Skriv nytt inlägg stod det.....

Jag bara skoja ! Vare sig det är sådant här väder som det blev när jag kom hem från motionsrundan eller inte, så är solen, vare sig den lyser ovan molnen eller inte, det allra viktigaste för jordens överlevnad ! Och den lyser över alla, fattiga o rika, sjuka eller friska, arbetslösa eller arbetande. Och den sorterar inte ut folk ! Det är människan bra på !
                   Idag får vi se om Örebro tar sin 6 raka seger i hockeyallsvenskan. Möter Tingsryd hemma ! O snart börjar skiddskytte- och alpina vm. . Och sen kommer skid-vm. Sport är härligt för entusiasmen ! o håller sinnena i trim !
          

Det kan ändra sig fort !

På 2 dagar gick nästan all snö bort ! Men " det är inte der värsta som har hänt klimatmässigt ", tro mig ! Har hänt förr !

Jaa, det gick alldeles utmärkt !

När vi sjöng tillsamman igen ! Och på månadsmötet, SPF:s i februari så skall vi sjunga för de andra medlemmarna ! O stämmor sjunger vi i ! Jag har det lätt för mig, dels har jag bra gehör och är noga med att lyssna in de andra ! Och i det här huset vid Landskyrkan i Askersunds träffas vi var 14 dag o övar ! Hava nagila, hava nagila , hava nagila venishmaja ! Låt oss fröjdas, låt oss fröjdas, låt oss fröjdas o glädjas !! Kan man det om " Sverige o vädret är så uselt som det sägs " Jag kan som världsmedborgare !

Sång i eftermiddag !

Nu skall vi träffas efter ett uppehåll som blir under alla helger. Jag o mina sjungande bröder o systrar ! Själv har jag i förmiddag, nu egentligen , värmt upp rösten med att sjunga Hava nagila, Havah nagilah ! På svenska betyder det LÅT OSS FRÖJDAS ! Och det har jag vekligen inte svårt för t.ex. när jag hör hur " rent " jag sjunger sången solo ! Ibland sjunger jag den till musik på youtube med " stödjande " sånggrupp ! Men tyvärr är det inte den musiken vi i kören sjunger men vadå , det gör inget att jag är en " främmande fågel " , jag anpassar mig ! Men ibland " tar jag lite " Kalinka, kalinka...för dom !

Kaffe med dopp !

Det är väl positivt att träffa några pensionärskompisar på caféet varje tisdag tills boulen sätter igång ! Innan dess var jag ute på min runda i sällskap med gumman Tö ! Lurigt underlag ! En del som jag mötte " förbannade sig över " att de ej tatt broddar på skorna ! Det hade jag !
Mer positivt ! I morgon skall vår lilla sångkör sätta igång igen ! Och fotot är taget via bron som går nere vid hamnen. Och norrut är fotot taget. Thats all folks !

Jag har knappt tid att skriva nått !

Jag har gjort en prognosbudget för 2013 och det har tagit lite tid ! Nån stans är väl detta ett eget ansvar för att spara nån krona till t.ex. " bussresor i framtiden ". Och bevara ev " flyttpengar " !
Idag läste jag om en dam på 93 år i Na som hade fått en hjärtklaff inopererad och att detta gått bra ! Det där gläder mig mer att läsa än " oro för kommande köttberg " från de yngre i samhället. D.v.s. överbelastad äldrevård ! Jaa, " vågar man säga det i Sverige att man är nöjd med sitt liv trots att man via procentuträkning tillhör den sämsta tredjedelen i Sverige ekonomiskt ". Sånt där kommer ju ofta fram innan val ! Och är det nån som frågat oss i denna tredjedel hur vi UPPLEVER hur vi har det !
Det tänker aldrig nån på verkar det som att människor som har samma inkomst , samma läge, samma situation o samma utgifter ofta handskas med sin ekonomi väldigt olika ! Mitt sätt att " rätta mun efter matsäcken " är att göra en årsbudget !

Många goa bilder, tycker åtminstone undertecknad !

               Här har jag kommit ner till hamnen i Askersund ! För " ev nytillkomna ", bor i Askersund ! Idag var det -10 grader när jag gick ut ! I bodarna där nere säjls det glass bl.a. ! Knappast aktuellt idag !
     Sen gick jag längs strandpromenaden och hitta detta motiv. Rimfrosten var verkligen på plats och " försilvrade " den splittrade pilen !
           Sen kom jag upp till Hembyggdsgården. Där såg jag inte en kotte men toaletten var öppen ! Men är man i skogen är det ju inga problem med kissandet för " guben " !
        Det här fotot är taget i närheten av Hembyggdsgården. Jag har pratat om nivåskillnader i staden Askersund. Utsikten är tagen mot Vättern och vid sidan om går stranpromenaden som jag kom ifrån !
 
                 Jaa, vädret ! I nästa vecka skall det slå om till pluss o även bli regn ! Sen påstås det att kylan kommer tillbaks. Att spå väder är lätt vid högtryck men inte när kall-och varmluft möts ! Då vet man inte riktigt vilka banor lågtrycken tar !  Jag såg på en översiktsbild från Europa," spådd " till 30/1 ! Då är det väldigt mycket varmare i Frankrike t.ex.!
            Eftersom jag vill ha kött på benen när jag " argumenterar " så gick jag in och titta på temperaturer för februari bakåt i tiden en del år ! Funnits både varma o kalla februari och både och !
             Jag vet inte hur det gick mellan Federer o Murray i Australien open ! Hoppas Federer vann ! Och får möta en i storform varande Jokovic ! Själv mår jag bra och ser fram emot helgen oavsett väder ! Jag trivs med tillvaron ! Hoppas ni gör det samma ! Och på helgen brukar jag knappt skriva i mina bloggar. Har nu ochså 10 följare på Twitter där jag verkligen konstaterar o tycker ! Och ibland " undrar jag om jag bor i samma land som övriga svenskar ". Typ .

Jag måste säga att det är toppenväder trots kyla !

                         Det här fotot tog jag på hemvägen med matkassarna ! Jag har ju solen som bokmärke o symbol ! Jag säger så här då. " I min livsåskådning betyder solens närvaro otroligt mycket mer  än domedagspredikningar utan facit " !
                  Samarkand jaa, det ligger i Uzbekistan som ligger i Asien mot Europa. Får vi se vilket land jag kommer med naturbild från nästa gång  ! I ett program jag såg vet man ju inte riltigt var gränsen går mellan Europa o Asien. I Turkiet vet man ju. Joo, det var ju i Kristina Cappelins tv-program dom försökte utröna detta ! Jaa, för mig är det lika viktigt att vara världsmedborgare som svensk ! O då lär man sig ochså en del av den övriga världens beskaffenhet !
                 

Dagen har varit alla tiders hittils !

Först blev det snabbmotion och handlande av en" handlingens man som vet var han står här i livet " ! Sen hem och ätning av lunchsmoothie ! Sen har jag tittat på repriser av nattens semifinaler i Australian Open. Men där visade dom inte Federer mot Murray, kanske dom visar reprisen senare !
Jokovitz gick lätt till final, liksom Li na och Azarenka, Vet ni fresten att kineserna skriver sitt efternamn först ? Och i kväll går det 2 Antique roadshows varav jag ser den ena på play i morgon !

" Gubbens filosofier "

En ny devis ! " Den ständiga predikan om folkhemmet o en PV 444 till alla, som aldrig uppfyllts, drabbar även andra partier under nedgång i världens ekonomi "
Det här slog mig bara ! Men .....jag vågar stå för det ! Både här o där !

Gott om vita stränder..

        Jaa, det kan man även hitta på vintern ! O drömma om både det ena o andra som går att genomföra i snö eller sand ! Det här fotot tog jag från badstranden på Borgmästarholmen i Askersund.
           Vädret var sagolikt idag. Vilka vyer o solen höll på att titta fram ! När jag gick ut var det - 15 C. Inga problem, ingen blåst !
     O innan jag gick hem " satte jag mig på min favoritsoffa ". Mycket filosoferande o roliga tankar har här förkommit under årens lopp under beundrande av utsikt över Vättern ! Och soffan är gjord av EK.....därför tålig i alla väder !!
               Det höll jag på att glömma ! Mitt emot Borgmästarholmens bad ligger söderöver Askersunds Camping ! Den kan man cykla igenom när man skall till Stjärnsunds slott ! Då slipper man färdas på riksväg 51 vid sidan om !

Snabbinlägg heter det ju !

Jaa, på dessa isar skall jag idag knalla ! Och termometern står på - 15 C ! Och moder Sol håller på att visa sig ! Inte har jag nån anledning o gnälla " o skylla allt på alla andra " , typ. Varken som " person eller liberal " ! Och nya vyer kommer att bli avfotograferade !

" Gubbens filosofier "

Jan, Jahan, Johannes " slåss mot orättvisor som alltid funnits "
OM MAN SOM, PARTI, PERSON, ANKLAGAR ANDRA, EJ SJÄLV KLARAT, SNABBT GENOMSKÅDBART " !

Vi fortsätter längs Sidenvägen bl.a.......

           Här har vi en bild från det nya landet i sydöst, nånting, på vår fortsatta färd inte i exakt ordning ! Ledtråd ! Namnet Samarkand är nog mer känt än namnet på landet. När jag hör ordet Samarkand " då blir det lite tusen och en natt " i mitt sinne !
 

Det var väl kul, åtta besökare !

" Det går väl som en löpeld över jorden " ! En bra dag annars , städat i sovrummet som även är datarum ! Snabbmarsch till fik i em, fikat med kompisar, snabbmarsch hem. Bra träning det ochså ! Har mycket roligt i huvet, " liknar mer och mer den yngre upplagan i Örebro " ! Bra för "goet o utvecklingen " ! Och så var jag glad över att det inte " regnade småspik var 2 plus och blåste " på min snabbmarsch !

All right ! Vi fortsätter !

             Jag vet ju  att min gode vän Bengt i Simrishamn läser detta åtminstone, kanske min gode vän Rolf i Örebro ochså ! Och ni båda känner nog igen slottet  som skymtar på udden söderut ! Dit hoppas jag vi kan åka fler ggr. när det blir " varmt o skönt". Men vackert är det även nu som synes ! Och det blir kortisar o naturfoton som överväger fortsättningsvis på den här bloggen !
          Och naturbilden från ett annat land, den senaste var från Kazakstan, världens sjunde största land till ytan där Sidenvägen bl.a. går !

I helgen ligger jag lågt !

Då är det mycket annat som roar ! Och nån större mängd läsare tappar jag ju inte ! 3 st o 5 sidvisningar ! Märkligt för en som för inte så länge sen hade 40 läsare ca o 60 sidvisningar. Och jag tycker mycket om värme så det inte blir några missförstånd. Men jag är medveten om var jag bor och nordens klimat !

Vilket fantastiskt väder !

           Förlåt, förlåt "ni som alltid vill ha vita soliga stränder med palmer i sikte " ! Själv har jag inte ett dugg emot vita sandstränder, värme eller palmer ! Men inte vinter heller ! Skulle jag emmigrera så beror inte det " på det ständiga usla svenska vädret " utan på nått helt annat ! Ett trygghetsnarkomaniserat folk som blir inbillade av ett stort parti att " bara vi får makten så blir det " ingen arbetslöshet, inga fattiga, inga orättvisor " ! Precis som inte det fanns innan 2006 i betydligt bättre tider ekonomiskt  " Om det nu är några eller någon som " tycker att jag inte är nån humanist för jag inte är socialist " så protesterar jag högljutt och hänvisar bl.a till Rädda Barnens undersökning 1997 ang. barnfattigdomen !! Lågvattenmärken är för mig när rubriksättnngar är sådana som - Reinfeldt väljer fattiga barn- eller -Björklund förstör skolan- !!! Och jag vill köra med raka rör ! Jag är för EU, Nato och kärnkraft som släpper ut 0  växthusgaser. Och då är man väl en " avfälling hos dom som säger sig vara de enda sanna humanisterna " Det är lätt att " kalla sig humanist när det ständigt går upp i världen " !
                      Nu finns det ju en antireligiös förening i Sverige som kallar sig för Humanisterna. Tyvärr får vi aldrig reda på om världen varit bättre om enbart ateister hade haft makten. Men det är väl varit lika dant där, en minoritet hade fördärvat för en majoritet, i maktfullkomlighetens galenskap !!!
Det gäller att prata i klartext ! Sen 1994 i Bäckhalladalen i Simrishamn, så nånting " såg jag vad " utopiska politiska löften var värda " . Samma saker som den nuvarande regeringen bl.a. blir anklagade för nu bl.a. hög ungdomsarbetslös uppenbarade sig då och " att falla mellan stolarna gick lika lätt då " !!!
 Jag står för vad jag tycker ! Och idag tycker jag det var ett härligt fantastiskt väder utan sandstränder o palmer ! -  8 C och vindstilla ! Då är det tur att vi  har kärnkraften  ! Visste ni förresten att kolets andel av Tysklands totala elproduktion kommer att stiga från 42 % till 50% som ett resultat av stängningen av kärnkraften trots satsning av solkraft. Och därmed ökar utsläppen av koldioxid ! Var det så ni ville ha det , "Fridolin o co ".
             Källor Reuters, BBC och James Conca tidningen Forbes !!

Idag blir det några vinterbilder ! O kylan verkar hålla i sig i Europa !

              Idag gick jag bredvid skidspåret för att skona det ! Jaa, vilka fantastiska vinterscenarion ! Inte tänker man på nån uppgång i x antal grader när det gäller klimatet precis ! Det finns gröna vintrar o vita vintrar, det har det alltid funnits i " sydligare nejder " !
            Egentligen är det inte mycket mer att tillägga ! Men nog föredrar jag snö i januari i stället för regn !
  Och så småningom kom jag ner till strandpromenaden. Och nu har kommunen gett tillstånd att gå på isen men under eget ansvar. Provborrat naturligtvis. Så imorgon blir det foton från isen !
              Jag glömde ju sporten ! Men igår vann Örebro hockey över Västerås i allsvenskan ! Första segern på länge. Och jag tror dom möter Karlskoga/ Bofors imorgon på bortaplan. Håller tummarna men det blir svårt !
 

" Fridolin behöver kyla av sig " !

Utan facit så påstår han ju att jordens medeltemperatur skall gå upp med 4 C de närmaste 50 åren ungefär ! Det är ju inte alla forskare ense om men hade Fridolin sagt detta så hade väl väljarsiffrorna som " går upp o ner efter ozonhålets storlek " sjunkit ! Tänk att kunna ta politiska poäng på prognoser utan facit.
Som sagt jag rekommenderar Fridolin och hans " medhängare " att ta " på sig skidorna, bege sig ut i den vackra naturen o kyla av sig en smula " !!

Där hyr vi lokal på våra månadsmöten !

           I Evangeliska Fosterlandsstiftelsen i Askersund, Efs ! Det här fotot är taget tidigt , platserna fylldes så småningom. Idag hölls det föreläsning om mediciner till äldre och denna hantering, en del jag kände igen från mitt forna arbete ! Vidare blev det upplysningar om aktiviteter och därefter kaffe i matsalen med macka o kaka. O efter det den sedvanliga lottdragningen via ring och nummer på träbrickor ! Jag vann inget men min kompis Torsten gjorde  och hans fru ochså !
       Och på hemvägen tog jag denna vinterbild från antaglingen stadens högsta plats. En gammal nedlagd skola syns och nivåskilnaderna är som jag sagt tidigare stora i det lilla Askersund som verkar vara byggt på berg till en del !

Positiva klubben var det...

       Det är ju bara poitivt att träffas på detta sättet en gång i veckan igen ! Och  2 st satt " bakom ryggen " på mig .  Ville ej vara med på kort ! Och kul har vi ochså vi pensionärer varav de flesta spelar boule i gänget men då ersätter boulespelet kafébesöket !
Och snöar gör det ännu, hållt på sen i morse, minst ! Och detta foto är nytaget från min balkong !

Det tycker jag !

               Att det är mycket härligare att gå ut i januari o motionera  i snöfall o - 5 C än att gå ut i samma månad i t.ex.+ 2 C o regn ! Dessutom tycker jag att det är mycket bättre att motionera överhuvudtaget än " att ligga soffan o ständigt gnälla över vädret o få det till att det är Reinfeldts fel " ! Obs ironi o symbolik !
           Javisst, det snöar idag i Askersund som nu har lika mycket snö som innan mildvädret som börja efter nyår. I skogsområdena i stan som ligger lite högre så var ju aldrig snön helt borta innan den här snön kom. Och faktum är att det just nu är kallt i hela Europa utom i södra, Spanien o södra Italien. T.ex. Lyon hade i morse - 1 C , München - 3 C o.s.v. Och jag kan som människa faktiskt finna mig i att " jag inte ständigt ser vita sandstränder " !
              Det här fotot har jag tagit från närheten av kyrkogården i närheten av där jag bor ! Här går jag alltid förbi och ber " för kreti o pleti " och hoppas att de kan få frid och ro även i den höga nord "
            Men hade jag " vunnit mycket pengar " så hade jag inte varit främmande för att " säga upp lägenheten, hyra ett rum på ett pensionat nån stans i ett land, insupa miljön o kulturen och för omväxlings skull höra gnällande ? på ett annat språk " ,typ, trots att " ribban nog legat högre där för typen av gnäll " !? Detta är symbolik men ingen omöjlighet ! Och i em skall jag dricka kaffe på kafè med några av mina pensionärskompisar för första gången i år !

Om detta kan vara nån hjälp..

..till att lära sig lite mer om övriga världen så är jag nöjd. Jag lägger ju ut naturbilder från olika länder i världen ! Sen är det upp till var och en att " ta reda på mer " ! Som världsmedborgare är det en självklarhet för mig ! Inte vill jag " mögla mig fast i mitt egna land " därtill är jag alldeles för "vetgirig och nyfiken " !
Förra fotot var från Armenien ! Och arameiska pratades ju i delar dom områdena som Jesus vistades i
Fotot idag är hämtat från världens 7 största land till ytan med lite innevånare efter storlek ! Ledtråd ! Har en av världens längsta gränser mot 2 av de största länderna i världen !
Foto från landsguiden.se

Idag har jag varit postman !

 Men jag har inte " ringt på två gånger  som Jack Nicholsson gjorde hos Jessica Lang " ! Men jag hade gärna gjort det men utan de bistra förvecklingar som det blev i filmen ! Och jag fick nöja mig med att lägga breven i brevlådorna " o inte i nåns annat inkast ", typ ! Jag är ju  en av de s.k brevduvorna hos pensionärsföreningen som några ggr. om året delar ut post till kolleger för att spara pengar på frimärken !
               På hemvägen förlängde jag den ganska långa promenaden mot de norra villaområdena och tog vägen tillbaka förbi Kvarnbacken, en relativt stor backe som de som " inte gnäller över vintern " skulle ha roligt att bestiga och åka utför ! Barn utnyttjar den säkert !
         O sen vände jag på klacken och gick hem via detta område ! Och jag beklagar fortfarande att läsekretsen blivit så mycket mindre sen bloggen förnyades ! Men jag har ju den på Blogger " som en del från även övriga världen sidvänder på ! Så " jag krusar inte " !

Besökarna är inte många..

..på den här bloggen ! Men jag håller ut ! Föregående bild från ett annat land var ju från Slovenien ! Idag har jag en ny bild från ett annat land. Ledtråd ! Språket var bl.a. förekommande i området där Jesus växte upp !
 Foto från Wikimedia !

Det är spännade med trav o annan sport !

Jaa, det är bra att ha det som intresse både för spänningen o entusiasmens skull. Dock gick det ju inte så bra igen för Örebro hockey igår igen mot den här gången Leksand. Örebro förlorar ständigt med uddamålet ! Men nu har jag satt ihop mitt V-75 system och ser fram emot direktsändningen på TV ! Alltid finns det nått att " förgylla tillvaron med vardag som helg " ! Håll tummarna !

Det glömde jag ju !

Det senaste naturfotot från ett annat land var från Slovenien som ju har haft och har bra utförsåkare. T.ex Tina Maze !

Jaa, nu har ju vintern återvänt som sagt !

Och jag gick en härlig, lång runda idag ! O inte en enda mötte jag i skogarna, varken människa eller rådjur. Rådjur fanns det spår av ! Det här är från första skogsområdet ! Det synns inte på fotot att det snöade o blåste !
           Allting är ju vitt men jag tror att det här kortet är från stadsparken, skogsområdet med hembyggdsgården ! Här var det någon som gått med hund ! När jag kom ner till slutet av strandpromenaden så träffa jag en man som skotta snö utanför sitt hus. Och vi kom överens om detta faktum,  trots   "domedagspredikningarnas tidevarv " , att det är ju faktiskt januari ! Sedan drog jag min senaste symbolik för honom ! " Det är ju attan ochså att våra förfäder, när dom vandrade norr ut från Afrika, att dom inte stannade upp i t.ex. Italien för gott ! Då hade vi ju ständigt fått se vita sandstränder o sluppit detta påfund ! "
           Sport var det ochså. I kväll gör Conny Strömberg come back i Örebro hockey som möter Leksand i allsvenskan i hockey ! Jag tycker om när man kan förlåta folk. Lycka till Conny !

Så här ser det ut på höjderna i Askersund idag !

Jaa, även inne i stan är det snöklätt igen ! Jag själv fortsätter att vara nöjd med mitt go o min liberala syn ! Och i den ingår att tycka att " svenska folket är bortskämt o trygghetsnarkomaniserat och eget ansvar är en bristvara " Likaså att det "evinnerliga tjatet om folkhem o trygghetssystem  pacificerar människor "
               När det gäller vädret så är det ganska märkligt ! " Längtan efter värme och ständigt gnällande över det usla svenska vädret verkar ha gått folk på huvedet " ! Och " häromdagen var det elände att det regnade och idag för att det snöar ",typ .
          När jag hör  "folks evinnerligande gnällande över vädret i Sverige " så tänker jag så här ! " skicka dom till Australien så får dom verkligen uppleva värme " !. Ibland får man ju höra det här ! " Det kunde ju varit lagom " ! Visa mig nått land i världen där det finns lagom väder !
                 Tack för ordet ! Ibland behöver svenska folket höra " lite sanningar " och lära sig att se sig om i världen o inte bara på sandstränderna " .

Ja, det här med olika länder !

       Föra fotot som ni fick gissa på var från Moldavien ! Idag har jag begivit mig till ett annat litet , den här gången katolskt land ! Ledtråd ? All right, utförsåkning ! Och jag garanterar att vi kommer att besöka fler länder ! För hur det än är så är vi alla världsmedborgare o ingen " egen liten planet i universum "  , vi svenskar ! Och folk har väl lika stor rätt att bo i Sverige som vi i andra länder, eller ! ?

Nu skall det bli kallare, enl "vederseiterna " !

        Och" för en gångs skull så är de fyras gäng " eniga ! Idag var väglaget även svårt med broddar, isfläckar o försåtligt. O sen skall man emellanåt gå på asfalt o grus , hårt för fötterna ! Annars gick rundan bra ! O alltid är det nån man pratar med på vägen . Och så skoja jag och en kille jag mötte med barnvagn om " att det är väl inte lönt o motionera enl. nya rön "  ! För man lever ju längre om man har några x-trakilon ". O sen läste jag för några månader sen att det var bättre att " trampa livet av sig på motionscyklen i 5 minuter än att gå ut o motionera " ! Jag fick ju " beröm av doktorn sist " för jag hade 99 % i syreupptagningsförmåga ! Inte har jag fått det av att " ligga i soffan o dricka öl o äta chips o skälla o skylla allt på Reinfeldt " typ ! Jag som vet vad jag vill kan inte annat än skratta åt allt " Grönköpingsältande " Men det är det här med lobbyister  " det är väl folk som vill sälja mer motionscyklar o spinningkort " !
                    O så här kan det se  ut emellanåt där jag går ! O det är inte så halt ! Här blir ju väldigt fina foton på bloggen numera, det är jag nöjd med ! Men på den andra bloggen jag har lägger jag nu förutom världsmusik även ut flyguppvisningar ! O konstateranden o tyckanden är vanliga , avslöjar " de politiska lobbyisterna o populisterna ". typ mm,mm !

Det var mer än vad jag trodde !

              Jag har ju gått lite andra stråk närmare stan nu när det varit glatt , töigt o blaskigt ! Idag var jag och spanade lite längre upp mot skogsområdena i stan . Det här fotot är  taget uppe vid idrottsplatsen. O snett upp till höger ligger natureservatet Stadsparken med hembyggdsgården längst bort !.Jag blev förvånad över att det var så pass mycket snö kvar efter regn o tö bl.a. Har dock frysit l någon natt !
            Och så här såg det ut på vissa ställen i stadsparkens ytterkanter !  Inne i stan där jag bor är det bara drivor kvar. Gator o trottoarer är så gott som is-o snöfria. Särskilt i centrum  ner mot Vättern !
         Jag trivs bra med att " uppmärksamma " den här bloggen igen " och fotona har väldigt bra kvalite här när det gäller tydlighet mm ! Tyvärr började jag av nån anledning tappa nästan alla " läsare o sidvändare "när bloggen förnyades innan jag pausade med den ! Hoppas ni återvänder !

Vad är det här för land ?

Eftersom jag kallar mig världsmedborgare så " reser jag runt i världen " och då ganska ofta sydöster ut bl.a. i Kaukasus- regionen. Och drömmer ibland att få göra det med egna ögon ! Om man nu inser att jorden har över 200 länder med 7 miljarder innevånare, så tycker jag det är nödvändigt för synen t.ex. på Sverige ! Ibland är nog ödmjukhet ett bra ord att använda i sammanhanget ! Vad heter det här landet som har så vacker natur ? Ledtråd ! Gränsar till Rumänien o Ukraina !
            Bild från Wikimedia commons . Svar kommer vid nästa bild från ett annat land. Det är upp till var och en att läsa om länderna tycker världsmedborgaren Jahan !

Det var riktigt skönt !

           Att komma ut på motionsrundan igen ! O den gick bra ! Om ni tittar noga på fotot, förutom att isen ligger kvar, en prick mot det gröna på andra sidan. Det är en pimplare ! Antagligen vet han sina ställen som inte är farliga ! För det kan vara klurigt särskilt längre till vänster bakom ön  där det kan vara försåtligt tack vare å-utlopp !
        Jag har ju nu båda bloggarna att röra mig emellan. Den ene har jag bl.a musik på o den här foton ! O båda bloggarna tittar bl.a. Örebrokompisen Rolf på. Och Rolf har jag pratat med i telefon idag !
         Foton ja ! Det här fotot har jag tagit från i närheten av norra kyrkogården ! Och kameran var riktad mot kvarnbacken och naturreservatet i närheten. Här är lite mer snö kvar som synes ! Och för nytillkomna" tittare " är staden Askersund som dessa foton är tagna i !

Han skall ochså vara med på bild !

Jaa, det är klart att Alexander Legkov skall vara med på bild i jämlikhetens namn ! Han vann herrarnas Tour de skie i dag efter att ha utmanövrerat sina 3 nästan samtidigt startande konkurenter i den s.k. mördarbacken. Slog Cologna o en annan ryss och Nordhug blev bara 4 ! Som 5 slutade Markus Hellner som körde fortast av alla . Hade ochså Markus lärt sig o " behärska klassiskt " så hade ingen rått på honom !
Och i skidskyttet i helgen vann ryssarna både damernas o herrarna jaktstart ! Vilken helg för rysk vintersport, Grattis !
 Foto från Wikimedia .

Grattis Justina !

Idag vann Justina Kowalzcyk från Polen Tour de skie för 4 året i sträck. Visserligen var inte Marit Björgen från Norge med men Justina har slagit henne förr i tävlingen ! På nått vis är polskan nått polskt enmanslag och får ständigt kämpa mot en massa norskor. Det gläder mig att dom fick på tafsen.
Egentligen skulle Charlotte Kalla gå kurs hos Justina och lära " sig åka klassiskt " och på samma gång skulle Charlotte lära Justina att " åka bättre fristil : Då hade dom knäppt t.o.m. Björgen " på näsan "
Jag har beundrat Justina Kowalczyk i flera år. Verkar vara en trevlig person !
 Foto från Wikimedia

Jaa, god fortsättning...

Den här stjärnan har jag tänd året om på kvällarna när det är mörkt. För mig är denna stjärna en fin symbol liksom solen ! Och samma sak jag skriver om här kan dyka upp där, alltså på den andra bloggen ! Idag tänker jag skriva om väderstatistik med hjälp av fakta från SMHI ! När det gäller statistik ang medeltemperaturen i Sverige årsvis så gäller den fr. 1961- 1990. SMHI säger ochså ang.  lägsta temeperatur o högsta i Sverige månadsvis  så är statistiken inte alltid helt rättvisande p.g.a. gamla mätmetoder mm.
   När det gäller medeltemperaturen för 2012 så var den varken högre eller lägre än den statisstiska medeltemperaturen. Och december 2012 var kallare än normalt !
   Och högsta temperaturen sen 18- 1900 talet uppmättes i december i Simrishamn den 24 /12 1977 med + 13,7 C ! Och den lägsta i Hemavan 30/12 -78 med - 48,9 C. Och i Simrishamn var jag vid denna tidpunkt ! Hemavan har jag ochså varit i men inte -78 !
    Och när det gäller januari kommer jag med uppgifter när månaden har gått så klart ! Och som sagt fakta är från SMHI  !
   

O sole mio !

Jaa, det här fotot är taget från min balkong. och vad passar bättre än att sjunga O sole mio därtill ! Jag vet att solen ochså lyser ovan molnen ! Det räcker för mig att vara nöjd o ha framtidstro ! Och nu sjunger jag O sole mio med den italienska texten framför mig ! Och på min andra blogg har jag lagt ut en video med Pavarotti som sjunger just O SOLE MIO !!!!

Nää, det är hon inte . Nån " sportfåne " !

O det hjälper inte att hon heter Kalla ! Det var inte svårta att hitta på det namnet. Men den här Kalla sportar mest i köket där hon har sitt eldorada ! Nått annat ställe än, bur, grötfat o min axel vill hon inte utforska ! Ja då, i köket rör hon sig fritt ! Och " städpatrullen " undertecknad håller rent och känner till hennes vanor !
Och nu skall snart V-75 tipset lämnas in och vilken sportdag det kommer att bli i Tv-stolen !

Nytaget foto !

Så här ser jag ut " nuförtiden" ! Fotot taget för 5 dar sen ! Jag har ju döpt den nygamla bloggen till " fotoblog med prat " så undertecknad får ju " visa sig igen " !

Det blev en kortis !

           Jaa, alla tiders med att ha den här bloggen som komplement till den andre ! Nturligtvis blir det " lite ord "ochså. Jaa, rundan blev kort p.g.a. Tour De skie började redan kl 11. Som synes så finns det lite snö kvar här i Askersund men det har ju varit mycket att ta av ! Och tro inte att vintern är slut ännu ? Dom sista 4 åren har det varit 2 snörika o 2 med mindre snöperioder o mildare ! Det går upp o ner med vädret, det har det alltid gjort , med eller utan" växthuseffekt " !

All right, nu är jag här igen !

Jag tänker göra detta till en fotoblogg, typ ! Ingen dum ide, tycker jag ! Idag börjar vi med ett vintrigt foto från januari 2010 ! Vill påminna om att det inte är länge sen vi hade 2 rejäla vintrar i sträck ! Och ett liknande fot0 kunde jag visat från december 2009 !

RSS 2.0