Boule i förmiddags o boll i kväll ! Heja Sverige !

 
 
Det här fotot tog jag via rutan på grönskan utanför balkongen ! Inget att klaga på ! Inte på det varma o soliga vädret heller som sägs komma nu för några dagar framåt ! 
 
 Boulen , som det var ett tag sen som jag spela ! Damerna brukar ju vinna ! Vann även idag ! 
         Oj ja vad spännande det kommer att bli ! Att se Sveriges U-21 killar spela finalen mot Portugal ikväll ! Och man får väl säga att dom är underdogs ! Men det var dom mot Danmark ochså ! Jaa, är lika entusistisk över detta som när jag fångade grodor i Farmors damm i Gällersta socken ! Attersta by !
 
 
 
I köket är det ju annan ordning nu sen den nye parakiten Totte " la beslag på " Tv-rummet ! Så ikväll får han inte " lägga sig " förrän fotbollen är över ! 
 
 
Dagens foto från Världen utanför ! Spigelungen und Nebel  das ist eine stimmungsfulle Kombination ! Retweet från Oberxan Deluxe !
                      

Rätt som det var blev det måndag igen ! :)

 
Jaa, parakiten Totte har fullt med att undersöka sitt revir ! Ständig underhållning ! Vad månde bliva om han får vara frisk o kry ! Man gör så gott man kan ! Och rätt som det är kan han  komma flygande o sätta sig på t.ex. mitt huvud ! O göra mittbena ! :)
 
 
 
Vi hade fin utsikt när vi gjorde strandhugg i fredags ! O god mat fick vi ! O trevliga tjejer servera oss ! 
 
     Jaa, inget på V-75 ! Men vilken härlig seger det blev för Sveriges U-21 landslag ! Gick till final o slog Danmark med 4-1 ! O möter Portugal i final i morgon ! Dom vann med 5-0 mot Tyskland ! Imponerande ! Men Sverige spelade 1-1 mot Portugal i gruppspelet ! O spelar finalen som underdogs !
 
 
Det här fotot är taget från Stora Bergsgatan mot strandpromenaden o Alsen / Vättern ! Vacker bild ! Och boulebanan ligger en bit längre bort , mot hamnen ! O boule  blir det i morgon om vädret tillåter ! Jaa, vädret på dagens motionsrunda ! Några regnstänk ! Inget o gnälla över ! Men nu utlovas ju ordentlig värme ! Uj,uj,uj bäddat för ... ! :) Men jag tycker om värme ! Om det sen blir 25, 30, 23 grader ! Vad kan man göra åt det ! I landet Lagom !
 
 
Städerna Stockholm, Örebro, Luleå , Hjo o Simrishamn ! Vem är inte van med att ha vatten utanför knuten ! Från barndomen tills nu ! Örebro ? Har ni hört talas om Hjälmaren o Svartån ! 
 
 Och nu spelar jag Grekisk musik ! O tänker på det Grekiska folket ! Jaa, och som vanligt skyller olika politiker på alla andra ! Vill påminna dessa politiker om att Grekland körts i botten av regeringar av olika slag ! Och 2 familjer har slagits om makten i Grekland ! Vilka ? Får ni själva ta reda på !
       

Rätt som det var blev det helg igen !

 
Tänkte jag när man gick ut på bron o tog en del Vackra bilder ! Jaa, tiden går väldigt fort ! O det är inte bara jag som tycker av dom i min ålder o äldre, t.ex. ! Och nånting närmar sig snabbt som jag ser fram emot ! Det ingår att tänka på även när  man lever efter tesen Carpe et Crea Diem !
 
 
Foto från bron var det ! Jaa, och nu får man ochså att börja på att titta på morgondagens V-75 lopp som går i Karlstad , Färjestadstravet ! Förra gången på Kalmartravet blev det ju inte ett öre ! Men sporten som sådan är även givande !
 
 
Det här fotot tycker jag om ! Vacker bild ! Som sagt tagen från bron mot Borgmästarholmen ! Jaa, dagens runda genomfördes som tänkt ! I moderat tempo o en del avstannande för prat ! Och bl.a. med forskaren som jag ofta träffar på strandpromenaden ! O denna forskare har verkligen förmåga att vända på myntet o genomskåda en del lobbyism för varan ! 
 
 
Ännu ett foto från bron ! Vädret blev ju inte alls så dåligt som det siades om från en sajt igår ! 
 
 
 
Så småningom koms det upp till den fina Hembygdsgården ! Och där satte jag mig på en bänk o tog detta foto !
 
 
Och när jag gick för att hälsa på myskankan Kalle ! Så fick jag gratulera honom till 9 barn ! Och det verkade bra med modern  ! Ungarna syns vid trappen , framför modern ! Jaa, parakiten Totte ! Jaa, verkar ha hamnat på rätt plats o rätt " dagis " ! :) 
 
                Jaa, som sagt nu är det snart helg ! Och ikväll blir det ett strandhugg ! Fundera på det ! Trevlig helg önskas som vanligt ! 
 
 

En bra motionsrunda !

 
Det är ju inte alls dumt o ha lång en motionsrunda inom Askersunds stad ! Som sagt ! O vi börjar md detta foto ! 
 
Sen hamna man på strandpromenaden ! 
 
 
Sen kom man upp till Hembygdsgården ! Denna fina plats ! Som nu fär mer o mer besök från när och fjärran ! Och från hamnen brukar hit upp gå ett traktortåg ! O mat o kaffe kan man få här uppe ! O olika djur bl.a. höns till myskankor kan man titta på ! 
 
 
Och detta foto togs på väg mot hemmet via livsmedels affär ! Området som syns är döpt till Lingon o blåbär har jag för mig !
 
         Jaa, o det var krut i guben som vanligt ! Full fart på gåendet ! Bra för både sinne o hjärta ! Och den insatta medicinen för det  lite höga blodtrycket har inte betytt någon skillnad för motionerandet ! Och  pulsen o det låga blodtrycket var ju bra som allt annat ! Har väl jobbat för att få t.ex. en syreupptagningsförmåga på 98 % ! Om man känner till Jantelagen ! Visst !
 
 
Och succen med Totte fortsätter ! Hoppas det håller i sig ! Skall snart presentera honom för barnvakten ! Jaa, har nog haft detta foto med innan ! Vadå då ! 
      Vädret jaa ! I morgon kväll skall gå ut o ätas med kompisar ! Och en vädersajt, reklambaserad , har imorgon utlovat blixt o dunder i bl.a annat detta område ! Får ser om det blir så !
         Fredag i morgon igen ! Tiden bara rusar iväg !
 

Så ligger det till ! I nuet för denna dag !

 
 
Så här bra har Totte det ! Och det här är  hans favoritplats ! På den ditsatta grenen ! Lekande med en plastboll med en liten skallra i ! Jaa, nu har man haft den snart 4 månader Totte i snart 2 veckor ! Och man skulle kunna tro att han varit hos mig en mycket längre tid ! Får han leva o ha hälsan så kan det här bli en höjdare ! Och morgonen börjar med att han flyger runt i rummet flera varv ! Morgongymnastik ?
         Ja fåglar är ochså varelser ! Och ett lugn sätt , mycket prat o icke hastiga rörelser ! Bra recept ! Och jag kan se på Tv och dammsuga utan att han blir uppstressad ! Och på gardinstången kan han sitta stundtals ! Där har vidtagits åtgärder så att han inte " smutsar ner " så mycket ! Och när han skall flyga tillbaks till buren har det kommits på att det skall mellanlandas på ett skåp innan han sätter sig på grenen ! Och han har lätt för att ta sig in i buren ! Via en pinne som jag fäst i riktning mot pinnen som han sitter på och äter ! Syns vid ringen  åt vänster ! Den smala mörka !
             Hund,  katt eller fågel ! Har valt fåglar i mitt liv ! Har bara haft hund en gång ! Och påminner om att min mor hade undulater när man växte upp ! Och när mina barn växte upp hades det ochså undulater ! 
          Och hur gammal kan en parakit bli ? 15-20 år ! Här gäller det att hålla igång bl.a. med motionen ! :) Barn- vakt ! Jaa, nån gång ! Och det har alltid funkat bra ! I princip besök varje dag med prat, bytande av vatten dagligen ! Och nån av dagarna påfyllning av frö !
 
Vädret jaa, det åskar just nu mycket i Estland ! Men inte nästan ingenting i södra o mellansverige ! Men plötsligt mullrade det till på håll ! Tittade på radarbild !  Jaa då, några blixtnedslag nordväst Askersund ! 
         Jaa, tar inga risker när åskan går ! Går inte ut och drar ur alla kontakter till min utrustning ! Tar mycket kort tid ! Efter att ha släkt ner datan ! Denna fantastiska försäkring har ochså mitt telebolag påmint mig om ! Och blixtnedslag på avstånd kan ochså ställa till det ! Och så påminns om att det finns mobil ! Om man vill ha kontakt !
 
 
Och med detta Vackra foto från Garda sjön i Italien , retweetat av Marie Nassar , avslutas nästan detta inlägg ! 
 
            Jaa, livet kan även leka för en snart 77-årig man ! Som även kände entusiasm vid fångande av grodor i Farmors damm på 40-talet ! T.ex. ! 
            Och bevis finnes på att man lever som man lär via skrift o bilder ! Och som sagt , läsandet av min fars dagbok från bl.a 40-talet visar att personligheten på GOTT och ont danas i bl.a. tidig ålder !
         Och nu skall jag gå  o sätta mig hos Totte o läsa tidningen ! :) Carpe et Crea Diem med framtidstro var det ! Spännande o kära saker väntar, om hörnet !
 
 
 
 
 

Adolf var namnet !

 
      Jaa, tyvärr fick jag aldrig se min farfar Adolf ! Han dog några månader innan man föddes ! Men han o farmor Elin ! Har ju gett mig delar av min personlighet ! Och min far Nils och jag har fått hans namn som tillägg ! Jaa, namnet Adolf har ju fått dålig klang ! Men min farfar fick detta namn innan Hitler började sin bana ! Och innan Hitler föddes !
 
 
 Och här har vi farmor o farfar på äldre dar ! Och som sagt inga oviktiga personer för mina gener !
 
          Jaa, har ju pratat om att den förste med namn o födelse år i farfars släkt som hittats var Oluff Olufsson från Eker ! I Närke nära då Värmland där hans släkt sedan kan spåras till hans dagar  !
 
 Farmors släkt då ? Jaa, namnet som hittats längst tillbaka i tiden är Lars Larsson född 1643  ! Och det som är väldigt intressant är att denne man bodde i Attersta/Härminge där farmor växte upp ! När jag tittar på var folket kom ifrån förr i tiden ! Jaa, inte har dom rört mycket på sig ! Gäller ochså andra delar av min släkt ! Den i Halland t.ex. !
   Röra på sig ! Menas när  det gäller området där  släkterna bodde förr i tiden ! Men röra på sig ! Gjorde Hallandsanorna ! På böljan den blå , många av dom !
 

Vacker musik i Bergakungens sal !

 
Igår, 21/6 var undertecknad o kompisen o  en av eldsjälarna för Garpa o Västerbys gruvor för ett ökande intresse o besök av dessa pärlor, Torsten, i en medeltida o senare miljö ! Garpa gruva var målet där en barockkonsert skulle framföras ! Och den genomfördes utan särskilt regnande men ett tag mullrande på håll ! Hade tur med vädret ! 
 
 
Och denna musik,  som var klippt o skuren för musik i denna miljö med sina bergiga väggar o minnen från fornstora dar ! Och den framfördes av skickliga musiker ! Albena Zaharleva på klaver, Lena Tivelind med, sång o Anna Nord på altblockflöjt ! Garpa gruva ja ! Garp betydde Tysk på medeltiden !  Och det går att läsa mer om Garpa o-Västerby gruvor på nätet !
 
 
 Prata om bergiga väggar ! Här har vi ett foto , taget igår !
 
 
Och här ett till foto ! Jaa, det är ungefär som Bergakungens sal här inne ! Och gruvbrytningen var ju naturligtvis under jord, ochså ! Det här med att slita ont o kämpa för tillvaron ! Kan man tänka på ! Fanns väl inget skyddsombud på den tiden ! Jag är mycket för att se bakåt i tiden ! Eftersom mina rötter kämpat för att överleva o ge mig ett liv ! Ett bra liv ! Efter mina omständigheter ! O många andras ! I hela Världen !
 
 
 O detta foto har jag fotograferat av från dagens Nerikes Allehanda ! Och det är taget av Veronica Svensson som gjorde reportage från denna konsert med barockmusik ! Och längst fram ser vi undertecknad o en av eldsjälarna i att få bl.a gruvorna Garpa o-Värterby gruva ännu mer kända ! Torsten då i mörk jacka ! O bakom oss sitter Askersunds kommuns kulturassistent Åsa Pitkänen ! Det är klart att kommunen ochså vill stötta detta projekt ! Att göra gruvorna till ett ännu större turistmål och att fortsätta med spelningar av musik från den lilla scenen , bl.a. 
          O tur med vädret hade vi, som sagt ! Åska mullrade på avstånd ! Men regnskurarna höll sig borta ! Carpe o Crea Diem oavsett " vad grannen hittar på " ! Och framtidstro kan man ha ! Är ingen som målar hm, hm, på väggen ! Nästa projekt för min del är inte ens 1 månad till ! 
 
 
O visst har han det bra pärlemorparakiten Totte ! Efter en vecka o lite till har han anpassat sig bra till sin nya miljö ! O det här är nästan hans favoritplats ! Och han kan lätt gå in i buren o sova o äta ! 
     Och nu hoppas man att det går att ta en motionsrunda innan " skurgumman " sätter igånga att ev mullra igen !

Äras den som äras bör !

 
 Apropå barnbarnen så fyller Kalle 4 år idag ! Det här fotot är från när han blev 3 år ! 
 
 
 
Jaa, det här fotot som nog är från när Kalle  fyllde 2 år är väl inte dumt ! Det blir nog smaskens idag ochså !
 
 
 Och här sitter Kalle med en av mina systrar ! Lite suddigt foto, men vadå !
 
              Och snart kommer undertecknad att krama om många av sina barnbarn ! På sin  livslinje Från Rötter till Barnbarn ! Det ni ! Priviligerad var ordet !  Man kan väl säga att ens liv o tillvaro på nått vis kommer " att lämna eftermäle i Världen " !  :)
 
           Jaa, idag blir det kanske en ny begivenhet i närområdet ! Om Gud vill o vädrets makter tillåter !

Jaa, har man 10 barnbarn o snart skall få ett till !

Så är väl det en anledning till att ge järnet oavsett hur Världen ser ut ! Frågan är om den var så mycket bättre innan 1945 o bakåt i tiden ! Jordens befolkning är ju över 7 miljarder o medellivslängden ökar ju ! Jaa, klimatet ? Det finns perioder i Mänsklighetens historia som inte jag skulle vilja vara med om !
 
 
Jaa, dessa foton har jag fått idag ! Här har vi mitt äldsta barnbarn Pelle, 27 o kusinen Viktor som är ...10 år yngre ca ! 
 
 
 
O nu klämmer vi till med Pelles småbröder , Abbe  6 o Kalle 4 ! De 2 yngsta barnbarnen !  För utom nästa kille !
 
 
 Och här har vi det yngsta barnbarnet Franke, 2 år i december  ! O han leker med sina bröder Abbe o Kalle !
         Nu blev det dom här som blev med på bild , den här gången ! Och namnen på dom andra med varierande ålder från 23-24  är Fia, Emil, Måns, Moa o Tåtte som är 12 ! Och JAG HAR HÄRLIGA KRAMAR SOM RÄCKER TILL ALLA ! Orden var stolt och previligerad ! :)

En lugn dag hemma idag , men imorgon kan bli nya begivenheter !

Idag har jag tid o känner för att skriva lite ! Gårdagen var lyckad med kompisar i på midsommarfest i Åmmeberg ! Som de sista 2  åren  ! Och med samma kompisar ! Trevligt !
 
 
Tur man hade paraply o regnrock med sig ! Ett par kraftiga skurar uppenbarade sig ! Men som mest var det uppehåll ! Jaa, Systrarna K uppträdde , men upptäckte dom inte ! Vi satt  mest vid bord  längre bort ! O  drack kaffe , åt mat , glass o varm korv ! O pratade med andra trevliga människor ! Men som synes , lite rörde man på sig ! Men inga ringlekar ! Och sedan åkte vi hem vid 17-tiden , ca !
 
 
Och detta foto togs innan vi åkte hem ! Det är som synes inte långt till sjön Åmmelången från festplatsen ! Och när  vi kom tillbaka till stan så bjöd en av kompisarna oss på kaffe ! Och vi knalla hem vid ....jaa, 21:30 tiden !
 
 
  Det här fotot är taget idag ! Och som synes tycker Totte parakit om att sitta på grenar som han kan gå ut på ! Som jag fäst vid buren ! Favoritställe ! Lite mer än en vecka har jag haft honom ! Och när  jag kom hem igår satt Totte i buren o sov ! Vad månde bliva , har aldrig haft en fågel som varit så ung nån  gång !

I morgon är det ju midsommar !

Och att veta det är ju inte alla förunnat ! Man tar allt så väldigt givet här i livet !  Är nöjd o tacksam över att fortfarande fatta detta ! Och med glädje ärar jag mina rötter o barnbarn och dom andra som sig bör !
 
 
 På hembygdsgården i Askersund vistas ju myskankan Kalle i sin fina inhägnad med damm ! Hans 2 fruar syntes ej till ! Ligger dom på ägg i det lilla huset som finns längre till vänster ? Eller har dom blivit ovänner o Kalle har kastat ut dom ? Och Kalle kan man kalla på !
 
 
 
Och då kommer han som ett skott ! Viftar på bakdelen ! Tror ni mig inte ! Besök Kalle o Hembygdsgården ! I Askersund ! Och sen upprepar han ideligen entusistiska  strupljud !
            
Jaa, så fort jag hör bl.a. det tyska språket så tas det kontakt med dessa människor ! Idag träffade jag ett gäng som var på väg upp mot Hembygdsgården ! Och  berättade var mina Tyska ahnen har bott på för platser i Tyskland ! Och då visade sig att en av dom bor i Halle an der Saale där min mors mormor föddes ! Med namnet Schmidt som flicka ! Oerhört vanligt namn i Tyskland , ju ! Men min mormors farmor föddes ju med namnet Bönner i staden Köln ! Detta namn känner inte några tyskar till som jag träffar ! Men det finns människor i Köln och andra orter i närheten som har detta efternamn ! Har jag kollat på i den tyska telefonkatalogen ! Men inte är det många människor i Tyskland eller familjer med detta efternamn ! Jaa, ö användes även i Tyskland ! Och namnet har inte ett dugg med bönder att göra ! Jaa, har ju funderat på det här med Elsass-Lothringen kontra Alcase- Lorraine ! 
       Namnet Geuken , Nederländskt blev ju Helena Scmidts efternamn ! Johannes Geuken föddes ju i Magdeburg, hans far i Amsterdam ! Och det namnet är ju spårats av mig till bl.a nordöstra Nederländerna ! Och det är ju lite mer att ta på ! Så det här namnet Bönner ! Skulle vara otroligt intressan att få reda på dess historia innan Köln-tiden !
 
  Midsommarafton ja, skall man få en riktig uppfattning om hur vädret blir ! Så rekommenderas att titta på radarbild i morgon bitti ! Prognoserna har vacklat fram och åter ! Just nu spås på en svensk, i mitt område , nordvind + 8 C och regn ! Vadå , har ju tak över huvet ! O en intressant inskolning av en mycket ung parakit !
 
 
Det här fotot togs för 2 timmar sen ! Och nu vid 14-tiden  regnar det mycket ! Så man hann in innan det mykna regnet kom ! Det här med eget ansvar i midsommar ! Det har man väl även på vägarna o för redlöst supande ! Och nu inväntar jag  Sveriges U-21:s lags match mot Italien ! Fotbolls- em i Tjeckien ! Sändning börjar kl 17 ! Sen får det bl.a tittas på radarbild i morgon bitti ! Som sagt det här med tak över huvet , är ganska mycket värt, det ochså ! 

Jaa, då redovisning i efterhand !

Jaa har ju 25 % Värmlandsrötter ! 25 % Närkesrötter, 25 % Hallandsrötter o 25 % Tyska/ Nederländska ! O då räknat bakåt i tiden via Farfar , Farmor, Morfar o Mormor ! O mig själv så klart !
         I går blev det bussresa till Värmland , med andra centerpartister ! Men inte mot områdena kring Kil, St Kil , Grava eller Frykerud ! Även Nors socken kan hittas ! Namn som återkommer i probandet ! Det äldsta namnet är dock från Eker i närheten av Värmlandsgränsen , i Närke ! Och denna äldste namngivne anfader var född 1650 o hette hette Oluff Olufsson ! Men sen kommer det bara orter från Värmland !
 
        Andra orter på senare tid är ochså Karlskoga och Karlstad ! Gäller Farfar o hans far ! T.ex. !
 
Bussresan företogs i ett annat område , kan man säga ! Detta foto är taget från det sista målet för resan ! Från Niklasdamm !  Återkommer med andra foton ! Från färden ! Och parakiten , 3,5 månader gammal ! Klarade ensamheten med radio påslagen ! Lekte med en speciell leksak i buren när jag kom hem ! Foto på denna leksak kommer ochså !
             Det här med rötter ! Utan dom hade man ju inte levt ! Och man kan ochså se övervägande sysslomål ! Min morfars sjöfartsrötter ! Farmors  lantbruksrötter, farfar , lite svårare ! Troligen torp, hemmansägare t.ex ! ? Och indelt soldat finns namngiven från 1800-talet ! Sven Nilsson Ek född 1790 i St Kil ! Sen lades blom till !  Och Ekblom blev det ju  !
                Jaa, från mormors rötter ! Känner bara till hennes fars o farfars yrken , Sockerbruksledare , utbildade sådana ! Och mormors far, Johannes Geuken var ledare för Arlövs sockerbruk ! På slutet av 1800-talet o början på 1900-talet ! Dog tyvärr i 50-års åldern, 1910 ! Efterlämnande många barn !
 
        Enligt min devis Fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ! Nu blir det en jordnära motionsrunda ! På livslinjen Från Rötter till Barnbarn ! Förtröttas ej du tappre man ! Som använder sig av mycket för att kunna föra ett intressant liv ! 
 

Naturligtvis blir det intressant ! Med Totte , ochså !

Och kom o tänka på fåglars färgseende ! Satte på naturprogram på Tv-n ! Och Totte som då är några meter ifrån TV.n ! Sitter o tittar stint på den ! Med tofsen rätt upp ! O har gjort ett bra tag ! Har varit ute o motionerat ! O då satte jag på en radio ! Totte är ju van med röster från affären bl.a. !
 
 
Jaa, vanliga motiv tagna ! Men dom är ju dagens ! Vädret var soligt , med nordväst-vind , konstateras !
 
Jaa, vanligt motiv detta ochså ! Men som sagt i nuet och under olika årstider !  Och går man ännu längre så kommer man till Hagabadet ! Där både Tåtte o Melissa har badat ! Men inte farfar ! Men på Borgmästarholmen har gubben badat ! 
 
 
Jaa, sen kom man upp till hembygdsgården ! Och där hade Tyskar med olika Porschemodeller stannat till ! Men blev inget prat med dom ! Dom var inne o åt på Klockargården ! Synd ! Pratar med tyskar så fort jag träffar dom , här o där ! Natürlich für mich !
 
 
 
Det här är ett foto från i fredags ! Då fågeln hämtades och jag fick skjuss av Torsten ! Jaa, alla  har väl hört talas om Vätterrundan ! Och den präglade Motala denna dag ! Och när vi var och åt innan hämtandet av fågeln så växlade jag några ord med Tyskar som skulle köra rundan ! Nån för t.ex. andra gången o nån för första ! Kul samtal ! Dom kom från Hanover och en annan pratade om vilka städer min Mormors anhöriga kom i från , föddes i !
 
 
Det här foto togs ochså ! Motala ! Fin stad ! Inget snack ! Värd att besöka med Motala ström o Vättern som kännetecken bl.a. Liksom Motala verkstad, ett av landets första, största verkstadsbolag  , Göta kanal o Balzar von Platen !         
 
 

Det här med att vara på s.k. sociala media !

Det är kul men inget som skall styra min tillvaro ! Kan bli korta eller längre uppehåll ! Nä. här är  man inte slav under nått ! Och att uppleva att det är måndag igen ! En bonus för mig ! GLÄDJE o SORG finns i MÄNSKLIGHETENS tillvaro ! Grymma dåd , människor som dör och människor som får uppleva kärlekens o förälskelsens lycka ! Vare sig dom är kungliga eller inte ! Vare sig det var idag eller igår ! Joodå , det är man, Monarkist ! Och brölloppet mellan Carl Philip o Sofia ! Mycket sevärt och älskligt ! Och ja, har man alltid framhållit ! Att Viktoria o undertecknad fyller år på samma dag ! Och i helgen skänkte jag ochså en tanke till Magnus Härenstam , t.ex. !
          Den här veckan verkar ochså bli innehållsrik ! Och den inleds med motion o inskolning !
  
 Det här är en ny kompis ! Som är under inskolning ! Egentligen kallas den här papegojarten för nymfkakadua ! Men nymfparakit är ju det gängse ! Och teckningen ! Pärlemor hörde jag nått om ! Mina fåglar skall skötas efter gängse regler o förordningar ! O då gäller ochså att ibland få flyga fritt !  Men med buren som bas ! O det där jobbas med nu ! Och namnet upprepas ständigt ! Jaa, sa till min kompis Torsten ! Som varit mig behjälplig vid hämtandet i Motala ! Du får döpa fågeln  Och jaa, namnet blev Totte ! Och Torsten  kan ju inte hålla reda på vad mina alla barnbarn heter ! Men OBS ett av mina barnbarn heter Tåtte , med å alltså ! Jaa, här har vi Totte ! En del har hundar o katter som sällskap , t.ex. Jag har fåglar ! Numera då parakiter ! Och i går  satt det en kaja på en sten , som inte var ett dugg rädd när man kom gåendes ! Prata med den på några decimeters avstånd , nedböjd ! Men till slut flög den iväg ! 
 
 
     Hej på er ! Jag är inte mer än 3,5 månader ! Och nu får jag ty mig bl.a till min nye kompis Jan ! Han verkar reko ! :)  
       Joo, det är första gången jag fått en lapp med åldern ! Och någon så här ung fågel har man  inte haft  förr ! Och det är med all säkerhet en hane ! Precis som den gråfärgade parakiten Enie var en gång i tiden ! Men hade inte samma täckning !   
      Och har återgått till konceptet tv-rummet ! Och man lär sig av sina misstag ! Ingen köksplacering, balkongdörren stängd och fönstrena fördragna , persienner nedfällda vid utevistelse ! Och tv:n stör inte, verkar det som ! 
        Vi får se hur det går ! Men konceptet är klart, som sagt ! Och upprepning av namnet Totte ! 

Nu närmar sig helgen !

Men en annan som är nöjd med livet o numera " Friherre " tycker för det mesta att varje dag är intressant på sitt vis ! Världen är på ont och gott ! Det är bara att konstatera ! Sen det här med omständigheterna när mänskliga o omänskliga tillkortakommanden begås ! Det gäller att vara ödmjuk !
 
  Idag kommer att bli en intressant dag ! O social ! Ser fram emot den ! Har väldigt svårt att ta ut elände i förskott ! Och bl.a. mina motionsrundor har visat mig att varje dag är inte den andre sig lik ! Och idag skall en kompis , Torsten köra för mig och han kommer att bli bjuden på dagens rätt !
 
      Som sagt Fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ! Och tiden går ju så fort ! Nu är det bara en månad kvar tills man gör gör ett kärt besök i sydligare nejder ! 
 
    Nu är dett dubbla V-75 i helgen igen ! Får väl släppa till en hundring X-tra , på den som går i Norge ! Och kvällstrav är det i Boden ! Vi får väl se hur det hela avlöper ! Jaa, trav ja , roligt spel V-75 och tur behöver man ! Och försöka hitta nån plan ! Och spikharry har gått bäst för mig ! Det styr man ju ändå, både med spikar o utgångshästar ! 
 
         Och nu har " siarna " ändrat sig ang. vädret fler ggr. ang. söndag , i mitt område ! Nu gäller regn igen o 11 C  !  Men har en devis när det gäller vädret ! Är glad över att man kan stiga upp o se att det är väder ute , överhudtaget ! 
 
          Och som vanligt önskar jag trevlig helg ! Nice weekend ! 
 
              
 
 

Henne kommer jag aldrig att glömma !

   Oj, vilken tapper flicka ! Säkert inte mer än 12-13 år gammal ! Har glömt namnet ! Men vad hon fick slita för tillvaron, o andras  ! Blir nästan rörd när jag tänker på henne ! Hade glömt att jag sparat dessa avfotograferingar , av tv-bilden !
 
 
 
 
Jaa, detta fotografera jag av 2010 ! Verkar det som ! Filmen var gripande  ! Ville hoppa in i TV:n o ge flickan en hjälpande hand ! Det är sådant här man aldrig glömmer ! Och man får sig en nyttig tankeställare ! Jag hoppas av hela mitt hjärta att det gick bra för flickan ! Som nu torde vara i 18-års åldern !
 

Vi tar väl dag 3 då ! Svenska nationaldagen !

Men först har jag roligt åt min morgontidning ! Den har upprepat  förra veckans V-75 tips , gällande Östersund idag ! Som på lördag går på Boden ! Blir nog mycket ringande till redaktionen ! O inte heller första gången det här händer ! :)
 
 
Jaa, här hade kungen precis hälsat på folk, framför slottet  !  Och här hälsades nya medborgare välkomna ! Fick medborgarskap ! Dansades o sjöngs av olika slag ! Och kom i slang med en trevlig man vars fru från Thailand fått Svenskt medbotgarskap !
 
 
 
 Sedan tog jag kontakt med Rolf och Ann-Marie och vi promenerade mot scenen i stadsparken där konungen skulle hålla tal ! Först regna det men solen kom fram, så småningom ! Och detta foto av kungaparet med följe lyckades man ta när dom vandrade mot scenen ! 
 
 
Mycket folk med svenska flaggor hälsade konungen välkommen ! Han står o håller talet på scenen ! Ett bra tal där det pratades om bl.a Örebros 750-års jubileum och stadens betydelse ! Berömde ochså den vackra prisbelönta stadsparken bl.! 
           Har ochså läst att Örebros innerstad fått pris ! 
 
 
     Det här fotades ochså på tillbakavägen ! Och då åt vi pizzor på på ett ställe , glömt namnet ! Och sedan tågade vi iväg mot Berhns arena ! Och där tittade Rolf och jag o hans svågrar på matchen mellan Örebro sk o Halmstad !
 
 
Jaa, det var ett väldigt blåsande under matchen ! Förstörde spelet till en del ! Matchen var ingen höjdare o slutade 1-1 ! Rättvist får man väl säga ! Men andra halvlek var inte bra från Örebros sida !
         Och efter matchen knallade herrgänget iväg till en av Rolfs systrar där vi drack kaffe o prata om nuet o gamla tider i Gällersta , kring Björneborg ! Mycket trevligt med positiv nostalgi ! Sen såg jag på matchen mellan Barcelona o Juventus, championleague -finalen hos Rolf och Ann-Marie ! 
                  Rolf läser ju min blogg ! Han får rätta mig om minnet svikit ! :)
 
 
 Jaa, har ju pratat om Björneborg o Klingården ! Jaa, här har vi stället som blev döpt till Björneborg av antagligen farmor o farfar ! När de flytta hit på 1920-talet ! Och det är inte så långt härifrån till Herminge där farmor föddes !
 
 
O inte så långt från Björneborg ligger då Klinggården ! Som ägs av släktingar på farmors sida !
 
   Dass war dass ! Dag 4 i Örebro redovisas när andan faller på !
 
Och idag blir det motion i lagom takt ! Får trappa upp motionen igen efter det myckna gåendet i Örebro ! Jaa, en natt snarkades det vilt på rummet där jag bodde,  ! Den ene efter den andre av 3 pers. ! I ett ! Så detta gjorde att jag kände trötthet vid vissa tillfällen när jag knallade runt i stan ! Men grundkonditionen hade man nytta av !
 
     

Lyckat besök hos min doktor !

 
  Tyckte man när det komms hem ! Och detta gröna foto togs från balkongen ! Lite, lite högt blodtryck ! Inget alarmerande ! Puls o lågt tryck bra ! För övrigt inga anmärkningar ! Och syreupptagningsförmågan låg på 98 % !  Inte konstigt att man tala om för doktorn att man kände sig frisk ! Och det ihärdiga motionerandet ! En av mina stöttepelare till ett bra liv !
 
 
 Cykla förbi närliggande kyrkogård hem ! Vacker bild ! Går ofta förbi här, som sagt ! O tackar med ödmjukhet för ett bra liv ! Fattas bara ! Och imorgon motioneras det igen ! Efter det digra motionerandet på Örebros gator ! På fredag besök i Motala i angeläget ärende ! Och i morgon är det ju en vecka sen man tog bussen in till Örebro ! Fattar inte hur tiden kan gå så fort ! Joo, då i morgon kommer rapport från dag 3 i Örebro !

Jaa, vad händer idag då ?

Besök hos doktorn för den årliga undersökningen efter blodprovstagning ! Hur det än går med den så KÄNNER man sig frisk ! Lite trött efter Örebroresan var jag ! Men många intryck o mycket gående i staden !
 
Dag 2 i Örebro ! Min kompis Rolf , gammal lekkamrat på 40-talet i farmors närhet i Gällersta socken och undertecknad , brukar av tradition göra en rundresa i farmors/ våra trakter ! Vi började med vår lekkamrat Sven-Arne o hans fru i norra Bro  ! Och där fota jag denna syren ! På deras ägor ! 
 
Och det här fotot är taget från närheten av Sven-Arnes hus ! Han har som synes även en damm på tomten ! Tomt o tomt ! En liten förklaring ! Både Rolf och Sven-Arne växte upp ett stenkast, eller några, från farmors hus ! Gällersta, Attersta , Björneborg !
 
 
Det här fotot är taget österut från närheten av Gällersta kyrka ! Som ochså besöktes på denna numera traditionella tripp ! Utsikt österöver över Närkesslätten !
 
 
Sen nämade vi oss Björneborg ! Nära Björneborg ligger Klinggården som ägts av släktingar till mig på farmors sida ! I närheten av det herrgårdslika bostadshuset går Täljeån ! På fotot syns Rolf och släktingen Bernt, 88 år ! Och detta är något nytt som fräschats upp längs ån ! Och vad mycket trevligt vi hade att prata om både när det gäller nuet o dået !
 
  
 
Jaa, sen fortsatte vi på grusvägen till det närliggande Björneborg ! Och här har vi då lekt tillsammans som barn på 40-talet ! Bl.a. undertecknad Rolf o Sven-Arne ! Vilket eldorado ! Mitt smultronställe ! Blev ett hastigt besök ! Men vi hann prata med min kusins Gunnars fru , Birgit ! Som numera har detta hus !
 
             O sen for vi in till stan ! Till Rolfs numera bostad vid Berhns arenor ! O där bjöd Ann-Marie mig på god mat ! O mannen Rolf så klart !
 
            Jaa, vilka minnen från ens barndom ! Ett viktigt skede i ens liv ! som jag använder mig av längs livslinjen Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o Armarna mot himlen !
 
 

Och det går ju även att ta vackra bilder , där man bor !

 
Med goda minnen från Örebro av allt möjligt så var det ju i det fina vädret härligt att cykla ner till boulebanan ! Och spela boule med paus för kaffe ! Jaa, och framhärdar fortfarande att jag blev född vid rätt tidpunkt i Världen ! Om man ser till Mänsklighetens historia !
          Får hoppas att vädret håller i sig oavsett braskande rubriker eller inte ! Och i morgon skall jag till doktorn för den årliga undersökning och för att få reda på resultaten av blodproven i anslutning till undersökningen !
     Jaa, nu är det ju uppehåll när det gäller fotboll o ishockey ! Men på söndag är det Em-kval mot Montenegro ! Gårdagens vänskapsmatch mot Norge var ju ingen höjdare ! Och efter den visades ju Damernas match mot Nigeria i fotbolls-vm i Canada ! Jaa, hade inte förvånat mig om Nigeria vunnit ! Sverige ledde ju matchen med 2-0 men resultatet blev 3-3- ! O nästa match är mot USA ! Tyvärr visas matcherna för sent ! Tidsavstånd naturligtvis ! Men sitter inte uppe till långt efter 24 ! Och sen såg jag att det är dubbla V-75 i helgen ! Från Boden o Bjerke ! Jaa, inte mig emot ! 
        Och dag 2 i Örebro ! Skrivs om i morgon, antagligen !
   

Jaa, visst ! Tycker om att vara i Örebro !

 
        Jaa, visst ! Att bo här hade ju inte varit fel ! Det känner jag hur det än vrids på saker o ting ! Men nu är det som det är ! Ett besök i 4 dar är inte fy skam. 
 
        Jaa, slottet i Örebro är för mig en symbol ! Av olika skäl ! Min far hade sitt arbetsrum där ! Så även inne i slottet har man varit en del ! Spännande för en grabb ! Och genom denna port har det gåtts in många ggr. 
 
 
Och detta är baksidan på slottet ! Kommer att ta det i etapper mitt besök ! Och detta är foton från dag 1 !
 
 
Sen vill jag påminna om detta jubileum ! Och de 750 åren räknas bl.a efter när det första försvarstornet byggdes där slottet står ! Och vecka 33 startar jubileums-veckan ! Men det här året präglas ju av 750-års jubileet ! 
 
         Har tagit många foton ! Så det gäller att placera ut dom på rätt dag ! Och bodde på et vandrarhem ! Som även då är hotell ! Har bott där förr ! Den här första dagen tillbringades bl.a  med kompisar ! Vi var och drack kaffe o gick omkring i innerstan ! Undertecknad o Ann-Marie o Rollf ! 
 Och sägas kan väl att den enda dan som kan kallas sommar , typ var väl fredagen ! Och rummet jag bodde på bestod av 8 bäddar ! O var uppdelat så att till vänster med skiljevägg bodde män , till höger kvinnor ! Och då fick vi samsas om dusch och toalett ! Och när jag öppnade dörren för första gången den första dan så träffade jag  en fransyska 22 år gammal ! Som skulle på någons bröllop i helgen ! Och då tänkte jag ! Vad är detta ! Har jag gått fel ! Men eftersom dörren gick att öppna med kort så var det ju inte så. ! Jaa, och sen pratade vi med varandra på engelska ! Har ju tyvärr glömt franskan som jag läste i skolan ! Och damen kom från nån stad på gränsen till Tyskland ! I området Alsace Lorraine ! Område som under tidigare historia växlat mellan Tyskland o Frankrike ! 
 
         Jaa, detta var som sagt dag 1 ! I torsdags ! Nu blir det boule nere på strandpromenaden i Askersund !

Och månen har sin gång !

 
 Och den gången är inte oväsentlig för Mänskligheten ! Vare sig Månen syns eller inte ! ! Foto Jacque Aragon !
 
 
 Jaa, oavsett den här syns eller inte ! Så är solen tillsammans med månen det Viktigaste som finns för Mänskligheten ! Och bl.a. klimatet ! Tack för att ni finns , Solen o Månen ! Utan er vore man nothing !

Blev inte så spännande som man trodde !

Matchen mellan Jokovic o Nadal i Franska Öppna i tennis ! Jokovic överlägsen ! Och jag blev glad över att han vann ! Jaa, Nadal har aldrig varit nån favorit precis ! Jaa, några fler matcher lär jag knappast se  ! Tror att Jokovic o Williams blir franska mästare ! Andra sorts spännande saker väntar !
 
 
Grönskan kan man inte klaga på precis ! Semesterresor lär vara slutsålda ! Den utlovade värmechocken för ett tag sen uteblev ! Enligt siarna kommer det att bli varmare med lysande sol  resten av veckan ! Men sen lite svalare igen ! Skulle det nu bli värmebölja i sommar så är väl inte det bra ! Det går nog inte att beställa + 20 C året om ! Men det är inte säkert folk skulle vara nöjda då heller ! Lagom väder ? Vad betyder det för kreti o pleti ?
 
 Nyfiken som en ekorre ! Vem är inte det ! Både på det ena o andra ! Bra retweetat foto ! 

Jaa, intressant upplevelse ! Och mänsklig !

 Det finns ju många människor i Sverige som drar alla över en kam när det gäller religionen Islam o flyktingar ! Även andra religioner ! Jaa, brukar fråga folk om dom tror Världen varit bättre om den bara bestått av Ateister  ! Jaa, IS drar stor vanära över majoriteten Muslimer !  Liksom t.ex. Boka Haram ! Och på senare tid har ju ochså IS fördrivit muslimer från Syrien ! Förutom dom som måst fly inbördeskriget ! Har FOLKET i Syrien lidit så nånsin som dom  gjort de sista 4-5 åren ? Och vad har Revolutionärerna för livsåskådning ?
 
        Dessutom är det inte bara Muslimer jag pratar med ! Även personer med Ortodox tro ! Och den andra grenen, Romersk katolska !  Och idag hörde jag O STORE GUD sjungas på ett östslaviskt språk ! Av ett par. Ställer då denna fråga som man själv varit insatt i delvis beroende på ens musikintresse ! Vilka länder tillhör den Östslaviska språkgruppen ?
           Jaa, Jerusalem o Israel ! Har jag bara varit i när det gäller Mellersta Östern ! Och tycker om ! Och det har jag pratat om ! Liksom att man både besökt Moskeer, Kristna kyrkor o Synagoga i landet ! Mest i Jerusalem !
 
          Av olika skäl kommer inre tjänst ochså att vara en uppgift , de närmaste dagarna ! Tycker om att ha ordning o reda vare sig det åks bort eller ej ! O när jag är bortrest så är det bara mobilen som gäller ! För samtal sms o foton ! Och alla sladdar är utdragna från all apparatur ! Förutom kylskåp naturligtvis ! :)  Nån bättre hemförsäkring kan man inte ha, när det gäller t.ex åskans framfart  ! Och mitt telebolag har nån gång påpekat detta !
 
 
Jaa, den här Vackra bilden  är retweetad från Joanna ! En del av de här Vackra bilderna är naturligtvis retuscherade ! Men vadådå ! O nu blir det tennis på Tv ! Det går ochså att njuta av ! 
   Och den sista veckan har 13 % av min totala trafik på bloggen bestått av besökare från Denmark, Germany,Hungary, Israel och USA ! Dom uppskattar nog ochså mina Vackra bilder vare sig nån annan eller jag själv står för dom ! 

Dagens huvudperson ! För mig !

 
 Naturligtvis gratulerar farfar barnbarnet Måns som idag fyller 21 år ! Bra att ha foton i arkivet när mina barnbarn fyller år ! O det är många att komma ihåg ! Måns är nummer 4 av 10 ! Och ännu fler barn gratulerar man, som hör till på nått vis ! O en av mina " fasor " här i livet skulle vara att glömma bort nåns födelsedag !
        Nu var det inte mig vi skulle prata om ! Minnen har jag fortfarande ochså ifrån t.ex. när Måns, 7 år gammal och farfar åkte tåg till Tyskland ! Med byte i Hamburg bl.a. Till Mannheim ! Där min tyske kompis Cai hämtade oss för färd till deras hus i Frankentahl ! En lyckad vecka var detta , med olika utflykter , Bl.a. till Heidelberg !
             Fina minnen ! Det ochså !
                     

Efter regn kommer solsken !

 Jaa, visst saknar jag vingslagen , kallandet o den lilla tyngden på axeln ! O t.ex. ätandet av smör på smörgåsen o norpandet av äpplet o apelsinen ! Men efter regn kommer solsken ! Kan inte bestämma över ödets tillslag !
 
 
         Jaa, efter regn kommer solsken ! Som väl är ! Och en radarbild i nuet ljög inte om detta ! Och fakta finns ju angående det som varit både ang. vädret o Mänsklighetens historia ! O då kommer man underfund med att man bor vid rätt tidpunkt på Jorden ! Sen kan man ju fundera på i sammanhanget på  populismen, lobbyismen o journalismen i dagens läge ! Sälja, sälja, sälja , med eller utan hjälp av reklam !
 
 
Ja här har jag gått ner från ett av skogsområdets höjder o fotat från Vätterns strand mot staden Askersunds håll ! Staden ligger högerut , bort från högerkanten !
       Vädret jaa, då erinrar man sig ett Danskt tv-program för några  år sen ! Som visade via fynd att man för ca. 1000 år sen kunde paddla till Grönland o bosätta sig där ! Och via Sibirien hade folkstammar på isen tagit sig till Ön . Om det var efter eller före kanotisterna ! Har glömt ! Och nån slags uppgörelse om herraväldet på ön , nått område, har jag ochså för mig att det nämndes om !
 
 
Som sagt politiker o fördomar över folk tar inte mina retweetade vackra bilder hänsyn till ! Retweetat från Natasha ! Visar Trinty Bridge Saint Petersburg ! Jaa, Saint Petersburg hade jag gärna besökt nu när folk tillåts besöka sina kyrkor igen ! Har hört någon bekant som tyckte staden var sevärd ! Men förstått det själv !
 
          Jaa, o turneringen Franska öppna , Grandslam i tennis ! Fortsätter ! Några matcher kommer man att se och Set Game o Mats ser jag alltid på ! Men den här veckan ser jag ochså fram mot något annat ! Och då blir det inget på sociala media , liksom för det mesta på helgerna ! Tänker inte bli slav under det ! Går att visa bilder i efterhand ! Och mobilen har jag bara till telefonsamtal o SMS ! 
 
 
               Jaa, Askersunds höjder var det ! Omväxlande höjder i staden överhuvudtaget ! Spår från istiden ! O sluttande mot Vättern !

Sista fotot på min parakit Kalla !

 
            Jaa, sista fotot på min parakit Kalla ! Som fightades ända i i det sista ! Och blev bättre ! Men ... ja sånt är livet för allt levande ! Ingenting är givet !

Värme inombords är bra att ha !

Tyvärr har min fågek Kalla lämnat mig ! O det känns tråkigt ! Efter 6-7 års samvaro ! Incidenten i köket klarade hon inte av längre ! Så är det ! Tycker, tyckt, inte om att bara ha mina fåglar, genom tiderna , bara inlåsta i en bur ! Jaa, man har ju nästan alltid haft fåglar som sällskap ! Sen barnsben ! Näädå , inget avslut med fåglar, som bl.a. suttit på min axel o putsat sig  !
          Värme inombords ! Har man ändå ! Behövs om man tittar ut ! Det kylslagna regnet går väl över , verka så på en radarbild ! Bara att konstatera ! Sommarvärme finns i öster  och i sydeuropa !  Jaa, sydväst,väst o nordväst vindar vår o sommar kyligare ,sydost,ost , nordost,  varmare ! Tvärs om på vintern ! O i USA åskar det dag efter dag !
 
 Jaa, Örebro sk spela oavgjort borta mot Elfsborg ! Ledde nästan hela matchen med 2-1 ! Barcelona o Arsenal vann cupfinalerna i sina länder ! Barcelona är nu både seriesegrare o cupmästare ! Har på lördag chans att även vinna Champions League  ! Och cupfinalen mellan Arsenal o Aston-villa såg jag på tv ! Arsenal fenomenalt ! Verkar ochså ha slut på de många skadorna ! Blir farliga nästa säsong !
 
Jaa, Solvalla ! Intressanta omgångar , med elitloppet på söndan som godbit ! Men tippandet från min sida var uselt ! Ingen resa förutom dom inom landet , som även dom är intressanta !
 
 
 Det här fotot bilden tycker jag om ! En sån hård helg har man inte haft ! Retweet från tim cornwell !
 
 

RSS 2.0