Jaa, det här med vädrets makter , o dået o nuet.

 
 Detta foto är från Simrishamn och taget den 28/3 2016. Ett år sen alltså. Och när jag idag skulle cykla ut ficj man gå in i lägenheten o hämta vantar o ta extra tröja på sig. Anledning dis o dimma o isig vind . O cykelturen idag blev kort o inget foto togs. Och igår såg jag väderrapport på Tv ang. prognos för mellansverige o Norrland i veckan. Och jag läste ochså om snöfall o tefiksvårigheter i Lapplandsfjällen. 
       Och på Alaska har dom fortsatt kallt liksom i norra Canada o det angränsande Grönland. Inte så många minusgrader i Sibirien/ Verkhyansk men fortsatt en del minusgrader.
         Och nu kan meddelas att matkstationen Mc Murdo stn. i Antarktis har - 25 C  och det här med skillnad på Sydpolen o Nordpolen o Arktsis o Antarktis. Vinter här när sommar är där o tvärtom. Och i sammanhanget kan man tänka på det här med södra Chile o södra australien  Och värmen runt ekvatorn.
 
 
Det här är ochså ett foto från förra året för ett år sen Alla känner väl till Ankedammen ? Jaa, det här med växlande väder . Av naturliga orsaker o detta skrivs inte mycket om längre. För ca  år sen lästes följande ozonhålet håller på att reparera sig. Och har läst sen länge om minimal uvstrålning i t.ex. Simrishamn.
         Jaa det här med följande rubrik sen nån månad verkar  ha fallit i glömska Koldioxisutsläppen har planat ut. Jaa, när det kommer lite motsägelsefulla budskap mitt i vädrets eländesförklaringar , då verkar det inte sälja lika mycket.
 
 
Jaa, det här fotot är från 24/3 den här månaden .  Då var det varmt o skönt ute. Men det här med minnen . Från slutet av t.ex.1960-talet då man med familjen bilade till gård ovan Skillinge o köpte ägg till påskaftonen i veckan. och under hemfärden överraskades av häftig snöstorm i månaden april . Och i år är påskaftonen den 15/4 .
 
 
        Och hoppas vädret blir bättre i morgon för då hoppas jag kunna cykla en längre runda o efter den blir det handlande i stan.
                  
          
 

Joodå, lever i all högönsklig förmåga.

 Har ju n tagit en del foton i veckan från kortare cykelfärder som nu kommer att bli längre . Mycket bra med idogt cyklande för stativet. Från en välkänd gammal bro i Simrrishamn som ligger nära stans camping. Och som man cyklat över många, många ggr. i sitt liv.
          Och idag skall jag åka med min son och titta på ett av mina barnbarn, lovande i fotboll som skall spela träningsmatch. O vädret är bra med växlande molntäcke o inte så mycket blåst.
         Mer behövs inte o skriva om O livet går vidare utan att måla den på väggen och med kunskap o veta var man står.

Det känns nästan som man har abstinens...:)

 
Jaa, det här fotot är taget för nästan exakt ett år sen. 18/ 3.Och idag för ett år sen var det + 4 C västlig vind blåsigt o molnigt .Och idag var det i morse + 3 C sydvästlig vind o blåsigt o mulet.
      Jaa, så är det ju. Nu är ju vinteridrotten när det gäller Vm o Världscuper slut.Och  högtidstunderna framför TV:n slut.Och det här med Sveriges insatser. Räcker väl med att säga att Sverige inte har sån bredd längre som förr. Och det här med herrarnas återväxt o damernas i det alpina t.ex.Stina Nilsson o Charlotte Kalla skall nämnas och damernas bredd o återväxt när det gäller sprint, glädjande Jaa, vi får se om OS nästa år kan gå bättre.?
 
Vädrets makter våren sägs ju ha kommit här i södern. Om solen lyser när man går ut. Men i blåst o mulet o skugga o den fiktiva känslan. Är fortsatt kallt i Arktis. Alaska, norra Canada o Grönland. O i Antarktis sjunker ju temperaturen fortsatt av naturliga skäl. Och i Verkhoyansk i Sibirien är det inte så kallt som på Alaska t.ex.
 
 
Jag har ju tittat på vintersport i helgen , skidskytte o längskidor från Quebec o Oslo med god snötillgång.Och i Quebec gick ju tävlingarna mitt in i stan Och Holmenkollen känner väl alla till.. Och där har jag promenerat med en kompis när det var vår. Och vilken utsikt över Oslo.
     Ovanstående foto är från Feeel Slovenia från Planica. Som sagt jag är förtjust i både vackra vita o gröna bilder.
'
 
Och detta foto har jag fått från Igslovenia . Visar ett område som heter Kredarcia..
         Har ju inga fritidsproblem precis . Och ju närmare ordentlig vår det kommer desto mer egna foton.
Och den här duvan, duvorna höll till ganska mycket på min terrass Och nånstans ovanför takrännan Få se  om dom kommer igen. Och nu blir det snart en cykeltur som avslutas med handlande.
            Och det här med upplopp, stenkastning o kravaller i Sverige . Blir 79 år i Juli Och har aldrig läst om så mycket olika elände i Sverige under årens lopp. Och det här med t.ex. politikers dåliga pålästhet om Sunni kontra Shia o etniska gruppers syn på varandra.T.ex. Araber o Afghaner. Och det här med utropande av Arabisk vår sen kriget i Libyen slutfördes. Hur accelererade inte flyktingströmmen o våldet efter det årtalet. Till förfång för mänskligheten.
 

Jaa, måndag igen ..

 Jaa, längre o längre cykelturer blir det nu. Om det blir bakslag med snö så lär väl det bli kortvarigt här i sydöstra Sverige. Men kyla har vi fortfarande i norra Canada o på Grönland o Alaska. -20-25 cirka . O samma temp har nu Mc Murdos stn på Antarktis där ju temperaturen av naturliga orsaker sjunker.
           Simmrishamn då, några plussgrader och inga vårvindar precis trots sydliga sådana. Men lapa sol en del minuter kunde jag här på en bänk på välkänt ställe utanför stadsgränsen  ungefär .
  
 
Det här med foto av solen o rita den symboliskt på kuvert vem gillar inte det.
 
 
Och dessa blommor fotograferades av på hemvägen Och detta scenario har man sett i många år 
             Det här med vvärldscupen i Homenkollen. Man undrar en del över den manliga sidan i Sverige o återväxten där. När det gäller 3-milen för damer så bev ju Kalla femma. Kanske gjorde hon ett misstag när hon inte vallade om när de andra toppåkarna gjorde det. Och Björgens överlägsenhet närmast penibel.
       Men på damsidan har ju Sverige ju bättre återväxt , särskillt när det gäller sprinten.
        Och till helgen blir det världscup avslut i Quebeck i Canada o där kommer enligt prognoser vara minusgrader , dygnet om.
 
               Jaa, fotboll. I spanska ligan åkte Barcelona på stryk med 2-1 mot La Coruna . Det här med att kasta bort sina chanser till ligatiteln. Besviken supporter.

Rätt skall vara rätt.

 Israel tillhör ochså mina favoritländer o där har man varit på semester 14 dar i  januari i slutet på 1980-talet.En av dom intressantaste o bästa semestrar jag varit på !
 
Masadaklippan kom jag att tänka på när jag tittade på foton  avfotogarferade via min kamera och införda i datan bland mina fotoalbum. 
 
 
Och  kompisen Bengt var med på resan. O Eilat var platsen där vi bodde.. Men bussfärd via Eilat med avslutning i Jerusalem o sen tillbaks till Eilat genomfördes. 
 
 
Och det här med båtfärden på Röda havet i månaden Januari. Som en svensk högsommar ..
 
 
Och detta foto är från Jerusalem. O där besöktes en del platser.. Av olika slag . Bl.a förintelsemuseet. O när jag tänker på det så tänker jag på den ökande antisemitismen i Sverige .O varför.?Inte bara o fixera sig vid SD i det fallet. 
 
 
Och så avslutar vi med foto på solbandande svenskar.vid Röda havets strand. Stötte på några O Bengt till höger. 
               Fina minnen har man gott om i sin hjärna.Dom kan ingen ta ifrån mig.

Jaha ja. lever i all välönsklig hugnad o ro .

 
 Jaa, i välönsklig hugnad o ro, Gammalt uttryck sen medeltiden . Och man behöver ju inte vara slav under sociala media. Det blir ju mer utfärder via cykel när det våras o blir sommar . O då foton . För närvarande så är det kortare cykelfärder runt stan till dess centrum.
   Men det här med att även hålla igång hjärnan via tankar o intressen för t.ex. andra länder. Men det är inget nytt under stjärnorna. Jaa, Slovenien är bl.a ett av länderna . O sen. Schweiz ,Tyskland, Italien, Irland, Nederländerna, Farnkrike  Har nu satt ner foten här. Om man får uppleva. ? Men fantasi i positiv mening inget o förakta. O tänka på gener bl.a. Och detta foto är retweetat från Dreamhouse Slovenien.
 
 
Och det här är ett foto taget för ett år sen i Simrishamn.. O då hade vi enligt mina anteckningar i dagboken lugnt väder o 3 grader pluss  Och ombyggnaden här längs stranden mot seglarpaviljongen blev väldigt bra när det blev klart. Oj nu ringde en kompis o pratade om matchen Barcelona Paris st Germain  igår o Barcelonas otroliga upphämtning o vinst med 6-1. Jaa, fantastiskt för en Barceloana fan.
        Jaa, vädrets makter o vintersport .Bara att gratulera Stina Nilsson till segern i Drammen. O Hanna Falks 3 plats. Jaa, och herrarna o återväxten där ? I Jaa, nu har vi tävlingarna kvar som går i Holmenkollen i helgen .Och Väldscupen avslutas i Quebeck i Canada nästa helg . O där kommer vara minusgrader sägs det i prognos 
 Kallast i Arktis har nu nu Canada o Grönland..Artic bay har t.ex. - 37 C o på Grönland har Kissorsuit på väskusten på ungefär samma bredgrad som Artic Bay - 22 C o Hall land på norra Grönland har -40 C.Och dessutom sjunker nu temperaturen på Antarktis
 
 
 
Igår var ju internationella Kvinnodagen. Och vem tänkte då inte på sin kära mor.Vad hade jag vart utan henne O det här med gener o rötter. O internationalism. Utan extremism. Titta på min mors utssende. O förstå mina tankar om det.. Kan man väl kalla sydlänskt utan att överdriva. :)
 

Jaa, måndag igen .Och det här med att Vm på skidor är slut.

 
Jaa, vädret ja. Medvind från nordost när jag cykla hem. Kall o av arktis art. Och här i Simrishamn lär vi inte få nån snö men längre norrut o väst på i veckan. Jaa, vis av skadan o med erfarenhet så utropas ingen vår förrän 1 april :) 
        Jaa, i Verkhoyansk i Sibirien håller sig temperaturen mellan -15-25 C men i Alsaka är det kallare i Prudhoe bay i Hall land på Grönland ca -40 C . Och i Antarktis börjar nu ju temperaturen att gå mot fler minus.. Och hur kallt det är på höjderna där Vostok ligger , uj,uj,uj. Har för mig att där satts världsrekord i kyla sen mätningarna började.
 
Jaa, tyvärr har jag läst om bråk på skola i Hallsberg idag. Mina Närkserötter ser detta med sorg . Och vi som är pålästa vet bl.a det här med etniska bråk mellan t.ex. Araber o Afghaner. Eller t.ex. Sunni o Shia.
 
              Men Vm på skidor är ju slut. Ingen medalj på herrrnas 5-mil . Och Kalla bröt staven o missade troligen medalj på damernas 3-mil. Men norrmännen fick ingen medalj på 5-milen Kanada guld, Ryssland silver o Finland brons. O skiddrottning blev Björgen från Norge o skidkung Ustijugov från Ryssland.
 
             Men apropå sport Champions League i veckan. Kan Barcelona vända mot Paris st Germain som vann med många mål hemma.4-0 . jaa, tror inte Barca klarar det. 
 
      

Det är man ju intresserad av vädrets makter i nuet o hur det varit.

 
Jaa, vi kan ju ta ett gammalt foto via wikipedia från Verkhoyansk i Sibirien . Där är det fortsatt många minusgrader liksom på Alaska, i Yukon crossing,o Grise Fiord  Canada o Hall  land på Grönland.
       Men oavsett hur vintern varit så längtas ju efter vår. O enl. statistik Smhi så skulle våren inträffat i Malmö 22/2 o sen naturligtvis kommer våren senare ju längre norrut man bor. Och enl. prognos blir det kallare i Lahtis än det är nu.
 
 
Det här med nordpolen o sydpolen . O Antartica. Foto från Places on Earth.Nu sjunker ju temperaturen på Antarktis o i sommar har dom vinter där.Vilket sydligaste Chile o södra Australien får känna på. Och det här med att långt bkåt i tiden Austarlien o Antarktis satt ihop.
 
 Idag blir det sång och damernas stafett i Lahtis ses på play i kväll för min del.O går man direkt in på svt-play så syns inget resultat. Då kan man se allt från början.

Jaa då, så här i väntan på vinterstudion.

 
 Igår blev det en cykelfärd på välkänt stråk.Denna damm vid en bro nära campingen i Simrishamn har man cyklat förbi otaliga ggr. i sitt liv o målsättningen för detta fortsätter Gubben kör sitt livskoncept oförtrutet
 
 
Jaa, då får fortfarande bilder från alla Jordens hörn med djur o natur . Dt här har jag fått från Life on Earth med texten Beltid kingsfisher female.
 
 
Från Clark har retweetats detta foto. Var det är taget vet jag ej men på norra Alaska är det gott om isbjörnar  o där är det fortfarande kallt . 
 
 
Och detta vackra foto har retweetats från Tina med texten Locking back so that the view locking forwards is ever clearer. 
 
                 Jaa, Charlotte Kalla blev ju tvåa igår på 10 km klassiskt i Vm i längdskidor i. Lahtis . Det är bara att beundra denna tjej. som när det är vm alltid tändet till. Och det här med hennes förmaksflimmer i början av säsongen. Och idag går herrarnas 15 km klassiskt . Svensk medalj Tveksamt .
 

RSS 2.0