Undra kan man ju !?

Många längtar ju till varmare länder ! Tål dom värmen bättre där?

Äntligen kom åskan till Askersund !

Nu raljerar jag lite ! Jag är ingen vän av åska men numera går det bra när jag är inomhus och kan dra ur sladdarna o rädda utrustningen ! O ljuset slocknade för nån minut Och åsksajterna tycker jag är intressanta att titta på ! Hörde dånet när jag pratade med en av mina söner i telefon men då var vi i princip klara med samtalet ! Men faktum är trots många åskavarningar för området jag bor i så har Askersund knappt drabbats av några åskväder i vår och hittills i sommar förrän idag ! Man får väl säga så här ! Nuförtiden blir jag mest irriterad över Tor om han uppenbarar sig om det är något bra på TV !

Commander kom igen !

Jaa, Jag tittade ju inte på Hugo Åbergs Memorial på Jägersro igår i tv ! Som ochså var en x-tra v-75 ! Såg till min förvåning i tidningen idag att Commander Crowe vann loppet ! Det trodde jag inte att hästen skulle kunna när t.ex. Sebastian K var med. ! 10 år gammal är Commander ! Otrolig häst !

Ibland undrar jag om inte jag är den som känner mig själv bäst !

Nu blandar jag inte ihop detta med t.ex " brottslighet och sjukdomar " . Där får det ju vidtas åtgärder så klart !  Men alla gurus, matexperter, motionsexperter, levafördagen-experter m.fl. som en del ofta råkar ut för av olika anledningar.. Och tänk om dom " varit överens allihopa " då hade ju många av dom inte " existerat " ! 
               Nuet pratas det om ofta om ! Det är klart vi lever i nuet, det gör väl alla ! Men jag tycker att jag lever just i nuet för jag tar hjälp av framtidstro och rötter ! Och vad nuet skulle vara tråkigt om man inte hade framtidstro ! Och rötter ja ! Vad är det som gör att vi lever just i nuet t.ex ? Jag för min del har god hjälp av framtidstro och rötter i mitt nuet ! Och dom som känner mig tycker nog inte att jag inte lever i nuet ! Med allt som jag är intresserad av ! Från " rötter till barnbarn "
             Jag har ju tagit upp det här förr ! Mycket beroende på teorier om att bara ta  " en sekund i sänder " i nuet o " skippa resten ", typ ! Och denna lära går ut på att livet består av en serie ögonblick. Det förflutna och framtiden är illusioner och konstruktioner ! Jaha, då "firade väl jag aldrig min 75-årsdag " ? Som jag såg fram emot !

Det är bra intressant att följa åskans gång !

Även på avstånd ! Men för mig har det blivit ett intresse tack vare de fina åskseiter som finns ! Och den jag tittar på är närmast exakt ! Och detta naturfenomen har jag en väldig respekt för ! Och sladdarna åker ur när den närmar sig mitt område ! Idag så åskar det förutom på en del platser i övriga Europa mest på Jylland i Danmark och över Lettland ! Eller rättare sagt just nu. Nått enstaka nedslag kan man se vid västkusten !

Hästarna struntar jag i idag !

Det går ett x-tra v-75 på Jägersro ! Men det spelar jag inte på, ser inte på utan prioriterar Sim-vm, Mänsklighetens historia och kommisarie Montalbano ! Vi kör som vanligt på lördag " jag och mina hästar " ! Och då går v-75 på Rättvik ! 
            Och dagens foto härör från ca , får tänka efter , jaaaa, 1954 nånting. Min tyske kompis Cai var dår på besök i Sverige med familjen. Jag är pojken till vänster och något år innan eller efter hade jag varit på besök i Köln där familjen bodde ! Alldeles själv och klarat en lång tågresa, alldeles själv !

Jaa, det tycker jag är viktigt !

Att ha vänner i t.ex. Tyskland som min kompis Cai och hans familj ! Cai och jag har känt varann sen mitten av 40-talet ! Vi är ungefär i samma ålder och sen min mor dog är det jag och Cai som har ännu mer kontakt. Och några besök har det blivit hos Cai under årens lopp. Även vid några tillfällen har vi träffats i Sverige ! Och eftersom jag har framtidstro så ämnar jag besöka Cai nästa år nån gång om det går ! Och här är ett nytaget foto på familjen med barn o barnbarn o fru ! Och han skriver att det är bra med dom !
 
   Och om nån t.ex vill köra för mig o med mig till Tyskland t.ex. nästa höst/år så går det bra !  Det hade varit häftigt ! Har frågat "en del" !

Det är bara att gratulera !

Sarah Sjöström som åter tagit Vm-guld i simning på 100 m fjäril efter 2 struliga säsonger, bl.a. drabbad av sjukdom innan olympiaden i London förra året ! Trots att Sarah bara är 19 år slog hon igenom redan som 14-åring ! Bra att Sarah fick visa sin klass igen ! O Sarah ställer upp i fler simlopp i Barcelona-Vm ! Och det var inget snack, hon vann klart !

Det tycker jag !

Att har man ingen framtidstro så kan man inte heller ta en dag i sänder ! D.v.s. njuta av dagen o våga göra saker   som inte" är lönt" ! T.ex. på grund av ålder ! Därför har jag idag varit o beställt en surfplatta som lagts undan för köp i veckan ! Och den är ju bättre att ha med sig ut på resor t.ex än laptoppen som jag härmed förklarar vara fast !
              Jaa, det gäller att våga,, att stimulera hjärnan med nya saker ! Och så blanda ihop stimuleingarna med varandra till en bra positiv tillvaro efter ens egen personlighet o nyfikenhet ! Och de mesta stimuleringarna kostar ju inget ! 
 Jag har påtalat innan att det är väldigt kuperat i Askersunds stad ! Ni kan väl ana stupet här ! Det här är från ett av skogsområdena jag går igenom på min motionsrunda !
    Och på min runda hamnade jag som vanligt på Hembyggdsgården vid det andra skogspartiet ! Och det här tåget går på sommaren varje dag hit upp från hamnen ! Till många barns förtjusning och t.ex. människor som har svårt för att gå hit !

Det är märkligt, eller ?

När jag inte var inne på bloggen o skriv nått inlägg i lördags då var det fler läsare på bloggen än igår t.ex. ! Ah, bara "nån läser den" så fyller den sin funktion, typ ! Jaa, för det mesta är det runt 10 läsare, därav några från utlandet ! Man kan se vilket område läsarna kommer från i Sverige och land från dom utomlands !
            Javisst blir det motion i dag och i veckan ! Inte kommer jag att ändra mitt " vinnande koncept" så länge jag orkar ! Jag kör på utan " att leva i en utopisk drömvärld " ! Fötterna på jorden var det !
     I kväll kommer jag med intresse att se ett nytt avsnitt av den spännande, deckaren/ thrillern Hunted på Tv. Det ser jag ochså fram emot liksom sim-Vm i Barcelona !
 Jaa, under min resa "runt" 75-årsdagen tog jag det här fotot på Melissa ! Som tillhör min klan ! Kram Melissa ! Jaa, det är väl härligt o vara klanledare oavsett man bor i Korpilombolo eller Baku !
          

En liten vinst blev det !

                  Det här fotot är  taget på Axevallatravet. Dit brukar jag åka varje år  när stochampionatet äger rum med en av mina svågrar. O många år har detta skett ! Och detta dagens foto(kan vara äldre sådana) tog jag den 21/7 av den överraskande högoddsaren Blended Scotch körd av  Per Linderoth som vann detta välkända lopp, stochampionatet !  Det är skötaren som sitter i sulkyn mens Per blir intervjuad. Det är en upplevelse att gå på trav men några stora pengar satsas inte från mitt håll !
          O då kommer jag in på gårdagens V-75 som gick på Hagmyren utanför det glada Hudik ! En enda skrällblev det ! I Kallblodsloppet ! Stor sådan ! Det gjorde att det blev endast 30 kr på 6 rätt ! Jag hade 2 st, 60 kr ! O hade man haft 7 rätt så hade det blivit 18000 kr har jag för mig ! Men antagligen hade de som fick 7 rätt hållt på kusken eller garderat rikligt ? Nya tag kommer på tisdag då en x-tra V-75 går på Jägersro !
                Vädret jaa, varmt har det varit i Askersund sen jag kom hem från min härliga runda i södra Sverige med början i Örebro mot södern o slut i sydligaste Svealand ! Åska har det ej varit hittils i Askersundområdet, bara hörts på avstånd ! ? Åkvädren  har hittils gått väster o öster om Askersund Jag har som sagt en fantastisk svensk åsksajt med hjälp av en tysk sådan. Den stämmer fantastiskt och blixtnedslagen kan ses med en minuts mellanrum ! Jag är ingen vän av åska men intresserad av vädrets makter som sådana ! Och när jag ser åskan närma sig mitt område så åker alla sladdar till tv o modem ut !
             Nu får vi se vad nästa vecka har i sitt sköte. Idag blir det motion på förmiddan ! Fotboll o simning på eftermiddagen,på TV !
     
                                  

Det får vi ju inte glömma !

Idag fyller min äldste son Peter år ! Hur gammal han blir ? Jaa, han är snart" lika gammal som jag är " ! Det skiljer bara 24 år !

Det är ju bra att man har haft möjlighet..

...att se olika smultronställen som finns i folks hjärta ! Vare sig man bor i " Korpilombolo eller Baku " !
           O därför visar jag ett ganska nytaget foto från hamnen i Simrishamn som ligger på det vackra Österlen ! Och jag har förmånen att ha ett eget smultronställe men kan besöka andras och vara delaktig i deras ! 

Det kommer en del tyska turister till Askersund !

           Och även från andra länder ! Men tyska språket kan jag bra och mina 25 %-iga tyska rötter" hjälper mig " att ha något gemensamt med de jag möter ! Och jag bemöts alltid vänligt ! Engelska kan jag ganska skapligt ochså så det går ju att prata med en del ochså från andra länder. Det irriterar mig dock att jag glömt nästan all franska som jag lärde mig i skolan ! Antagligen beroende av brist på träning !?
 
          Dagens foto var det som lika gärna kan vara gårdagens från arkivet ! Men det här är dagsfärskt ! Som synes var det bra väder även idag ! Varmt o skönt ! Åskat har det gjort både öster o väster om Askersund, några mil ifrån ! Och den tyska åskradarn som jag tittar på och som finns på svensk åsksajt verkar pricka väldigt rätt ! Och i kväll kommer jag bl.a. att se på friidrott från London i tv ! Thats all folks !

Värmen ändrar inget !

Kör som sagt på som vanligt om en timme sisådär ! O Tyskland o Norge möts i damernas em-final i fotboll ! Håller på Tyskland !

Det verka som åskan mest drabbade Östergötland !

Nää, här hördes ingen knall i Askersund ! Och jag tror inte det konmmer något heller ! Men som sagt den har varit i närheten på båda sidor om norra Vättern. Och den tyska åsksajten verkar väldigt tillförlitlig. Och en åsksajt i Skåne använder sig ochså av denna tyska sajt !
        Vad jag har sysslat med då ? Det gäller att våga spexa lite samtidigt som det steks kycklingfileér i ugnen ! Vi äldre vågar ju bjuda på oss !
                 Nämen, vad är detta ?
              Stick inte upp , ska du ha dig en....!
          Nää, ta det lugnt , det är lugna puckar ! Trots att brandvarnaren gick igång tack vare stekoset ! Men fileérna verkar smaskiga. Får smaka på en ! Alla tiders !
 

Jag vet inte om jag vågar prata om det !?

I det här landet får man ju inte förhäva sig även om det är sanning, typ ! Då kan man kallas för egoist o osolidarisk, typ ! Så här är det ! Idag gick jag mina 5 km i bra takt i 25 C o i skugga o sol om vartannat ! Och var lika pigg o nöjd när jag kom hem ! Varje gång jag som 75-åring gör detta är jag stolt över mig själv, oavsett !
        Det finns alltid dom som har det sämre än jag har men hjälper det dom om jag inte ser det positiva i mitt liv ? Och det finns faktiskt något som heter eget ansvar ! Vare sig man är kollektevist eller inte ! Och även om man har samma situation som " fattig eller rik " så tacklar man saker olika. När skall det gå upp för t.ex. politiker !
                  Det här fotot är från idag ! Åska spås senare idag i mitt område men det är då det ! Och inte är det så dumt med 4 årstider ! Om man tacklar dom positivt efter deras olika sidor ! 
   
 

Vädret blir ju som det blir...

 Och jag ser vädret som ett "faktum" o gnäller inte över det. Jag ser det så att jorden, vår planet bestämmer mer ang. framtidens klimat än datoriserade vetenskapliga  mallar med miljöpolitisk anknytning ! Vi som tittar bakåt har ju fakta ang. klimatet ! Bl.a. ang. de sista 600000 åren där värme o kyla i perioder avlöst varann  ! Med eller utan bilar. O vi vet ju ochså vad plötsliga vulkanutbrott betyder för jordens klimat ! Och allting som händer i framtiden finns inget facit på, inte ens för morgondagen. Och vill man undvika ensidiga " domedagspredikningar "  så rekommenderar jag www.theclimatescam.se ! Och jag själv tar som sagt inte ut ensidiga " domedagspredikningar " i förskott !
              Idag säger några vädersajter att det kan bli åska i mitt område i eftermiddag eller i kväll. Men alla jag tittat på ang. detta område är inte eniga om detta ! I mitt område i södra Närke på gränsen till Götaland har det knappt varit nån åska i i vår och tills nu ! Trots många " löften" om detta.Och då frågar jag mig detta ! Hur kan man  "dömma ut" jorden inom 40 år o påstå att temperaturen skall höjas med 4 C   med hjälp av datoriserade mallar ?  Datoriserade mallar o satelliter kan ju inte ens ibland  få rätt med vädret nästa dag  !

Jaa, vanans makt är stor....

Åtminstone när det gäller Vm o Em i fotboll mot Tyskland både när det gäller damer o herrar ! I dagens semifinalmatch gick det som vanligt, tysk seger ! I förrsta halvlek var det många felpassningar från de svenska spelarna ! Detta gav ju flera tyska målchanser o hörnor ! Det glömmer man fort ! O det beror ju på det svenska spelövertaget i andra halvlek ! Men får man så många chanser som de svenska damerna fick o inte gör mål då förlorar man 1-0. Orättvist tyckte Carolin Seger ! Trots allt är det målen som räknas ! Finalen går ju på söndag men jag ser inte om det är en match o tredje pris ! Får båda lagen som förlorar semin bronsmedaljer ?
            All right, i morgon kommer semifinalen mellan Norge o Danmark, ganska oviss tycker jag ! Och glöm inte att Tyskland är både vår "storebror o storasyster" i många sammanhang. Och även när det gäller fotboll !

Dagens foto var det...

Jaa, det kan ju vara flera ! Av olika datum ! En av mina etiketter ! När det gäller vädret så var det alldeles utmärkt i dag , varmt o skönt ! Och den företogs i god  fart ! Med i Hjo inhandlade nya walkman-skor ! Och dom var reade men ändå rätt dyra ! Men bättre träningsskor har jag aldrig haft !  Fantastiska att gå i ! 
        Vädret ja ! Det åskar rätt bra i Tyskland såg jag på en åsksajt, tysk sådan ! Upp mot norra delen ! 
   Jaa, jag skulle ju se hur det var med tillgången på blåbär i Askersunds skogar där jag bl.a. motionerar. Fler har jag sett men har man tålamod så går det att få ihop några liter på nån timme ! Största faran för bären just nu är torkan ! Så i morgon blir det plockning om inte Tor jäklas !
         Och i kväll spelar damerna semifinal mot Tyskland i fotbolls-em. Det blir spännande. Och idag har jag sett serierna Hunted o Mänsklighetens historia på play ! Mycket bra serier båda två. Båda är en spegling av människans för-och nackdelar. Det gäller att vända på myntet i den " realistiska humanismens namn " ! Med den vetskapen så kan man leva ett bra liv utan grubblerier eller utopiska löften ! Med fötterna på jorden !
          Och dagens foto är det relativt nytagna  på mitt barnbarn Tåtte. Som är tredje yngst ! Hoppas att du har ett fortsatt bra sommarlov Tåtte ! Och Tåtte ingår ju i min livslinje,från " Rötter till barnbarn" !
 
 
       

Innan jag tar min runda !

          Jaa dagens foto är från området som är mitt smultronställe, Örebro med omnejd ! Uppväxt där på 40-talet ! Alla har vi väl ett sådant vare sig vi flyttat vidare eller inte ? Och inte långt härifrån bodde min farmor ! Hennes släkt går att härleda till 1600-talet i detta område ! Och gården hon föddes på,, inte långt från den hon bodde på sen 20-talet och framåt, går att härleda till slutet av 1600-talet ! Mannen på bilden är min äldste son ! Och när jag ser honom och andra i min klan av barn och barnbarn så undrar man över rötterna ! De mörka ! Kunde ju lika gärna ha satt en " indianfjäder i håret " på sonen ! Om ni nu förstår min symbolik ?! I sammanhanget vill jag påpeka att 90 procent av jordens befolkning är brunögda  med olika färg på håret men naturligtvis mest ochså mörkhåriga . Så t.ex. min son på bilden är inget unikum !
            Nu börjar mina " vanliga " motionsrundor igen !  Och idag kommer jag ochså att spana efter blåbär i mitt område ! Det är tydligen gott om blåbär i Sverige på de flesta områden ! Vi får se om jag kan få ihop en skörd i frysfacken ! I så fall så blir det plockning på eftermiddagarna !
               

En bra dag av många !

   Och det här fotot på utsikten via boulebanan tog jag innan hemcyklandet !  Har tagit många foton härifrån men detta är från nuet ! Vi var inte så många som spelade idag, 4 st , så det blev individuellt tävlande. Och en av de 2 kvinnorna vann ! Att undettecknad är glad vid värme gjorde inte spelandet mindre intressant, oavsett !
           Just nu har jag tittat på avsnittet Silver i Mänsklighetens historia på Play. Och i kväll kommer ett nytt ! Och det  är mänskligt lärorikt att se dom. Vad man kommer underfund med att  till vissa delar har inte mänskligheten förändrats, det är bara medlen ! det här med att det spekulerades i tulpaner på 1500-talet i Nederländerna, Amsterdam, kännde jag till ! Visst är människan ochså till vissa delar grym och ställer till det för sig men efter nedgångar kommer alltid uppgångar ! Drivkraften är stark ! O människor, olika individuellt och i grupp, " drar åt olika håll " ! Så nått jordens Shangri La tror inte jag på som realistisk humanist. Vad man ochså kommer underfund med att Sverige oavsett färg på regeringen " inte är jordens navel " ! Oavsett " utopiska löften " ! Och snart skall jag se sista avsnittet av " mördandet i Midsomer " på play ! Och det är väl " människan i ett nötskal " ! Att tycka att " ond bråd död o andra hemskheter är vederkvickande , bara man inte själv råkar ut för dom ! Och mig lurar ingen som realistisk humanist o världsmedborgare ! Människan kommer alltid att vara på gott och ont, det ser drivkraften till ! Och i kväll ersätts Morden i Midsomer av kommisarie Montalbano !
 O varför inte ta med en till bild av Örebros vackra stadspark !
 
 
       
            

God morgon, då blir det boule i fm !

Det  blir det ! Och vädret blir är som det varit nu en tid i södra och mellersta Sverige, alla tiders ! Och alla tiders har jag det ochså som human being och det har jag insett sedan länge ! Socialt och enskilt, typ ! Och visst har jag fyllt 75 år, bara en sån sak har jag fått uppleva !
       Optimism ja !  Visst det finns dom som har det " sämre eller bättre än jag har " men jag tänker inte lägga mig ner i " negativismens håla " ! Fortsätter att vara en reistisk humanist som ständigt vänder på myntet !
      All right, kommer att ta med foton från olika platser ! 
     Det här fotot är taget är taget i en av städerna jag växt upp, Örebro ! Och motivet är Svartån som går genom staden ut i sjön Hjämaren bl.a. i anslutning till Örebro slott  !

Från det ena...till det andra... !

   Och har man tur så kan man ju fira Franska Nationaldagen med denna barnaskara och andra i klanen. De 2 minsta,2 och 4 år,aknas dock här på fotot men var närvarande ! Få se  om jag kan hitta några foton av dom !
                  Och det kunde jag men suddigt blev det på Abbe till vänster !
 
 
              Och här har vi Abbe ! 4 år gammal ! Och hans bror heter Kalle. Som fick gå o lägga sig innan fotograferandet de andra barnen Jaa, det är stor lycka att få krama om dom liksom den övriga klanen ! Och den är ju ganska stor om man räknar in hela skaran ! Inte konstigt att jag är nöjd med livet ! O att fylla år på Franska Nationaldagen passar mig perfekt !
     Och mina systrar hör ju ochså till klanen och är värda en kram ! Ibland kallar dom mig för lillebror av nån anledning men dom är 4 repektive 5 år yngre än mig ! Och jag har många foton av olika art att visa ! Det kommer ! Nu skall jag ta det det lugnt efter alla.....kramar ! 
 
 

Hoppas det går bra för Sverige !

Förväntningarna är ju stora o många biljetter har sålts ! Det gäller EM i fotboll för damer ! Och i kväll möts Sverige o Danmark kl 20 i Göteborg på Gamla Ullevi. Jag tycker att Sverige skulle kunna ta medalj men Tyskland o Frankrike  är kanske för svåra ? Och Sveriges damer är  rankade högre i Europa än vad herrarna är !  Bara en sån sak !  Och damfotbollen har ju utvecklats mycket men drar ju inte så mycket folk ! Vi får hoppas på ändring för det tjänar fotbollen över huvud taget på, tror jag ! Och givetvis går matchen i TV ! 

Hur har vi det i dag då ?

För min del har det bara bra. Och att det regnar o blåser ute bryr jag mig inte om ! Jag vet att solen kommer att visa sig ! Hade bara solen lyst från klarblå himmel så hade folk gnällt om det ! Och inre tjänst har jag idag ! Och lyssnar på medeltida musik gör jag, sakral sådan av Orlando di Lasso ! Mycket vackert ! Sen skall jag städa vardagsrummet o då är lägenheten färdigstädad efter min " princip och tillfredsställelse " ! Kommer aldrig att bli nån pedant !
              Jaa, med den personligheten jag äger så är världsmusik en viktig indigriens för själen ! Och spännvidden är stor och tillfredställer sinnena vare sig den går i dur eller moll, ja ochså fantasin ! Det finns innerlig vacker musik som är en upplevelse i livsnjutandets anda ! Även när vädret inte " är efter behag " !
            Och igår  kväll såg jag ju på både Mänsklighetens Historia och Morden i Midsomer. Jaa, det var fråga om mänsklighet på alla sätt ! Både " för och emot " !
 Jaa, en ek ja ! Den kan inte leva utan sina rötter, grenar o blad ! Så är det !

Damerna vann igen !

Jaa, det är som förgjort ! Men herrarna gjorde bra motstånd ! Och vädret var fantastsiskt nere på strandpromenaden ! Och när vi skulle dricka kaffe så bestämdes att vi skulle gå på restaurang vid hamnen ! O där skulle jag av nån anledning bli bjuden på mat. Och jag och mina boulekamrater hade en trevlig samvaro tillsammans !
                  Nu har jag städat i sängkammaren och då ochså därvarande databord ! I kväll ser jag fram emot att se ett nytt avsnitt på Mänsklighetens Historia. Och då kommer  åtminstone jag underfund vilka rötter o gener som finns  inom en, o man kommer även underfund om människans drivkraft o livskraft på gott o ont  !
         O sen skall jag se hur Tom Barnabys kusin , John Barnaby löser ett nytt fall ! För det lär väl bli nya mord i Midsomer !
 Utsikt från en balkong i eftermiddag ! Från vänster till höger !
          Tjaa, jag undrar om jag inte skall sätta mig o sola o njuta vidare av livet !
                    

Det här förstår jag ju äldre jag blir !

..O det står jag för vare sig jag bor i "Korpilombolo eller Baku " !
" Utan  grenar kan inga rötter leva, utan rötter kan inga grenar leva " ! Denna insikt ger mig ett rikt liv ! På min livslinje från " rötter till barnbarn " !

Så här blir det i dag !

Ja, solsken o fint ! Och solsymboler ritar jag på brev till barnbarnen bl.a. Och tycker att det viktigaste i det " stora hela " är att man inte får glömma att den även lyser ovan molnen !
Och idag blir det boule på förmiddan ! Bara en sån sak !

Kanske är det så ?

Har man livslust så motionerar man och motionerar man så får man ännu mer livslust !?
Och i hamnen är det fortsatt livligt ! Båtar kommer o går liksom en annan !
 
 
Och borta vid det stora skogspartiet, Stadsparken,  viker jag av från strandpromenaden som jag nu befinner mig på ! Och allt detta finns i Askersunds stad ! Och  landskapet är ett av dom jag växte upp i , Närke ! Det är en av anteckningarna i min alldeles egna agenda bland alla andras !
                   Från det ena till det andra ! I kväll kommer ett nytt avsnitt ur serien Hunted på tv. Det ser jag ochså fram emot !

Så tycker jag !

             Detta kan man aldrig ta ifrån en mänsklig varelse vare sig han " bor i Korpilombolo eller Baku " ! Rötterna och åren han växte upp !

En ny vecka, vem vet vad den har i sitt sköte ?

 Jaa, motion ja ! Det har jag förstått sen länge att det är bra för stativet, fysiken ! Naturligtvis även för " blodomloppet i hjärnan " ! Det här fotot tog jag under gårdagens motion, på förmiddagen som vanligt ! Och hur det än går i morgon så fortsätter jag att köra mitt alldeles egna race idag " både intellektuelt och fysiskt " med min positiva livssyn med " fötterna på jorden " ! Och det kostar inte ett öre, vare sig " man är fattig eller rik " !

Det blev en toppendag !

 Mycket sol, mycket prat med kända o okända, och naturligtvis en glass nere i hamnen ! 
 Och jag satt på en bänk på kajen och åt glassen och hade den här utsikten !
 Och naturligtvis var den här skrattmåsen intresserad av vad jag slickade i mig !
 Sen knalla jag iväg till Borgmästarholmen för att dricka något o äta en god kaka på serveringen ! Och så här ser bron ut vilken jag kom ifrån ! Har fotat från den andra sidan nån gång och haft med på bloggen !
 Och den här utsikten hade jag när jag drack min cocacola och åt en dammsugare ! Och sen gick jag tillbaks till hamnen igen och prata med en kompis ! Och när jag cykla hem så hade jag solat o haft det skönt tjaa,i tre och en halv timme ! Och Askersund är ochså en fantastisk sommarstad ! Och det finns det många av i " Sverige o världen ", det vet jag ! Vilket jag anser vara en fördel !

Motion, sol o glass !

Jaa, det är väl ingen dålig målsättning för dagen ! Och några foton, kanske. Man vet inte vad som dyker upp på färden ! Eller vilka människor ! Det gäller att ha ett öppet sinnelag ! Och ingen människa har facit på någonting i förväg ! Det borde t.ex. vetenskapsmännen tänka på ! Därför väljer jag bort " domedagspredikningar " !

Den vinsten hade man inte sagt nej till !

Vem hade sagt nej till det ! Att vinna 10 miljoner på V-75 ! För så mycket gav 7 rätt  idag på V-75 i Halmstad ! Och inte ett rött öre fick jag, inte ens på 5 rätt. Hade man " fått Björn Goop i huvet " o tagit med honom på systemet då hade man nog fått en bra slant ! För han vann med 3 skrällar som gav denna höga utdelning !
          Så är det ju med spel o dobbel ! Det mesta går inte ens väg och lite " slumpens skördar " ingår ochså ochså men det går fler lopp ! Och att bara vara med och följa sitt system är spännande ! Det blir en krydda varje lördag att följa travloppen ! Och dessutom då i direktsändning !
                Och senare skall jag se Diamonds Leage i friidrott från Paris och Mr Murdocks Mysteries därefter . Bra deckarserie, Kanadensisk tror jag !

Ja, då var det lördag igen !

 
Jaa, efter detta för alla ? självklara påstående har jag nu satt ihop mitt V-75 system gällande Halmstadstravet. Och tävlingarna visas som vanligt på TV ! Och jag har som småspelare kört med 3 spikar på min spikharry, de mest betrodda ! Och är ute efter att få med någon, några outsiders när jag öppnar de andra 4 loppen med en utgångshäst ! Varför jag spelar spikharry ? Joo, dels för att man påverkar varje lopp själv, dels för att den enda vinsten jag fått som gett mig en summa värd namnet " något så när vinst " !
              Jaa, och faktiskt så  "slår jag över idag " och investerar i en Harrys superpåse. Ingenting som " fördärvar min framtid " ! Och med framtidstro och spänning bänkar jag mig framför TV:n idag kl 14 !  Och jag säger till er som ochså spelat på något idag . LYCKA TILL ! Och ni har väl hört talas om min livslinje " Från rötter till barnbarn " !? Jaa, jag tycker jag vandrar på en fin " livets stig " !

Jaa, det är ju på den livslinjen jag går !

" Från rötter till barnbarn " O sen tar jag taggarna till hjälp allt eftersom jag går " framåt eller bakåt" i tiden !
            Jaa, jag börjar nu att förbereda mitt tips för morgondagens V-75 tävlingar på Halmstadtravet ! Men jag sätter inte ihop det förrän i morgon fm. kan bli strykningar t.ex. Jag vill ju gärna ha de mest betrodda som spikar, 3 st ! Ja det har jag berättat innan har jag för mig ! O sen tar jag ut utgångshästar i de övriga loppen, gärna nån outsider förståss ! Och det är en spikharry jag pratar om ! Och den styr man ju ganska mycket själv efter eget huvud !
 Jaa, vädret skall tydligen bli bra i södra Sverige en tid nu, påstår väderseiterna !  Askersund ligger det i södra Sverige ? Jaa, så nära det kan. Bara några mil från Östgöta -o Västgöta gränsen. Där börjar ju Götaland !
 

För många år sen var jag i Israel i januari !

 Och det var en upplevelse ! Lika varmt var det som en högsommardag i juli här hemma ! Det är lltid bra att ha foton att fotografera av från bl.a semesterresorna ! Tyvärr så hittar jag inte kort från alla att fotografera av, får leta i kistan efter dom igen !
  Jag har säkert haft med dom här bilderna tidigare på denna blogg men vadå då !
  Och den andra huvudpersonen på resan var min kompis Bengt ! Och året var 1988 !
      Och med linbana åkte man upp till Masadaklippan i Negevöknen i närheten av Döda havet där vi ochså badade !
 Och här är Masadaklippan belägen 400 m över havet. Dår fanns antagligen den äldsta synagogan som upptäckts om jag inte missminner mig ! Om ni är intresserade om historien kring  Masadaklippan så är det bara att googla !  Detta foto från commons wikimedia .
                Och eftersom jag är en optimist så tror jag att andra intressanta resor är i vänten, oavsett var ! Och kanske en till till Israel ?

Ytterligare ett foto....

                Jaa, Det står ju Berhns Arena på 3 ställen i Örebro. Och jag och mina kompisar gick förbi dom när vi skulle gå och titta på bl.a. Open Art ! Och dessa arenor är för bandy, ishockey o fotboll. Och jag har ännu bara varit på fotboll i Örebro i modern tid. Bandy såg jag på 40-talet o då låg väl bandybanan på fotbollsarenan som då hette Eyravallen !
                    Och så tar vi ett citat som jag tycker om ! Som inte har nått o gnälla på och är nöjd i all ödmjukhet över livet ! Vare sig jag bor i  "Korpilombolo eller Baku " ! Och har samma känsla för vad som är viktigt oavsett avstånd !
                    Följande läste jag idag !
- För varje minut jag gnäller så förlorar jag 60 sekunder av glädje-
          Ralph Waldo Emerson
 
                          

Jag sitter o tittar på fotona från Örebro !

Jag tar några foton till från i tisdags ! Örebro är ju min favoritstad ! Och en av de städer jag växte upp i !
 Här skymtar ju slottet o bron, Kansli bron ! Jag kallar den för Slottsbron. Ja, den här bron har man gått över många ggr, bl.a. när jag gick på Karolinska läroverket. Och det är ju så ! I den åldern jag var här i Örebro, det är ju viktiga år för danandet av personligheten ! O det gäller väl alla, var de än växt upp !
 O svampen som syns långt borta har ju varit, är en turistattraktion i Örebro. Men då bodde inte jag här när den byggdes ! Det som ochså är bra för en det är när man får prata med folk som ochså växte upp i Örebro som t.ex.  på 40-talet !

Det är ochså motion, o städa !

                 Ja, den här fina blomsteruppsättningen foto jag innan jag steg på bussen till Örebro i tisdags ! Den stod precis intill busskuren ! Städa ja !  I dag är det köket som skall " få sig en omgång " ! Och det hela kommer att företas med favoritmusik spelad på datan. Har väldigt förnäma högtalare. 
                 Idag har det regnat, så grönskan fortsätter ! Och vädret skall bli bra nu några dar ! Spås det !
Att dom orkar hålla på, tidningarna ! Jag själv trivs i värme och kyla men om det blir så här varmt som spås så uj,uj,uj, vilket gnällande det kommer att bli på " halva svenska folket " !!  Den här löpsedeln är det ingen garanti på ! Ibland är det inte ens det för vädret nästa dag ! Och jag vet metreologer som vägrar ställa upp på sådana här utfästelser ! Vad gör man inte för att öka upplagan !!! Men skulle " spådomen " slå in, inte mig emot ! Trots jag inte är nån ungdom ! Har alltid tålt värme både i sol o skugga !

Den börjar göra sig ett namn...

...även utomlands, Open Art i Örebro ! Under sommaren så kan människor går runt o titta på konstverk av alla de slag uppställda på olika platser i staden ! Förra året var det ju Kaninen på Stortorget som blev kändis o det var inget litet konstverk precis ! Och i går innan vi var och drack kaffe, efter middag hemma hos mina kompisar Rolf o Ann-Marie , så gick vi o titta på några av dom. Några föll ju inte mig o andra i smaken, men smaken är ju som baken, delad ! Men konstverket vid Nikolaikyrkan vid stortorget, no komments säger jag ! Det går kanske o hitta på bild nånstans !
På järntorget stod den här gummiankan ! Den låter nog tala om sig o bli lika populär som kaninen förra året tror jag ! ? Nää, den här tyckte jag, vi om ! Man ser ju vad det föreställer !
   Och den här gossen är döpt till Bad, bad, boy o står nära slottet vid bron som går över svartån !  Det var delade meningar även om det här konstverket men  nu när jag tittat mer på det så tycker jag den var rätt kul !
                  Och vill man gå o se på alla konstverken så finns det guidningar ! Och utställningen av allehanda konstverk, även gjorda av konstnärer utomlands ifrån, håller på ända in i september har jag för mig !
                   Och gå bara in o titta på google på Open Art så hittar ni mer om utställningen !

Nån kunde kanske räkna ut det !?

Varför jag  " pratade om " Kronblom  häromdan ! Nähä ! Detta foto ger kanske en vägledning ? Återkommer i frågan ! Nu blir det motion !

Tjaa, i morgon är en annan dag !

    Kanske man skulle ta och hälsa på Kronblom ?  Men svärmor är ju där, hon har ju skarp tunga ! Men det kanske är svårt o rubba honom från soffan ?
 Och på motionsrundan idag var det fint väder. Och ganska snabbt gick det, stativet hade en bra dag ! Och faktum är att det mår bäst när det är ute o motionerar liksom det som täcker det ! Nu var jag ju ute o gick i går ochså och jaa, jag behöver gå mina 4-5 rundor i veckan. Desto bättre trivs fysiken ! Och naturligtvis blir sinnet tillfreds med detta !
             På fotot ser vi Stjärnsunds slott. Fotot taget från strandpromenaden ! O dit skall jag cykla en dag o ta foton ! En plats värd att besöka  !

Idag gratulerar jag Kroatien !

              
        Varför det då ? Jo därför att denna nation idag blivit medlem i EU ! Och jag har alltid varit för EU ! Som ursprungligen kan härröras till KOl -och STÅLunionen som bl.a. bildades för att få slut på de evinnerliga krigen i Europa ! Jag är fullständigt övertygad om att " Sverige o övriga världen " inte varit bättre utan EU som hos en del projektionister är "syndabock för allt " och det är väl bra att ständigt ha vissa saker som syndabockar här i världen " !
                  Efter vad jag förstår så är det fler länder i Europa som vill gå med i EU ! Det tycker jag är bra ! Och den ekonomiska krisen i världen " har ju blivit liksom lite " tårta på tårta" liksom andra i historien ! 
                    Och jag gratulerar ännu en gång som " human beeing o världsmedborgare " Kroatien till EU-medlemskapet idag den 1 juli 2013 !
          Bild från Commons Wikimedia !

Så här innan motionen !

Jaa, motion ja ! Varför ändra på ett givande koncept ! Så det blir det förståss idag ochså ! I ett som det verkar bra väder !
                    Men i natt såg jag Spanien bli utskåpade av ett fysiskt starkare lag Brasilien med en furiös inledning som fick Spanien att se ut som " ett pojklag " ! Och jag pratar om finalmatchen i Confederations cup i Brasilien, nått slags för-VM ! Nästa år går ju VM i Brasilien ! Och faktum är väl att Brasilien har det mest utvecklingsbara laget ! Spanien skall man ju inte räkna ut men här såg man samma svagheter som hos Barcelona ! Och jag undrar om inte ochså Tyskland är bättre än Spanien just nu ! Och Italien imponerar ochså på mig ! Spelar fin fotboll och blev 3 i turneringen ! 
      Många starka nationslag, har ju sina storhetstider som " kommer o går " ! Kanske att Spaniens era nu är slut för den här gången ? Dom är ju både regerande Em-och Vm-mästare !

RSS 2.0