockar fram denna charm. En dam hade precis gått förbi med en bukett av vilda blommor. Och han hade  fått sig en smakbit. Vem kan motså en sån karl?

Det här är ena avslappnade typer. Dom tar verkligen tillfälle att njuta av livet i vardagen. Det är nu lite mer änder på strandpromenaden. Trevligt!
                          Det blev en runda idag i bra väder. Jag hoppas vädret håller sig för dom som skall leka små grodorna! Själv har jag motionerat nog. Vill vara i bra form inför matchen mellan Sverige o Italien i U-21 EM kl !6:00. Sven-Arne prata om att han skulle åka till Forngården i Gällersta i eftermiddag. Om jag hade bott i Örebro hade jag ochså gjort detta! Men efter matchen!
                                           Tevlig midsommar på er, vem det nu än vara må!

Mums fillibabba!


Jag har ju visat med foton hur det ser ut från min balkong. Mycket gräs o många träd. När jag skall gå ut går jag ut på motsatta sidan. Så här ser det ut om man tittar västerut ungefär. Naturen inpå knutarna!
                        Idag har jag haft lite städ o pysselförmiddag! Det har regnat hela förmiddagen, det har öst ner. Jag tänkte det blir nog inte nån middag på Klockargården. Men som genom ett trollslag slutade det regna vid 13:30-tiden. Jag slängde på mig ytterkläderna o cykla med full fart mot hembyggdsgården o Klockargården!

Det är ju alltid bra med folk på Klockargården. Det hade inte märkts så mycket att det hade regnat enl. ägarinnan. Nä, det är ett populärt ställe! Det enda jag sakna idag det var att sitta ute.
                         Till att börja med åt jag köttbullar, grönsaker o potatis. Ja, bröd ochså. Till detta serverades kantarellsås, mmmm!. Som efterätt åt jag o smaskade det som visas på fotot!  Pannkakor med grädde o hallonsylt. Sen efter det spädde jag på med kaffe o 3 sorters kakor! Vad kalaset kosta, 70 spänn!  Ni ser, motionerar man hårt o regelbundet så kan man njuta av livets läckerheter emellanåt! Det ena ger det andra! O vad man får kraft att äta sen. Ja, jag drack en lättöl ochså!
                               Vad jag gör i morgon det beror på vädret. Det enda som är säkert är att jag ser Sverige- Italien U-21 em på eftermiddagen. Då får vi se om Sverige är "fågel eller fisk" Jag tycker dagarna mot  Simrishamnsresan går attans så fort. Sen blir det olika begivenheter i juli då och augusti!

Idag funkade det inte!


Nej det gjorde det inte på bloggen. När jag hade skrivit mitt inlägg så tryckte jag på spara o publicera men då hamnade en liten del på spara som utkast o sen  var det kört!  Men nu skall det funka sägs det! Jag tar med 2 av korten som jag tog idag. Det första ovan är taget precis innan jag kommer ut på strandpromenaden. Ett foto som jag gillar och som blir ännu bättre när man ser det i helbild på datan. Soligt i dag som synes och jag tog det lugnt på rundan. Lite stela vader p.g.a. mycket gående sen i söndags.

Det här måste väl vara prästkrage. Trädgårdsbaserad. Det är faktiskt kul att fotografera blommor. Kameran är bra lämpad för det för här får man ju "närkontakt". I morgon blir det middag på Klockarboden. I den ingick bl.a. kantarellsås. Bara en sån sak!

Vad väntar bakom kröken?


På min väg förbi idrottsplatsen tog jag detta foto. Sommarlovet har ju börjat o barnen såg så glada o spralliga ut efter sin jakt på den enda bollen. Jag har alldrig sett så mycket barn på samma gång jaga en boll! Vilket roligt kaos! O vädret idag var ju betydligt förbättrat. O det gjorde ju inte saken sämre!

Jaa, vad väntar bakom kröken? Nån som dyker upp som man minst har anat. En varg kanske eller annat djur.
 Men det kan ju ochså vara nån man plötsligt saknar o man tänker på. Eller är det ett klezmerband som spelar gladlynt musik med en viss melankoli som kommer gåendes?
                               Men på nått vis tycker jag det är spännande att tänka tanken. Positivt är det!  För mig är spänning en slags ovisshet. Inte tycker jag det är spännande med total koll o trygghet i tillvaron. Varje motionsrunda är för mig en utmaning. För mycket av trygghetssyndrom pacificerar en människa. Tänk om det o det skulle inträffa. Det kan inget trygghetssystem i världen förändra. Om man är medveten om det så kan man anta utmaningar på sitt sätt o förändra sin tillvaro, tycker jag!

Va ere frågan om, är det höst?


Idag var det faktiskt så svalt när jag gick ut att vantar inte hade varit helt fel! 7 grader!  Men påverkar växtligheten gör det inte. Det här måste väl vara rohdodendron som jag fastna för! Rundan skarp i vinden
                                Idag har jag gått över till husets(Askersundsbostäders) bredbandsnät. Skönt slippa modemet med "klump". Ni vet den där svarta fyrkantiga grejen som man sätter ini eluttag. Det enda jag behövde göra var att ringa Telia o säga till om bytet o sätta sladden från datan i vägguttaget! Sen tog det nog 2 tim. innan det funkade. Och dessutom är hastigheten snabbare än den jag hade innan! Alla tiders!
                            Mer då? Jo, nu kommer solen fram! O i kväll sätter U-21 em i fotboll i gång. Det går på tv sport o matchen i kväll går mellan Spanien o Tyskland. Den blir nog mer spännande än den igår mellan Spanien o Nya Zeeland i för-vm i Sydafrika!

I Linnes "fotspår"...


Det låter ju lite förmätet med rubriken! Jag är väldigt dålig på blommor o växter i naturen. Däremot tycker jag om att fotografera blomster, kanske p.g.a. färgprakten. På fotot här är det ju ingen färgprakt. Däremot så kan man ju se hur svårt det är att upptäcka karten på blåbärsriset. Det blir nog en del blåbär i år trots det relativt kyliga vädret som varit.

Idag gick jag min långa runda. Det har jag inte gjort på länge. Här har jag hamnat på norra sidan intil Vretstorpsvägen som går lite längre ner.  Det här är ju Askersund största backe! Jag har för mig att den kallas för Möllebacken men jag är inte säker. Här o en bit norrut mot Gårdsjön är det numera natureservat! Kan det vara hundkex o smörblommor jag fotograferat?

Vad är det här då, har ingen aning!  Var var det jag fotografera. Äh, det har jag glömt, men troligtvis i utkanten av en trädgård  i närheten av hembyggdsgården. Ser inte blomman ut som en stjärna. Finns det nån blomma som heter stjärnöga?

Det här fotot blev jag förtjust i. Det tog jag en så där 10 min. från hemmet. Heter inte den här växten lupin om jag inte är helt ute o reser O det är jag inte för jag åker inte iväg förrän den 9 juli o då åker jag till Simrishamn med tåg, 55 mil söderut ungefär.
                                        Vad har jag mer o prata om Idag. Jaa, jag trivs med livet o är optimistisk. Om man nu får säga nått sånt i tider där dysterheten breder ut sig o klagosångerna höres. Allt är ju inte svart eller vitt och man hoppas att alla gör sitt bästa efter omständigheterna. Här i landet är väl rena "söndagsskolan" om man t.ex. jämför med Iran där jag precis hörde att den omvalde presidenten Ahmadinejad hållt en presskonferens och där hotat med både det ena o det andra ungefär som Nordkoreas ledare! För dom som inte vet det så kan jag prata om att Iran är ett stort land till ytan o har 75 milj. innevånare. 80% av landets innevånare är shiamuslimer och landet stöder sådana grupper som Hamas o Hizbollah. Perser är heller egentligen inte araber, tillhör ett annat folkslag!  Mina åsikter om landet framför jag i min Expressenblogg!
                                  Sen är det ju fotboll i kväll! Närmare bestämt Federations Cup, för- VM i Syd-Afrika. Länderna som möts är New-Zeeland och Spanien!
                                      

Jazz på Borgmästarholmen!


I går kväll invigdes tradjazzfestvalen i regn o rusk! Idag när den årligen förekommande paraden vid 12-tiden gick ner mot hamnen så var vädret rätt kyligt men det var iallafall uppehåll! Senare så spred ju orkestrarna ut sig i staden för att i morgon avsluta festivalen på hembyggdsgården.
                                Efter att ha betittat skådespelet begav jag mig av via strandpromenaden till Borgmästarholmen där en orkester skulle spela. Tältet som jag brukar sitta i i anslutning till hotellet var borttaget. Då slog det mig att det är nog lite lugnare nu kring middagstid på  holmen o det var det.

Här har säkert druckits punsch o rökts ciggarrer anno dazumal. Idag tog jag mig en kopp kaffe o en kaka här på verandan och satte mig o prata med orkestermedlemmarna som satt o filosoferade innan dom skulle göra sitt första pass vid 13-tiden. Mycket folk var det sannerligen inte men dom kom kanske senare mot e.m. o kvällen. All right, "gubbarna" började på att spela på den takförsedda paviljongen inte långt från kafeet. jag gick dit o lyssna o det lät skapligt! Här var skönt o sitta o de få som var på holmen satt o åt men det hördes bra där ochså!. Lokalen var för mörk inni där musikerna stod  så jag fick ingen bra bild på dom!

Här har jag fotograferat mot Askersund o strandpromenaden. Det stod folk o tog 20 kr per man när man gick i land på ön. Orkestern som spelade o spelar var från Västergötland o det är kafeinnehaveskan ochså så hon hade ordnat dit dom till holmen. Det är dyrt annars o gå o titta på de olika evangemangen, kostar hundratals kronor om man vill se några!  I morgon när det är på Hembyggdsgården är det inte billigt, Ett par hundra kronor tror jag det kostar!

 Det här fotot tycker jag säger allt om hur fint o vackert det är i Askersund, denna i princip okända lilla stad. Jag skyller (o andra) på kommunen som inte marknadsför orten o dess omgivningar på ett positivt o proffisionellt sätt. En del människor man pratat med som inte har anknytning till orten tror t.ex. att Askersund ligger vid Vänern o inte vid Vättern Här i Askersund finns en unik naturskyddad skärgård, unik för Sverige. O omgivningarna! Tiveden med alla småsjöar, Stjärnsunds slott, Tjälvesta naturresevat mm, mm!
                                                   Ja, det blev 4 rätt på V-75 i en mycket lättare omgång än man trodde. Så att jag chansa hade jag inget för!

Nu är v-75 tipset klart!

Jag har ju tänt till lite på att tippa själv igen. Men jag är fortfarande med på svågerns tips! Idag var det svårt. Det går i Boden! Det är ju långt upp! Det vet en annan som bott i Luleå i sin ungdom. Städerna ligger nog bar en 4-5 mil ifrån varann. Om jag har några ideer. Det har jag  men jag är nog inte ensam om dom. Jag spikar i varje fall inte i gulddivisionen. Där har jag 3 hästar, 2,3 o 4.. Sen har jag en chancespik o en spik som är betrodd men.... man är ju tvungen o ha minst 2 spikar tycker jag! Jag tycker inte om när det blir för många tvåhästarslopp.
                                    Vad har jag gjort mer idag! Skrivit på Expressenbloggen, varit o handlat i regnet. Lagat en varm soppa till middag. Löst ett korsord. Pratat med Kalla. Nån motion blev det ju inte. Det regna så förbaskat. Sport är det ju inte så mycket i TV nu men nästa vecka visar dom U-21 E.m på tv 4 sport och för-Vm i Sydafrika på SVT. Fotboll i båda fallen!.
                                I kväll hoppas jag att det är nån deckare. Skall se efter på TV-planeten nu!

Tradjazzen spred sig över vattnet!


I dag , efter "pysselförmiddag" blev det till att åka o äta på klockargården på hembyggdsgården. Innan dess tog jag detta foto från en stor sten i närheten mot strandpromenaden o närliggande område. Verkligen stora höjdskillnader som jag berört innan.

På det här fotot ser man ju ochså det bergiga landskapet i I Askersund. Byggnaden är ett skolmuseum och jag kan tänka mig att det kanske ochså är en gammal byskola. Tänk vad det har ändrat sig under den tid som jag varit med om sen slutet av 30-talet. Tänk vad dom måste haft mysigt dom som gick i en sån här skola trots en o annan lugg i håret o tillrättavisning. O naturligtvis var olika åldrar i den lilla skolan. Inga olika klassrum inte.
              Härifrån var det bara hundra meter till klockargården. Vädret var sådant att jag kunde sitta ute. Maten bestod av köttbullar, potatis o sås. Det fanns också fiskgratäng att välja på. Till efterätt pannkakor. JAA, sitta med den här naturen runt sig, U j,uj,uj säger jag bara! O när man sitter o tittar så får man alltid syn på nått. Idag fick jag titta på hur 2 ilskna björktrastar gav sig på 2 skator som kom in på deras revir. Det är ena ilskna ena dom här björktrastarna. Trots att dom är hälften så små som skatorna så hade skatorna ingen chance. Björktrastarna dök som störtbombare mot dom och skatorna fick fly fältet. Det här hade varit nått för en naturfotograf att filma!

O när jag cykla hem via strandpromenaden fick jag syn dom här  små andungarna. Jag tror att andmamman har fullt schå att hålla reda på dom för här finns skator, kråkor, måsar o kanske rovfåglar som gärna skulle vilja ha sig ett skrovmål. Kanske även kattor!

Sen cykla jag över bron i hamnen o kom på kyrksidan och kollade upp om det enda doppingboet som jag sett i år var kvar o det var det. Titta noga mitt i bilden så får ni se! På helskärm blir bilden alldeles utmärkt så den sparar jag!

På håll tyckte jag att jag hörde musik över vattnet bortanför hamninloppet. O det stämde för in i hamnen "tuffade" detta fartyg, som hette Shalom med en orkester som spelade jazz. En kvinnlig vokalist sjöng för full hals. O detta var egentligen inte så konstigt för det är ju den välkända tradjazz-helgen i Askersund. Inleds i morgon kväll!

Givakt, lämna av, manöver!


Vilken grönska det är i naturen, enastående tycker jag. Det här är från första delen av min runda. O rundan gick väldigt bra idag. Det verkar som om hälsporren på höger fot håller på att "dö ut". Det är som med höften, hård träning hjäper bäst! Sen får man ju ha lite go förståss! Det verkar som blåbären blommar en andra gång, ser lovande ut!

När jag kom hit till soldattorpet  på hembyggdsgården så var det nästan som jag ställde mig i givakt. Både för den indelte soldaten och tidens gång och det som varit. Det var ju intressant det här med den tidens militärorganisation. O tänk vad det kan ändra sig på drygt hundra år. Jag har faktiskt träffat en indelt soldat o hans fru när jag var pojke o hälsa på dom i deras lilla torp i Gällersta på 40-talet. Dom bodde i närheten av min farmor. Paret hette Kleingardt o på namnet hörs vad dom hade sina rötter. Tyskland, ja Preussen kanske rent ut av. Paret måste varit över 80 år.

Skrattmåsar är ju rätt trevliga fåglar! Skräna kan dom men jag tycker dom inte skränar så ofta som fiskmåsarna. Och jag tycker att det är mer skrattmåsar i Askersund än jag sett innan om åren. Jag har ju en vekligt bra närbild på en här på bloggen. Det är vackra fåglar!

Ibland får man ett "konstnärligt infall" när man är ute på sin  motionsrunda. Vita rosor är snyggt mot det gröna, tycker jag. Ja oj vad det växer o blommar över allt. Hägg o syren han man ju knappt se några blommer på förrän dom var utblommade tyckte en man som jag samspråkade med. Det kanske var värmen i slutet av maj som var anledningen?
                                Jaha, i morgon blir det mat på Klockargården uppe i hembyggdsparken. Skall ni följa med? Det inte dumt där och man kan sitt ute ochså o äta om man vill. Ja, sen är det ju tradjazz-festival i Askersund i helgen. Får jag lyssna på bandet som Eddie Bruner förhoppningsvis är med i så räcker det för mig. Han är jäkligt skicklig med sin trumpet och är ganska känd även utomlands. Eddie Bruner var ju mannen som hade Sveriges Jazzband ihop med Gösta Linderholm om det är nån som undrar vem det är!

På banan igen!


Märkvärdigare var det inte, på boulebanan. Förra tisdagen blev det inget för då var jag trött efter Stockholmsresans liv i "sus o dus". Det är kul o plocka fram mr Hyde ibland! All right, efter dessa djupsinnigheter koncentrerar vi oss på boulen. I bakgrunden ser ni båtarna som ligger förtöljda längs bron till Borgmästarholmen. Idag deltog jag i det förlorande laget. Tyvärr så kommer det aldrig mer än 6 o spelar o det är samma personer alltid. Så det går runt med lagmedlemmarna.
                          Just nu sitter jag o dricker en kopp grönt te och tänker lite på dagens inlägg i min blogg på Expressen. Nån gång hinner jag faktiskt före proffsjounalisterna i mina teorier. Idag kom Aftonbladets ledarskribenter "på" samma sak som jag skrivit om i ett år, minst! Sen skall jag ha lite förberedande läsning om veckans v-75. Sist blev det bara 4 rätt
                                      Hä va int mer. Apropå det just skrivna. Jag bodde ju i Luleå i tonåren på 50-talet. Tyvärr så har jag inte besökt staden sen dess. En av mina bästa kompisar hette Heikki Paanaanen o bodde inte så långt från domkyrkan.
                              Känner jag mig rätt så kommer jag att ringa honom! Har hittat honom på Eniro och han verkar bo kvar på samma ställe som när han växte upp. När jag ringer upp honom blir det på känsla, inte av "tvång" så att säga!

Idag blev det full fart!


Jaa, det går aldrig o komromissa med en sån sak som motion. Det är bara o sätta ner foten, frusta som en tjur o köra igång igen. Hälsa är ingenting man kan kompromissa med, tycker jag. Sen får man mycket annat gratis på köpet, natur o djur t.ex. Vaktmästarn på hembyggdsgården har en supporter i fåret Dolly. Nä, jag vet inte riktigt vad lammet heter men det står på affischen på staketet tror jag.

Här har vi lammet som blev lite reserverad när jag skulle fota det. Jag skall försöka bekanta mig lite med lammet nästa gång!

Här arbetas det med stängslet kring ankdammen. Ankorna skall få mer gräs o land att röra sig på, större område. Och dammen kommer att komma ännu mer till sin rätt, enl. de som jobbar med det hela.

Nu har båtarna börjat o lägga till vid bron mot Borgmästarholmen inför sommaren. O fiket på ön har öppnat sen några veckor. Så det blir nog ett besök på lördag f.m. Kanske blir det nån slags frukost.
                                 Ja, sen har vi ju sportkollen. Mycket glädjande med tennisen i Paris, Robin Söderlings finalspel mot en fantastisk Federer. Federer blir nog snart etta igen i världen. För mig har han alltid varit nummer ett!  Daniel Bertas vinst i juniorfinalen, endast 16 år gammal,är ytterst glädjande. Herrtennisen i Sverige är på gång igen?! Damtennisen är det desto sämre med. Jag tror inte damerna vill träna så hårt som behövs för att nå toppen. Men det finns inga genvägar.
                              Fotbollen ja! Det räcker bara med att konstatera att Sverige bara gjort 2 mål! på 5 matcher. Och laget är nog inte bättre än den 30 plats dom har på FIFAS ranking! Bort med dom här "långbollsprofeterna" Lagebäck o Andersson. O en Zlatan gör ingen sommar!
                            V-75 gick inte heller, 4 rätt! Men där är jag inte orolig! Det blir fler vinster nu när jag tippar mer "seriöst" o har slopat Harry(Boy).

Arn i "tassemarkerna" igen!


Idag gjorde Arn, Jan, en förberedande manöver innan morgondagens återupptagna "fälttåg"! Ett ganska litet moln försedde området med tunga regndroppar. Men skit i det! Huvudet var fullt koncentrerat på tassandet o framför allt på matchen i e.m, finalen i franska öppna i tennis mellan Roger Federer o "tjuren från Tibro" Robin Söderling. För en idrottsentusiast rena mumman!


Det här är en av mina favoritplatser på den första slingan som jag går och dessutom brukar här finnas bra med blåbär. Apropå blåbär så har dom blommat ytterligare en omgång o en del kart  finns det! Här skall plockas så småningom. Undrar om Arn hjälper mig. Vi får ha lite teamwork! Det var skönt att komma ut på rundan idag efter en och en halv veckas uppehåll. Dessutom har jag ju positiva minnen från Stockholms resan! Som vanligt. Alltså jag gick upp ett par kilo på de här dagarna men det var det värt. Det plockar jag snart bort.
Så småningom kom jag fram till Hembyggdsgården. Där hade getterna o fåren krypit innomhus i regnandet. Några ankor var inte komna till gården ännu o de nya kaninburarna var långt ifrån färdiga. Gör ett besök här gott folk. Det är så fint o mat o kaffe kan man få på Klockargården här på området!
Ja sen via strandpromenaden(där jag stötte på Arn) kom jag till hamnen och gick in på toaletten där! Så här kan det se ut i idyllen? Askersund. Nån med agressioner eller fylledille? hade "sparkat in" väggen. Ja, det får vi skattebetalare betala för det är kommunens toaletter som ligger här i anslutning till hamnområdet. Nedanför mig där jag bor har några människor burit ut en av bänkarna som står vid en väg o häck och satt den mitt på den stora gräsmattan. Nämnas kan att det oftast är äldre människor som sitter på de här bänkarna vid häcken
                                     I dagens samhälle har det uppväxandet släktet inte mycket respekt för varken det ena eller andra. Äldre människor behandlas utan respekt o värme. Grejor o andras tillhörigheter tillgriper man utan att skämmas. Våld o gängmentalitet använder sig många av dessa fega människor  av.
                               Jag blir förbannad för det står dagligdags i tidningarna om sådana här händelser. Inte ens gamla som går med rullator får gå i frid o fred. Här i Askersund  blev t.ex. en som gick med rullator nedslagen o rånad!
            Det här med parkbänken är kanske bagateller. Men den har stått på gräsmattan i flera dar nu. Får se om kommunens folk lyfter tillbaks den i morgon, åtminstone för de äldres skull!

Årets idrottsprestation hittils!


Inget snack om det, tycker jag. Robin Söderling är i final i Paris! Hans tennis de 2 första seten var furiösa och han tog ju ledningen med 2-0. Hans tennis var så furiös så han verkade knockat inte bara Gonzales utan sig själv. Så Gonzales såg ut att ta hem matchen efter att ha kvitterat till 2-2 och ledde med 4 -1 i sista set! Då fick plötsligt Robin nya krafter och vann matchen och setet med 6-4. Kollosalt roligt är ochså att en svensk junior med efternamnet Berta gott till final i sin klass.
              Idag har jag varit på stan och bytt vårdgivare! Skall gå till privatläkare i stället som efter många om och men fick efterträda en kollega som gick i pension!. Vårdcentralen är inget att hålla i handen precis, förra året fick jag meila dom o fråga om dom inte skulle ta mina viktiga blodprover för nya recept behövdes! O nu för några dar sen fick jag ett papper hem som sa att de inte kunde göra den kontroll som planerats p.g.a. ökad belastning på vårdcentralen! Då fick jag nog!
                        För övrigt så har solen precis kommit fram och på måndag börjar jag motionera hårt igen! Nu får vi se vem Söderling får möta i finalen!
Foto:epochtimes.se,  fotograf Thomas Coex  AFP

Lite mer Stockholmsbilder...


Här är ytterligare ett naturfoto och det är av hamnen i Sundbybergs området

Ja här är han, den relativt kände travkusken Roger Malmkvist.

Vilket detta loppet är har jag glömt men det har gått ett varv ungefär. Fenomenala banor var det på Solvalla o världsrekord o andra rekord slogs. Förutom de svenska hästarna Torvald Palema(så klart), Sahara Dynamite, Triton Sund o Jaded så imponerade följande hästar på oss!  Lufti Kolginis Moonlight Kronos, den nederländska Main Wise As, den franska Royal De Crapton och den svenska Raven D,amour. Invigningen imponerade ochså och var inte så lång o omständig !
Ja, här sitter då undertecknad med paret från Bodenområdet. Vi hade det trevligt som sagt och paret begriper ju sig på hästar. Det verkade inte som dom spelade nått men dom kanske hade lämnat in innan loppen som vi gjorde. Jaa, vi kom överens om att träffas nästa år på samma plats om det var möjligt. Man får nämligen vara tidigt ute för att få nån bra plats. Vi kom till Solvalla vid 1/2 niotiden o då var det inte många platser kvar, bara 2 vid vårt bord o dom tog vi! Sen vid Elitloppsfinalen var det så trångt vid borden o på borden o på bänkarna så jag gick o såg loppet närmare banan. O fotografera hästarna var nästan omöjligt

Vilken helg, vilket väder!


Kanonväder från det vi kom till tills vi kom hem. Kanske värmen blev kvar lite längre i Skåne dit Lars återvände. Från dr Jekyl till mr Hyde. Ölen flöda, cigaretterna glödde o spel o dobbel ökade även det. Men lugn i stormen, i dag är jag mr Jekyl igen. Alla behöver vi vara mr Hyde nån gång men för mig går gränsen vid att slå ihjäl folk! Kul hade vi i varje fall. Det enda som la sordin över stämningen var att Lars svåger rapporterades försvunnen på havet i Karibien. Men som väl var hittades ju han efter några dar relativt välbehållen. Men vilket trauma för familjen! Lars fick gå i ovisshet i 2 dagar!
Här sitter Lars till höger tillsammans med ett par som vi satt tillsammans med. Det gjorde vi även för 2 år sen. Förra året vinkade vi bara på dom. Frun är hemma o tränar travhästar på gården, mannen kör men har även ett vanligt jobb. Dom äger en avkomma efter Järvsöfax som Jan-Olof Persson för närvarande tränar. Hästen är mycket lovande och är väl inte mer än fyra år? Paret håller till i Bodenområdet och är mycket tillfreds med att Bodentravet fortfarande skall bli en året runt bana. på Solvalla var det naturligtvis hålligång! 30.000 besökare inga som floppade ut i närheten av oss men visst ölar folk mycket! O då blir dom ju så tuffa så man får hålla reda på platsen som många vill åt! Vid vårt bord satt emellanåt den kände travkusken från Gotland, Roger Malmkvist. Och som vanligt gick vårt spelande inte med nån stor förlust. I år gick det med vinst. Men för det mesta får vi pengarna tillbaks!
                        Det var ju många fina lopp men höjdarna var ju elitloppsförsöken o finalen där svenska hästar glänste. Mest glänste Torvald Palema o Åke Svanstedt som säkert vann finalen. Svanstedt hyllades verkligen av publiken. Den mannen verkar utan nerver, men under prisutdelningen så grät han av rörelse!
Ja, vilken framgång för svensk sport i helgen! Zlatan vann skytteligan i Italien, Robin Söderling vann över Nadal o Svanstedt tog hem Elitloppet. Men tro inte bara vi satt på Medborgarplatsen o hade öl i munnen o sport o dobbel i huvet.
Nädå! På fredagen tog vi tunnelbanan mot Sundbyberg(Norsborg) för vi var bjudna på mat hos Lars svåger o fru. Det blev grillat o jorgubbar på kvällen. O vin o öl. Det var ju en bra inledning på helgen. Vi var ochså ute o gick i omgivningarna. Jaa, Stockholm är fantastiskt! Det här kortet är taget mot Bromma som ligger på andra sidan sjön bakom skogsområdet. Jag tror att det tog ca tio minuter med tunnelbanan hit från Medborgarplatsen.
                                 Idag har jag förberett något annat som skall bli kul. Beställt tågbiljetter till Simrishamn. Skall åka dit i nästa månad. Beställer alltid biljetter som inte kan ångras eller betalas tillbaks vid sjukdom. Dom är mycket billigare  än de "vanliga". Man kan säga att dom är mer än femti procent billigare.! Nä, nu skall jag gå och se Federer när han förhoppningsvis går till semifinal i Paris! Nån motion ute blev det ej idag ty det kom kraftiga regnskurar i förmiddags men jag styrketränade iallafall efter uppvärmning!

RSS 2.0