Jaa, en dag som rusar iväg !

 
Jaa, kl är 16 ! Och omkring 18 hämtas jag av min yngste son ! Middag skall ätas i Wiarp , en liten bit från stan, och sedan skall vi på tv titta på Mff:s match mot Real Madrid !
 Fort har dagen gått. Träffat kompisar nere i hamnen sedan gått en runda med en av dom och fikat på vägen mot min lägenhet ! Som förrevisats ! Föll i smaken , bl.a  över läget ! O parakiten Totte höll full låda o satte sig även på  Börjes axel ! O visslade i olika tonarter !
         Vilket väder ! Idag igen ! Som synes !
 
 
      Jaa, gässen är väl på väg söderut ! Och mitt i allt syns en knölsvan bland Kanadagässen !
 
                   Jaa, nu får vi hoppas att inte Malmö FF kläs av av Rela Madrid ! Och Örebro Sk kom ju med en bra spurt i Allsvenskan ! Laget är nu inte hotat av nedflyttning längre ! Bra !

På sätt o vis är det ju en förmån !

 
Joodå ! Känner till Örebro, Luleå, Hjo, Kristianstad,  Simrishamn o Askersund ! Dessutom född i Stockholm .. Och i Stockholm och i Kristiansstad har man bott minst tid ! De andra platserna längre, längst med råge i Simrishamn !  ! Och som sagt utanför Hjo många somrar !
     Men egen familj bildades ju i Simrishamn ! Hä bare o inse o bejake ! Men det här med att ha sett Sverige från söder till norr, Inte oväsentligt ! Och då är det inte fråga om besök som turist !
 
         Sverige är ju ett avlångt land ! Hur många har bott både i Örebro,Luleå eller Simrishamn t.ex. ?
 O det här med att fantisera ! Vad hade hänt om min familj bott kvar i Örebro när jag växte upp ! Inget att fundera på ! Med facit i hand o barn o barnbarn i södra Sverige ! Men smultronställe har man rätt att ha från uppväxten i Örebro, Gällersta, Björneborg !
 
                Jaa, hösten räknas ju från september ! Men nu går man en ny vår till mötes ! Symboliskt sett !
 Fotot från hamnen i Simrishamn ! Cyklat omkring i stan ! Pratat med kändisar o anhörig, barnbarn  ! Druckit kaffe hos gammal arbetskompis ! Jaa, det är full fart på gubben ! O svårt o prata med kända o okända har man ju inte ! Gjorde jag redan på 40-talet enligt min fars dagböcker ! Konstateras !
 
      

Jaa, måndag igen !

 
Jaa, solen lyser över Simrishamn ! Och över övriga södra Sverige ! Jaa, Askersund ligger ju på gränsen till det som kallas Götaland ! 
 
          Idag blir det foton från en lång igenkännandes runda ! Mycket lång ! Gick via idrottsplatsen till ån och följde den norrut mot Bäckahalladalen till o sen hemmet via gång o cykelbanan längs vägen mellan Simrishamn o Kristianstad ! Och stötte på en del bekanta längs vägen hemmåt Hur lång rundan var ? Och på vägen mot Bäckhalladalens närhet träffa jag på en dam som trodde att jag var Jans bror ! Nää, sa jag ! Nämen är det du Jan hördes ! Och en kram gavs !
 
 
 
 När jag gick längs ån togs detta foto mot väster ! Och vägen man går på är snarare en stig ! Men igenkännandet var stort ! Och den här rundan som gicks idag kommer att bli en av flera ! Finns långa o korta att välja på !
 
 
Jaa, Simrishamnsborna vet ju var den här dammen ligger ! Jaa, den har gåtts förbi åtskilliga ggr på mot centrum ! Och flera ggr har det setts hägrar här ! Och havet är inte långt härifrån !
 
 
 
Inte så långt ifrån där det  bos nu ligger denna mölla ! Och på 90-talet bodde jag ett stenkast härifrån ! Innan Stenbocksgatan intogs !
 
 
 
Jaa,  kyrkogårdar har jag inget emot att gå igenom, vare sig det gäller t.ex. Gällersta, Askersund eller Simrishamn   ! Hör till livets stig Från Rötter till Barnbarn !
        Ja, och nu när det återvänts gick jag o hälsade på Signe ! Mina barns mor och...kallar henne för min fru oavsett ! Allt går ju inte vår väg här i livet ! Bara att konstatera ! Finns ingen garanti för när livet slutar ! Varken i Sverige eller övriga Världen ! Oavsett omständigheterna ! Det bara o inse ! O ta ut den glädje som ochså existerar här i livet ! Tror jag inte Rötterna heller har nått emot ! 
 
            
 
 
 

Ibland har man flyt, på olika sätt !

Allt har gått så bra ! Och alla inblandade parter , inklusive mig själv skall ha beröm ! Och den nya lägenheten , alla tiders ! Jaa, ni såg väl utsikten från köket ! ? 
 
 I morgon är det ju V-75 ! Och loppen går på Solvalla ! Även V-75 på söndag ! Jaa, vädret ? Skönt när solen lyser men svalt i skuggan ! Och ikväll skall man gå med en av sönerna på fotboll då ett av barnbarnen skall spela seriematch med Simrishamns A-lag !
 
             O till helgen kommer en annan av sönerna o hjälper mig med att sätta upp tavlor på väggen ! O kanske även bessök av 2 av mina barnbarn !  Trevlig helg önskas ! 

Det fagra Österlen ! Har väl en del hört talas om !

 
Jaa, får man ha hälsan i behåll så kommer nu så småningom  foton från bl.a. mina motionsrundor ! Nästa vecka sätter jag igång ! Har det tänkts !
      Mijöombyte , annan luft o så vidare ! Kan ha sin betydelse ! Men det brukar man klara ! Här är ingen som tar ut elände i förskott ! Vem tjänar på det !
 
         Jaa, fotot är från hamninloppet i Simrishamn  ! Påpekas kan att för en del år sen var Simrishamn landets största fiskehamn ! 
 
 Idag har jag varit på stan o handlat ! Bl.a. en dammvippa ! O i eftermiddag har man haft besök av son med 3 söner ! Barnbarn av den yngsta generationen ! Yngsten 2 år i december ! Men dom har ju en syster som är 11 dar gammal ! De ni !
 
 
    Jaa, vi avslutar med ett svep över småbåtshamnen ! Och i fjärran kan Stenshuvud anas !  

Det får man räkna med !

Att man har mycket att stå i ! För närvarande ! Så datan o sociala medier får vila emellanåt ! Och ingen kan ju påstå att det sociala livet har minskat precis ! Och många har hälsat mig välkommen åter på stan !

Ett lite smakprov på min utsikt !

 
Jaa, det här fotot är taget från mitt köksfönster ! Lite längre bort till vänster ligger en lekplats ! Till höger skymtar min uteplats ! Och i närheten ligger som synes en gräsmatta med lövträd i bakgrunden ! Inte nått o klaga på !
          Hela denna process med flyttandet mot nära o kära har gått utmärkt ! Jaa, vilka fina anhöriga jag har som hjälpt mig på många vis ! O deras glädje över att farfar återkommit ! Och det här ju ett steg vidare längs vägen Från Rötter till Barnbarn !
 
 
 
Egentligen behövs det inte förklaras varför man flytta ! Att titta på detta barnbarn nr 11 som kom till Världen den 13/ 9 är skäl nog ! Och Örebro med omgivningar finns ochså längs vägen från Rötter till Barnbarn ! Ochså dom fina minnena kan ingen ta ifrån mig ! 
           Och jag gratulerar Örebro sk som slog Elfsborg ! Och nu är  på fastare mark ! Och Malmö Ff tackar för hjälpen ! Och platsen som jag flyttat åter till är alltså Simrishamn ! Som ligger i det fagra Österlen vid  Östersjön ! 
 
             Jaa, det här med att få  vara nöjd med livet i nuet o dået ! En härlig känsla som finns på mitt livets stig ! 
       

Nu har det gått 3 dar ! I en ny lägenhet på en välkänd plats !

Och kommer att behålla Jan i Närke som signatur ! Och idag har jag inre tjänst ! Och det behövs så klart för att få mera ordning ! Men allt eftersom i struktur utan jäkt o hets ! Men vem tycker inte om att pyssla om i en nymålad lägenhet som jag kallar för familjens ! En framtida investering !
         Och jag säger åter igen detta ! Mitt behov av att återse Närke, Örebro, Gällersta fick jag tillfredställt ! Och kommer inte att glömma bort mina gamla lekkamrater Rolf o Sven-Arne med fruar ! Och här i Simrishamn åter ser jag ju ochså gamla kompisar ! På plats !
 
     Foton kommer så småningom ! Hoppas ochså att det funkar   efter omkopplingen av datan ! Förrådet ligger nära mig. Och  nu blir det turer fram och tillbaks dit ! En del koim ner där som skulle varit kvar i lägenheten ! Och det är väl inget att hänga upp sig på ! Örnen har ju landat ! 

På plats i södern ! Simrishamn var staden !

Jaa, omtumlande ! Men vilkte välkomnande o vilken hjälp man fått ! O som på kronan på verket fick jag se mitt senaste barnbarn ! En flicka som nu är  8 dagar gammal ! Jodå har 11 barnbarn + 3 bonus ! I åldern mellan 27 år o 8 dagar. Ganska fantastiskt om man tänker efter ! O folk på stan har hälsat mig välkommen åter ! Jaa, kommer till dukat bord kan man säga och reste tillbaks vi rätt tillfälle efter en fin period i Närke !
         Alla som flyttat vet ju det här med att packa ner o packa upp ! Tar ett tag innan man fått som man vill !
Jaa, Parakiten Totte sitter på axeln men har fått munhäfta ! Han är nog yr i mössan efter flytten ! Något Tåtte duktig har ännu inte uttalats ! Jaa, när jag kom in i den nya lägenheten var delar av de anhöriga som inte hjälpte till med flytten på plats o hälsade mig välkommen ! 
 
              Och nu har jag mycket att stå i ! Men nästa vecka börjar det motioneras igen ! Längs kusten o ibland upp till Bäckhalladalen ! Men Askersund hade ju väldigt fin natur med och nära tillgänglig i stadsmiljö ! Men jag vet ju hur länge  man brukar motioner ! Oavsett !

Hoppas det blir bra väder i helgen !

Omställningar har man ju varit med om i sitt liv, både när det gäller det ena o det andra längs vägen Från Rötter till Barnbarn ! Men den här omställningen som kommer nu är ju inte så svår ! Kommer ju till en plats som är välkänd o där man har det bäddat för sig ! Och idag har tippen fått besök av systrarna med mig i släptåg ! Tur att dom har hjälpt mig ! Men själv har jag ochså utfört ett bra arbete när det gäller att sortera , slänga o packa ! Länge sen som man har slitit så !
 
                 Och nu får vi som sagt hoppas på att vädret blir bra i helgen ! Och jag kommer att få  uppehåll i skrivandet ! Vi får se hur länge ! Kan bli längre tid även efter helgen !
 
            

Jaa, hej på er ! Läget ?

 
 
Rapport från Jahans o Tottes Värld ! Jaa, Jan , Jahan o Johannes ! Och för alla som inte vet det så hette  min Mormors far Johannes !Som omtalat innan ! När det gäller Från rötter till barnbarn ! Och vem hade jag varit  utan mina rötter ! Hade kanske inte haft några barnbarn , bl.a. !
 
Och parakiten Totte och jag  lever i all högönsklig välmåga ! O Totte sitter på axeln o kvittrar o  lyssnar med mig på musik från datan ! I skrivandets stund ! Och vi förbereder oss för färden mot södern ! I en viss förklarlig röra ! Jaa, man har väl flyttat förr ! Från Stockholm , till Örebro, till Luleå, till Kristianstad, till Simrishamn, till Askersund......o söderut igen ! O i samma städer ! Till nya lägenheter ! O hus ! Jaa, sen har vi ju somrarna i Hjo ! Och praktiserandet efter  skolans slut !
 
             Som sagt ! På lördag upphör databeroendet ! För tillfället ! Och sedan kommer en omställning i det systemet ! Och det här att bli slav under ! Men viktiga saker utförs nu även i datan ! Tidens gång !
       
     
 

Jaa, det tänkte man på idag !

Hur lätt man i optimismens tecken glömmer saker o ting ! Jaa, för 15-20  år sen hade jag näthinneavlossning på v. öga ! Fick åka akut till Lund o via laserbombning reparera hålet, skadan ! Och fick pendla dit i taxi för att kolla upp skadan ! Har glömt hur länge man var sjukskriven  ! Jaa, det gick bra det hela ! Men fick tillsägelse att inte lyfta för tunga grejor o.s.v. Av överläkaren som utförde operationen, laserbombningen ! Jaa, hon sköt skott med lasern ! Kändes trots bedövning ! Jaa, det här med nervceller i ögat !
 
     Jaa, när det funkar här i livet så glömmer man såna här händelser ! Men när det började röjas i lägenheten ! Tänkte jag på detta ! Det här med det EGNA ansvaret ! 
 
            Parakiten   Totte skall ju ochså flytta ! Och nu sitter han mycket på min axel när jag går omkring i lägenheten ! Jaa,  det verkar han trivas med  !  Är ju hans bäste kompis ! Barnbarnen ! Skall bli kul att se hur han kommer överens med dom ! Jaa, han sitter på axeln när jag skriver detta !
 
 
 Regnar mycket ute ! Jaa nu varnas det för åska i mitt område via vädersajt !  Nämner inte namnet så klart ! Och sannolikskalkylen för idag i mitt område var 36 % i em. !  Och på måndag nästa vecka står det att sannolikheten är på 1 % ! Ja dom här matematiska datoriserade mallarna klarar mycket ! Även att räkna ut saker om vad som händer om 50-100  år ! Jaa, det här med att inte ens ha koll för morgondagen ! Kan man fundera över !
 
                Jaa, kommer nog inte att skriva så mycket de sista dagarna här ! Och när man kommer ner till nära o kära i södern. Med nära o käras hjälp !  Så blir det helt andra förutsättningar o system när det gäller t.ex. överföringen till datan ! Experthjälp kommer att behövas ! Bl.a. när det gäller datan !
         Thats all for today ! I think !
 
 
 

Jaa, tiden bara rusar iväg !

Innan man vet ordet av .. o.s.v. Det här med att tiden går fort ! Det tycker väl dom som är nöjda med livet ? Antagligen går väl tiden långsamt för dom som... o.s.v. ?
 
                     Jaa, nu är alla skåp tömda o  mycket borta som ej behövts ! Men kanske det blir nått ytterligare i södern som ej behövs ! Då har jag mer tid o mindre o plocka med !
 
         Tennisen sköts ju upp igår ! Matchen mellan Djokovic o Federer ! Och orkade inte sitta uppe o vänta på att matchen skulle börja ! Men i morse kunde jag se en del i repris ! Och vilken match det var ! Med Jokovic som segrare ! O Federer visade varför han är världstvåa ! Jaa, Jokovic ger ochså ett sympatiskt intryck ! 
 
 
Jaa, nu börjar ju Champions League i fotboll ! Och veckans matcher kan man ju se ! Men sen vet jag ej hur tv-utbudet blir nere i södern ! Jaa, kabelnät finns ju där men ? Jaa, vilka står för det och vilka kanaler finns med i det ! När man bor i insatslägenhet ! ? Jaa, i en bostadsrätt får man betala t.ex. för värmen o tvutbytet !  Jag har ju haft en bostadsrätt innan det flyttades hit ! Till Askersund ! Minnet är kort ibland ! Men hur länge bodde jag där ? Får tänka efter hur länge motorcykeln hades, o när den såldes ! Jaa, när det fylldes 60 bodde jag där ! Det vet jag ! Och det är 17 år sen ! Som sagt, prata om att tiden gått fort !
 
           
 

Vilken tajming !

 
 
Jaa, i natt föddes  mitt barnbarn nr 11, en flicka  ! Och påminner återigen  om att mitt äldsta barnbarn är 27 år ! Inte gör det mitt liv mindre intressant ! Och en liten bit av den lyckliga mamman finns ochså med ! 
 
Tajming var det ja ! Om nån vecka kommer jag att vara på plats där den lilla fröken finns ! Och kan besöka henne på den plats man återigen kommer att bo på ! Nere i södern !
 
         Sliter gör man varje dag nu inför flytten ! Men nu går det ännu lättare ! 

Jaa, då utropar man fredag igen !

 
Uppställt ! O mitt i allt en spinningcykel ! Men här hålls igång nog ! Det är länge sen man slet på detta viset ! Men det är det värt ! Och till helgen blir det paus o titta på sport bl.a i tv !. O på måndag blir det full fart igen , oavsett det motioneras eller ej !
 
          Förutom tennis Us-open är det även Finnkampen i friidrott ! I helgen .  Och så går V-75 på Bollnästravet ! Jaa, och Premier Leauge startar ju igen !
 
                                    Jaa, trevlig helg !

Jaa, allting jämnar ut sig tänkte jag !

 
 
   Milt väder i vintras här ! Kylig april o maj ! O sommar med värme nån enstaka vecka ! Tills för några dar sen ! Och inget är givet ! Har själv på 40-talet upplevt kalla vintrar som följts av varma somrar ! Och säkerligen tvärs om ! Bakåt i tiden !
  Apropå kyla så är det fortfarande nära -40 C på Mc Murdo stn. på Antarktis ! Och temperaturen sjunker nu på Grönland o norra Canada ! Och naturligtvis börjar temperaturerna  i Sibirien ochså att sjunka , på gränsen till Alaska,t.ex. ! USA köpte ju Alaska av Ryssland på 1800-talet var det väl ! Jaa, brukar ju titta på kalluftsmetropolen Verkhojansk i Sibirien !
               Förra året sas det ju att den värsta vintern på 33 år kunde drabba  Europa ! Detta kalluftsutbrott fick ju t.ex. östra USA i stället ! Jaa, det här med siandet om vädret i framtiden !
 
  Såg ju inte färdigt matchen ! Den mellan Rumänskan Simona Halep och Vitryskan Victoria Aazarenka ! Men Halep vann och är nu i semi ! Liksom Roger Federer som slog en fransman med 3-0 i set såg jag i morse !
           Regn skall väl drabba tävlingarna ! Gjorde även igår ! Då blev det väl till att gnälla över det. Innan har det gnällts över värmen ! Jaa, hur skall vi få lagom väder ?
 
 
 
Som sagt ! Inlandsisens härjningar har ju satt sina spår i Askersund o många andra ställen i Sverige ! Vi kan ju nämna Stenshuvud o Omberg t.ex. O många andra platser ! Jag undrar hur de första invandrarna som då kom till Skåne o Sameland klarade livhanken efter isens härjningar ! Det var nog inte tid o gnälla över vädret , för o klara livhanken ! Dom förfäder som jag har från den tiden kanske ! Varför kunde dom inte stanna upp i Italien eller Spanien t.ex. Där har dom ju så varmt o skönt !
 
    Tro inte bara att det duger med att anmäla flytt till skatteverket ! Idag har jag ringt till en del intresseföreningar ! Och för nån vecka sen eller längre ringdes  till min elleverantör o teleleverantör !
 
             Visst blev det motion även idag, som synes o en del plock bland böcker, därefter !
 

Jaa, tack herr högtryck ! För att du ochså finns till !

 
Nää, ingen skall väl anklaga mig för att inte hålla trycket uppe ! Foto från dagens runda ! I ett fantastiskt fint väder ! Jaa, solen värmde och det har ju varit några plussgrader i natt ! Men det blev fort varmt ute ! Jaa, nu har det gott ut till berörda myndigheter o andra att man skall flytta !
 
 
Jaa, blå himmel o fint ! Man tänker ju på brittsommar idag ! Men den skall inte infalla för än i oktober ! Och då infalla efter kyligare väder ! Och jag kommer ihåg att när jag gjorde repmånad i mitten på 60-talet i Rinkaby utanför Kristianstad så var det i oktober väldigt varmt ! Vi inkallade upplevde verkligen brittsommar !  Bra minne är bra att ha !
 
          Joo då här har röjts vidare ! Men nu blir det snart kvällsmat o tennis kl 17 ! Dagens kvartsfinaler Azarenka spelar i en av dom, tror jag !
 
                O och i morgon kämpar jag vidare ! För mångas skull !
 
 

Jaa, vad säger man så här på morgonkvisten !

 
          Fotot är 5 år gammalt ! Och skägget är väl lite gråare ! Men beskrivningen på fotot som då togs är nöjd ! Och det är jag ! När det tänks på åren här uppe o flytten dit ner ! Svårare behöver det inte vara ! Och sen har man  ju  bra support o hjälp under processen ! Mot södern ! Jaa, det är ett väldigt röjande ! O sorterande av allt möjligt ! Var det nu kom ifrån ! Många liksom en annan undrar väl alltid när man flyttar, vad kom det ifrån o vad skulle jag med det till ! När det gäller t.ex. kläder o annat ! Men klädinsamlingar t.ex. via containers är bra att ha tillgång till !  O även kommunens sopstation ! Inte bara husets !
 
 Nu först efter intagande av första målet med ibland parakiten Totte på axeln så blir det en kortare motionsrunda ! Gäller att hålla fysiken igång ! Sen kommer röjande i lägenheten o sorterande ! Men helgen tar jag ledigt !
 
Vädret ! I morse var det + 2,5 C i Askersund ! Men solen kommer att värma upp ! Medeltemperatur räknas ut både för dagen o året ! Och när det gäller medeltemperaturen i Sverige nu o då så kan man även titta på 1933 o 1938 ! 
'
Utan att förhäva sig kan man väl påstå att varken försvar eller anfall fungera ! Om man tänker på Em-kvalet i fotboll o Sveriges match mot Österrike ! Generationsväxling på gång ? Jaa, måste byggas nytt !

Det var kul !

Vadå ? Att ha haft en besökare från Switzerland på bloggen. Joodå ! Har lite gemensamma gener via min mormors syster Elisabeth som gifte sig där med en man med namnet Brunner ! Och en av mina största favoriter inom sporten är den fantastiske tennisspelaren Roger Federer ! Som är kvar i Us-open efter seger över servekanonen Isner ! Och gick vidare till kvartsfinal ! Och när det gäller kvartsfinaler har Roger nått slags rekord genom alla tider ! Fatta jag det som när jag såg matchen ! Och Roger är nu 34 år ! Men som han spelar o har finslipat sitt spel ! Med hjälp av Stefan Edberg verkar det som !
 
 
       Joo, då det här fotot tycker jag om att visa ! Detta foto är taget i Luzern i Schweiz ! Som min mor o mormor besökte 1925 ! Och det är kusinen Frans till höger ! Och tilläggas kan att min mor är här 10 år ! Och vad som genomfördes då i Sverige via riksdagen vet jag ! Om ni fäster er vid min mors utseende kan ni kanske förstå vad ! Usch säger jag bara !
 
  Det här med rötter ! Intressant program igår med skådespelaren Björn Kjellman ! Vem tror du att du är ! Tänk att få vara huvudpersonen i ett sånt program ! Med tanke bl.a.på min mors utseende !
 
 
 
Jaa, det här med att förbereda innan farfar kommer hem till sin klan igen ! Här har vi Melissa som ser till at vasken skiner i kommande bostad ! Jaa, vad väcker inte inom en ännu mera ! Jaa, många kramar kommer att delas ut om inte så många dagar !
 
 
Och det här fotot kan man ju fundera på ! Denna utsikt kommer att has från det nya hemmet ! Och det här området är mig givetvis välbekant !
 
 
 
Jaa, nuet o dået ! Detta foto fick man syn på igår ! Från 10 år 1925 till ? Vet inte riktigt, omkring 70 kanske ! Men vilket bra foto på min kära mor ! 
 
 Nu är det tid att röja igen ! Men uppgiften är rolig att ta itu med ! Och det här med att samla på sig ! O inte använda ! En del har skänkts till klädinsamlingar annat till tippen ! O annat får vända söderut !
 
 
Nu håller vi tummarna ikväll ! För seger mot Österrike i kvällens em-kvalmatch i fotboll ! Blir en nagelbitare ! Men denna gången är ett offensivt lag uttaget från början ! 

God morgon ! Joo då, så ligger det till ! Tycker jag !

Jag har alltid vurmat för minoriteter som utsätts för rasism ! T.ex. Judar, Romer/ resandefolket, Samer o Valloner ! Drog upp det här, för flera år sen,med rasbiologiska institutet i Sverige som bildades via riksdagen 1925 ! Och såg detta på en sida från Samerna ! På datan ! Och  behöver bara titta t.ex. på min mors utseende som barn o senare vuxen  för att bli ordentligt upprörd över detta kränkande beslut ! Det var då det säger en del ! Dom som tycker så kan ju även titta efter när tvångssteriliseringarna upphörde i Sverige ! Och man kan ochså tänka på det här när full religionsfrihet infördes i Sverige ! Då man inte enl. lag var tvungen att bli medlem i den Svenska statskyrkan , för att få bli svensk medborgare !
 
        Jodå ! Vem tycker inte illa om extrema religiösa o politiska rörelser ! Som finns i olika länder ! Jaa, det är jag ochså ,stor Israelvän ! Landet som ofta är en slagpåse i vissa kretsar ! Och som blivit anfallet en del  gånger !  Jaa, sista gången det hände var det väl Isrels flygvapen som rädda landet från undergång . Och numera skjuts ju raketer  utan förvarning mot landet ! I Men i Israel finns det ochså en minoritet religiösa fanatiker ! Tyvärr !
 
 Syrien ja ! Fakta sen den Arabiska våren som utropades bl.a. av massmedia år 2011  Innevånare då ca 23 miljoner, källa Sohr ! På flykt idag 2015 ca 12 miljoner ! Källa Amnesty ! Omkomna till följd av kriget numera på 3 fronter, Isis, revolutionärer o regeringstrupper , 300 000 innevånare ! Källa Sohr .
           Och i följande länder finns 95 % av flyktingarna ! Turkiet, Libanon,Egypten, Jordanien o Irak ! Källa Amnesty ! Och dessa länder , hur har dom det med resurserna ?
 
            Rasism ! Kan även drabba majoriteter ! Där man drar alla över en kam ! Och en annan har erfarenhet av att prata med flyktingar ! Både på strandpromenaden o i en Kyrka ! Jaa, den erfarenheten skulle många ha som sitter i sina ombonade hem o drar alla över en kam ! O sprider ännu mera hat omkring sig !
 
         Och nu blir det motion ! I morse var det+ 6 C . Men solen lyste ! Och många människor i världen kan inte gå ut o motionera i fin natur ! Beroende på t.ex. sen urminnes tider att kulor visslar över huvudet på dom och att svåra oväder drabbar dom ! Inget nytt på denna planet !
 
           
         

Vilken spännande match att se på !

Jaa, vad vore Världen utan t.ex. entusiasm, musik, sport, Vackra bilder o andra godbitar ! Förutom att ha en stor klan att glädja sig åt ! Men aptitretare är inte dumt att ha, som sagt 
 
          Matchen igår i Us-open mellan Victoria Azarenka o Angelique Kerber var en höjdare att titta på ! Både för mig o publiken på plats i New York ! Svängde hit o dit med fantastiskt fyrvekeri i duellerna ! O med möjliga o omöjliga bolldueller att titta på ! Håller med kommentaorn om att det var synd att inte båda fick gå vidare !
 
          Vitryskan  Victoria Azarenka är en av mina favoriter inom tennisen just nu ! Och politik i sport o musik blandar jag inte in i dessa aptithöjare ! Victoria har ju varit mycket skadad på sistone ! Och sjunkit från topplats till nummer 20 på rankingen ! Men är hon på gång !
 
Har nämnt det förr tror jag ! En av mina personliga favoriter förr var Ryskan Jelena Dementieva ! Som var en riktig kämpe ! Hon lade av 2010 , var rankad som högst nr 3 i Världen o tog 9 WTA-titlar ! Jag höll alltid på henne i matcherna oavsett vem hon mötte ! Känner ju naturligtvis henne inte ! Men gilla henne ochså som person ! Måtte hon ha ett bra liv ! Jaa, ibland blir man fäst vid personer utan att känna dom , personligen ! Har jag inget emot !
           Ha en bra dag Jelena och ni andra som läser detta ! Ni kanske känner henne ? :)
       Jaa, jag vet att Sverige förlora mot det Ryska laget i em.kvalet, såg andra halvlek ! Vi har väl fororat för mot ryssarna förr ! Fråga Karl den Tolfte ! :)
           O det här vem som var grymmast av kungarna , Tzarerna då ! Kan man ju fundera på ! För FOLKENS SKULL ! Och vilka hade makten över Finland i 600 år ?
 
              

Jaa, vilken härlig klan jag har !

Jaa, bestående av då anhöriga ! O det social därutöver är inte heller nått att klaga på ! 
     Att ha sådana barn, barnbarn o andra anhöriga är guld värt ! När omställningar i livet äger rum ! Dom hjälpte mig när jag flytta upp hit till Närke ! O dom hjälper mig när jag flyttar ner till dom igen ! O gläder sig över det ! Och mina söner har jag vid tillfälle visat runt i Örebro o i mitt smultronställe i Gällersta där farmor bodde ! Jaa, 2 av mina barnbarn  har ochså visats runt i Örebro !
 
   O att prata av sig är ochså bra ! Det har jag fått göra med min son Martin idag ! Kändes skönt ! Och mina anhörigas stöd är en gåva som man ständigt kommer att vara tacksam över ! 
   
             O nu blir det pyssel o syssel ! 
 

Jaha godmorgon !

Jaa, visst har man det bra bäddat här i livet ! Både när det gäller hälsa o annat ! Inget o klaga på ! Men opåverkad av ändringar i tillvaron är man ju inte ! Men framtiden ser även positiv ut ! Men koll på läget får man ha !
 
         Vädret ja ! För mig är vädret ett faktum och intressant är det i nuet o hur det varit ! Inte ens experterna har garantibevis på hur vädret kommer att bete sig imorgon ! Det mesta nu är ett miljöpolitiskt spel ! Där man tjänar pengar på eländesförklaringar för framtiden utan facit ! O Blundar för nackdelarna på de nyaste energislagen !
     Jaa, det spås regn i helgen ! O pratas om höstens ankomst ! Just nu så åskar det norr om o i östra Danmark ! Och vid Gotland ! Även nere i övriga Europa på sina ställen ! Enligt databilder i nuet !
 
Jaa ! Såg lite på matchen mellan Nederländerna o Island i Em-kvalet igår kväll ! Då ledde Island med 1-0 ! Och Holländarna hade en man utvisad o Robben blev skadad ! Jaa, nu har jag ingen tidning längre ! Får titta efter här på datan ! Jaa, man kan se en del EM-kvalmatcher på tv nu ! Även naturligtvis Sveriges matcher !
 
Och på Jägersro går lördagens v-75 ! Och en tipsvinst hade suttit bra ! Då menar jag en rejäl ! Var länge sen det inträffade ! Tjaa, nu blir det innan frukost fortsatt genomgång av klädförådet ! Blir en del att skänka till behövande ! Jaa, vad man kan samla på sig ! Nått som hänger i garderoben har inte använts på bra många år ! O annat är för stort eller för litet ! Det här med att samla på sig ! Är man väl inte ensam om !
           Trevlig helg ! Men kanske man " tittar in " !? :)

Yr i mössan !?

Nää, men oj ! Papper, papper , papper, data, data ,data , plocka, plocka , plocka , räkna ut, räkna ut, räkna ut, anmäla,anmäla , anmäla , fylla i, fylla i ,fylla i  ändring, ändring , ändring ! Jaa,t.ex. datasamhället ja ! Hur gjorde dom förr när dom skulle flytta ! 
 Mycket har ändrat sig på 10 år ! Och vissa saker behärskar man ju på datan ! Men det här tekniska o ändrandet i datan ! Som kommer ! Inte min specialitet precis !
! O saker o ting blir ju inte lättare av när man skall byta leverantör av tjänster ! Till datan t.ex. !
 
       Jaa, datan !  ! Ibland blir man trött på den ! Hur klarar dom sig som inte har när det gäller banken o sånt . Även om man har kort o kortläsare ! Det viktigaste för mig att det funkar med banken ! När det gäller  in o ut !
 
          Jaa, så kan det te sig i ens Värld , för  tillfället ! Men bara man är på plats om några veckor ! Så löses väl saker o ting !
 
         Joodå ! Har motionerat idag ! O inne ochså med sortering av det som behövs o det som behöver på tippen eller i soptunnan ! O kläder har jag sorterat bland ! Men en fighter är man ju ! Om nu inte nån tror det !
 
               Jaa, ute lyser solen, nedan eller över molnen ! Det viktigaste av allt ! Inget snack ! Ochså för dom som går längs min livslinje Från Rötter till Barnbarn !

Tänka sig, sol o grönska kunde ses !

 
Jaa, på hemväg från sången ! Och man hoppas att sångövningarna kan fortsättas på annan plats ! Annars får väl det bli i badrummet ! 
 
       Jaa, när man cykla hem möttes man av strålande sol med stor grönska ! Jooo, man känner sina Pappenheimare ! Skall det vara så här grönt så här års ! Måste vara fel nånstans !
 
 
Jaa, utsikt från min balkong ! Prata om grönt ! Jaa, då även grönare o mindre gröna perioder har funnits så här års ! I alla tider hit o dit ! O enligt uppgift skall det ha funnits palmer i Skåne ! Nej inte dom i Trelleborg i krukor ! Längre tillbaks i tiden ! Kan vara bra att veta !
 
          Syssel o pyssel ! Nää idag får det bli tennis framför Tv:n ! Från US-Open ! Det gäller o passa på ! Tv-kanal har ju tagit det mesta av tennisen från Eurosport ! Men inte 3  grandslam-turneringar ! t.ex. ! Denna TV-kanal kallar jag för jätten glufs-glufs ! Har snart lagt beslag på all sport ! Hockeyallsvenskan har dom tagit över t.ex. !
 
           

Jaa, varför görs det så stor affär av allt nu för tiden !

 I det sammanhanget kan vi bl.a annat tänka på massmediasamhällets utveckling !  Klimatet, t.ex. ? Tänkte jag på o blickade bakåt mot Jordens klimathistoria ! Och 7 miljarder människor är vi idag ! Och vem vill återgå till ättestuporna ! Oavsett ordvall som köttberget ang. pensioneringarna av 40-talisterna !
      Översvämningar, svår torka , och svåra stormar, jordbävningar snö, is o regn o annat styrt bl.a av högtryck lågtryck, poler o sol o måne har drabbat bl.a mänskligheten i alla tider ! ! Och i början på 1900-talet hade vi t.ex. en svår storm i Sverige ! Som ställde till det för människorna både på havet o på land ! Det var ju våra gener o rötter som råka ut för det ! Liksom landhöjningar o landsänkningar , istider o svår värme o kyla ! 
 
Och när det gäller sjukdomar ! Min mor föddes 1915 ! O det får mig att tänka på spanska sjukan o pester som drabbat Världens befolkning genom tiderna ! Dessutom tänker jag på alla vulkanutbrott ! Och på 1780-talet drabbades Europas befolkning av ett stort vulkanutbrott på Island ! 200.000 sägs ha omkommit av detta !
 
     Och detta har genrerat mer arbete o välstånd i Världen oavsett ochså tillkortakommanden o  hemskheter även i våra dagar !  Hur hade Mänskligheten haft det i våra dagar   om inte de nya  energikällorna ångkraft, kolkraft tillkommit på 1800-talet ? ! O sen tillkom kärnkraft ! Jag ställer ofta denna fråga !  Får aldrig nått svar på den !
 
Det här med elände ! Stiger väl i graderna med det välutvecklade massmediasamhället ! Som hela tiden framhåller elände som om det varit en nyhet i Världen ! 
 
          Flyktingströmmar från länder i olika delar av världen har även funnits innan de senaste 6 åren !  Och det här med utropandet av den Arabiska våren i massmedia ? Var blev den våren av ! Arma folk i t.ex. Syrien ! Har dom haft det så hemskt nån gång ! Drabbade av nått slags 3-frontskrig ! 
 
 Jaa, människan är på gott o ont även i våra tider ! Och det onda verkar vara mest lukrativt att sälja ! Utan att titta i backspegeln ! Jaa, dom som tillhör extrema rörelser vare sig dom är religiösa eller politiska ! Är ju inte en majoritet av Världens befolkning ! Idag tänker jag på den majoritet av Världens befolkning som vill ha fred på Jorden ! O råkar ut för minoriteters hemskheter ! Och även tänks det på bla dessa minoriteter som råkat ut för rashat o rasbiologi ! Valloner, Judar, Samer, Romer/ Resandefolket , då i Sverige och många andra länder !
 
           Och jag själv vill framhålla den goda människan ! Men det går väl inte fram i dagens massmediasamhälle ! Där man i en torftig debatt drar alla över en kam !
      Och sen kan man ju tänka så här i vissa sammanhang ! Hur skall alla kunna bli lika goda som du och jag är ? :)
 
            

Det här med att slita o ta i !

Hur lätt går inte det när man lyssnar på musik med George Dalaras ! Med bra högtalare på laptoppen !

Tänka sig, september har anlänt !

Jaa, det här med olika årstider ! O nu sjunker som sagt temperaturen i Arktis oavsett vad en del politiker predikar ! Och den stiger på Antarktis o omgivande delar närmare sydpolen ! En del politiker verkar ochså ha glömt vintern i östra USA ! Den värsta på länge ! Med snöfall ända nere i Jacksonville !
 
Hoppas ni såg programmet -Vem tror du att du är- igår på Tv ! Huvudperson var Amanda Ooms som var nyfiken på delar av sina rötter ! Och hennes far var ju Nederländare ! Och jag hajade till när Friesland o Friesöarna utanför nämndes ! Min mormor hade som flicka det Nederländska namnet Geuken ! Och namnet Geuken har jag funnit i detta område ! Kanske även Groningen ? Jaa, 25 % gener har man via sin mormor ! Och mest från Preussen ! Men sådär en tjaa,5-8 % från nederländerna ! Nått ! Jaa, Johan Heinrich Geuken var ju född i Amsterdam 1818 ! 
                Jaa, en annan hade ochså behövt ha assistans när det gällde mormors rötter ! Så är det ! Särskilt de kvinnliga ! Beroende delvis på min mors utseende ! Men naturligtvis även Geukens anor ! 
 
          Det här med vädret i nuet ! Åskan gick söder om Vättern ! O detta område befinner sig nu vid/ över Gotland ! På väg österut ! Och inget annat område finns nån annanstans i Sverige, för närvarande !!!
 
          Det här med årstidsdeppande ! Nää, det är väl bara att acceptera att vi i Sverige även har 4 årstider ! Oavsett ! Jaa, o tänk på hur dom har det med klimatet på Island ,Rejkjavik nära Grönland o Punta Arenas i Chile ! Den stad i Världen som ligger närmast Antarktis !
 
                   Ibland undrar jag lite över svenska folket o det här med t.ex. lagom väder ! T.ex. o faiblessen för att ta ut elände i förskott när det gäller klimatet ! Och hur är kunskapen om vädret som varit ? O det här med varmare eller kallare än någonsin ! Vad räknas någonsin ifrån ?
 
           Boule blev det ju inte idag ! P.g.a. vädret ! Syssel o pyssel o spelande av t.ex. George Dalaras på datans utmärkta högtalare ! Så kommer dan att se ut, bl.a. !
 
                 
 
        

RSS 2.0