Full fart med allt möjligt i huvet !


Idag var det 20 grader när jag gick ut o som synes strålande sol ! Postiv är man väl för det mesta annars hade man väl inte haft sån livsvilja !  Ringa höftproblem( gått ner mot idealvikt) och som sagt full fart. Smolk i glädjevbägarn är att det skall bli sämre väder men då skall El Farfara Papa sjunga dansa o spela musik ännu mera för den som höra vill...... Just nu spelar jag grekisk musik i datorn mens jag skriver. Om man tänker på Grekland för övrigt så kan man ju säga, olika falla ödets lotter för olika länder.... o ändå gnälls det av en del i ens eget land ! O i vissa länder är dom glada när dom slutar skolan, i andra glada att dom får gå i skolan ! En "världsomsegling" för vissa människor skulle inte skada ! Tycker en som följer sin devis "fötterna på jorden o armarna mot himlen ".  Jag undrar vad svenska folket skall "råka ut för några naturkatastrofer idag" o hur många barn som kommer att dödas av terrorister här i landet  eller svälta ihjäl ! Nu är jag arg ! God kväll !


Sol,sol,sol o boule !

O städning av badrummet ! Nu skall jag se på fotboll och temperaturen i morse var 15 grader och som sagt strålande solsken är det. Och i kväll tar släktingen John Barnaby över efter kommisarie Tom Barnaby som gått i pension. Och detta sker i Morden i Midsomer.  Spännande !


Titt på stadens badplatser !


När jag gick ut idag var det 15 grader o sol. Det var knappt att jag hämtat mig från "chocken" att inget system av alla inlämnade i Sverige fick 7 rätt på gårdagens V-75:a ! Själv hade jag 3 rätt !
Jag tänkte jag skulle besöka stadens 2 badplatser o ta lite foto på håll ! Här har vi det första som heter Hagabadet o ligger längst öster ut o nära strandpromenadens början. Badet är inhägnat med jaa, trästaket som tas upp på hösten. Här har barn-barnet Tåtte badat o han var den ende den dan o varmt var det inte precis. Ja, så är det, det går aldrig att beställa fint väder inför besök. Det var här på vägen jag hitta en död snok !

Här har vi då det som jag tycker bästa badet om det är högsommarväder ! Det här badet ligger på Borgmästarholmen , barnens egen ö som den ochså kallas. Hit går man på en träbro som går från strandpromenaden. Och här finns ochså en servering som kommunen precis börjat driva! Den som drev serveringen i ett par år ville inte fortsätta på grund av att kommunen höjde hyran för byggnaden. Nu fick kommunen bita i det sura äpplet p driva stället själv. Det hade inte varit bra reklam för kommunen o ha en stängd servering på sommaren på denna lilla vackra och barnvänliga ö !
I kväll är det Lionel Richie som skall söka sina rötter i programmet " Vem tror du att du är " ! Gissa om jag sitter klistrad vid tv:n kl 21. Jag som har Närkingska, Värmländska, Göteborska/ Kungsbacka o dessutom Nederländska, Tyska o även  franska rötter sägs det ! Platser i "för dessa gener var o är ? " , Tölö, Karlstad, Deje, Kil, Gällersta, Karlskoga, Stockholm, Helsingfors, Arlöv, Köln, Halle, Magdeburg, Amsterdam, Elbesfeldt m.fl. Uj,uj säger jag bara, det bara o välja o begrunda o respektera !

På blåbärsspaning !


Nu tittade jag efter när vättersnipan först användes. Tydligen så är båttypen inte mer än 100 år gammal enligt skylt på båten !
Jaa, från snokletning till blåbärsspaning. I år så var det ju en massa blommor på blåbärsriset men om det blir så många, tjaa. Karten är ju väldigt svåra o upptäcka för dom är ju gröna. Men visst såg jag ett o annat blåbär idag som mognade ! Förra året fick jag som vanligt ihop så mina 2 frysfack fylldes. Och jag har fortfarande kvar av denna skörd så det räcker ett par veckor ännu. Har till gröten nästan varje morgon, jaa 6 dar i veckan !
Som sagt var det såg dystert ut förra året ochså på blåbärsfronten men när man "lyfte på bladen" så visade sig att där satt fler än man trodde !
Och idag var det 14,7 grader, växlande molnighet. Jag tittar på temperaturen innan jag går ut på min runda vid 9-tiden, om nån undrar. När jag närmade mig hemmet syntes åt nordväst några mörka moln och en åskknall hördes. När jag kom in drogs apparaturen ut, det tog 10 sek. Billig försäkring !
Som barn fantisera jag som de flesta barn. Jag kommer ihåg att jag läste böckerna om Ture Sventon, detektiven som inte kunde säga s . 1948 kom den första boken ut. Semla t.ex blev temla. Jag var mycket imponerad över betjänten Omar o hans flygande matta som Ture Sventon använde sig av. Tänk o ha en flygande matta ! Det skulle passa en världsmedborgare som en annan.
Samtidigt och lite tidigare börja jag läsa Biggles-böckerna som handlade om stridspiloten James, "Biggles" Bigglesworth. Är det så konstigt att jag är så intresserad av flyg, särskillt  jaktflyg från andra världskriget till dags dato ! Flygande mattor, Tvesjärten, Spitfire, Mustang, Tunnan,  Lansen, Draken, Messerscmidt, Focke Wulf, Thunderbolt, Zero m.fl., m.fl,m.fl.. ........................

Ingen dum bild för midsommarafton !


Idag var det molnigt, blåsigt och 13 grader när jag gick på min nästan dagliga motionsrunda. På bilden syns en Vättersnipa som torde( glömde titta efter) vara ganska gammal, minst hundra år ?
Det gäller att kunna fantisera lite. Snipor har ju haft stor betydelse för sjöfarten på Vättern, bl.a. Typen i olika storlekar måste ju ha funnits i många århundraden ? för frakt av gods o människor.
Jag kan föreställa mig människor från anno dazumal åka i sådana här båtar ut till holmarna i Askersunds vackra skärgård medhavandes mat o dryck. Damerna säkert med en midsommarkrans på huvudet.

Midsommarafton ja ! Förutom att man kommer ihåg, naturligtvis, när barnen var små och dans kring stången skedde vid Simrislunds syföreningshus eller på Tjörnedala utanför Simrishamn.  Just när jag skrev ovanstående om när barnen var små o.s.v så ringde sonen Bengt. Kan detta vara en slump ? Jaa, ungefär som när jag tänkte på min salig mormor, som jag högaktar mycket och som är min gudmor och höll mig i katolska kyrkan i S-holm, och kom hem och slog på radions P1 så var det en katolsk gudstjänst som utsändes. Var det ochså en slump?
Jag själv o midsommrar då ?  Det är ju barndomsminnen o annat som rinner på ! Men när jag reste till Överuman via Tärnaby 1959 så låg jag på ett rum o lyssnade på referatet av Ingemar Johanssons VM-match mot Floyd Patterson nån gång på morgonkvisten eller natten. Det var åtminstone kring midsommar och på morgonen var det lite snöflingor som dalade ner utanför fönstret !

Miljöförstöring eller inte.....

Idag är det regn i Askersund o 13 grader ute. En annan tänker motionera i em. då regnet skall ha upphört ? Och midsommarhelgen blir för mig som vilken helg som hellst, det är inte mer med det ! Skulle vädret bli bra så kommer jag att cykla till mitt favorit-reservat, Tjälvesta, kloss till byn Snavlunda. O på söndag går V-75. Carpe Diem med framtidstro var det !
Vädret ja ! Enligt diagram SMHI så har verkligen misommarafton bjudit på olika sorts väder här i Sverige sedan 1900-talet och det har faktiskt varit allt från 0 grader till 35 grader. Vi kan t.ex. ta Stockholm. 1970 32 grader, 1903  9 grader. Och hur har det varit  de andra århundradena ? Prata dom om växthuseffekten då när vädret "svängde". Vi kan ta 2000-2010, Stockholm. 2003 10 grader, 2010 22.
Man kan även titta på Lund, Östersund och Haparanda , samma svängningar. Och jag själv kan erinra mig sommrarna i Hjo på 40-och femti-talet. Då fanns det allt från "rivierasommrar" med värmeåskväder till mycket regniga ! Fanns det nån växthuseffekt då ? Och alla ? vet vi att det funnits istid i skandinavien och palmer i t.ex.  Skåne för många årtusenden sen. Dom palmer som finns står ju i krukor och tas in inför vintern. Trelleborg var namnet på staden !

Begynnande demens eller vanlig tankspriddhet ?

Idag var det 13 grader ute o molnigt när jag gick ut på min runda, lite regnstänk .  Och efter halva rundan kände jag i byxfickan att mobilen var borta. Hur kunde jag nu tappa den ? Många tankar om spärrning mm flög genom huvet ! Jag var dock inte mer dement än jag kunde erinra mig var jag gått, så det var bara att vända tillbaks ! Sen tänkte jag, förbaskat ochså nya utgifter om jag inte får tillbaks den . Mobilen behöver man ? men hur klara man sig förr utan? Allt möjligt for genom huvet. För mig är mobilen viktig om man är ute o går o bryter benet eller nått. Och för anhöriga o andra skall nå en om man är ute eller borta. Nått "tekniskt under" har jag icke behov av att ha ! Men jag upprepar, hur klara man sig förr ? Jag har bredbandstelefoni, datan på bredband, en bra kamera o 4 sportkanaler på bredband, thats it ! En mobil, vadå !
Efter dessa utsvävningar återgår jag till " den saknade mobilen". Kunde inte hitta den ! Kom hem efter en mycket lång och "skakande runda" ! Kom in i köket . Det första jag fick jag fick syn på var min röda mobil !
Jag har alltid mobilen i min vänstra byxficka när jag  inte är hemma ! Det går alltså att programera in sig så till "den milda grad" att "man känner den där" utan att den är med ! Jaa, det här är varken demens eller tankspriddhet, det är mänskligt och jag är inte den ende som råkat ut för detta ! Jag kommer ihåg när.....nä, det behåller jag för mig själv !

Jaa, då var det dax igen !

För Peter, Anna o bl.a. farfar ! För idag kom mitt 9 barn-barn, en pojke ! Det går runt i huvet över alla barn i södern, Skåne !
Spelat boule idag ,handlat, pratat med mamman o pappan en timma efter födseln som ägde rum för så där 2 timmar sen eller 3. Då får jag anteckna ett nytt födelsedatum, 21 juni. Här blir det till att inte bli "förvirrad" ! Men än så länge håller det ! Ibland slår det mig, har jag glömt nån ? För jag har ju även andra o hålla reda på ! Vilken dag och för 23 år sen o lite till fick jag mitt första barn-barn, då var jag 50 år. Det är inte konstigt att man har framtidstro med så många ättlingar på ens stamträd. Mig blir ni inte av med så lätt ! Ett träd klarar sig inte utan sina rötter !  Kram på er allihop !

Så det kan bli !

Jaa, satt o titta in i min e-mail innan jag skulle gå ut. "Pang bom" sa det så gick strömmen. Den kom väl igen efter en 15 minuter. Satte på  den igen. Fick reda på att en fil skadats. Datorn gick "självmant" igenom filerna och den gick igång som vanligt men sen kom medelandet att map och så vidare inte kunde hittas. D.v.s. e-mailen var "skadad" . Ner till min utmärkte dataexpert Stefan som skulle kolla upp den och reparera den. Sen gick strömmen i stan flera ggr. så jag fick den inte för än en timme sen. Har nu Outlook Express i stället som e-mail. Adresserna försvann nu igen för andra gången för det var ju inte mer än några dar mer än 1 vecka sen jag fick den efter byte av hårddisk ! Nu inväntar jag med lugn och ro e-mailandet till mig igen. Några adresser har jag uppskrivna !
Motion har jag fått i smådoser, datan är tung men Torsten har varit min chaufför o Stefan är en hyvens kille. Vi har bra kommunikation.
Tyvärr har jag sett en död snok på strandpromenaden ! Antingen ihjälslagen eller påkörd av en cyklist. Bilar kör inte där !  Alla ormarter i Sverige äro fridlysta. Jag tror att folk ochså är räddare för ormar än man tror o "huggormsskräcken" får snokar sota för ! Vattensnoken är ett av mina favoritdjur. Jag har sett 2 levande o 2 döda men väntar fortfarande på att hinna ta mitt första egna foto på en snok.
Och imorgon är det boule och idag har det varit fint väder hittils med mycket sol. Under väntandet på datan så var jag i hamnen och åt mat på en pråm som hade thailändsk mat ! Ja, carpe diem var det o man vet aldrig vad som händer, "pang bom" !

Regnet det bara öser ner...

Kl är nu 10 ca, och alla förstår väl att det då regnar i Askersund. Och temperaturen är ynka 12,5 grader ! Ja, det gäller att bita ihop o använda sig av "den förhatliga" motioncykeln. Dock entuasmiseras jag av medryckande världsmusik under tiden. Vädret är ingenting som skall få mig "handfallen". En av de många fördelarna med att vara pensionär är ju att man har semester alltid och inte är "beroende av att få fint väder" just under en bestämd period när man inte jobbar !

Det här fotot blev riktigt "konstnärligt" ,om jag får säga det själv, med molnen som speglar sig i sjön Trehörningens vatten taget under gårdagens fotvandring !
Idag skall jag ochså titta på morgondagens V-75 o dammsuga. Hinner kanske läsa något ochså i påbörjade böcker. Men som sagt inget är givet, bara carpe diem!

Vilken runda !


När jag steg upp vid 7-tiden var det 14 grader o växlande molnighet. Åt tidig frukost och läste tidningen o packa min lilla ryggsäck för kl 9 kom Torsten o hämta mig . Vi skulle åka till Mariedamm och för att gå vandringsleden ca 1 mil bl. längs sjön Trehörningen. Den syns delar av på bilden. Denna fantastiska vandringsled kommer att vara vår återkommande, nån några ggr i månaden, vår, sommar o höst.  Några ggr. stannade vi och drack kaffe o åt mackor, en gång grillade vi korv ! Efter det bilade vi upp närmare östgötagränsen genom pittoreska småbyar. För dom som "kan googla" och är intresserade så slå Mariedamms-leden eller Mariedamm så ser ni var orten ligger ! God kväll !

Hur har du det idag Jan ?

!4 grader o växlande molnighet var det när jag steg upp vid 8-tiden. Rundan gick bra och var social, pratade med kända o okända bl.a.med min syrianska( inte syriska, skall ej blandas ihop) frisörska som stod utanför sin frisersalong och tittade på jublande studenter som kom farandes på flak. Vi hade lite funderingar kring detta firande och det här med att gå i skolan inte är en rättighet för t.ex kvinnor i alla länder ! Dom hade nog fått jubla om att fått gå i skolan o inte jubla över att få sluta den !
Ja, hur ja har du det Jan ? Jo, du jag har det bra och har inget att klaga över ! Trivs du o bo i Närke ? Ja, de alla tiders det har ökat min förnöjsamhet. Vet du vad du vill ? Absolut, jag kör mitt entusiasmerande race och spjärnar inte medvetet o omedvetet emot min längtan efter hembygden. Det har jag rätt till när jag är (nästan) 73 år och bott "ihop med mina anhöriga i Simrishamn" i snart 50 år ! O hade jag längtat tillbaks till t.ex. Korpilombolo eller Katmandu så hade jag flyttat dit !  Det verkar som du vet vad du vill ?! Jaa, Örebro nästa inom 2 -3 år, ha tålamod o carpe diem. Men med fötterna på jorden så ber man en bön att det blir som jag vill!  Och i morgon skall Torsten o undertecknad gå den härliga Mariedamms rundan. Vi skall ochså grilla korv på rundan. Carpe diem var det !

Jaa, naturligtvis !

Man får ju sina infall ! Den här bloggen får bli lite åt dagbokshållet på nått vis. Livet i nuet med flexibilitet, typ . Idag när jag steg upp vid 8-tiden var det mulet o inte mer än 16 grader ute. Boule är på gång kl 11 men det är regn i luften. Tisdagar motionerar jag inte, handlar för veckan ! Och städar nått rum, idag  blir det sängkammaren. Lyssnar på musik o tar in låtar jag tycker om på min favoritlista. Denna lista försvann ochså när datan renoverades med bl.a ny hårddisk så det har blivit till att börja med en ny !  Annars så lyckades Stefan på datorbutiken rädda tjaa, 90 % av innehållet. Ja, e-mail adresserna försvann ochså som sagt. UBS-minne eller vad det heter, är väl på gång, får höra med Stefan. Det finns ju nått ochså som kallas för Backupp?! I går kväll såg jag med förtjusning o inlevelse på ett av mina favorit program, VEM TROR DU ATT DU ÄR ! Den här gången var det Gwyneth Paltrow som sökte sina rötter ! Ens personlighet kan ju ofta "kännas igen" längre bak i tiden om man får reda på hur folk var, kom ifrån och vad dom gjorde. Varför är någon intresserad av det o lägger vikt vid det. varför "ärar man nån speciellt" och förstår personligheten och arvet av gener ? Det här kan ju gälla nån ochså ganska närliggande i tiden som "för en bakåt" i tiden i fantasi och verklighet !
Kl är nu tio o det regnar inte ännu. Får ta en cykeltur på stan o ner mot boulebanan. O sen blir det till att handla, med eller utan regnrock !

Det här med bloggandet !

Jaa, jag får nog tänka om när det gäller facebook ! Jag förstår att det är ett bra system rent "kollektivt. O nya vänner får jag "vare sig jag vill eller inte" positivt sätt ! En tjej i Amerika t.ex o en f.d. flygare av Viggen som jag har haft kontakt med i den nedlagda expressenbloggen. Och expressenbloggen har efterträtts av wordpressbloggen ! All right, jag tar det som det är !

Lycka till med sommarlovet, barn-barn o andra...


Jaa, jag vet att skolorna i Örebro slutade för terminen och att studenter korades. Och det är väl lika dant i Simrishamna antar jag ! Därför önskar farfar Jan.. Måns,Moa, Viktor, Tåtte, Melissa, Emil o Sanna ett riktigt härligt sommarlov. Naturligtvis önskar jag mina andra barn-barn en trevlig sommar. O för inte era föräldrar o andra skall känna sig undanskuffade så önskar jag även dom en trevlig sommar.
Och så önskar jag att samtligas väg genom livet inte blir lika "snårig" som denna skyltade cykelväg ! O Melissa önskar jag välkommen upp den här gången som sagt !

Snart skall jag gå ut !

Jag sitter här o tittar på åskseit som är väldigt tillförlitlig. Vad jag kommer underfund med är att över Skövdeområdet och upp mot Vänern "åskar det alltid" ! Just nu kl 1/2 9 så går åskan över vänern. Det är det området som det åskar i just nu. Och i e.m, kväll, varnar dom för åska igen här i Askersund. Och nu när jag har "skaffat mig den bästa försäkringen", dra kontakter o adapter så syns åskan vara för mig "dessarmerad". På min favoritseit där blixtar redovisas med en minuts mellanrum så visades över vänerområdet 30, 40 blixtar i minuten !
Ja så är läget just nu på åskfronten o i "Jans värld" .
Jaa, rundan gick bra och i ganska maklig takt p.g.a. att höften sa ifrån. Sen såg jag på åskseiten att ett område rörde sig nordväst ut från södra vättern. Det såg ut att komma upp mot Askersund och öster om Askersund kom ochså några smällar. Men området passerade syd Askersund. Jag stod o tittade på blixtar över Vättern. Jag undrar om inte Hjoborna fick en del av det hela ? Och sen tog det samma väg mot Vänern ser jag nu på datan  och i närheten av Mariestad så kommer det många blixtar ännu ! Dom har precis inte haft det lugnt på den sidan idag ! O klockan är nu 18:24 och jag skall se på friidrott i kväll !

Kontakter ut, radio på och kontakter in ...

..och jag såg en halvlek av em-kvalet mellan Sverige o Finland. Här kom ett ganska kraftigt åskväder över Askersund i går em, nån timme innan matchen. På datan såg jag ju vad som var på gång och efter 10 sek var alla kontakter o "svarta klumpar" utdragna från eluttagen. En helt gratis försäkring för dom som tänker sig för och inte gnäller i efterhand så att säga !
När det blixtra o dåna som värst lyssna jag på min lilla radio med öronlurar. Det går det ochså. Lasse Grankvist är en bra reporter. Men andra halvlek kunde jag se på tv ca 15 min då åskan gav med sig och kontakterna åkte i igen. I Örebro lär den ha varit väldigt stark o ca 5000 blixtar drabbade Örebro län !
I kväll skall det bli mer åska säger dom !? Och glöm inte att "skaffa världens bästa försäkring".

Efter åskan blev det boule !


Igår var det ju sveriges nationaldag och i hembyggdsparken firades detta. Och bl.a. tilldelades min kompis Torsten kulturnämndens pris för sitt arbete att göra sydnärkes nedlagda gruvor kända.

Ett åskväder, litet sådant, dök upp vid 10-tiden. Några kraftiga smällar o lite regn sen var det över ! Och vi kunde faktiskt spela boule kl 11 med reducerat gäng. Men som sagt, åskceller kan bildas snabbt vilket väl förklarar åskvädret som kom och svårigheten att göra åskprognoser. I em. säger dom skall det komma mer hit till Örebro län.

Jaa, efter mina filosofier...


... från igår så förbereder jag mig för att cykla upp till hembyggdsgården där nationaldagsfirande inleds kl 15. Där skall bl.a. min kompis Torsten få kommunens kulturpris för sin insats att göra även sydnärkes gruvor kända och forskandet kring dom. Oj, vilket arbete han lagt ner på detta och jag har på nära håll förstått detta.
Som sagt   janekblom.wordpress.com gäller mest och expressens bloggar, där jag hade en av många, många människor, läggs ner den 8 juni ! Är det inte lite Salomo över mig? Tack Tåtte ! O e-mailen verkar fungera så bara skicka på så jag kan få in adresserna igen på min e-mail sida !

En del nyordningar !

Jaa, det blir det. Tycker att jag har för mycket bloggar. Facebook är jag inte särskilt intresserad av utom att kanske få upp tidningsartiklar som jag sympatiserar med eller avsnitt från egen blogg och min musiksmak delar nog inte många. Den här bloggen kommer jag att ha kvar men huvudsaken blir att skriva i janekblom.wordpress.com som jag nyligen öppnat. Där kan man t.ex. trycka på mina foton med musen vänster och dom blir då uppförstorade och ännu bättre som jag tycker !
Det gäller att prata om vad man själv tycker och vad som känns bäst för en själv !  Jag pratar ofta om att "jag kör mitt eget race" . Att jag är nån egoist p.g.a. detta vänder jag mig starkt mot ! För i "mitt eget race" ingår NUET, FRAMTIDEN OCH RÖTTERNA ! Nuet med carpe diem innehåller löven, grenarna och kronan på min EK d.v.s. barn, barnbarn, systrar och deras "införlivningar" och kompisar med respektive. Framtiden är fortsatt livsvilja och posivitet  med sikte på Örebro ! Rötterna blir jag mer och mer involverad i och nyfiken på ju äldre jag blir och ju mer förstår jag genom detta min egen personlighet !  Jag har sagt det innan ! Min EK "klarar sig inte utan rötter, utan blad, grenar o krona ! Och vems träd gör det om man tänker efter ! Den största förolämpning jag skulle kunna få är att jag är en egoist och inte bryr mig ! Jag"hittade" uttrycket Omhulda för ett tag sen ! Jag omhuldar o tänker på många människor varje dag, mer eller mindre ! Utan att tänka på dessa människor varje dag skulle jag inte haft kraft att köra mitt eget race ! Jag har ju ochså den här symboliska bilden inom mig att jag sitter i en båt och åker längs en flod, å . På stränderna står alla jag umhuldar o vinkar o dansar o sjunger, döda som levande ! Detta gör mig stark i anden ! P.s. eftersom jag blev av med mina e-mail- adresser när datorn under datorns "förfall" eller sedan så ber jag er som har min e-mail adress att skicka mail med er egen mailadress men jag ser den kanske när ni skickar meddelandet ?! Det har jag glömt !

På banan igen !


Ja hej på er ! Det här var den sista bilden jag tog innan datan "la av" ! En kopparödla ! Nästan allt blev överfört på den nya disken men mina epostadresser till anhöriga o kompisar är försvunna så det bliir att börja om från början igen ! Jag har samma epostadress som innan, jan.ekblom@telia.com.  Det är bra med mig och Stockholmsresan var som vanligt givande. Lars o jag räkna ut att det var sjuttonde gången undertecknad var i Stockholm i sträck. Lars femtonde. Elitloppet fick ett slut som förvånade alla ! Brioni vann trots att han var "uträknad" efter att turligt gått till final. Men vi gick en lång promenad på lördan i det kalla vädret till ett ställe högt upp på berget med fantastisk utsikt mot bl.a. Gröna lund, Strandvägen mm på andra sidan . Högst upp låg ochså en resturang och platsen kallas för Fåfängan. Bild kommer

Alltså, det var en fenomenal utsikt och om man "vänder sig om " och fotar mot där vi kom ifrån så kan man bl.a. se Globen. Och den här platsen vi befinner oss på är väl det sista av södermalm norrut. Vi bor ju inte så långt ifrån medborgarplatsen o kyrkogården där bl.a. Cornelius Wreeswik är begravd, alltså vid Katarinakyrkan !

Då får vi se hur det går på V-75 idag o Sverige slog Moldavien. Men jag såg igår en av de bästa tennismatcher jag sett, semifinalen mellan Federer o Jokovic i Franska Öppna. Bättre sport kan man inte se, en fantastisk tillställning som Federer vann ! Otrolig match som sagt !


RSS 2.0