Trevlig helg önskar farfar !

  Jaa, det här trädet kallar  jag för Kalles klätterträd ! Och  Farfar önskar att Kalle kommer att ha nytta av hans grenar o rötter i framtiden !
                     Och det dröjer inte länge föränn jag kommer att krama om dig Kalle ! Tiden går fort !

Jaa, då var det fredag igen !

Och för en vecka sen bar det av till Stockholm ! Tiden går fort ! Och jag forsätter mitt koncept med ihärdig motion ! Att carpe och crea diem varje dag med bl.a. motion, musik och annat intressant är för mig ett sätt att tackla framtiden ! O ev. förlänga den ! Min doktor påpekar ochså att det är ett bra koncept ! Och att plantera in positiva saker i hjärnan har man då inte svårt för ! Kan t.ex vara nått intressant på TV till kvällen eller en resa till anhöriga !
         Du vet väl aldrig vad som kan hända ? Jaa, men jag föredrar att ha det tankesättet o " gräver inte ner mig ", tar inte ut elände i förskott vare sig det " gäller morgondagen eller år 2100 " . 
                   Stockholmresan ja ! Den senaste av de 20 ! En av de absolut bästa ! Vädret var kanon, utbyte med intressanta människor ! Och apropå mitt tankesätt ! Lägg märke till DEN SENASTE AV 20 ! Och det innebär alltså att den första resan till Stockholm när det gäller detta evenemang skedde när jag nästan var 56 år ! Och  knallade omkring lika mycket i staden som första gången ! Trots lite styvare höftparti !
                                                            Ett leve för framtiden !

Man gör sina fynd !

Vad dyker inte upp framför ögonen ! Något som jag har fina minnen ifrån ! Sommaren 1954 var jag på besök i Köln och här gick jag flera gånger bl.a runt Kölnerdomen ! Var även inne i kyrkan ! Som i stort sett sparats från de allierades bomber ! Men jag får fina vibbar när jag ser detta foto ! Man kan ju inte få allt här i livet ! Men visst hade det kunnats bo i Köln ! Med dom förutsättningar man har ! Med bl.a. namnet Bönner i släkten ! Och där bor folk fortfarande med det namnet ! Men ursprunget innan Maria Anna Bönner , mormors farmor, född 1826 ... ? Trots viss kontakt brevledes eller på facebook, inga ledtrådar ! Men dessa minnen kan ingen ta ifrån mig !

Vackra bilder från all jordens hörn ...

  Kommer  att läggas ut så länge jag är i stånd till det ! Och dessutom kan man lära sig en del om landets historia och kultur ! Detta är ett foto från berget Aragat i Armenien ! Ett land med mycket gammal kultur !
    Foto Wikimedia 

Alla dessa statsvetare som kommer med sina slutsatser !

Innan valet ! Och det finns gott om dom ! En del är ochså så ärliga att de talar om var de står politiskt ! Och de flesta är till vänster ! Jag är intresserad av tendenser o ideologi i samhället ! Och är inte intresserad av att angripa enskilda  och göra dom " till helgon eller djävlar " Och vill genomskåda saker o ting p.g.a. kunskap ! Både det som varit eller " gamla floskler o löften " om att allt skall bli bättre ! Men det är ju mycket av omvärlden som styr när " valfläsket steks " !  Jaa, idag har jag sett ett citat från TT där en statsvetare uttalar sig om att " Alliansen är rökt " !
              Jaa, massmedia ja ! Deras ständiga tjat om att KD är under 4 %  ! Sen tjatar dom ständigt om Sverigedemokraterna ! Detta gör att dom får fler röster, tyvärr !
                    Och allt humanistiskt tänkande " verkar vänstern ha tagit patent på " ! Kommunismen är jag ingen vän av heller ! Sen " får dom kamolientisera sig bäst dom vill o byta namn " ! En del kommer undan lätt ! Innan muren föll hade bl.a. dessa ledord även betydelse för Sverige ! Stasi, Östtyskland, Ulbricht, Honecker ... Jaa, det har nog skålats på det östyska partihögkvarteret av svenska potentater tills slutet på 1980-talet !
             Det påstås att massmedia inte inverkar på ett val ! I år kommer dom att göra det ! ? Vurmen för oppositionen är stor och journalistkåren är till stor procent anhängare av vänstern o miljöpartiet ! Jaa, det är bra att vara påläst om slutet av 1980-talet, 1990-talet och senare ! Och då var det inte en så stor lågkonjunktur som den nu som påverkar exportsiffror t.ex. 
                           Jaa, det har jag sagt innan ! Alliansen hade otur som redan 2008 fick lågkonjunkturerna över sig ! Både först den Amerikanska sen EU:s ! Vi får hoppas att det vänder uppåt i Världens ekonomi ! Det kommer ju att underlätta för regeringen vilken än det nu blir i september ! I sammanhanget är det intressant att studera de nordiska länderna ! Med regeringar av olika färg o slag ! Det kan bli så att Sverige blir det enda land med socialistregering !
 

Solen lyser idag ochså

Det blåser dock och en del från norr ! Och när jag vaknade så var det + 3,5 C ! Det blir nog till att ta långärmat på sig på motionsrundan ! Som sagt från + 12 C på morgonen till 3,5 C ! Och jag såg i lokalprognosen att det kunde bli nån minusgrad kommande natt ! Jaa, blåbärskarten/blommorna ! Det är inte bra för kommande skörd om det blir frost på nätterna !
Vädret jaa ! Man behöver ju inte vara vetenskapsman för att man under årens lopp som person sett att temperaturen kan vara t.ex under det normala i maj eller över det normala i mars under livets gång ! Samma gäller dom andra månaderna !
Nu blir det som sagt motion i vanliga spår oavsett vädret ! Och i det vackra Stockholm gicks det ochså mycket ! Foto från Tegnerlunden !

Ibland undrar jag över " skvalpet i den svenska ankdammen "

O det gäller även ang. Eu-valet där ! I den svenska debatten  skulle man kunna tro att VÅRT val skulle kunna påverka Europa o resten av Världen ! Som Feministpartiet o miljöpartiet, Sverigedemokraterna t.ex. Tittar man då på hur det gick totalt för Miljöpartiet t.ex. så minskar framgången i EU-parlamentet på den sidan .
             Och vi skall konstatera att inte sen 1930-talet har partier så långt ut på HÖGER-och VÄNSTERkanten i Europa skördat sådana framgångar sen Eu-valet ! Håller fullständigt med Mats Larsson i Expressen om detta !
             Sen kommer det antagligen att bli andra siffror i det svenska valet där nog maktskifte sker ! Statsministern får sannolikt " semester " men jag skulle inte vilja vara i den socialdemokratiske ledarens kläder när han ska få ihop det " !
                                         När skall vi nån gång få en saklig debatt i Sverige ? Och jag är emot all slags nationalism där man framhåller, glorifierar, Sveriges stormaktstid och  och de grymheter som följde i dess spår ! Folk led lika mycket då som idag, minst ! Här skall inte " pekfingras " mot andra länder ang. grymheter ! Folk led lika mycket då som nu ! Och det här med att göra Sverige till  "humanismens föredöme" ! Det verkar vänstersidan ta på sig ! Särskillt deras s.k. kulturelit som " tvår sina händer " o gör sig bättre än andra !
                     Extremism är lika otäck vare sig den kommer längst från vänster eller höger !!!
                  

Vi har en mycket vacker huvudstad !

   O det är jag inte ensam om att tycka ! Eftersom jag är intresserad av Världsmusik o andras kultur o historia har jag lätta att få kontakt med människor från andra länder ! Och många av dom tycker detta ! Har " svårt att hålla tyst " utan ställer följande fråga,Jag kommer från Sverige , var kommer du ifrån ? Tyskan har jag ju " gratis "  så med dom därifrån är inte svårt att få kontakt..Guten tag, wie geths ? Mein nahme ist....unt so weiter...
 Kontakt ja ! Innan jag skulle åka hem med tåget fick jag bra kontakt med en Lettländare som skulle åka samma tåg som en annan, slutstation Oslo via Hallsberg, Karlstad . Pratade mycket om allt möjligt, engelska så klart ! ! Sen gick vi ut på perrongen och jag stötte ochså ihop med en grekiska i 25 års åldern. Och tågets avgångstid blev ofta framskjuten. Och spår skulle bytas ! Så jag tolkade för dom mm. Under tiden hann jag prata med den  grekiska tjejen om de grekiska sångerskor som jag lyssnar på, ofta ! Hon blev så glad så jag fick en kram ! Och jag hjäpte dom och mig själv så vi kom på rätt tåg vid rätt tid ! Har alltid sagt att man har nytta av att kalla sig för Världsmedborgare !
 Jaa, sen var Lars o jag på en pub i Gamla stan ! Och såg Sverige -Ryssland i hockey ! Och puben hade en väldigt trevlig anställd som var från Sydafrika,i 25 års-åldern kanske ! Och efter tag så börja hon kalla mig My dear ! Nån del har man naturligvis i när det gäller att få kontakt över generationsgränserna !
 Vem har man sällskap av här ? Joo August Strindberg i Tegnerlunden ! Där i närheten bodde vi !
 Jaa, nu avslutas Stockholmsvistelsen med en bild på elitloppsvinnaren ! O där träffa Lars o jag trevliga människor som satte sig där vi satt ! Först en tjej och hennes fästman ! Tjejen satte sig bredvid mig ! Hennes föräldrar hade galopp-hästar ! Några araber som tillhörde Sverige-eliten ! Och det blev ju även annat trevlig snack ! Sen gick dom. Då kom det 2 tjejer, ochså från Sverige, lärararstudernade o satte sig hos oss ! Och hon som satt hos mig,vi hade fullt upp o diskutera , om allt möjligt ! Och när tjejen gick fick jag en stor kram !
                O för det mesta så brukar jag utan åthävor kunna visa kort på mina barnbarn, finns i kameran, för nästan alla som fås kontakt med !
           Det glömde en ju ! På en byggnad, antagligen den här, vi gick förbi i området Vasastan / Norrmalm stod det Norra Latin ! O då kom jag att tänka på att där gick min far på 1920-talet ! 
                      Och vi själva bodde på hotell nära Tegnerlunden, om jag inte nämnt det ! 
          Dass var alles von dass besuch in Stockholm ! O Jante har jag " borstat " bort från axeln för länge sen ! Och när jag läser min fars dagbok från 1940-talet så känns mycket igen från min personlighet ! Han beskrev den bl.a. annat med följande " Jan pratar med alla på gott och ont " ! Och det gör jag hellre " än det inte skulle pratas med nån alls " ! Schüss !

Jaa, en härlig helg !

Den i Stockholm ! Hemkommen för en och en halv timme sen, nått !
Detta foto talar för sig själv ! Och mer snack kommer om denna resa efterhand ! Som var den 20 i rad vid denna tidpunkt ! En fin tradition ! Och med fina möten ! Där jag bl.a hade nytta av mitt kunnande om Grekisk musik !
 

Skrivit om detta innan !

Innan det blev känt ! Konfikten i Ukraina handlar ju mest om verbal  stenkastning ! Tyvärr har ju några dödsoffer krävts ! Men för ett tag sen skrev jag om att Kina står vid sidan om och skådar på kontrahenterna Ryssland o Nato i lugn o ro ! O vad läser jag inte idag ! Från TT ! Peking. Ryssland och Kina har tecknat ett jättelikt 30-årigt avtal om gasleveranser. Det är en seger för Rysslands President Vladimir Putin. Avtalet innebär att Ryssland minskar sitt beroende av Europa ! 
               Nää, det här går ju inte ! Nu får vi  ta till sanktioner mot Kina ochså ! Så det blir ordning i Världen ! Ryssland har ju bara 153 miljoner innevånare o Kina 1,2 miljarder innevånare ! OBS ironi !
 
         Ondska i Världen ! Tyvärr har alltid minoriteter fanatiker , både av religiös och politisk karaktär begått
avskyvärdheter nu och då ! Dåå. är det nått att bry sig om ? Det är det visst det ! Våra förfäder led väl minst lika mycket av avskyvärdheter dåå ! Trots att dom var mycket färre till antalet !
                     Men jag kommer ÄVEN ochså alltid prata om den goda Världen ! Sen får en del kalla mig för oempatisk eller ohumanistisk bäst dom vill !
 Ibland kan det bli så makabert att om man ÄVEN framför det goda i Världen kan kallas för oempatisk o o icke humanistisk ! Men det tänker jag fortsätta att göra , att ständigt vända på myntet !

Vem har inte varit i Moseldalen !

 Och det var en verklig upplevelse,! Vackert o pampigt ! Och bra nytta av att prata förstålig tyska hade jag ! Och har jag ! Bilfärd med kompis o hans fru ! Men Moseldalen finns ochså i Frankrike , Belgien o Luxemburg ! Men det är ju den tyska delen vi pratar om ! När det gäller Tyskland så finns det mycket vackert att titta på ! Det finns " inte bara motorvägar " ! Fotade där, då på 90-talet, kommer bl.a. ihåg att vi var i Koblenz, das Deutsche Eck där jag bl.a. tog foto av en staty ! Får ägna en dag åt att leta i den ärvda kistan ! Saknar kort ochså från andra tillfällen !
            Kan ochså tillägga att det varits i Rehndalen vid 2 tillfällen ! Det är väldigt roligt att resa runt i Världen ! På olika sätt ! O ta hjälp av egna o andras bilder !
 

Rapport :Högre tillväxt med S-styre.

Stod det som rubrik på Svt-text idag ! Men då slog mig följande ! Har inte S regerat under bra mycket längre perioder och år ! Och under uppgångar i ekonomin ! Då landsting o kommuner hade det bättre ställt ! Alla vet ju ochså  att 2008 kom en lågkonjunktur i världen utan dess like sen kanske 1920-talet ! Det måste ju ha en betydelse för ekonomin o tillväxten hur det ser ut med ekonomin i övriga världen ! O avkastningar på börsen är högre än när högerregeringar har makten påtalas ochså !
           Och när jag läser det sista i inlägget så säger författarna till rapporten  att det är viktigt att komma ihåg att utvecklingen i FÖRSTA HAND hänger samman med hur det ser ut i övriga världen !
           Hur många ggr har inte undertecknad påtalat detta ! I rättvisans namn ! Och ibland småler jag när SR-koncernen kallar sig fri och oberoende  !
          

Det är klart man tycker om sig själv !

Hade man inte gjort det så hade man inte satt ut vackra bilder, foton på andra eller vågat stå för den man är !
 Ibland blir korten lite suddiga som fotograferas av ! Naturligtvis sparar jag ochså orginalen för efterlevande om dom värdesätter sina rötter !? Kära mor vilken eldig blick du ger fotografen ! Hunden hette King och barnet istolen heter Jan ! Foto taget i Långängen, Stocksund, Stockholm  ! Det är ju snart mors dag men  ärar o hyllar min mor varje dag ! Hon såg ju till att jag såg dagens ljus !
 Det här fotot är ochså taget i Långängen ! Vad jag kommer ihåg ..? En grusbacke upp till området !
           Kommer ihåg att jag fick jojon när jag för första gången skulle gå till skolan ! Årtal 1945 ! Från skolan, folkskolan, kommer jag ihåg överläraren och fröken ! Och nån, några av mina klasskompisar !
  Sen hitta jag det här fotot ochså taget i slutet av 1950-talet ! Och  jobbade 2 somrar i Forsmo, utanför Sollefteå på Vattenfalls fiskodling ! Forsmo har ochså ett stort kraftverk, eller hade !  Och håller på att mata fisken ! Laxynglet ! Som när de blivit större kördes upp till sjöar där de utplanterades eller längre upp i älven ? 

Vad behöver man att lära sig som journalist idag ?

Att sätta braskande svarta rubriker av alla de slag !? Upplagorna måste upp, måste upp  ! " Allt går att sälja med mördande reklam , kom o köp, kom o köp konserverad gröt !
 
 
                   Skall börja på att fotografera av de här löpsedlarna ! Snart kommer väl en som det står  " sommaren varar till hösten " eller  "så här bli vädret i december " där du bor ! Det går o ha roligt åt det mesta samtidigt som det går att genomskåda !

Mera vackra bilder !

 Jag kallar mig för Världsmedborgare, när det gäller både musikval o annat ! Och Vackra bilder kommer jag att lägga ut på nätet så länge jag lever ! Och hoppas ochså man kan inplantera  lite av detta för sinnet för " menigheten " ! Om man tittar på ovanstående bild från strandpromenaden i Askersund , inte blir man väl negativ då ? Eller tänker på " det fula i världen " ?
 O inte mår jag sämre av att titta på denna Vackra bild från Moldavien ! Var ligger nu detta lilla land Moldavien ! Ah, det är väl inte så viktigt o veta ! Tycker du ja !

Det gjorde hon ju Melissa !

 Fyllde år i går ! Och Melissa tillhör givetvis min livslije " Från rötter till barnbarn " ! Och den livslinjen tillför mig mycket ! En fantastisk bas i mitt liv som går ut på att ha " fötterna på jorden o armarna mot himlen " !!
                Tillfreds får man ochså vara som en del av MÄNSKLIGHETENS historia även om den är på gott och ont just beroende på att det är en MÄNSKLIGHET ! Och  tänker mest på det som jag har mest nytta " av att plantera in i hjärnan " att människans godhet är lika viktigt att prata om som minoritetens ondska !
Det artar ju sig ju till några strålande dagar ! Och inte blir det sämre av att jag har många att tänka på " som strålar in i hjärnan o hjärtat " ! Och VÄRLDEN som jag ständigt tänker på med människor som tillhör en MÄNSKLIGHET på gott o ont sen urminnes tider ! 
          Situationer o omständigheter ! Om vi sitter på vår piedestal " vid sidan om o öser vår galla " ! Vet vi hur vi själva  "burit oss åt, hur vi haft det, om vi hamnat i den situationen o dom omständigheterna " i Världen !?
                  

Det är klart man tycker om sig själv !

Hade man inte gjort det så hade man inte satt ut vackra bilder, foton även på andra eller vågat stå för den man är !
 Ibland blir korten lite suddiga som fotograferas av ! Naturligtvis sparar jag ochså orginalen för efterlevande om dom värdesätter sina rötter !? Kära mor vilken eldig blick du ger fotografen ! Hunden hette King och barnet i stolen heter Jan ! Foto taget i Långängen, Stocksund, Stockholm  ! Det är ju snart mors dag men ärar o hyllar min mor varje dag ! Hon såg ju till att jag såg dagens ljus, bl.a.
 Det här fotot är ochså taget i Långängen ! Vad jag kommer ihåg ..? En grusbacke upp till området !
           Kommer ihåg att jag fick jojon när jag för första gången i Örebro skulle gå till skolan ! Årtal 1945 ! Från skolan, folkskolan, kommer jag ihåg överläraren och fröken ! Och nån, några av mina klasskompisar !
  Sen hitta jag det här fotot ochså taget i slutet av 1950-talet !  Jobbade 2 somrar i Forsmo, utanför Sollefteå på Vattenfalls fiskodling ! Forsmo har ochså ett stort kraftverk.Och håller på att mata fisken ! Laxynglet ! Som när de blivit större kördes upp till sjöar där de utplanterades eller längre upp i älven ? 
             På slutet av 50-talet jobbade jag även i området kring Överuman, norr om Tärnaby ! För sötvattens-laboratoriet. Och närmaste stad därifrån var Mo i Rana ! Så nära norska gränsen var det ! Och kanske någon har hört  talas om Blå vägen ? Den går mellan Umeå och Mo i Rana ! Tyvärr har jag inga foton från den vistelsen i den vackra fjällvärlden ! Det grämer mig till en del !

Ja det är bra för sinnet att titta på !

 Vackra bilder kan man inte visa för lite, som sagt, det här fotot är från Usa ! Och visar en del av Delaware State park ! 

Det tycker jag !

Att världen skall satsa på solceller i stället för vindkraft ! Och det börjar ochså andra tycka ! Men frågan är hur mycket prestige det ligger i det hela ! Och det hela är ju en kamp om miljarder ! Där uppbundna politiker o vetenskapsmän  tagit ställning i frågan !
                Och kärnkraften pratar man bort o då ökar kolkraften ! I Frankrike är  kärnkraftselen 70 % av elen som bär upp samhället ! Har inte läst om några olyckor där ! 
                     Det tråkiga är ju att kolkraften som redan är den största energikällan ökar ! Det pratas det väldigt lite om ! Och kärnkraften tillför Världen bara tjja, runt 20 % av elen , enligt siffror sen 2006 enligt Faktakalendern ! Jag är ju novis i det vetenskapliga sammanhanget men är det inte viktigare att reducera kolkraftens användning ! Och hur mycket kan man fylla jorden med enbart vindkraft o solkraft ! För mig är saken fullständigt klar ! Satsa på kärnkraft o solenergi  !!!

Då var det måndag igen !

   O det hade inte den andre " gamle geten " nått emot !  Och undertecknad har alltid nått roligt att se fram emot ! Utan att oroa sig över elände ! I morgon t.ex. så blir det boule, förtidsröstande och klippning ! Och idag har jag varit o hälsat på getterna på hembyggdsgården som synes ! O motionsrundan gick fantastiskt ! Men det är väl lätt o tycka om man är nöjd till sinnet ! 
  Jaa, drömmar, förgyller ochså tillvaron ! En del har gått in o andra kan gå in ! Oavsett ålder ! Om man inte målar " elände på tavlan " ! O inte har för stora pretantioner !  
               Det är fotot är taget i Simrishamn, för nått några år sen !  Blev ganska uttittad ! Vilken sträng blick ! Men truten flög lugnt iväg, efter ett tag ! ! Vem hade drömt om att få en sån här närbild ? Undrar om vi ses i sommar ?
 
 

En vacker bild blir det !

 Trots utropad helg o förhoppning om en bra sådan så vill jag inte undanhålla er denna  bild ! Tagen idag, söderut från Borgmästarholmen i Askersund ! Även kallad Barnens EGEN ö ! En fins liten badstrand finns det bl.a.som synes ! Och där har jag och varit med barnbarn bl.a !  Och tittar man noga kan man se Stjärnsunds slott på andra sidan !
            Och just nu lyssnas det på Mamas & Papas ! Vem kommer inte ihåg dom ! Och efter motionsrundan blev det ett härligt bad i karet, påfyllning av depåer och städning ! Vill inte ha en ostädad helg !
                         Och Melissa o Tåtte t.ex. känner ni igen holmen med läsk o glass o denna badplats  ! Undrar Farfar Jan ?

Det är tur att man tror på sig själv !

O skiter i alla ständiga dubbla budskap som dyker upp i massmedia ang. det mesta och då refererade till bl.a vetenskapliga undersökningar som motsäger varndra ! " Famlar man ständigt i mörkret " o tar åt sig an än det ena än det andra när det gäller vad man t.ex. skall äta hur man skall leva o hur man skall tänka,enl.bl.a. gurus olika läror,då är det lätta att hamna i ett osäkert vaacum ang. livstil o det psykiska !  
              Även inom politiken, inrikes o utrikes, kan man få dubbla budskap ! Det gäller o vara påläst och genomskåda dubbla budskap ! Och stenkastningen i glashuset ! 
              Börjar på att tycka syn om svenska folket ! Snart resulterar detta massmediala samhälle i att  "sänka ett folk ner i avgrunden " , ofta via populism o lobbyism o säljande rubriker ! Det trummas på från olika håll !
               Jaa, oro och sömnlöshet ! Negativismen säljer mest ! Inte ens i Sverige kan vi ha en försäkring mot det  "oväntade väntade " ! 
         Undertecknad då ? Hade jag inte varit så envis o trott på mig själv o mitt sätt att tackla livet o mina filosofier hade jag ochså kunnat gå i fällan ! Och jag tror även på min doktor o provresultaten ! Utan o krångla till saker o ting. Vänsterhöften har jag problem med ibland men min ihärdiga motion gör att jag har den " under kontroll " ! Mitt tänkande på livslinjen " från rötter till barnbarn " och mitt " fötterna på jorden o armarna mot solen/himlen " hjälper mig i det dagliga livet ! Jag är min alldeles egna guru !
                Det som talas om nu har använts " förfinats " i snart 9 år ! och jag motionerar fortfarande lika mycket som innan ! Vi skall inte fixera oss på nån ålder men gestalten kan ju avslöja om han överdriver eller inte !
                    Det här handlar mycket om mig själv ! Kanske man vågar prata om sig själv om man har " fötterna på jorden o armarna mot himlen " och inte tar ut elände i förskott ! För hur saker o ting blir i morgon vet ingen men jag föredrar Carpe o Crea diem med framtidstro o realism !  
                Och nu är det ju en skön helg jag ser fram emot ! Och då vilar datan till stor del, som vanligt ! Men kanske nån Vacker bild kan förgylla tillvaron i den, liksom Världsmusik som kan höras även i köket t.ex. !
                    Hoppas att ni ochså ser fram mot en trevlig helg med framtidstro o fötterna på jorden !
 

Vackra bilder får jag aldrig nog av som Världsmedborgare !

 Idag har " vi kommit " till Afrika ! Och till Kongofloden ! Och kan man nu inte resa runt i Världen som man skulle kunna vilja så kan man ta till detta ! Åtminstone jag ! Vackra bilder att titta på ! Det kan betyda mycket för ens sinne ! Än har inte Världen gått under ! Och det är upp till var och en o TRO att den skall göra det år 2100 ! Det kommer bl.a. månen, solen, polerna, havsdjupen, strömmarna o regnen se till att den inte gör, är jag säker på !!!
         Foto från natgeo.dk

Har inte sett någon i år ännu !

   Fotot taget för några år sen ! Trots att man är så mycket ute i naturen o längs sjöar så har jag inte sett så många ormar sen det flyttades hit till detta område ! Nää, inte i Tjälvesta ängar heller ! Men när jag ofta var o hälsade på farmor på 40-talet så fanns där mycket huggormar även på terassen o under denna ! Kröp in i skifferhålorna ! Och när detta fotot togs i närheten av en sjö så satte jag foten framför ormen som då låg alldeles still ! Och alla ser väl vilken art det gäller, av Sveriges 3 !
 O räkna inte den här till ormarna ! De flesta vet väl att det är en kopparödla ! Egenhändigt taget foto !

Får många tankar när jag ser dagens vackra bild !

      Fotot taget på dagens runda ! Ett sånt här foto ger mig en härlig feeling ! Och denna viktiga symbol ritas på kuvert o annat när jag skickar brev t.ex. till mina barnbarn o dom som  hör där till !
            Och idag när jag gick min motionsrunda filosoferade jag över det här med o vara ödmjuk " även om grannen har det bättre " ! För mig är tankemässigt till stor del solen, mamma o mormor en mycket viktig del till att jag kan promenera omkring ! Med delar av den personlighet jag har ! Och hade inte solen funnits..då hade ingen i världen kunnat promenera omkring ! Rättvisa ja ! 7 miljarder människor ungefär finnes på jorden ! Den enda hundraprocentiga rättvisa hade väl varit om ingen sol funnits " för då hade alla haft det lika dant "  !!!

Det verkar dom vara överens om !

Tittar ju på många vädersajter som slåss om uppmärksamheten ! Med eller utan reklam ! Den här gången är dom ense om sol o värme en vecka framåt har jag sett på nätet ! Det här med att vara ense ? Hade dom alltid varit det så hade väl det räckt med en enda vädersajt ! Och är dom inte alltid ense  om t.ex. 10 dygn framåt så är det ju inte konstigt om vetenskapsmännen med en svans av " röstfiskande politiker efter sig " inte är ense om hur det blir år 2100 !
                 Men naturligtvis får dom , som i motsats till en annan , tar ut elände i förskott flest röster ! Att människan mer tar åt sig av det negativa o oroar sig för det utan facit, verkar mer gå hem i stugorna än att " inte ta ut elände i förskott " Och tyvärr har massmedia stor inverkan på samhällets " väl och ve " genom att prioritera " elände i förskott och i nuet " !  Nu kan ju svenska folket  åtminstone glädja sig åt en veckas fint väder, kanske med något undantag i norr ?
Barometern min har stigit mycket det senaste dygnet ! Det är bara o tacka o ta emot !

Vi har ju ett grannland där huvudstadens paradgata är döpt till Carl Johan !

 Och Norge är bl.a.då berömt för sina fjordar ! Själv har jag åkt med fartyg några ggr. genom den vackra fjorden till Oslo  !  Men det är ju inte den på det Vackra fotot ! Jaa, vad roligt det känns att " resa omkring " överallt i Världen !
  Foto från natgeo.se

Försökte hitta något positivt om fosterlandet idag i massmedia !

 Hitta knappt nått ! " Är det inte grannens fel " så är det regeringens ! Massmedia o insändere trängs om negativiteterna ! Det är nästan som en " psykos " ! Skulle man tycka nått positivt om sitt fädernäsland så är man väl inte välkommen ! Rubrikerna på text-tv är genomskådbara liksom i övriga media !
              Jag påstår inte att en regering inte gör misstag , både egna o tillsammans ! Det gäller även dåvarande o nuvarande regeringar ! Det enda som behövs är kunskap i nuet liksom några decennier innan ! 
                  Men nått liknande som i massmedia nu, har jag aldrig upplevt ! Men innan valet 2010 var det nått liknande !  Men då pratades det om fel på båda sidor !
   Orättvisa bedömningar upprör mig ! Men som väl är har jag kunskap att genomskåda dom ! I rättvisans namn ! Med facit i hamn ! Om vad t.ex. en lågkonjunktur är ! Fotot taget 2007 ! 

Jag blir mer o mer förtjust i att lägga ut vackra bilder !

 Med lite symbolik i !  Ja , nu var dagens äventyr slut ! Vem vet vad man träffar på för spännande runt hörnet ?
        Och fotot är taget idag ! På min motionsrunda !

Det här med vackra bilder !

Visst, en fotoblogg ! Njaa, det blir det ju om man tittar på kategorin Vackra bilder ! Och att även måla upp vackra bilder bilder för sig i hjärnan av alla de slag förgyller sinnet och gör Världen rättvisa i ett synnerligen för närvarande negativistiskt tänkande ! Om man ser till helheten o det som varit !
Och vackra bilder! Det är ju inte bara fråga om foton som sagt ! Men det här med att visa upp foton " från alla jordens hörn " förgyller ytterligare upp , åtminstone mitt sinne !
O nu skall det snart ut o motioneras ! Och enligt SMHI har vi snart kanonväder i vänten ! Apropå att måla upp Vackra bilder !

Jaa, tycker det är en bra ide ! Kul ! Med Vackra bilder !

           Då inleder vi dagen med detta egenhändigt tagna foto ! Taget för 7 år sen i Tiveden ! Denna vackra nationalpark ! Där det finns många spår o vandra i  sen urminnes tider !  Har så klart glömt namnet på sjön ! Men det är det vackra jag är ute efter ! Bra för sinnet att titta på för en Världsmedborgare ! 

Jaa, ny vacker bild !

         Jaa, som sagt att ha sett sig om i Sverige ,från norr till söder har ju sina fördelar ! O det har jag verkligen även om den mesta tiden av mitt liv tillbringats i Skåne !  Den här gången är fotot från Örebro län och visar Ånnabodasjön i Kilsbergen ! O den har jag gått runt flera ggr ! Och det här var dagens vackra bild från en plats i VÄRLDEN !

Ett mycket intressant program på tv !

Programmet hette JORDENS MÄKTIGA RESA ! En del har man ju vetat som är viktigt för klimatet i det stora ! Ett sånt här program är lärorikt att se  när  människan får skuld för allt som händer i framtiden o det " pekfingras " mot olika länder som ochså vill uppnå välstånd ! Västvärldens välstånd har ju kommit tack vare innovation o uppfinningar som ingen då visste skulle " förstöra jorden utan facit " . Jag menar " eländesuttagningen i förskott " där årtalet 2100 nu är nån slags riktpunkt ! Och jag hävdar fortfarande att mycket i den här miljödebatten har med miljarder att göra i kampen mellan de olika energislagen ! Miljöpaneler likt FN:S bildas ständigt och datoriserade mallar om framtiden framträder ständigt ! Med en svans av politiker i släptåg !
           Vi skall ta några nyckel ord som i det stora betyder mer för klimatet än  "människans påfund " ! Jordrotationen, ekvatorn, polerna,  havsdjupen , månen ebb o flod , havströmmar, gravitationen , solen solfläckar mm,mm ! Bildandet av orkaner, tornados, stormar är normala händelser även i vår tid !
                 Apropå det här med vetenskap ! Idag såg jag på nätet att det alls inte var nyttigt att dricka rödvin ! Då fick jag vatten på min kran ang. de ständigt dubbla budskapen ! Och dom här undersökningarna " är väl inte gratis att visa " ?

En vänstervåg över Sverige !

 Rubrik i Aftonblaskan ! En ny väljar undersökning som inte stämmer med föregående instituts undersökning , eller förgåendes ! Visst tendensen är att regeringen ligger under i röster ! Den nya undersökningen som gjorts för Aftonblaskans/ United Minds pratar dock inte mycket om att Miljöpartiet gått ner till 8,5 % och att Sverigedemokraterna gått upp till 10,5 % !
                  Det finns inte en väljarundersökning som visar samma siffror av de otaliga instituten ! Och det står efteråt , ej statistiskt säkerställt och t.ex. att 15 % inte ännu bestämt sig för vilka dom skall rösta på !
               Att förlora ett val är ju naturligtvis inte så roligt ! 2006 uttryckte sig en företrädare från den förlorande sida sig så här " det kändes nästan som en statskupp " ! För min del gör det inte så mycket vilka som vinner valet ! Det är roligt att studera all desperat lobbyism o populism som som lyser genom massmedia i Sverige ! En desperation över att förlora ett 3 val i rad ! En del görs till " hjältar o andra till bovar " ! Och " ingen trilla mellan stolarna " när makten hades innan 2006 !
                   Jaa, det kommer att bli roligt att se hur oppositionen skall få ihop det, både när det gäller skatterna, försvaret o kärnkraften mm. ! Och kommer dom att kunna hålla sina löften? Jag tror inte heller världens ekonomi hinner räta upp sig innan september !  
               Ah, det är rätt roligt att studera " skvalpet i den svenska ankdammen " innan valet ! Och när den nya partiledaren valdes för S då uttryckte nån " potentat för partiet " att detta var bra för Sverige , Europa o Världen " ! Hur är det med självinsikten egentligen ?

Vackra bilder var det !

Liksom världsmusiken så skall inte kategorin Vackra bilder förstöras av nån politik ! Det är folken och etniska minoriteter det tänks på !  Och var befinner jag mig idag ?
 Vid floden Volga i Ryssland och närliggande stad Uljanousk ! Det har jag ! Både pratat om en färd längs Sidenvägen mot Kina o en båtfärd på Volga från Moskvas omgivningar till Kaspiska havet ! Jaa, även om jag inte får uppleva det så finns det positiva tankar, fantasi runt det ! Utan fördomar ! Jag har inte svårt att krama om olika folk !

Ibland undrar man ?

Jag sitter här o småler för mig själv ! Man får ju lyssna på det mesta utan att håna folk ! Men undra får man väl göra ? Hörde på radio o såg det i tidningen för några dar sen ! Det skall inte vara " comme il faut " längre att skriva man i meningar ! Det är inte könsneutralt ! Det skall heta den istället ! " Vart är Världen på väg, vad är den på väg " ! ?

Det här med Eurovision Song Contest !

Jag kallar mig för humanist och det gäller att humanistiskt förstå att alla männbiskor känslomässigt inte  hänger  med i dagens Värld ! Det gäller inte bara Ryssar " som får skulden för allt " ! Jag tänker på orden hen,han,hon, den t.ex. I min Värld så är det Gina Lollobrigida som gäller ! 
         Har ingentining emot Conchita Wurst som person !  Känner inte han, hon, hen eller den ! Men jag och många med mig i Världen som garanterat rent känslomässigt har svårt att ta in den här nya synen på människor som ändå är olika skapta rent fysiskt ! Betyder det att man ser ner på dom som anammat denna fråga, nej ! Men dom skall banne mig inte se ner på mig för att JAG vågar tala om vad JAG känner i frågan !
          Vad som slog mig i finalen och även i semifinalerna var de svenska programledarnas uttryckande mellan han och hon ! Och deras och andras ständiga " personkult " av drugstoreartisten Conchita som jag förstod skulle vinna det hela ! Nu lyssnades det på musiken o den bedömdes ! Och gillade andra sånger bättre ! Som Sannas t.ex.!
                 Och buandet mot de Ryska tjejernas bidrag när dom fick några höga poäng i finalen ochså ! Fruktansvärt ! Tyvärr verkar det vara " den s.k." kultureliten " som nuförtiden både politiskt och på annat sätt sätter agendan för " vad som är Comme in faut eller inte " i dagens Värld !
               Som sagt i humanistiskt tänkande bör man även kunna förstå vad många människor känslomässigt känner för  nya tiders tankesätt ! Den förmågan verkar " kultureliten " sakna i bl.a. Sverige !!!

Allting går väl inte en i händer !?

Inte ens mot döden har vi en försäkring i Sverige ! Det tänker jag på ibland när  "oroandet sänker sig över ett folk om tryggheten naggas i kanten om man ser till det stora hela "  I vårt land ! 
              Jag hoppades o önskade en  en bra helg o det blev det ! Oavsett vilket väder o inget på V-75 ! Och idag  börjades dagen igen med följande fras Oj, vad  mitt hjärta slår bra idag ochså . Oavsett om jag bor i Korpilombolo eller Catmandu  " ! Det här med att få in positiva saker i hjärnan är inte oväsentligt i dagens negativa medisbrus !
            Positivt ja ! Följande har jag läst på nätet, morgontidningen ! I Örebro län minskar arbetslösheten även bland unga , Portugal börjar återhämta sig från sin ekonomiska kris, antalet människor som omkommit i krigshandlingar i Världen har minskat de 2 sista decennierna !
               Det kan bli spinning inomhus idag likt igår p.g.a. vädret ! I april hade vi majväder o nu har vi aprilväder. Och det är inte första gången i vårt lands väderhistoria ! Alla dagar hittills i maj har varit blåa d.v.s. under medelväde i temperaturen ! En kyscha men den stämmer , solen lyser även ovan molnen ! Hade den inte gjort det... l? Fingrarna hade nog "  varit mycket stela " , det är nog ingen överdrift !  En bra inledning för denna dag ! Och " elände i förskott " tänker jag inte förstöra nuet med !
 Jaa, i helgen fick jag detta foto på nätet ! Min äldste son Peter o hans Anna har gift sig ! Saknas på bilden gör brorsan Franke, ungefär 5 månader gammal ! Inte blir man mindre positiv av att se detta ! Och till klanen i södern säger jag detta ! Vi ses snart , tiden går ju så fort ! O då har jag många o krama om ! 

Det blir fullt hålligång !

I helgen ! Fr.m. nu ! Ishockey-Vm börjar idag ! I morgon går  V-75 , Engelska ligan avgörs liksom Eurovision Song Contest ! På söndag hinner jag motionera igen ! Livslust . jaa, alla mina många intressen spär på min livslust !
                          Trevlig helg !

Innan jag går ut !

Och motionerar ! Helst när regnet upphört, det verkar som om det skulle göra det ! Enl. radarbild ! Har inte brått !
        Igår var det ju 10 nya låtar som gick till morgondagens final ! Jaa, jag håller fortfarande på Sanna Nielsens bidrag ! Den här gången blev jag besviken över att Israels bidrag inte gick vidare ! Och en del personfixering blev det ang. ett bidrag, av t.ex. de svenska kommentatorerna och den danska programledarinnan ! Men sången var vacker ! Nu är det ju melodierna man röstar på , hoppas jag ! Men nu kommer olika länder att rösta på varandra som vanligt , beroende på hur nära dom ligger varandra ! Och Israel ligger ju inte i nått närområde precis ! Naturligtvis är det en nackdel ! Hoppas inte att det ligger politik i det hela !!!  

Jaa, det skall jag göra !

Jaa, godmorgon ! Jaa, tycker ju om att se mig om i Världen ! Sverige inberäknat förståss ! Både med egna o andras bilder, foton ! Tyvärr har man ju inte varit lika flitig med kameran förr i tiden ! T.ex innan datans tid ! En del foton finns ju ! O dom fotograferar jag av och tar upp i datans album ! Så nån dag kommer jag att ägna mig åt detta !  Men det är inte så mycket naturbilder ! Mera på folk, barn o barnbarn !  Alltså när det gäller naturbilder så blir det under kategorin Vackra bilder ! Och dom kan ju vara från bergskedjor o marknivå t.ex.  Var som hellst i Världen !
  Den här bilden har jag haft med förr ! Och den är från Slovenien ! Är man intresserad av andra länder i Världen så får man själv ta reda på fakta om landet ! Och dess folk ! Men det är upp till var och en ! Och på min " äventyrslista " ligger Slovenien högt !
 
 

Joodå, det blir det !

Motion ! Om nån timme ! Få se om det blir do,do,do,do,do do,do, do, do, do, I´m singing in the rain... and so on !

Objektivitet är ett bra ord , tycker jag

Och  håller med dom som tycker att Rysshatet gått till överdrift ! Det här med att " hänga med buffelhjordarna " utan att sakligt sätta sig in i saker o ting ! Jag blev faktiskt väldigt upprörd över att det buades när de ryska tvillingarnas bidrag i Eurovision Song Contest buades ut när det gick till final. Då har det gått för långt med Rysshatet ! Brukar skriva så här när jag lägger upp Världsmusik på nätet, " blanda inte ihop Världsmusik med politik " ! Och objektivitet är ett ord som ochså gäller Ukrainafrågan ! Mänskligheten är " suverän på att göra allt till svart eller vitt " !  I det stora hela ! Och avarter av minoritet finns att hitta " både till höger o vänster  både när det gäller politik och religion " ! 
       Energidebatten. Kolkraft är fortfarande den största energigivaren  när det gäller att förse jorden med el ! Släpper ut mest koldioxid trots förbättringar ! Och det byggs nya kolkraftverk ! Och kärnkraften görs till den stora boven !" Mitt i detta " har vi kampen mellan solenergi och vindkraft ! En kamp som " gäller pengar/miljarder, makt o ära " om man ser objektivt på det hela !?   "om nu inte  fabrikerna ägs gemensamt " ! Med en " samling anställda vetenskapsmän som snackar för varan " !?
             Kolkraftverken har säkerligen tagit mest människoliv på jorden hittills ! Hur många människoliv tog " raseringen av några kärnkraftverk i Japan " ? Såvitt jag vet var det jordbävningen med åtföljande sunami som tog hela, ungefär, 20 000 människoliv !  20 000 ! Ofattbart tragiskt ! Några dar efter denna tragedi satte kärnkrsftsdebatten agendan i en del svenska medier o bland en del politiker !  Det tycker jag var upprörande !!
                I " lobbyismens o populismens tidevarv " i t.ex massmedia så gäller det verkligen att vara objektiv o även påläst !
            

Jaa, det gjorde jag !

                         I Was singing in the rain
                          Just singing in the rain
                         what a glorious feeling
                           I´m happy ( even) today
                          I´m laughing at clouds
                             So dark up above .... and so on
    Jo, det gjorde jag, sjöng ! Men dansade i regnet, näää !  Och så sjöngs lite på Havah Nagilah.. låt oss fröjdas ! 
                  Det är länge sen det regnade så mycket i Askersund , om inte minnet sviker mig ? Och här i Askersund är det kyligt för årstiden ! Det  har det varit förr ! Men va då då, I was singing in the rain !

Det är klart jag hyllar Pelle !

 Som fyller år idag ! Jag har 10 barnbarn ! O Pelle är äldst av dom ! Tänker även på andra som inte är mina  barnbarn ! Som hör till på nått vis !  Det pratas ju ständigt om fattiga o rika , även i Sverige ! Det finns olika sorters rikedom här i livet ! Oavsett var man bor så är det ju vederkvickande o bara tänka på sina barn-barn t.ex. Och att träffa dom är ännu roligare nu när man inte ser dom så ofta ! Det gäller att vända på myntet, ständigt ! Åldern på Pelle ! Undertecknad är 50  äldre ! Oj,oj, vilket räkneproblem ! 
            Det gäller o vara på alerten o hålla reda på alla födelsedagar i klanen ! Bra och härlig hjärngymnastik ! Som väcker både fina minnen o framtidstro ! Mina gener går ju vidare i livslinjen " från rötter till barnbarn...
"

Kyligt o blåsigt !

 Men det utlovade regnet blev försenat ! Så det blev boule vid den vackra strandpromenaden i Askersund ! En omgång ! Som damerna vann ! O efteråt blev det kaffe ! Men den vanligtvis förekommande andra omgången slopade vi ! Och åkerbrasor rekommenderades !
                     Vädret är ju kallare än normalt, som det heter ! Frågan är hur långt tillbaks i tiden man går när man kallar det varmare eller kallare än normalt ! Men enstaka tillfällen nämnes ju ! I Vänersborg har det ju varit kallare än normalt på hundra år hittils nån dag i maj ! Enl. väderseit ! 
        Jaa, enligt Smhi  så tas statistiska värden gällande t.ex. temperaturen fram som standardnormal perioder ! För tillfället är denna period från 1961 till 1990 ! Kan vara bra att veta !
                  
 

Det blir spännande !

Jag tycker om Sanna Nilsens sång Undo som i kväll kommer att röstas upp till final, förhoppningsvis ! Tycker ju om Världsmusik, bl.a med Bysantinsk touche, vare sig den går i dur eller moll ! Jag tycker Sannas låt håller Världsklass ! Och Sverige har duktiga kompositörer av populärmusik ! Och dom levererar även till andra länder ! Med klanger som jag gillar ! Men det är en svår låt musikaliskt att sjunga, Undo !
                         Lycka till Sanna !
                       

Det här med orättvisa !

Det här med negativismens vindar " som säljer bäst just nu " Har inte sett dess like ! Och detta  "negativismens inbankande där man gör sitt egna fosterland " uslare än någonsin " slåss jag emot ! Om man ser till helheten, går en sak snett av 10 så är det fel på allt ! Men jag som vet att det finns mycket som ochså är positivt med mitt land " går inte på detta " ! Följande rekommenderas mot slagsidan ! T.ex. Bara bra nyheter, Bara positiva nyheter ! Nått som även rekommenderas är att ha kunskap om saker o ting både när det gäller Sverige och övriga Världen !
    Ang. övriga Världen rekommenderas varldskoll.se ! Och mycket är genomskådbart ! Skulle någon i oppositionen berömma något just nu i Sverige så hade väl han eller hon ansetts " som en förädare " !?  Tack för ordet !

Jag förgyller min tillvaro..

.. med bl.a. vackra foton o vacker musik ! Vare sig det är mulet eller soligt o vare sig den går i dur eller moll !
      O det där har väl inte jag bara nytta av ! Det kan väl andra ta åt sig, vare sig jag bor i " Korpilombolo eller Kathmandou " ! Symbolik för ens personlighet !  Och är det nån som kan påstå att man inte lever som man lär när man kör sitt race utan att ta ut elände i förskott !
 Apropå Kathmandou ja ! Vem skulle inte vilja göra ett besök här ! Oj,oj, nu vaknar äventyrslystnaden ! Att  den känns av är jag tacksam för , oavsett ! Foto Commons wikipedia 

Kallaste majnatten på hundra år !

Det har Vänersborg haft ! För mig är det inte märkligt ! Så har det alltid varit på vår planet ! Upp och ner med temperaturen oavsett dagar, månader eller år ! Sen urminnes tider ! Oberoende av människor eller bilar ! Nu är det 7 miljarder människor på jorden o en massa bilar, flyg mm. Ändå har medeltemperaturen inte gått upp med mer än 0,8 C på hundra år ! Enl. en del forskare ! Och planat ut säger en del andra ! 
             Och oavsett hur duktig eller inte duktig människan är så tycker jag att det är fantastiskt att Jorden kan vara så fräsch som den är med så många människor på jorden år 2014 !

Vad möttes man inte av när man gick in i affären !

                  Vad kommer det för nån braskande löpsedel i morgon ? Tjaa, kanske " Så här mycker tjänar de rikaste i Askersund " " Hösten är kommen " " Det är farligt att äta för mycket protein " Tänk på att du kan ha en dold hjärtinfarkt " Eller annan stor genomgång av kändisars liv ? BU FÖR KVÄLLSPRESSEN O DERAS JOURNALISM ! 
 
 
 
 

Veckorna går fort..

Det  är måndag morgon igen o mitt huvud känns så bra .. Ja det gör det ! Om jag har nått att klaga på ? Nää,  är nöjd ! Om jag såg partiledardebatten ? Nää ! Förutsägbar som vanligt med de vanliga flosklerna, antas det ?  Vet var jag står ! Och är inte intresserad av några personangrepp på någon ! Alla pratar för " sin vara " ! Det är tillåtet i en demokrati ! Men det gäller att vara påläst, " när dom svänger sig " ! Och dom LÄNGST till vänster eller höger intresserar mig inte ! Men dom är valda i en demokrati ! Det märkliga tycker jag är det här med skattesänkningarna för pensionärerna ! Vi har ju fått skattesänkningar under den här regeringen ! Det vet jag själv ! Men 50 o 100 kr i månaden ! Märks ju inte så mycket, särskillt om bromsen träder in ! Och hur mycket har det största oppositionspartiet tänkt sänka skatten med om dom får makten ? Joo, 50 kr ! O det hyllas dom för ! Och vilka har kommit överens om den senaste pensionsöverkommelsen !
        Övriga Världen !  Är på gott o ont som den alltid varit ! Men har man fakta från förr så tycker jag den bättrat sig ! Och den intresserar mig minst lika mycket som " det förutsägbara skvalpet i den svenska ankdammen " där det går  att fånga  många grodor o överdrifter " om man är påläst  ! I ett land där innevånarna har det bättre än i de flesta länder, oavsett regim ! Och naturligtvis beror tillståndet i Sverige ochså på hur det är med övriga världen med nedgången i ekonomin sen 2008 !
                Vädret ja ! Trots " Aftonblaskans " löpsedlar om " nu kommer våren " även sommar har ju utropats, så konstateras det att slutet av april o början av maj  är under medelvärdet för årstiden ! Kallt på nätterna, kyligt i vinden, fingervantar på ! Hade inte solen lyst hade det varit ännu kyligare ! O detta kommer att fortsätta enligt  expertisen ! Med sina datoriserade mallar ! Och det kyliga vädret i Sverige beror på högtryck där o lågtryck där ! Hur dom förhåller sig till varandra har stor betydelse för vädret ! Och då vindarnas riktning !
                  Visst blir det motion idag ochså. Man ändrar väl inte på ett hittills vinnande koncept ! Jaa, det roligaste skall bli att se hur dom skall få ihop det i oppositionen om dom vinner valet ! Kom jag att tänka på ! för min egen del har det materiellt ingen betydelse ! Oavsett skattesänkning på 50 kr i månaden !
 
                 
          
 

Så här på morgonkvisten..

 Syrien nuvarande  befolkning har troligtvis lidit mer än nånsin de sista 3-4 åren ! Och revolutionen hur går den ? Och vilka är revolutionärerna ? Och några riktade missiler från platser o fartyg, flyg utanför landet mot landets regim läser man inte om längre ! Detta beror säkert på att den " humanistiska " omvärld som stöttar revolutionärerna börjar " få kalla kårar " . Vi kan ju nämna följande rubrik från Svt-text, som lästes för några dar sen -Flera barn dödade i dåd i Syrien-  Självmordsbombningar i landet förekommer bl.a. Och terrornätverket Al-quida tar dessa på sig !
             Och vi har det här med sunni-och shiamuslimer ! Och deras långvariga blodiga uppgörelser ! Största delen av befolkningen i Syrien är Sunnimuslimer ! Och inom denna gren av Islam finns många extrema rörelser ! Talibaner, Al-quida o många flera ! Och är nuvarande president i Syrien Sunnimuslim ? Nej ! I sammanhanget skall jag ochså nämna Saudiarabien, ett land som styrs av kungadöme med Sunnimuslimskt styre och Iran som styrs av shiamuslmska mullor ! Saudiarabien , det landet är så viktigt för västvärlden bl.a. för sin oljeproduktion ! Därav den stora tysnaden ang. detta land ! Med sina  hårdhänta lagar !
               I sammanhanget kan vi ochså nämna Irak ! Som styrdes av en Världens genom tiderna grymmaste ledare Saddam Hussein ! Han var Sunnimuslim ! O dom var i minoritet i landet o är  fotfarande ! Ideliga självmordsbombningar o bilbombningar läser man om nu ! Jaa, vilka extremistiska grupper tror ni finns i detta land ?
           Och i länder som har det så här så är det ju alltid civilbefolkningen som får lida ! Dom tänker jag mest på ! Det är ochså människor av kött o blod ! Är det så humanistiskt att när man som i Irak har störtat en grym ledare tror att det bara är frid och fröjd  och dra tillbaks trupperna !  Samma sak gäller för Afghanistan ! Med Talibanernas styre på näthinnan för en del år sen ! Och fortsatta självmordsbombningar i landet !
                  Jaa,  Världens största fiende är extremism o terrorism ! Religiös o politisk ! Och ser man på mänsklighetens historia så är det  många mänskliga varelser som har fastnat i detta nät av minoriteters o ledares  ondska ! Både i Väst o Öst ! Och ofta i utropad nationalism i andan av " för folkets skull " !
              Nu skall jag ut o motionerna ! Och jag kallar mig för en realistisk humanist ! Och det kan man göra om man är medveten om mänsklighetens historia, i nuet o det förgångna ! O utan att slå sig för bröstet när det gäller det egna landets historia !
          

Jaa, du milde tid...

 Vad skall vi oroa oss för i morgon arma folk eller nästa vecka ! Det är tur att jag valt att inte oroa mig för framtiden eller över det som varit har ! Vinner man läsare genom att ständigt komma med dessa löpsedlar !? Och att det nästa vecka kommer en med motsatt uppfattning ! Vinner man läsare  att på löpsedel nämna " så här blir vädret där du bor i juli " typ ! Är det bra för människor som är oroliga att bli ännu mer oroade för allt ! Den ena veckan skall det vara bra att t.ex. dricka vin nästa inte ! Den ena veckan skall det vara bra att äta smör, den andra inte ! Jag köper inga kvällsblaskor längre ! Men löpsedlarna är uppsatta så man inte kan undvika dom !
                            BU FÖR KVÄLLSBLASKORNA ! På nätet, en tidning, tittar jag på en rubrik på första sidan  uppradad bland inrikes, utrikes , kultur, debatt o så vidare ! Den lyder Goda nyheter ! Det kanske vore nått för det oroade folket att titta på ! Men det går väl inte hem !

Ständigt dessa statsvetare !

 Och ständigt verkar dom vänstervridna ! I Göteborg uttalade sig en socialdemokratisk statsvetare för TT/Tv 4-text
      Rubriken på inlägget löd " största majtåget i mannaminne " Detta gällde Vänsterpartiets tåg ! Som innehöll 4 000 deltagare Sen var det ju enastående att S hade utökat 1 maj-tåget med 150 st från 2000 förra året ! O medvind råder för de rödgröna konstaterades. Att nämna att 16 %, som uppgets i undersökning, inte vet vilka de skall rösta på i valet det slätas ju över ! I sammanhanget kan ju ochså nämnas att det finns närmare 500 000 innevånare i Göteborg !
 
         
                     Jag tycker att det är märkligt att Vänsterpartiet drar fler deltagare i  första majtåget i Göteborg än Sociialdemokraterna gör ! Om man ser till storleken mellan partierna ! Nått för Socialdemokraterna att tänka på !
                            Tyvärr är det kanske så att massmedias stora ställningstagande för oppositionen rent av kan avgöra valet i september ? Naturligtvis gör  inte nuvarande regering allt rätt ! Men vilken regering gör det ! Här gäller det att vara påläst när oppositionen ständigt hyllas ! " När det bl.a. gäller " stenkastandet i glashuset " ! 
               Att titta på ett sånt här foto är bra ! Sådana här foton hoppas jag få fortsätta att ta, oberoende av vilken regering det blir i september ! Men en regering skall bedömas rättvist o för o göra det bör man titta på tiden innan 2006 då ingen världskris i ekonomin av dagens dignetet fanns ! Och för detta behövs kunskap ! Och hur nuvarande opposition regerat om dom hade haft makten vet ingen ! 
                              
 

Amusing var ordet..

 Om jag väljer ett ord så är bl.a. roande ett bra ett ! Roande är ju mycket ett bättre an oroande ! Vi har inte ens facit för morgondagen !  Föredrar att " programmera in " t.ex. amusing i min hjärna ! Vad har vi nu för något som jag kommer att roa mig med i helgen? Att gå ut o motionera i det fina vädret, handla,  att titta på o sätta ihop lördagens V-75-system o följa slutkampen i Premier League ! Och vad kommer att hända på min långa motionsrunda idag o på söndag ? Lördagar motioneras det " i soffan " !
             V-75 går ju på Örebrotravet ! Men  kommer att se loppen på tv, som vanligt ! Men har varit på Örebrotravet för några år sen ! Jag och min svåger tyckte det var en trivsam bana !
            Premier Leauge ? Jaa, det lutar väl åt att Manchester City tar hem ligan !  Är väl bara 2 matcher kvar att spela ? Och vilka lag kommer att flyttas ner ? Och Arsenal lär nog bli 4 i ligan, som vanligt !
  Och så här såg det ut från balkongen när jag tog fotot för nån halvtimme sen ! En bra början på dan med sol i sinnet ! Trevlig helg men det kan ju hända något amusing som jag gör ett inlägg om ! Eller något som konstateras oavsett...! Det blir några djupsinnigheter till ! Kom jag att tänka på !
 

Folk får ju rösta på vilket dom vill !

Men ibland får jag den uppfattningen att man får socialismen till att vara den enda sanna humanismen ! Det mest humanistiska jag vet inom politiken det är om man kan berömma varann för något som gjorts bra ! Nu är det ju så att det ständiga ältandet mellan de två största partierna moderaterna o socialdemokraterna snarare förlamar ett land ! O  att retoriken är densamma som " på elaka högerns dagar " !  År 2014 ! Det är möjligt att man fortfarande kan ta politiska poäng på detta ! Att sen slå sig för bröstet o visa hur duktig man var när det bara gick uppåt i Världen efter kriget, Och under de gyllene åren innan slutet på 1980-talet ungefär  ! 
           En fördel är ju när 4 partier kan regera ihop ! För demokratin ! Och att ett enda stort parti kan regera ett land med viss hjälp från parti  riksdagen som förr i tiden ! Det tycker inte jag är bra för demokratin ! Och hur ser ett sånt parti på sig självt ! Det kan nog smyga sig in lite " storhetsvansinne " i självbilden ? Och när detta parti tappade makten 2006 så beskrev partisekreteraren det som att " det kändes nästan som en statskupp ", hörde det själv i radion !
              Det är ju 3 partier eller 2 som kan bilda regering om oppositionen vinner valet 2014 ! Men titta på dessa partiers olikheter ! Dom är mycket större än dom som bildar nuvarande regering ! Ta bara det här med hur mycket skattehöjningarna får kosta ! O nu för tiden är det ju inte enbart en kamp mellan " fattiga o rika " ! Medelklassen är ju störst !
                   Det intressantaste skall för min del bli att se om alla vallöften hålles ! Om det blir regeringskifte ! Och om lågkonjunkturen fotsätter i Världen ! Och vad det har för betydelse för Sveriges export ! Skall Kina bli räddningen ?
          

Inre tjänst var det !

Idag är det kyligt ute ! Har väl kommit ner en del kalluft ! O då har man tagit inre tjänst, småpysslar o läser på om saker o ting ! Det är ju snart riksdagsval ! I september ! Tden går fort ! Idag skall vi prata om pensionerna !
            Ibland undrar man över hur mycket folk vet egentligen om pensionerna ! Där nu Socialdemokraterna skall sänka skatten med 50 kr i månaden om dom får makten ! 
           Den nya pensionsöverenskommelsen kom till 1994 efter en uppgörelse mellan Socialdemokraterna o de borgerliga partierna ! Och bl.a. kom något som kallas bromsen till ! Bra tider höjda pensioner, sämre tider sänkta pensioner ! Tyvärr blev det ju sämre tider 2008 ! Vilket har gjort att skattesänkningarna som gjorts inte märkts vid tillfällen när bromsen slagit till !  Innan 2012 gjordes den 4 skattesänkningen på 50 kr i månaden. 1 januari i år genomfördes en på 100 kr i månaden ! 
            Rättvisa ? Under 90-talet  när socialdemokraterna regera sänktes skatten för de mest förmögna med 20 miljarder ! Varför ? Kanske av rädsla för att de rikaste skulle flytta utomlands ? Prata om att " kasta sten i glashus " !  Jag kan inte upptäcka en enda skattesänkning från den socialdemokratiska regeringen av pensionerna på senare år, innan år 2006 ! Och det är faktiskt så att i reda kronor har beskattningen av landets pensionärer sänkts flera ggr ! Det vet jag själv som pensionär ! Och sådant tar jag reda på !
                      Det är väldigt tråkigt när man kan ta politiska poäng på rena okunskapen ! Och ibland verkar det som oppositionen i Sverige "  inte har en aning om " att det varit en mycket stor ekonomisk kris i världen sen 2008 !! 

Något tågande blir det inte !

Och hoppas inte man blir ansedd som en förrädare för att man inte gör det ! Tågar hellre längs Vätterns vackra strand ! Och det kan alla göra " fattig som rik " ! Vi lever i en demokrati som väl är ! Solidarisk ? Det kan man vara utan att vara socialist ! Vem vill inte att alla ska ha det lika bra i Världen ! Och jämlikt mm.mm.! Men hur realistiskt är det i en värld där det lever över 7 miljarder människor ! Att få in dom i den socialistiska eller andras fållor ! 
             Utopiska löften !?  Det kan man ju fundera på ! Skall man ta poilitiska poäng på det ! I min värld finns det dom som alltid kommer att ha det bättre eller sämre än jag har ! Rättvisa , hur uppnår man det ? I över 200 stater ! Jag kan inte hitta något land i Världen där det är rättvist ! Trots att det mesta i världen är bättre än i slutet av 1800-talet ! Eller efter de stora krigen ! Och när  det blir ekonomiska kriser varav en började 2008 ! Då slår dom mot olika regeringar av olika slag ! Och arbetare ! Är inte alla som har ett arbete arbetare ! I dagens samhälle fodras det utbildning till allt ! Vare sig man är på verkstadsgolvet eller på kontoret ! I en datoriserad värld ! Sen har olika länder av naturliga skäl kommit olika långt ! Både när det gäller det ena eller andra ! Det lär inte ens  ett regeringsskifte i stormakten Sverige kunna ändra på ! Om man ser till bl.a. 90-talet. I rättvisans namn !
          

RSS 2.0