Jaa, det är måndag igen o tiden går så fort .

 Det här fotot har jag fått från Life on Earth med texten Family Moment . För en som har en nymfparakit så är det inte aktuellt att skaffa sig nån katt.:) Men har ingenting emot katter. Och i mars brukar dom ryka ihop på sina friarfärder. Jaa, men det mest förskräckliga djuret är väl människan. Läste idag om terrordåd mot moskee i Canada Qebeck. 
        Det här med den förskräckliga terrorismen från olika håll o kanter som göder varann o sprider sig likt ringar på vattnet i all sin ondska. Och vare sig det är politisk eller religiös extremism så skall ingen undantas . Sen kan man ju räkna ut vilken terrorism som nuförtiden tar livet av mest folk. Och jag föddes 1 år innan andra världskriget bröt ut. Och det här med om det blivit värre i Världen genom tiderna ? Men vi lever ju i nuet oavsett. Men det här med när religiös och politisk extremism inleddes .Och det här med makt. O använda sig t.ex.av det religiösa som svepskäl för  politisk makt.
 
 
Det här med vädrets makter och en kontinent som en gång i tiden Australien lösgjorde sig ifrån. Ett foto från Places on Earth .Antartica. Som sagt är ju intresserad av vädret i nuet o bakåt i tiden. Vill man sen oroa sig för framtidens klimat kan man tänka på de människor som hade det isigare än oss eller rentav varmare. Och när Grönland upptäcktes döptes denna världens största ö till Greenland .Oh en än gång påminner jag om lågtrycksdansen på Norska havet  som genererar den gröna vintern i t.ex. sydsverige.
       Och som jag vet o många med mig så sjunker nu temperaturen i Antarktis och när vi har sommar här är det som kallast där. I det sammanhanget kan man tänka på södra Australien o södra Chile.
        Och 2 av mina riktpunkter är ju Verkhoyansk i Sibirien o Mc Murdo stn. på Antarktis . Idag har Verkhoyansk - 35 C o Mc Murdo stn - 9 C  . Men som sagt mot sommaren så kommer McMurdo stn ha ungefär som Verkhoyansk nu.. Och i juli kan Verkohoyansk ha många plusgrader.
 Jaa, mina helger förgylls ju BL:A: av sport. Och nu går vi ju mot februari. Och och för en sportentusiast även när det gäller vintersport så har vi 3 Vm i vänten. Alpint, skidskytte o längdskidor.. Och största chansen för Sverige o ta medalj är väl i längdskidor.
          Jaa, är ju en "liten människa " i det stora sammanhanget men min livsglädje o entusiasm skall ingen ta ifrån mig. Säger jag i all ödmjukhet över mitt eget tillstånd !
 
 

Jaa, då var det fredag igen Bara en sån sak :)

 
Dom som känner mig vet att jag ritar solar på mina kuvert till mina barnbarn bl.a.O vad vore vi utan den stjärnan kallar jag inte floskler. Har min devis fötterna på jorden o armarna mot solen/himlen.
Att  sitta framför datan o skriva här på bloggen trodde jag inte att jag skulle lyckas med .När det  skulle gås in i datorn till sajter o blogg så kom skräpreklam o fördärva  det hela.Och kom jag in på sajten eller bloggen så kom den dit ochså och fickjag fick gå ur . Och tydligen hjälper inte virusskydd o skydd för servern mot detta. Men efter mycket om o men lyckades jag via nått på Chrome få bort.skiten .Nått som man kunde få in som motangrepp, typ. Så nu funkar det igen.
 
 
O så småningom närma jag mig hamnen i Simrishamn i riktning mot hamnkiosken. Där man stötte på innehavaren av Bolkvaruhuset som  var ute o gick. O på onsdag träffas då  travgänget på Kinakrogen fick jag reda på , kul .
 
 
Och ännu närmare hamnkiosken togs detta foto . Inget dumt foto det heller . Och helgen som kommer med en del sport framför tv:n på menyn. Men i kväll På spåret o senare filmen Schindlers list. O för en som besökt Förintelsemuseet i Jerusalem , och som skall åka till Krakow i vår . En självklarhet.
Ja, det här med  att bli rörd och nära tårar. När vi kom ut från museet. Men de som lever nu i ett av mina favoritländer Tyskland nuförtiden.skall inte lastas för detta. Och nynazisterna i delar av Världen är i stor minoritet liksom numera kommunister. Och för mig är jihadistgrupperna med olika namn med sina bilbomber o bombbälten Världens största problem.Häromdan läste jag om Al Shabab som visat sitt onda ansikte. Det här med bläckfisken vars armar ständigt kommer igen . 
              Så det är väl nuet o  terrorismen bl.a. efter den Arabiska vårens utropande som skall granskas. O bearbetas. Och det här med eskaleringen av flykt, död o pina som drabbade Syrien efter det revolutionärerna/ rebellerna visade sig . Och vem hade hört talas om IS innan dess.  Och det här med att en ond extremism göder en annan. Religiös eller politisk.

Joo då här är det full fart på ett givande liv. Oavsett när det skrivs.

 
Många foton får man just nu från vintriga platser i Världen . Och Världen består ju mer än av södra o mellersta Skandinavien.. Vitt o blått är väl bättre att titta på o än för det mesta dis mulet o blåst med sv/väst vindar.. T.ex. här i sydöstra Sverige . Det värsta vädret är ju pendlandet mellan plus o minus på vägarna. Men nån nederbörd har ju inte kommit på ett tag här. Vilket genererar torra vägbanor i stan t.ex. Och sol utlovas de närmaste dagarna .
 
 
Och det här fotot har fåtts från Gareth , Varifrån vet ej . Jaa, vi har många platser att välja på i Världen. Så kung Bore är inte borträknad o troligen inte heller för framtiden. Tänkte ochså i sammanhanget på fotot från snön i Marocko.Och foton från södra Europa mot Italien från Polen.
 
            Jaa , det här med stundande vår o sommar . Som gör att cykelfärder förhoppningsvis kan genomföras längre sträckor än nu och nya vyer via cyklande. Och Krakow hägrar ju i maj. Men det blir med buss dit :)
         Jaa, det här med en milare vinter som här nere genererar en varmare sommar än om det vore rejäl vinter. Inte inte enligt min erfarenhet. Vem glömmer de ideliga väst o sydväst vindarna i somras som ledde till kyligt bland annat i vattnet vid svenska ostkusten. Det är skillnad på det väder som genererar mycket ostvindar på sommaren.
 
Och idag blir det musik med sång som nu blivit kotym för varje torsdag igen.. Det här med att njuta o vara intresserad av allt möjligt vare sig man sitter o ser på Tv sitter framför datan eller hittar på annat utanför hemmet. O detta har man ju bildbevis på .
 
Från cykelfärd ner till hamnen häromdagen. Inga periskop i sikte o minnen från fornstora dar då ärat ditt namn flög över jorden.Jaa, folk i t.ex. Finland , Baltikum o Polen o södra Tyskland tycket nog inte vi var så ärofulla oavsett försvars eller anfallskrig.Men ... människan är sig lik, nu sker krigföring  med bl.a bilbomber o mänskliga bomber som man ofta läser om här o där.Jemen, Syrien Afghanistan, Irak, Turkiet o delar av Afrika senast Somalia. Så länge det inte blir fred inom samma religion så får vi väl tyvärr dras med det här. Och detta går även ut över andra religioner i nuet. Oavsett religionskrig förr i tiden.Och oftast används religionen för att ta makt över områden. Detta gällde bl.a. Gustav den andre Adolf.
          Det här med att var påläst o ha livserfarenhet i dagens läge. Underskattat. Och det här med massmediautbudet nuförtiden som kan förvilla yngre generationer. Att ha varit med förr är ochså underskattat tycker en som föddes ett år innan andra Världskriget startade o vars mor t.ex. föddes ett år efter första världskriget startade. Och vad jag har för minnen bl.a . T ex när lägenheten i Örebro mörklades på kvällen.Under krigsåren o det här med kupongerna .Och det här med transittrafik norröver o malmtåg söder över har man ju fått reda p senare år..O det här med att En svensk Tiger. 
       Men vad jag o pålästa tänker på är då bl.a malmtrafiken söderöver som t.ex. resulterade i kultillverkning som användes mot våra s.k. broderfolk. Konstateras.
 
 
 
Men nu har solen tittat fram mitt i alltet och Moder Sol lyser även ovan molnen. Och bryr sig inte om vilka på jorden som får ta del av denna vår viktigaste planets strålar från dået till nuet. Prata bort den sanningen :)

God förmiddag får man ju säga Efter en helg i bl.a sportens Värld .

 
Som vanligt finns fotobevis från många år tillbaks när det gäller bl.a vädrets makter . Så här såg det ut i Simrishamn den 22/1 2016 . Och med vädret som varit här i år så föredrar jag denna bild. Och som vi vet har andra delar NERE i Europa fått mycket snö och att snö o kyla bitvis slagit till från Polen till nere i Italien. Dessutom är det kallt i Sibirien, norra Canada o på Grönland.som vanligt . Dessutom börjar temperaturen sjunka i Antarktis . Som ju får kallare när vi går mot varmare väder i andra kontinenter o Världsdelar.
Min riktlinje på Antarktis är Mc Murdo stn.o där sjunker nu temperaturen från några minusgrader.Och Vostok på Antarktis höjder har ju alltid minus .Och om jag studerar vårat väder i Sverige så bestäms vädret av  de ideliga lågtrycksvandringarna via Norska havet över fjällkedjan o mot norra ishavet bl.a.
 
Jaa, det här med vintervädret i Slovenien t.ex. Foto från igslovenia med texten  ..Velika planina i beautiful throughout the year but winter gives it extra magnical look. Photo by / Boruttrdina..
 
Det här med spännande o härlig sport . 60.000 människor cirka såg skidtävlingarna på plats i Ulricehamn i helgen.gällande Världscupen. O bra Svenska framgångar. Och har även på tv då sett fina vinterbilder från tävlingar i skidskytte o alpint . Ända nere från bl.a Sydtyrolen. O andra platser i alperna.
      Och ochså sett Arsenal o Barcelona vunnit i fotboll. Och Sveriges män i handboll tagit sig till kvartsfinal i Vm i handboll.i Frankrike. Jaa, det här ungdomliga laget spelar fin handboll. Och nu väntar favoriterna  Frankrike. Jaa, det här med att många nationer spelar  handboll . O sensationerna . Qatar slog ut Tyskland o Ungern Danmark.Och när det gäller sport o ett av mina favoritländer Slovenien med ca 2 miljoners befolkning o bredden i idrottsutövandet.
       Har ju framtidstro även om en av mina deviser är..Är tacksam för varje dag som jag får uppleva att det är väder ute. O februari månad blir fortsatt mycket tittande på sport i Tv Vm i längdskidor. Vm i alpint o vm iskidskytte ses fram emot o Champions league i fotboll börjar igen.
 
             Och nu är ju Trump på tapeten o man ser det namnet mer än Putin.Och det här med hat. Hot har ju uttalats om att skjuta honom. Jaa, det här med att ha facit på föregående presidenters perioder Bl.a. sen den Arabiska vårens utropande. O sälja på braskande rubriker som ingen har facit på. Och jag har inte röstat på nån av presidentkandidaterna. Och  andra som ägnar sig åt hat o hotfulla scenarior. Och jag har inte glömt presidenterna Reagan o Gorbatjov som bl.a.fick Berlinmuren att rivas under det s.k. kalla kriget . 
 
            Och nu blir det handlande i stan om ett tag med cykeln i gående ställning om halka uppleves. Och det här med väder runt plus minus noll och bl.a. trafiken. Enligt min mening sämsta vintervädret. 
 

Så här innan den inre tjänsten, veckostädningen.

 
Från igår . I stan är det inga problem att använda cykeln. Har inte kommit nått regn eller blask de senaste dagarna.Som frusit till. Och att cykla norrut en bit var inga problem.längs Kristianstadvägen.Men på hemvägen visste jag att det fanns ställen som jag fick gå med cykeln vid sidan om vägen som går vid campingen.o Tobisviksbadet in i stan.
 
Och naturligtvis är man inte så dum att man cyklar här . Detta spår av nästan ingen vinter . Och att gå en sträcka med cykeln vid sidan om. Prata om motion.
 
Jaa, innan färden åter till stan togs detta foto . Är det isflak man kan se av innanhavet the Boltic sea. från Sveriges sydöstra sida.Detta foto är alltså taget från cykelvägen. Inte långt från vårhallarna.
 
 
Och längre fram med gåendet med cykeln inte så långt från badhytterna så pulsades det ner mot havet i sanden.oh detta foto togs Jaa, de vita fläckarna o havet som fortsätter synas. Och sedan blev det mest gående till bro som går över Tommarpsån och sedan veks av mot suckarnas gång .
 
 
O på hemvägen via Brunnsparken med varor i korgen fick jag syn på denna döda fågel. En stor trut med slutna ögon. Suddigt foto men en bild av livets förgänglighet. Och kan inte vara länge sen som truten slöt ögonen.
            Och nu börjar strax dammsugandet. Till att börja med .Med parakiten Totte ibland på axeln.
 

Bra match av Sverige mot Danmark men nära skjuter ingen hare.

 
Jaa, när detta foto är taget vet jag ej men vad man vet är att det går att hitta både vita o gröna bilder året om på vår Jord. . Och i sammanhanget kan man då tänka på olika poler, kontinenter o Världsdelar. Som Antarktis t.ex. 
     Och fotot är retweetat från Life on Earth.Dolomites Italy.
 
 
Vad det här fotot är taget framgår inte. Men vi vet ju hur väderläget varit i södra Europa t.ex. Från Polen ända ner i Italien. Det här med var de olika kalluftsutbrotten sker o lågtrycks vandringar o högtrycks lägen. Och det här med högtryck på vintern o kylan på nätterna vid klart väder. Men Verkhoyansk i Sibirien kan det vara molningt o snöa o vara över - 20 C.. O som mest har jag genom åren noterat över - 50 C.på denna plats .
   Och ovanstående foto. är ochså från Life on Earth men plats vet ej.Fotot har texten Winter Wonderland
 
 
Jaa, det här med att ha digra fotoalbum i datan med bildbevis.Detta foto är taget den 17/1 2014 i Askersund från en motionsrunda i naturreservatet Stadsparken. Nära hembygdsgården. Och det här med minnet .  Sm på skidor  Örebro / Ånnaboda räddades ? i januari detta år av ett kalluftsutbrott oavsett konstsnö . Och som synes fick även Askersund del av de nord-nordostliga vindarna. 6-7 mil söder Ånnaboda, ca..
 
          Och det här med olika intressen på Livslinjen. Sverige gjorde en väldigt bra match mot olympiamästarna Danmark.Jaa, men brände många lägen o Danmark har ju en av världens bästa målvakter. Och Sverige har ett ungt lovande lag . Bytt ut en del äldre spelare . Det sägs ju att Danmarko Frankrike är Vm:s favoriter. Även Tyskland är högt rankat ,får titta på tabellerna idag. Dass war alles fûr heute. 

Jaha, då var det måndag igen, o tiden går så fort.

 
Joodå. Det går  o fotografera av bilder från tv.n Det här fotot visar snötyngda granar från nån av tävlingarna i alperna . Antingen skidskytte, alpint eller längdskidor. Jaa, det här med snötillgången söderöver i Europa o södra Sverige där jag bor.. Man har ju varit med förr.
 
Idag har vi svag nordvind här nere i sydöstra Sverige o i morse var det - 6 C. Tyvärr så spås sydvästvindarna återkomma igen  med det vanliga blåsandet . Och högtryck försvinner lika fort som lågtryckena  över Norska havet börjar sin vandring över norra Sverige mot ishavet. Har skrivit noteringar ang. väder o vind hela 2016.. Därför vet jag att sydvästvindar till ca 85 % drabbat Simrishamn t.ex. Med ständig blåst av olika styrka.
Men idag lyser ju åtminstone solen ! Vackert så. O vindstilla råder
 
 
Jaa, det här med att fotografera av bilder från tv:n Skidskyttetävlingarna har ju gått i Ruhpolding i Tyskland i helgen. Vilket foto, det är nästan som man skulle tro att man är på plats. Och snöfall var det vid det här tillfället. Och snötillgången inget att klaga på.
 
 
Ett långlopp gick ochså i helgen. I italien om jag inte minns fel. Där snöa det så mycket att nåra bilder från helikoptern från loppet inte gick att få av tävlingarna . Men en o annan bild från naturen i närheten gick att få som denna. Via tv:n. Och sånt här väder önskar jag vintertid. Bl.a. för mina små barnbarns skull.
         Och det här med lagom väder i alperna . De alpina tävlingarna råkade ut för ymniga snöfall. som ställde till det för åkarna o kommentatorerna o bisittarna. Jaa, det här med lagom väder även i Sverige o vår Värld . Man har väl varit med förr, som sagt.
 
           Jaa, kl 20  spelar Sverige o Danmark i handbolls-Vm i Frankrike. O Danmark tillhör ju favoriterna i detta Vm. Som sagt det här med att ochså gilla sport, vacker musik o vackra bilder på sin livslinje. Förgyller som sagt även det min tillvaro.
 
 

Äras den som äras bör o det här med olika intressen.

 
Jaa, det här med tre generationer och vem som fyller år idag,det gör sonen Bengt , mannen till vänster. Detta foto är användbart även i nutid . På livslinjen Från Rötter till Barnbarn. Fotot är ca 7 år gammalt och barnbarnets namn är Emil. Storebror till Måns. Som jag var med i Frankentahl.
 
 
Det här med när Kung Bore slår till o Gumman Tö tillbaks Det är naturliga inslag på olika fronter i Världen . I går eftermiddag kom mycket regnblandad snö bl.a i Simrishamn. Men i dag ser det ut så här utanför fönstret . Gumman Tö tog över.. Men det här med lågtryckens gång o kung Bores försök att återta makten. Kamp i hela landet men naturligtvis skillnad på snötillgång i det avlånga landet : Det jag inte tycker om är det här med pendlandet kring noll grader. problem för gående o motorfordon..
 
 
För dom med dåligt minne :) visar jag detta foto från närheten av var jag bor .Fotot är taget den 14 /1 2016 
Sen får man ju påminna om följande saker . I Sibirien och då naturligtvis även norra är det mycket kallt som vanligt Grönland ha minusgrader från norr till söder och i Reykjavik såg jag att det var - 6 C .Sen har vi norra nordöstra Canada med många minusgrader.. Jaa, vi får se vilka områden som drabbas av Arktis kalluft . Nere i Europa från Polen till Italien har dom ju haft känning av ett utbrott. Och som sagt det här naturliga med lågtrycks gång o vindars riktning o olika fronter vid kolliderande av varmare luft o kallare .
 
           Och idag blir det åter sång och musikövningar igen och uppträden varannan torsdag på Äldreboenden.
              Det här med att ha olika intressen att även förkovra sig i bl.a. Vädrets makter i nuet o dået. Sen får vi se om siandet om inga Vasalopp om 20 år stämmer. men kommer jag att kunna kolla upp det.:)
      Och sen vill jag påminna om detta. Bredbyn i Norrland som 1971 den 11/1 hade + 12,2 C . Och tittar vi in i februari som väl brukar vara den kallaste vintermånaden i Sverige och där följande rekord mättes upp i Vuoggatjålme  2/2 1966 på -52,o C .Och värmerekordet i februar i Sverige härstammar från Västervik den 18/2 1961 och lyder på + 16,2 C i Västervik. Kan vara bra o veta när slogan värre än någonsin dyker upp. Sen har vi ju det där med värme o kyla innan temperaturmätningarnas o den väderhistorien 

Jaa, det här med vädermässiga motsatser i norra o södra Europa.

 
Jaa, det gick bra att cykla i Simrishamn Scania Sweden . Och har man bott i denna stad i ca 47 år så är ju vädret här påläst via statistik o minnen . Och det här med skillnaden mellan norra o södra Sverige o mellan södra Sverige o Europa. Beroende på kalluftsutbrottens riktning. 
           Jaa, idag är det den 9/1 och det här är inte nån ovanlig syn i Simrishamn så här års. Men vilka smnöstormar jag varit med om här. De värsta någonsin .
 
 
Kontraster var det. Detta foto dök upp från Daily Mirror idag.med texten...Deadly artic snow kills dozens across Europa. Och med ständigt återkommande kyla i t.ex Sibiren varje år så har ju Kung Bore stöd därifrån. Men sen har vi Grönland, o norra Canada t.ex. där det är mycket minus nu. 
 Vilken stad detta är ifrån i Europa, vet ej , kanske Bukarest ? Och kylan är ju ända ner mot Italien..
 
                 Och det här med Vädret/klimatet o sia om det i framtiden . Vet nån vilka som drabbas av kyla o artic snow nästa år ?
 

Vilken fin helg med bl.a.härlig skidsport framför tv:n

 
Så här ser det ut framför mitt fönster idag  Det lilla snötäcke som fanns sen några dar håller på o töa bort . Jaa, det här med vinterknäppar under t.ex. min levnad. Som drabbat bl.a Europa o Nordamerika ända ner i Florida .
     Denna rubrik har jag bl.a tittat på i helgen .En omfattande köldknäpp i Europa. Från Polen till Italien. Och foton har tittats på både från Bukarest o Ankara..Har för ett tag sen bl.a. påtalat minusgrader i Budapest.
             Joodå mitt intresse för VÄDRET o varför vilar inte på hanen. Bl.a. beroende på egna minnen .Och det här med högtrycks lägen o lågtrycks vandringar som ibland meterologerna har svårt att tygla .
 
 
Det här fotot  har retweetats från Anna Odejavu idag. Vilket land ? Men detta vackra foto får representera Kung Bore i all sin  prakt. Och dom, han som siar om inga Vasalopp i Sverige om 20 år får stå för det.Vi får väl flytta loppet till nere i Europa. Och från Kina kunde man ju se fina foton för ett tag sen från det s.k. Kinesiska Vasaloppet. Och en av bisittarna i vinterstudion talade om mycket snö i Mellaneuropa den här veckan vilket inte var bra för de alpina tävlingarna. Det här med lagom passande väder.
     Jaa, det här med kalla platser. Verkhoyansk har idag - 44 C , Prudhoe bay -12 C, Yukon Crossing -31 C och Daneborg ligger på Grönlands östra mellersta kust. där är det -25 C.
 
           Antarktis ja Där sjunker nu temperaturen och minus kulminerar i juni ungefär . Varför det ? Det här med norra o södra halvklotet .Mc Murdo stn markstation på Antarktis har nu - 6 C och det här med i sommar då man kan avläsa bl.a.ca - 30 c.Ytterligheterna nära Antarktis o Grönland .  I Punta Arenas i södra Chile är det nu + 7 C och i Reykjavik nära Grönland - 3 C . Jaa, Island på sätt och vis har dom varken en rejäl sommar eller vinter. 
             Jaa, det här med Dario Colognas, Markus Hellners, Stina Nilssons o Sergey Ustjugovs insatser i Tour de Ski gladde mig.. Och Charlotte Kalla har ju börjat på att visa sig ! Och världscuper fortsätter o i februari visas gällande både alpint, skidskytte o längdskidor vm.. Det gläder jag mig ochså åt.
 
               Och var hamnar nästa kalluftsutbrott i Världen. ? 
     Och idag blir det stadsvandring, kanske cykling och handlande nere i staden . Och det här med att hålla sinnet o fysiken igång efter eget koncept . Jag sitter vid rodret i mitt egna liv. På livslinjen Från Rötter till Barnbarn med fötterna på Jorden o händerna mot solen. Verkar vara ett framgångsrikt koncept hittills .
 
           
 

Lite strul för dom som sköter min blogg . Men på banan igen.

 
Joo då , säger inte nej till en sån här vinterbild . Just nu är det ju årstiden vinter. Men varför det är så växlande väder . Vi hade snöstorm i november med bl.a. stort kaos i Stockholm. o som sagt det här med högtrycks lägen o lågtrycks gång o vindriktningar, O nu är det kalluft på gång . Hur mycket känning i sydligaste Sverige ?? Varmare på gång igen ?  Och det här fotot har jag fått från Marie . Good morning. Jaa, det här med följare o följer..
 
Så här ser det ut utanför min terass . Och igår var det kyligt i vinden men plus.
 
Och det går fotfarande att ta sig en runda på cykeln med promenad ingående . Och denna färd gjordes igår. . Och väglaget tort med nån enstaka frusen liten pöl.
 
 
Och när jag gick tillbaks till cykeln som parkerats längre ner mot stan togs detta foto mot solen. Som fortsatt förgyller vårt sinne även ovan molnen. Vare sig det är grönt eller vitt. 
    
 Jaa, det här med vintersport. Idag snart, blir det till att titta påTour de Ski o utförsåkning. Och Sveriges juniorer har gått till semifinal i hockey . Förmodligen mot Canada . 
                 Jaa, dass war alles. thats all .  for today. Ha en bra dag. 

RSS 2.0