Jag försöker läsa in mig på olika länder !

O deras  kultur o politiska o religiösa situation ! Och tycker mer och mer synd om folket i de muslimska länderna där som hela tiden får lida för vad extrema grupper ledare o ledare gör ! Och stor fiendskap råder mellan länderna Iran o Saudiarabien ! Iran har en shiamuslims ledning, Saudiarabien en sunnimuslimsk ledning ! Jaa, Saudiarabien har ju stötts av en stormakt bl.a. i många år trots hårda sharialagar ! O det beror på oljan ! Det här med politiska ledare är ganska genomskådbart, där den ene  gör sig godare än den andra ! Iran verkar börja tas till nåder ? Oljan ?
 Om vi tar Irak så har ju folket där ju inte lätt ! Där sunnimuslimska extremister gör framryckningar här o där ! Ledaren i landet, regeringschefen är shiamuslim ! I Innan Irak befriades från Saddam Hussein hade han som sunnimuslim makten ! Syrien skall vi inte prata om, där finns ochså samma extremister som i Irak ! O vilka är de revolutionära i Syrien ? 
                     Putin är ju slagpåse nu för tiden ! Men han exporterar gamla jaktplan till Irak ! Men Obama expoterar drönare ! Som skall försvara amerikanerna där sägs det ! Det här med goda o onda ledare !? En del blir ju helgonförklarade innan dom väljs ! Gäller även i Sverige ! Det gäller att leva upp till detta förtroende ! Och maktbegär ? Det gäller väl alla som vill ha makt vare sig dom tar den via vapen eller röster ? O sen påstår att dom gör det för folkets skull ! Med avgivande av utopiska löften med rättvisa till alla !  Ser mig mycket om i Världen via nätet ! Har ännu inte hittat ett land där full rättvisa o jämlikhet finnes ! Detta beror naturligtvis på mänskligheten själv ! I form av 7 miljarder människor som alla är olika vare sig dom uppträder enskilt eller i kollektiv ! 

Det här med aggressiva telefonförsäljare !

 Ibland kan man ochså få nån obskyr påringning ! Det är ju deras jobb att " snacka för varan " men jag har vad jag vill ha o behöver ! Men ibland räcker det inte att prata med dom i klartext ! Nästa gång är det annat nummer ! Även obskyra nummer från utlandet o hemliga !
             Men jag leker katt o råtta med dom ! Har nummerpresentatör o telefonsvarare via  inspelat band ! Skrivit upp alla nummer som jag inte känner igen på nummerpresentatören ! Telefonsvaren går igång , de " misstänkta " numren registreras av nummerpresentatören, men luren läggs på från uppringaren ! På google kan man skriva numret o se att det är många som förföjls av dessa uppringningar ! 
                Och i vissa fall kan man se vilka som uttnyttjar dessa telefonförsäljare ! Så ett sätt är ju att ringa till företaget, spelbolaget o säga att " nu är jag inte med er längre om ni fortsätter att ringa " !

Jaa, det här med siandet av åskan !

Så här håller så klart vädersajten med "procentsatserna " på när det gäller alla städer i Sverige !

Jaa, det blev ingen åska över Askersund igår !

Och prognosen sjönk från 73 % chans/risk till 26 % ! Men det blev 0 % risk med facit  ! Så här håller ju inte alla vädersajter på ! Så klart ! En del nöjer sig med,risk för åska ! Med orden stor eller liten t.ex. ! Som sagt är det här " procentsiandet " ochså baserat på statistiskt säkerställda modeller via data ?
             Jag förvänar mig över detta gissande i % ! Meningen med den ! ? Nu har jag så klart tittat på sajten ! Kl 9 ! idag är risken 0 %, I morgon är risken för åska 71 % ! På onsdag 6 % ! Det här hade varit nått att ta upp i ett humorprogram för t.ex. ett av " Hasse o Tage typ " ! Eller stand upp komiker ! Tycker ni inte det ?
               

Vilka rysare !

Jaa, verkligen ! Matcherna i går kväll !  Costa Rica o Nederländerna till kvartsfinalerna ! Liksom Brasilien o Colombia dan innan ! Och 2 av matcherna avgjordes på straffar ! 
              I kväll blir det ju ochså spännande ! Kommer det att bli Tyskland o Frankrike som möts i kvartsfinal, om några dar,verkar troligt ! Synd på ett vis att dom möts redan ! Tycker jag !
                  Jag njuter av att se på fotbollen och andra sporter, såsom ishockey, skidor o friidrott bl.a. ! Och Vm i Brasilien är fyllda med glada människor som stöttar sina lag ! På läktarna o vid storbildsschärmarna ! Och jag upplevde ochså den här glädjen i Sotji-OS !O en annan har chans att njuta av spänningen o gläden franför tv:n ! Att pekafingra mot Brasilien som land får andra syssla med ! Att pekfingra mot andra länder är vi bra på i Sverige, särskillt " kultureliten " !
              Idrott o musik förenar länder ! Brasilien har nästan 200 miljoner innevånare ! Och naturligtvis finns det orättvisor o ojämlikhet i det landet ochså ! Efter deras omständigheter ! Peka på ett land där det inte finns ojämlikhet o orättvisor, efter omständigheterna ! I det fallet gäller det att titta på mänsklighetens historia ! 7 miljarder människor finns det i Världen ! Av dom 9,5 miljoner svenskar ! Här gäller det att ha perspektiv på tillvaron o se på det som bättrat sig i Världen ! Och vara en realistisk humanist ! Som inte tar  "poäng på sin piedestal " !
          Och det finns glädjedödare ! Folk som ständigt " njuter av att framhålla det negativa över grannen o andra " ! På sin piedestal !

Idag är jag i farten !

Tänker på det här med att ha livserfarenhet o kunskap om mycket " från musik till politik " , stort register ! Då behöver man bl.a.inte " sätta fingret upp i luften för att se åt viket håll bl.a. "kulturelitens" vindar blåser, och ta " humanistiska poäng "på det ! Man kan ju fundera på det här med humanism ! Föredrar att kalla mig för en realistisk humanist som inte tar ut elände i förskott eller går på populistiska politiska löften som skall få landet att " flyta av honung och mjölk " !
Det är klart man vill ha en värld som är" fullständigt rättvis,där ingen arbetslöshet finns, där alla har lika mycket betalt, mm.där alla är stöpta i samma form o o lika goda som jag och du är, där ingen rikedom eller fattigdom finns " ! Jaa, jag letar förgäves efter detta land, kan inte hitta nått !

Tillåt mig att le !

Har ju pratat om att är det 83 % chans till åska i Askersund ! Nu har den vädersajten som siat om detta sänkt den till 26 % ! Visst kan det säkert komma en o annan knall, blixt  men att ha %-sats på det ? Men skam den som ger sig ! I morgon är risken för åska över Askersund satt till 71 % ! Kanske via nån statistiskt säkerställd klimatmodell ! Sådana modeller räknar ju även ut hur klimatet skall bli 2100 ! Och att påpeka att det finns facit på att  temperaturehöjningen planat ut de sista 15 åren enligt källor så är det väl ungefär som " att svära i kyrkan " ! Allting som inte finns facit på verkar ju en del känna till mycket bättre !
          Det har gått prestige i klimatfrågan ! Är det andra som är insatta i frågan som påpekar och tar fram andra motsägande teorier så anses dom som " förrädare " ! Trots att knappt någon nu levande varelse med säkerhet kan uttala sig hur det blev år 2100 med den uträknade 4 % höjningen av värmen på jorden !
           Så Klart skall man ha sista ordet ! En rubrik på inlägg på vädersajten lyder " Kallt just nu och varmt klimat " ! Så fick man ju med det ochså om folk börjar undra över det kyliga vädret !
            Tittade på en utmärkt åsksajt ! Just nu visar den ett blixtnedslag vid Hjälmaren, för en halv timme sen ! I hela Sverige ? Skall nu noggrant titta efter ! Jodå det stämde ! Men vet ochså att värmeåskväder kan uppstå rätt hastigt. Eller frontåska, kallt o varmt möts ! Men att sia om det i %-sats lokalt,överlåter jag till andra ! Som tjänar pengar på det !

Idag såg jag en snok !

På min 1 timme långa motionsrunda ! Norrut ! Det var en unge , bara ca 1/3 så stor som en vuxen ! Tyvärr hann jag inte få fram kameran o fota den ! 
          Men den här snoken hann jag fotografera för några år sen ! Satte foten i vägen, o då låg den still ! Detta var ochså en ung snok , men större än den jag såg idag ! Fläckarna , de vita , skiljer ju bl.a. snoken från huggormen ! Och huggormen är mindre än snoken som fullvuxen . Sveriges 3 ormart heter hasselsnok !
   Det här är ingen hasselsnok ! Trots att den här ochså slingrar sig så är det en ödla ! Och namnet skall inte vara kopparorm. Skall vara ormslå eller kopparödla ! Jag antar att den här ochså är fridlyst, det är alla ormar numera i Sverige !  Vill man ha reda på mer om ormar o ödlor så är de bara att googla ! Kuriosa !? Har läst vid något tillfälle att hasselsnoken kan döda t.ex. huggormar genom att slingra sig runt dom !

Ett litet tillägg !

Idag siar en av dessa otaliga vädersajter, svensk som jag nämnt utan namn, bl.a med reklam, att det är 84 % chans till åska i mitt område i em ! Det skall vi följa upp ! Med facit var det kanske bara 2 % ? Löjeväckande o det står jag för !

Idag blir det motionsrunda, som det ser ut !

Det är rolgt att följa åskans gång när  man har så fantastiska sajter o göra det på ! I går kom den in ovanför Bjärehalvön på gränsen mellan Skåne och Halland via havet ! Sen rörde den sig norrut i riktning mot Vättern men området stannade upp i Småland och rörde sig sen ner mot Blekinge o dog ut ! Så nånting ! Och regna i mitt område gjorde det mycket ! Idag ser jag bara lite åska i Nederländerna ! Och när det gäller värmen så har den nu varit under det normala i 15 dar i Sverige !
          V-75, några femmor men det blev ju jackpott på dom, ingen utdelning ! Inte heller på svågern Erlands o mitt gemensamma  "Hjo-tips" ! 
 
   Med ett nödrop gick Brasilien vidare i fotbolls-vm !  Efter straffar ! Kunde lika gärna varit Chile ! Brasilien imponerar inte men har ju ett kollosalt tryck på sig ! Bra för turneringen att dom gick till kvartsfinal ! Där dom för möta ett mycket bra lag , Colombia som slog ut Uruguay ! Kvällens matcher, Nederländerna- Mexiko och Costa Rica-Grekland. Lite svårtippat ?
      
   Motion ja, detta fantastiska " redskap för att hålla stativet igång " ! Och även hjärnan ! Sinnet ! Ser ut att bli detta idag ! Regnområde nära Sydsverige ! Prognoser ja. En av de svenska har uträkning i % vilken åskrisk det är där man bor, området ! Ibland kan det vara t.ex.0 % risk,en annan 2 % risk, en annan 83 % risk. Du milde tid ! Nästan lite löjeväckande ! Jaa, nån dag var det 1 % risk ! Det här med säkerställda datoriserade klimatmodeller o mallar utan facit vare sig det är om 5 dar eller år 2100 !?
         Och idag fyller  min son Martins fru Sara år ! Om jag " inte är felunderrättad " !

Vi får hoppas han håller sig borta !

Tor ! Men med det väderläge som är vet man inte var han dyker upp ! Askersund har  han ju snurrat runt hittils ! Både i öster, väster, söder o norr ! Nu har han börjat agera i Halland, kommande från havet, såg jag precis på min åsksajt som visar nuet ! 
                 V-75 går ju idag på Bergsåker ! Visas ju i tv ! Och ikväll börjar åttondelsfinalerna i fotboll ! Brasilien-Chile o Colombia-Uruguay ! Men modem o box offrar jag inte ! Så fanatisk är man inte ! Och radio i örat finns ju att tillgå ! Och åskans väg kan ju följas på surfplattan ! Med " utomhus-rautern " !
                Har aldrig varit nån vän med Tor ! Respekterar honom men finner ingen tjusning i blixt o dunder !
 Jaa, när det gäller V-75 har jag kört med tre 50 kr:s Harry boy idag ! Turmomentet när det gäller V-75 är stort ! 
              Jaa, det är ju inga lovande prognoser för de nästkommande dagarnas väder ! Men att ha " inre tjänst " i lägenheten är inte det sämsta. Då går det o hitta på mycket, bl.a. o motionera på träningscykeln ! 

Ja det kan man kalla servcice !

För cirka 2 timmar sen nått, fick jag ett sms från mitt telebolag ! Som meddelade att det var risk för åska i området ! Och rådde mig att dra ut kontakter för modems o boxars skull ! Det hade jag redan gjort  !  Detta telebolag har jag haft sen 60-talet då det bildades familj ! Och har inget att klaga på ! Att det hänger upp sig nån gång det får man tåla i alla avseenden t.o. m. i Sverige . Ibland undrar jag vad det är fråga om i detta " perfektionismens o trygghetsnarkomanins land " !!
              Jaa, jag följer åskan mycket noga när den är på gång ! Vet vad den kan ställa till med ! Att dra ut kontakterna är en väldigt billig försäkring ! Även om åskan går, gått förbi ! Ett blixtnedslag flera kilometer ifrån kan  även ställa till besvär ! Och jag har allt på bredbandet, det fasta o mobilt ! Telefon, datan och en del tv ! Och surplattan kan det ses på med eller utan rauter ! Och det använder jag mig av när det är åska på gång ! Alltså rautern till surfplattan behövs inte i hemmet när bredbandet är påkopplat !
              För många år sen kom ett väldans åskväder från Bornholmshållet över Simrishamn ! Och en jobbarkompis hade inte dragit ut sladdarna ! Visste kanske inte att det var på gång ! Hon blev av med det mesta i hemmet ! När det gällde prylarna kopplade till nätet ! O skaffa nya , täcker väl inte nån försäkring , på långa vägar ???
                     Det tar för mig 10 sek o dra ur sladdarna ! Den försäkringen kommer jag att fortsätta att ha !!!
              

Då ser vi fram mot åttondelsfinalerna !

I vm i Brasilien i fotboll ! Igår blev ju Algeriet o Usa klara ochså ! Tyskland o Belgien ochså !
         Jaa, svårast att tippa är kanske Brasilien- Chile o Nederländerna-Mexiko ? Tyskland, Argentina o Frankrike tror jag tar sig till kvartsfinal ! Belgien- Usa , svårtippad bl.a.!
                O så är det fredag igen ! O juli närmar sig ! När det gäller åskan så fick ju södra Sverige en del i går ! Såg jag på mina åsksajter ! Där jag bor, i södra Närke har jag bara hört ett " kanonskott ", i går eller förrgår och muller på avstånd hittils i år ! Har sagt till Tor att han skall hålla sig borta , åtminstone under fotbolls-Vm !

Schweiz o Frankrike vidare !

Till åttondels-final ! Fotbolls-vm står ju mycket om i media ! Men tycker om att skriva om det själv ! Eftersom jag följer allt, nästan !
       Frankrike tog det lugnt o spela 0-0 mot Ecuador ! Samtidigt spela Schweiz mot Honduras, 3-0 !
           Idag kommer först 2 intressanta matcher kl 18 ! Tyskland mot överraskningen USA, ledda av förre tyske stjärnspelaren Jürgen Klinsman ! Och den mellan Portugal o Ghana ! Kommer o koncentrera mig på matchen mellan Tyskland o Usa ! Men lite  "zappa" blir det ! Dom matcherna som går 22 då ! Belgien följer jag mot Sydkorea ! Samtidigt går matchen mellan Ryssland o Algeriet !
    Tyskland o Usa har ju 4 poäng, Ghana o Portugal 1 ! Tyskland har bäst målskillnad ! Frågan är hur det går om Usa eller Ghana vinner t.ex ? Blir spännande !
           Nu är ju inte alla sportintresserade ! För en som är entusiastisk och tycker om spänning är det en av fina kryddor i tillvaron ! Tänk att få se ett fotbolls-Vm på första parkett framför Tv:n ! Och uppleva atmosfären trots att man inte fick biljetter till Vm i Tyskland 2006, lottades ut på nätet ! Men då var jag som sagt 1 vecka i Berlin !
               Det är väl inte kul när inte Sverige är med ? Joodå !

Sicken smäll !

Och allt försvann som jag skrivit !
 Får ta det igen ! Idag var vi ett gäng som var på det nya centrat i Askersund, med bl.a. sportbar o bowlinghall ! Först åt vi, jag beställde gravad lax med stuvad potatis o grönsaker ! Sedan fick vi undervisning i bowlinghallen !
  Alla hade ju inte spelat bowling eller få ggr ! Själv har jag spelat innan för många år sen ! Avstod ! P.g.a. ryggen ! Men att gå fram och tillbaks till lokalen gick bra och behövdes !
 Sedan gick jag ner till hamnen och åt glass, ivrigt påhejad av dessa individer ! Fick lite smulor mot slutet !
 Och sedan togs detta foto innan jag gick hem och började skriva mitt inlägg o  överraskades av en väldig knall ! Då drogs alla sladdar ut ! Stängde ner datorn först ! Men men nu blir det fotbolls-Vm !

Uruguay gick ju vidare !

Oavsett Suarez bett, eller feldömd straff ? Jag öser inte min galla över Suares, han är behov av " rådgivning " ! Och den bitne kunde ju spela vidare ! O det uträknade Grekland gick vidare ! O Italien o England får t.ex. resa hem !
     O idag skall det tillsammans med kompisar besökas ett relativt nyöppnat centra i Askersund där man bl.a kan spela bowling o äta mat ! Ta sig en öl på kvällen o se på sport via tv-skärmar ! Exempelvis matcher från fotbollsallsvenskan eller elitserien/Shl i hockeyn !
           Få se om jag kan kasta nått klot ! Men ryggskottet är det status quo med tack vare mitt ihärdiga motionerande ! Man kan fightas på många vis här i livet ! Efter omständigheterna ! O efter personlighet !

Det är väl den stora frågan idag !?

Om Italien eller Uruguay skall följa med Costa Rica till åttondelsfinalen ! England är ju borta och möter just Costa Rica !
               Men ikväll ses det ochså framåt mot Morden i Midsomer ! Skall bli spännande och att kusinen till  Tom Barnaby, John, numera har trätt in i handlingen har ingen betydelse för mig ! En annan typ av kommisarie !
           Tänk vi människor vill ha en perfekt värld utan krig o annat våld ! Ändå är vi fashinerade av att titta på tv o bio när det gäller " död o förintelse " som mord, krigs och-katastroffilmer mm  ! Prata om dubbelnaturer !

82 dar kvar om det räknades rätt !

 Till valet Det påstås att massmedia inte har något att säga till om när det gäller utgången ! Det där funderas det på ! Jag tror att det är så ! Vurmen för att få en ny regering är stor ! Det hittas ständigt fel på den nuvarande och enskilda fall tas bl.a. upp för att visa hur usel den är ! Man skulle kunna tro att ingenting fungerar i Sverige ! 
               Och då blir det ju ännu enklare att vara i opposition o komma med fagra löften ! Så jag tror att valet i Sverige redan är avgjort ! Men att det varit en lågkonjunktur i världen sen 2008 nämns knappt !
                      Det intressantaste för mig, som aldrig sett en liknande kanonad mot en sittande regering, skall bli att se om alla löften kommer att hållas och hur de 3 oppositionspartierna kan regera ihop ! Guld o gröna skogar går ju lätt att måla upp när man inget ansvar har ! Nu såg jag på nätet att Socialdemokraternas ledare tycker att blockpolitiken är fördummande ! Naturligtvis är det ett sätt att gardera sig ! Han kan ju inte undgå o se vilka skillnader som det är i vissa frågor mellan det egna partiet o t.ex. miljöpartiet !
                    Skatter. Trots dom förskräckliga skattesänkningarna som även faktiskt gällt pensionärerna , 50 kr  3 år o 100 kr 1 år, obs bromsen, så är skattetrycket i Sverige bland de högsta i världen även idag ! 
             Och det här med arbetslösheten ! När skall det " redas ut " hur den egentligen skall räknas bl.a  när det gäller de unga i Sverige !
               82 dar kvar ! Tiden går fort ! Och ett löfte från socialdemokraterna är ju att sänka pensionärernas skatt med 50 kr ! Och att vi skall ha EU:s lägsta arbetslöshet om 6 år ! Det här kommer jag bl.a. noga studera om jag har förmånen att leva 6 år till ! Vad är det dom säger joo, ju tyngre dom är desto hårdare faller dom ! Och det gäller naturligtvis " tunga" löften ochså , utan facit !

Motionsrundan gick bra ! Trots ryggskottet !

Motion är underskattat som botemedel ! Är säkert ännu viktigare i datans tidevarv ! Och det är inte bara " stativet " den är bra för. Det är den t.ex.även för högt blodsocker och kolestorol !
          Nu börjar det att gå 2 matcher samtidigt i fotbolls-vm ! Intressantast i kväll är Holland - Chile o Kroatien-Mexiko ! O dom går inte samtidigt !
 

Det var ju den bästa matchen hittills ! ?

Den mellan Tyskland o Nigeria ! Som slutade 2-2 ! Jaa, kul Vm tycker jag ! Och föredrar att inte pekfingra mot landet Brasilien som sådant o blanda in politik i det hela ! Sändningarna är bra o publiken entusiastisk ! Tyvärr verkar det som sporten utnyttjas av dom bl.a.som inte ens förstår att ett land på 190 miljoner innevånare kan ha problem o dras med ! Jämställdhet o orättvisor ! Visa mig ett enda land i hela världen där det inte finns !
      Och nu i morse så såg jag att USA o Portugal spelat oavgjort, 2-2 ! Usa har inte förlorat en match ännu ! Liksom Tyskland ! USA o Tyskland har 4 poäng , Ghana o Portugal 1 poäng !
            Stora länder inom fotbollsvärlden riskerar o åka ut innan åttondelsfinalerna ! England o Spanien har ju redan åkt ut så att säga ! Jaa, mycket intressant VM ! Fotbollen verkar ha " jämnat ut sig " ! 
               Joo, jag vet ! Nu kommer det att skyllas på värmen o luftfuktigheten ! Jaa, kanske det är " växthuseffektens fel " ? Men den lider vi inte av i Sverige just nu iallafall ! Det har varit kallare än normalt de senaste 9 dagarna enl. SMHI ! O det har vi ju facit på !

O tur hade vi med vädret !

          Jag o några kompisar var för andra året i rad i Åmmeberg o fira midsommarafton ! Bra väder , inga regnskurar ! Solen värmde men ibland när den gick  i moln var det lite kyligt ! Drack kaffe och åt grillspett ! Med potatissallad ! För dom oinvigda när det gäller platser i Sverige så ligger Åmmeberg nån mil öster om Askersund !  Jaa, en annan har ju sett mycket av Sverige ,från Norrbotten till Skåne ! Det är jag tacksam över !
  
 Sen blev det ju uppträde av Systrarna K , välkända i Närke med omnejd bland annat för uppträde för barn . Men dom sjunger ochså för oss vuxna ! Och det gjorde dom senare ! Och då filmade jag Karin o Åsa och la ut dom på nätet ! Blev en väldigt bra inspelning ! Som las ut på facebook bl.a. ! Och som kom även Karin tillhanda då ! Efter dessa damer som höll fullt hålligång uppträdde Lil o Sussie ! Välkända sen 90-talet ! Bra uppträde som  ochså filmades . Men som inte lagts ut ännu på nätet ! Kommer !
           Mycket lyckad midsommarafton ! Och i går på midsommardagen var vi på vift igen ! Rapport kommer !
 

Ja, det gör han Kalle !

  Fyller år idag,3 år blir Kalle om farfar räknat rätt ! Och det här är ett foto från förra året ! Passar ju bra ! Kommer ju o förnya förrådet i sommar med färskare foton ! Och här gäller det att hålla reda på när alla barn fyller år , främst de  "små" från 1/2 till 26 år ! Kram Kalle !

Jaha då var det midsommarafton !

Själv skall man med kompisar o " dansa runt stången " en bit utanför stan ! Men Vm-fotbollen fortsätter med matcher i kväll igen ! Dansa runt midsommarstången härrör ju från förkristen tid fram mot kristen tid ! Nu är väl religionen ochså bortkopplad ! Det är väl en av dom högtider då vi svenskar blir som fullast ! Nu för tiden lägger jag ju knappt in något mer än några öl , nått glas vin när man är  i Stockholm t.ex.! Och förr i tiden tillhörde man inte dom som blev aggresiv o skulle slåss precis ! Som väl är ! 
         Fotbollen ja ! England fick ju stryk mot Uruguay och balanserar på linan ! Troligtvis ramlar dom ner och går inte vidare !? I kväll går bl.a. matchen Italien- Costa Rica ! Då avgörs kanske Englands öde ?
 
          Jaa, det ger mig så mycket o lyssna o se på andra länders musik och danser med mycket gamla anor ! Det är tur att man har datan o kan njuta av o se den ! Den musiksmaken jag har går rätt in i hjärta o sinne o rytm ! Mer än den som spelas under midsommardansen ! Och det är inte nått nykommet ! Det är bara det att man har saknat respons för det ! Men intresset blommade upp ännu mer på slutet av 70-talet ! Men den sociala biten med dans o musik o kompisar har inte blivit lidande för det ! Man får ju lyssna på den musik man gillar bäst hemma ! 
        Jaa, hur många lyssnar med förtjusning på Kletzmer/ jiddish musik, romsk musik, Rysk folkmusik med Romska o kosackinslag, Grekisk-Ortodox kyrkomusik med touch av de tidigaste medeltida rötterna, musik från Balkanländerna , från Israel o Libanon/ Mellersta östern , Inka musik ! Men det lyssnas även på Mike Oldfield, Kate Bush o många fler ! Dire Strights, Shania Twain, mm,mm, ! Svenska, Bo Kaspers orkester, Laleh, Amanda Jenssen t.ex.
            Jaa, baken är som smaken delad säger dom ! Men hur många går omkring " med en annans bak " när det gäller musiksmak ? Hur som hellst hoppas det att folk får njuta lika mycket av sin musiksmak som jag gör av min !
                Trevlig midsommarafton !

Jaa,sticka fingret i luften o känna efter..

.. varåt vindarna blåser i lobbyistisk populistisk anda ! Kommer aldrig att göra detta om jag har en annan åsikt ! Jag har ingen lust att ge mig på enskilda människor eller se ner på olika länder o folkslag ! O slå mig för bröstet ! Men är man påläst om olika saker så går det att " skilja agnarna från vetet " !  Hur hade du varit om du bott i det landet ? Hur hade du varit om du råkat ut i en annan människas situation, haft dennes bakgrund eller kultur ! Om du hade varit mitt i smeten !
                         Jaa, om jag till ex längtar till Israel ibland betyder det att jag t.ex. ser ner på Araber, nej !!! Och väljer själv var jag vill bo utan att ha fördomar ! Och jag tror att folken i länderna är fredsälskande i majoritet ! Tyvärr fördärvar minoriteter extremister för folken ! 
             Vi har ju kidnappningen av 3 Israeliska ynglingar ! Är det säkert att alla i t.ex. Gaza är med på det ! Och för mig är Hamas en större fara för folket i Gaza än Israel är ! Läste ochså om raketer mot Israel den 16 ! Och jag är inläst på Hamas agenda mot Israel o judar ! Håret reser sig på armarna när jag läser den !
           Och om jag hellre väljer det kvinnliga könet, och tycker det är naturligast så även om jag har svårt o förstå motsatsen, så ser jag inte ner på den man som väljer samma kön ! Jaa, det är väl bäst o skriva kvinna ochså annars får jag väl feministerna på mig !
                     I dag läste jag i min tidning att djurrättsaktivister satt eld på en minkfarmares garage och skändat en annans familjegrav ! Det vänder jag mig emot ! Synd om djuren ! Jaa, men lagarna måste följas ! Vi kan ta ett exempel ! Om en grävling bryter sig in i ett igelkottsbo o bara lämnar skinnen kvar ! Tror ni inte igelkottarna lider lika mycket som om en människa tagit livet av dom ? Och vem har bevisat att t.ex. växter o träd inte känner nått när dom beskäres eller sågas ner ! Och hur överlever vissa djur om dom inte får jaga andra djur ! Och hur överlevde de första människorna ? Det kan man fråga sig ! 

Det är ju lätt att slå på dom som ligger ...

.i.skadeglädjens tecken ! Storhetstider komma o gå ! Det gäller även dynastier som fotboll ! Jaa, om man ser till 200  år framåt, en liten tid om man ser till mänsklighetens historia ! Hur kommer Världen att se ut då ? Det finns det nog inga datoriserade mallar som dagens " domedagspredikanter, vetenskapsmän eller statsvetare "  kan bestämma det med !
           Spanien står inför förnyelse, föryngring , generationsväxling när det gäller sitt fotbollslag , konstaterar jag ! Skadeglädjen är den sanna glädjen påstås det ! Det är upp till var och en ! Det låg i luften efter matchen mot Holland att Spanien har hamnat i den svacka som lag gör efter en tid ! Kommer lag i framtiden att kunna ta både Em o Vm sträck ! Eller Vm enbart,   2 ggr i följd ? Jag kommer med glädje att komma ihåg hur bra Spanien var som lag o hur fin fotboll dom spela !  Siar inte ens om morgondagen men tar nog  tid innan dom kan få ett sånt lag som funkade i alla delar så väl med Puyol som lagkapten !
  Eftersom jag har Spaniens fina spel på näthinnan , när dom var som bäst så hyllar jag dom och hoppas dom kan få fram en " gyllene generation "  till ! 
               I kväll kommer vi att få se en intressant match England vs Uruguay ! Vilka kommer att få bita i det sura äpplet där ?
               Och som sagt ! När vi ser på Sveriges landslag ! Hamren har inget bra material att arbeta med , intnationellt sett förutom Zlatan, som väl är 33 år ! Och vår klubblagsfotboll ? Vad håller den för klass ? Ingen bra ! Detta konstaterar jag ! Sverige är ett litet land ! Det gäller att vara realist ! Och det verkar som om lag från olika Världsdelar blir bättre, som Usa o Australien t.ex. !? O Algeriet var inte så dåliga t.ex. !

Det blir en mycket intressant match !

Den som börjar kl 21, uppsnack 20, mellan Spanien o Chile ! Jaa, kommer även att se Nederländerna mot Australien ! Börjar 18 !
                För Spanien är väl det här vinna eller försvinna ? Otroligt spännande kommer det att bli ! Är den spanska storhetstiden slut ! När det gäller landskampsfotboll ! Spanien måste börja få in en yngre generation i ledet ! Men länder har ju olika perioder med storhetstider !?
           Jaa, Sverige i det fallet ! Har klubblagsfotbollen varit så dålig hos herrarna nånsin, jämfört med !? Och bland proffsen utomlands är det väl bara Zlatan som är gångbar ? Vår förbundskapten Hamren ! Det är inte honom man skall " hänga " !

Visst är det en Vacker bild !

Och motionen inleddes med , kom igen gubbstrutt ! Och under motionsrundan som var lång och i slowmotion mjukades stativet upp ! Är säker på att hade det inte motionerats så ihärdigt sen man blev pensionär 2003 så hade jag inte kunnat gå ut idag med " mina skavanker " !
             Jaa, visst blev det en Vacker bild ! Tagen från strandpromenaden i Askersund !

Det är tur man haft det innan !

Vadå ? Ryggskott ! Det är värst på mornarna när jag skall stiga upp ! Men haft det förr ! Kan övningar som hjälper ! Och att vara i rörelse, gör att det går att tackla utan värktabletter o doktor ! 
          Blir motion som vanligt och är tvungen att handla, och eftersom man är en handlingens man så går det ochså !
         Jaa, igår spelade ju Belgien sin första match, mot Algeriet ! Och för många av deras spelare var det Vm-debut, kanske alla rent av ? Laget hade stora förhoppningar på sig ! Och nerverna utanpå skjortan ! Såg framför mig experterna vässa sin " rödglödgade pennor " ! Men 2 byten inför andra halvek satte fart på laget ! O dom vann med 2-1 ! Så de  "rödglödgade  expertpennorna fick  kylas av ! Nämnas kan att Belgien spelar i rött !
                   Jaa, nu blir det uppvärmning inför motionen !

Mina åsikter !

Folken är en sak, extremiströrelser en annan, vare sig som kommer från höger eller vänster eller är av religiös art !

Så här innan bullen !

Boulen menas det naturligtvis ! Jaa, vädret är bra så det blir fint nere på strandpromenaden ! Där boulebanan ligger ! Och det är ju även en social bit ! Vi har så roligt !
          Jaa, jag gratulerar Tyskland till 4-0 segern över Portugal ! Men sen håller det evinnerliga ältandet på om det var straff eller inte ! Domaren har inga repriser att titta på ! Det är ju tur att det finns målkameror nu när det gäller mål eller inte, så slipper vi den diskussionen !  Men vinsten var rättviss , tyskarna var farliga framför mål o spelet flöt bra ! Men hoppas att mittbacken Hummels skada inte är allvarlig !
          I kväll träder Belgien in på arenan ! Nu får vi se om det är fågel eller fisk ! Tror själv att dom blir farliga ! O inte bara jag ! Och som sagt, bara kameror när det gäller mål eller inte  !  Tycker jag ! 
          

Detta tycker jag inte är positivt !

Läste att 3 Israeliska pojkar blivit kidnappade på Västbanken !  Hamas har ju bland annat en militär gren och olika Jihadistiska grupper finns ochså i området ! Vilket ochså Egyptiska poliser fått se exempel på, i Sinai ! Får hoppas det ordnar upp sig.
              Jaa, det finns grupper  som är stämplade som terrorister av FN o andra länder ! Grupper av religiös art , politiska grupper på Vänster-o högerkanten m.fl ! Vem glömmer t.ex. Röda brigaderna ! Hamas hör ochså till de stämplade liksom Hispollah ! Vi får hoppas att det hela reder upp sig ! I vänsterkretsar i Sverige så verkar man inte kunna Hamas grymma agenda mot Israel  o judar ! Eller låtsas inte om den !
                 Den nuvarande regimen i Egypten stöder inte längre Hamas ! Vars tillhörighet kan anses vara bl.a Muslimska brödraskapet .

Efter regn kommer solsken !

 Jaa, eftr regn kommer solsken ! Det kunde nästan varit med i kategorin Positiva klubben ! Idag blev det ju åter motion ! Och idag ville inte höften o ryggen som jag ville ! Men jag vann, gick hela rundan ! Ibland får man vara bestämd här i livet ! Har under åren lärt mig en del knep för att övertala " stativet " !
       I Askersunds skogar finns det mycket blåbärsris ! Men jag tycker att det ser ut att bli glest med blåbär ! 
 Såsmåningom kom man ner till strandpromenaden ! Satte mig o vila på en bänk och tog detta kort ! Och innan dess gjordes  ochså uppehåll o pratades med några bekanta !
 Och det här tycker jag ochså är en Vacker bild ! Tagen på kyrkogården i närheten av där jag bor ! Här går jag alltid förbi  på mina motionsrundor ! Har jag inget emot ! Det gäller att " bli vän "  med verkligheten ! Som drabbar alla ! Och som det inte finns nån försäkran emot ! Inte ens i Sverige !

Det här med målkameror !

Inom fotbollen ! I mästerskap o stora cuper t.ex. ! För spelarnas o domarnas skull är det givetvis bra ! Och så slipper ju folk reta upp sig på domarna, dom får nog mycket skit ändå från dom som som ständigt ser repriser ! Och som är " världens bästa domare " ! O njuter av att " tadla o hitta fel " !

Dagens politik baseras bl.a. på lobbyistisk populism !

 Med hjälp av dagens massiva utbud i massmedia ! Nånting uppenbart slätas ofta över , " det är inte ens fel när två träter " ! Och ständiga budskap hamras in i folks medvetande ! Bl.a. utan facit ! Och ibland utan kunskap eller med " överslätning " av den ! Jaa, sen har vi den " massmediala psykologiska krigföringen " där man gör allt för att frikänna den ena sidan " o tadla den andra ! Gäller även debatten i Sverige ! 
                Har man en del kunskap om " nuet o dået " så går det att genomskåda en del av " kastningen av sten i glashuset " ! Och det här med " rent mjöl i påsen " det kan många av världens ledande länder fundera på !
           

I går fick man ta en titt på Frankrike !

 Jaa, och dom vann ju över ett hårt spelande Honduras ! Som satsa på försvar o kontringar ! Men det blev 3-1 till Frankrike ! Och i samma grupp vann Schweiz över Ecuador ! Idag kommer en mycket intessant match, Tyskland mot Portugal ! Jag håller på Tyskland !
               

Så kan det låta !

Ej varit sådant oväder på 50 år ! ? Jaa, men det var naturligt ! Men idag då ? Det är inte naturligt !

Det är väl ochså ett sätt att bibehålla sin positiva ådra !

Att ta Vackra bilder, eller hitta sådana på nätet ! O få visa dom ! I fredags gick jag  in i Väderkvarnsbackens naturreservat, strax norr om Askersund,  blev då överraskad av en kraftig skur och fick snabbt dra iväg hemmåt ! Som väl var innehöll regnet inte någon åska ! O nått kort han tas ! Men idag gick jag in i natureservatet igen i det fina vädret o tog några foton , bl.a annat över Gårdsjön ! Och kunde ta det lugnt hem ! Innan jag gick in i reservatet så satte jag mig på en bänk ! Då kom en dam cyklandes som varit ute o gått innan på dan o frågade mig om jag sett några nycklar ! Nää, blev svaret ! Damen kom o satte sig på bänken och kom då ihåg hon suttit på den när hon var ute o gick ! Vi pratade en del och hon kände under bänken...där låg dom ! Prata om att en sten föll från hjärtat !
Bakom backen o till höger om den börjar naturreservatet kan man säga ! Man kan gå in på en stig ! Och fortsätta  norrut ! I anslutning till reservatet kan man se den lilla Gårdsjön, en liten vacker sjö ! Går man sen ännu längre på stigen så kommer man till landsvägen mot bl.a. Vretstorp !
                          Jaa, inget tokigt foto av Gårdsjön ! Bättre än det i fredags !
 
 
   Och en bit hem hade jag ! Här har det tagits ett foto av riksväg 50 ! Som börjar i Motala ! Ca 4 mil härifrån, har jag för mig ! !
             Askersunds kommun har ju en del naturesevat ! Stadsparken är ett, i Gränsar till bl.a.  hembyggdsgården !  Fler finns som sagt ! Utses väl av nån instans i Örebro län ? Nån dag kommer jag att ta mig till Tjälvesta ängars naturreservat ! Gränsar till Snavlunda ! Där har jag inte varit på ett bra tag ! Det ligger nån mil bort, på vägen mot Vretstorp !
 
 
 
 

Ingen vetenskaplig undersökning !

 Men negativismen håller i sig ! Kvällstidningar läser jag inte längre ! Dom lever ju på att sälja " usla nyheter "  ! Gärna utan facit ! Går igenom min morgontidning o dagstidningar på nätet ! Ingen vetenskaplig undersökning ! Men när man tittar på insändare o rubriker så jaa ! Nått spel för galleriet är det ju frågan om just nu, i negativismens tecken !  3 månader innan valet, ca, !
               Jaa, det här var ju positivt att läsa om ! Att en dam fyller 100 år efter ett sekel av toner ! Det programmerar undertecknad in i hjärnan !
             Sport är ju för mig positivt, men det ingår inte " i min undersökning " ! I Sverige kommer det ju ständigt  påminnelser om vad som kan vara farligt o vad vi skall akta oss för " så vi inte dör i förtid "  Följa den eller den gurun o äta den eller den maten ! Och att mäta midjemåttet för att se om man ligger i riskzonen ! Därför programmerar jag ständigt in det som är positivt för mig , behöver bara vara nöjd med tillvaron, och man skall ju inte jämföra med det som man inte har facit på utan det som varit ! En del har blivit positivare i världen om man ser till att vi är 7 miljarder o till spillda människoliv , de sista 20-25 åren t.ex. !
             Att motionera efter förmåga är positivt ! Särskillt i dessa tider " när man kan få padnacke, musarm o förtvinade ben " O nu skall jag resa mig upp o gå ut o motionera i det FINA vädret, solen lyser ! Och det bl.a. för att undvika " padnacke, musarm o förtvinade ben "! Och i morgon kommer det säkert nån ny undersökning om  vilket elände som kan drabba oss ! Men jag vet att medelåldern har höjts i Världen ! Det är väl positivt ? ! Men det oroar ju en del sig för ! I bl.a. Sverige ! 

Såg inte den matchen !

Nää, den mellan England o Italien ! Såg att Italien vann med 2-1 ! Och i samma grupp slog Costa Rica Uruguay, sensationellt ! Med 3-1 ! Jaa, men borde inte England ochså gå vidare ? Men Italien ligger ju bra till ! 
       När det gäller att rescensera landet Brasilien så tycker jag sportjournalisterna kan överlåta detta till andra ! Som sagt ! Det är lätt för oss svenskar verkar det, att i allasammanhang " pekfingra " mot andra länder och visa vilka  "goda människor " vi är ! Vi bor inte där och vet inte hur vi själva haft det om, varit, om vi växt upp i landet !!! Jag tar det igen ! Brasilien är Världens femte största land till innevånarantal ! 190 miljoner ca! Och landets yta är ochså femte störst i Världen ! Det går alltså 1 svensk på 19 brasilianare ungefär ! Hur håller man ihop ett sådant jätteland ? På alla de vis ? O blir så duktiga som vi svenskar är ? Har ni hört talas om piedestal ?
           När det gäller V-75 i Boden så blev det inte ens till en resa till Örebro , 4,5 mil ifrån där jag bor ! Inget i " resbörsen " !
               Jag tillhör ju dom som inte tycker att allt är " skit i Sverige " ! Valet närmar sig ju ! En del görs till  "gudar andra till djävlar " Så enkelt är det inte här i Världen !  Har ju " vågat sticka fram huvudet " o skapat en kategori POSITIVA KLUBBEN ! Nu skall jag se om jag kan hitta nått positivt om mitt fädernäsland !

Ny kategori på gång !

Efrersom jag är NÖJD med mitt liv " Det här med att vara rik på saker o ting har det bara med pengar o göra ! Jag är rik på mycket annat men naturligtvis hoppas jag på en tipsvinst så jag kan se mig om i Världen !  O " krama om folket där " . O förstå hur  bra vi har det här i landet oavsett !
           Positiva klubben heter en ny kategori ! Det är inte det lättaste o se någon framhäva det som är positivt i Vårt Fädernesland just nu ! När jag ser en del insändare så " undrar jag ibland om jag skall emmigrera till Nordkorea " , där har dom ju det mera " rättvist " ! De flesta är fattiga !
               Jag har ju förstått att om man ser stora skillnader på t.ex ungdomsarbetslösheten i Sverige o en del länder i Europa så beror det på hur man räknar ! Nämligen hur många som varken studerar eller arbetar ! På den vanliga statistikräkningen kommer man fram till 23 % aarbetslöshet när det gäller 15-24-åringar ! Om man räknar på det nya sättet så blir siifran 6,6 % ! Och tydligen räknar en del länder i Europa på detta sätt ! 
              Så därför tycker jag det är väldigt POSITIVT o se dagens framräknade siffra ! Och 2007 var den enligt detta nya för Sverige sätt att räkna på ungdomsarbetslösheten 6,9 % ! Källa TT !

Ett sorgligt kapitel !

Som man bodde bekymra sig mer om än Putin ! Situationen i Mellanöstern o Afghanistan ! Tänker på folket som får lida och för vars skull man säger att man gör så mycket, revolutioner bl.a. ! Och ibland får man höra från andra länder o människor, det där får dom väl klara själv ! Och försvar behövs även om man tänker mest på folket !
 Det dör mindre människor i krig än för 20 år sen men i mellersta östern dör folk dagligen av sprängladdningar t.ex. Även i Afghanistan ! På gränsen mot Pakistan har talibaner haft sina fästen !
            För flera år sen har jag varnat vad som händer om trupper lämnar t.ex. Irak o Afghanistan. Har ochså pekat på det stora problemet med fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimska ledare o extremistgrupper !
                 I Irak visar det sig nu att  att de inhemska trupperna , regeringstrupperna inte klarar av den militära situationen ! Snabbfotade jihadister, ex Isis strider på flera fronter och marscherar fram från de norra delarna delarna som de " lagt beslag på " ! Även strider mellan sunnirebellerna och Shiamilis förekommer ! 
              Det här måste ge President Obama en del huvudbry ! Enligt TT säger han sig granska alla alternativ för att hjälpa Iraks ledare ! Mönstret just nu känns igen från Afghanistan när talibanerna tog makten där 1996 ! Troligt vis hjälper det inte att bara " slåss med drönare " ? Dom här små flygande planen med sprängladdningar !
            Afghanistan ja ! Det håller man ochså på att " överge " militärt ! Har man inte lärt sig nånting från 1996 !
                  Släpp fokus " på den elake Putin " o tänk över situationen i mellersta Östern o Afghanistan ! Ni har övergett folken som i majoritet vill ha lugn o ro , Obama med flera ! Och har ni koll på vilka som leder revolutionen i Syrien ? Är denna kamp egentligen ochså en kamp mellan Sunni-och shiamuslimska förespråkare, ledare ! Och inderekt mellan Iran och Saudiarabien ?

Det är tyckandet på facebook som vilar på helgerna nu !

 Har tid att skriva på mina bloggar ! Och särskillt i dag ! V-75 i Boden går inte förrän i kväll, s.k. midnattstrav ! Så jag har gott om tid att skriva o tänka igenom mina travtips !
             Hade aldrig kunnat tro att Holland skulle slå Spanien med 5-1 ! Inte i min vildaste fantasi ! Var det 1-1 målet som kom i den sista minuten av första halvlek som knäckte Spanien ! Särskillt som dom dominerade första halvlek ! Kunde vari 2-0 ! Nu har jag ju sagt att jag trodde en del på Spanien i detta vm men framhållit ochså Tyskland, Holland o Belgien ! Och nu vann ju Brasilien sin öppningsmatch så det går naturligtvis inte o räkna bort dessa stora favoriter ! I kväll blir det inte till att titta på England -Italien , går alldeles för sent !

Även där visar dom sina svarta halsdukar o masker !

I Brasilien ! I Sao Paulo i går var aktivister i svarta halsdukar o svarta masker i farten ! Rev ner gatuskyltar och trafikljus o tände eld på saker o ting , i ett försök att blockera en gata ! Polisen ingrep med tårgas ,gummikulor och chockgranater för att få stopp på 2 protester mot fotbolls-vm ! Källa TT
             Hmm, det verkar finnas människor som klär ut sig i svarta halsdukar o svarta masker i de flesta länder ! Och de brukar tillhöra olika extremistorganisationer , tex längst till höger eller vänster ! O dom brukar använda sig av andvändbara tillfällen när dom ger sig till tals ! Passa på ! O visa vilka humanister dom är ! Och poliserna får skit hela tiden när dom ingriper ! O tar i för hårt ! Av " humanismens väktare " ! Hur skulle Världen se ut om det inte fanns poliser ?

Ja då var vm-fotbollen igång !

Eftersom jag inte tillhör " kultureliten " så är man inte ute efter att " pekfingra mot eller recensera " landet Brasilien utan att njuta av sporten fotboll ! Som ochså är en rättighet ! läser dock in in mig på Brasilien ! Har sett att demonstrationerna går under namnet den Brasilianska våren ! Och det påstås att demonstrationerna inte har nån politisk inriktning !? Då kom  jag och tänka på den utropade Arabiska våren där t.ex. Egypten är tillbaks till ruta ett igen ! Och på det Syriska folket som lider mer än dom nånsin gjort ! Och när det gäller Syrien är man väldigt inläst !
               Men , det är faktiskt många miljoner, kanske nån miljard ? människor, som ser på fotbolls-Vm , från många olika länder ! En av dom är undertecknad ! Låt " kultureliten husera " de övriga 11 månaderna i syftet " att förbättra Brasilien " !
                      Jaa, gårdagens match ! På nått vis förstod jag att Brasilien skulle få det svårt i denna öppningsmatch ! Kroatien spela bra ! Och det kunde blivit oavgjort ! Nu är det ju domaren som dömer men vissa domslut kan ifrågasättas ! Nu vill man genast göra detta till att domaren favoriserade Brasilien ! Så enkelt är det nog inte ! Döm själva får ni se ! Det är en viss skillnad o sitta framför TV:n o se allt i repris !
          Jag tycker matchen var bra ! Och att Kroatien visade kvalite ! Och Brasilien kan nu släppa loss mer ! Neymar ? Bra men Oscar  var ännu bättre ! Och jag tror inte Brasilien står och faller med Neymar !
       Väljer som sagt ut vissa matcher ! I kväll blir det matchen Spanien- Holland ! Det här blir en väldigt intressant match att titta på ! " Fågel eller fisk " ?
                   Det här med politisk inriktning ! Det undrade jag över i går ! När jag lyssnade på bisittarna innan match !? Fri och oberoende teleivision ! Och sponsring är väl ochså reklam ! ?
              Visst, tjafsar om kultureliten ! Den är inte svår att identifiera i Sverige ! Det är den elit  som " slår en på fingrarna " Om man inte följer deras " Comme il faut lag " ! 

Så här kan det ju se ut ibland !

Om man läser det "finstilta " , längst ner ! Ang. t.ex. oväder här o där ! Det värsta på t.ex 5 år, det värsta på 50 år. det värsta på 100 år ! Hur kunde det vara sådana oväder då ?
Läser man det" finstilta" längst ner på väljarundersökningar så står det t.ex.att 18 % inte har bestämt sig !

Snart är det ju fotbolls-vm ! Som bekant ?

Och undertecknad var på fotbolls-vm i Tyskland , i Berlin ! År 2006 ! I Juni ! Tyvärr och min kompis inte tur i utlottningen av biljetter i Sverige ! Men vi såg matcher på bl.a. storbildsschärmar på stan. Som guide i Berlin hade vi min tyske kompis Cais dotter Anke ! En utmärkt guide ! Och jag och kompisen bodde i en trivsam lägenhet i östra Berilin ! Vi hade väl cirka 25 minuters gångavstånd till Brandenburger Tor .
                  Men nu var det idag det var frågan om ! Vm i Brasilien, inleds i kväll kl 21 svensk tid med matchen mellan Brasilien- Kroatien ! Ingen lätt inledningsmatch ? Och Brasilien har ju bra tryck från allmänheten i landet ! Trycket i landet kanske lättas upp av Brasilianska segrar !? Detta jätteland har 192 miljoner innevånare. Nr 5 i världen ! Till ytan är ochså Brasilien nr 5 listan ! 
          Jaa, det är oroligt i landet ! Men blir det mindre oroligt " om kultureliten i jättelandet Sverige pekar finger åt det " ! Jaa, " Hur hade du varit om du bott där " ? Och för min del hoppas jag att det i en månad ges utrymme till det sportsliga ! Sen har " kultureliten, dom som tror att dom är världens enda humanister " 11 månader på sig "att förändra landet " !
 Idag fick jag detta på meddelande från min son Peter o barnbarnet Abbe ! Jaa, Abbe Tyskland är inte helt fel , ett av mina favoritländer ! Själv håller jag på Spanien, Tyskland och Nederländerna ! Jag tror att Spanien vinner !
        Ett lag som jag skall följa med intresse är Belgien ! Dom har många klasspelare i laget och vann sin kvalgrupp överlägset ! Dom kommer jag att följa noga ! Kommer nog inte o se alla matcher ! En del börjar t.ex. kl 24 ! Jag har enligt lista prioriterat matcher ! Och så hoppas jag att det blir lugnt under VM ! Våld tolereras inte på något sätt men ..inte heller från allmänheten ! Polisen måste ju ha rätt att ingripa !
                   Härmed förklaras undertecknad VM för invigt i " kvällsoffan " Och Tor skall få med mig o göra om Mjölner lägger sig i det hela !

Vi börjar dan med en Vacker bild !

Medevi Brunn har kanske en del hört talas om ! Intressant att besöka ! Gammal kurort vid vägen mellan Askersund o Motala ! O inte långt från Vättern !
            Det här lyckade fotot tog jag över Vättern i närheten av Medevi efter besök på Medevi Brunn ! Förra året har jag för mig !

Är det säkert att det alltid är bra för civilbefolkningen , om det inte finns..

.. ett fungerande försvar ! Det finns bara ett land i Värllden som är utan försvar, Costa Rica ! Skulle aldrig kunna tänka mig att Sverige skulle vara utan ett försvar , " oavsett vem som är Världens största skurk " eller inte ! Fastän jag tänker  på den drabbade civilbefolkningen Världen över ! Hur den fått lida " då och nu ", mindre nu faktiskt om man ser till helheten ! Det finns ca 220 stater i Världen ! Som har försvar ! Det skall Sverige ochså ha !
     Jaa, på 90-talet las det ju ner en del flygflottiljer bl.a. F 6 i Karlsborg bl.a.I 3 Örebro ! Nu vill man öka på försvaret igen ! Varför drog man ner på det ? Det här med att vara efterklok !
                          Humanism ! det är inte säkert att det alltid är så humanistiskt att vara utan fungerande försvar ! Tänker på Afghanistan och vilka hemskheter kvinnorna och övrig civilbefolkning råkade utför när Talibanerna med sin grymma tolkning av Sharialagarna tog över, har skrivit om det där innan !  Mellan åren 1996 0 2001 ! Och vad dom fortfarande ställer till med !
                       Mer och mer trupper lämnar nu Afghanistan ! Är detta bra för civilbefolkningen ?
              

Den kategorin tycker jag om, Vackra bilder !

 Från Jordens alla hörn ! Har ju inte så särskilt långt o gå, cykla för att hitta närliggande motiv ! Det här fotot togs i samband med när jag cykla hem efter boulespelet ! Vädret kommer ju att försämras om " siarna " får rätt ! Men efter sol kommer ju även regn ! 

Det blev så härligt som jag trodde !

Både vädret o boulespelet ! Sen får man väl svälja att damerna vann matchen ! Och vi hade besök av Polisen " som övervakade att vi följde reglerna " ! 
 

Härligt väder var det med boulespel !

Det har man o se fram emot ! Mot kvällen spås det nån åskskur i mitt område ! Och senare i veckan kyligare, spåddes det igår av sajten utan reklam ! Men i nordvästra Tyskland , Nederländerna, Belgien, jaa även Frankrike har dom haft  mycket åska det senaste dygnet ! Och ett område finns ochså på gränsen i nordost mellan Tyskland o Polen ! Rör sig österut ! Är ingen vän av åska men tycker det är intressant att följa den just nu, med nedslag, blixtar noterade var 4 sek ca ! Men tyvärr för dom länder som blivit drabbade så blir det ju översvämningar o elände ochså ! Finland har ochså haft mycket åska den senaste tiden ! 
                         Här uppe i Norden får vi ju aldrig dom här våldsamma ovädren som de länder söderut ! Men jag tänker  på de drabbade länderna men kan ju inte rå för att förfäderna tog mig hit upp i Norden. Säkerligen ett av de lugnaste ställen i Världen oavsett ! Men det verkar inte vi svenskar förstå  ! Bortskämt land , Ja !
       Det skall bli mycket varmt idag, såg jag ! Värme klarar jag fint, och begriper att man skall ha vatten med sig !

Dom upprepar sig ibland ! De Vackra bilderna i nuet !

 Från strandpromenaden i Askersund ! Dagens motionsrunda ! Underbart väder ! För varmt, nää vet ni vad !
 Jaa, just nu åskar det mycket i Nederlänerna mot Tyska gränsen och inte så långt från den danska gränsen ! Även över Stockholm o dess närhet,  inte så mycket ! Frankrike , o östeuropa ochså ! Jag håller ögonen på det, har bra sajter för det ! Intressant, men det blir ju ochså ofta skyfall som förstör ! Hoppas t.ex Centraleuropa slipper ovädren den här gången ! 
               
                  
                  

Det här med sportintresset !

     Det här fotot är inte från SM i Luleå men nån liknande bild därifrån har jag i huvet av Mora-Nisse !
Jaa, jag glömmer aldrig när jag satt på 40- o 50-talet o lyssnade tillsammans med min far på Sven Jerring o senare Lennart Hyland på radion ! På olika sportreferat ! Kunde vara Vasaloppet eller nån fotbollslandskamp eller vinter-Os ! O inte blir livsglädjen o entusiasmen sämre av när man kan minnas detta t.ex. ! Och ett minne för livet när det gäller sport är när jag och min far utanför Luleå, på 50-talet såg Sm i skidåkning, ett lopp där Moranisse vann ! Kan se honom framför mig än idag när han kom åkande i sin röda toppluva ! Han vann förståss !
          Och man lever ju verkligen i nuet ochså med hjälp av idrotten ! Direktsändningar mm. ! Men som sagt, att bara ha sport som krydda, hade varit torftigt ! Men en mix av livets kryddor ! Det berikar min livsglädje o entusiasm !
                    Och själv sportar en ju ! Längs strandpromenaden i Askersund t.ex. ! Och i korpen förr i tiden. !
    foto från Wikipedia !
         
 

Sen barnsben har sport varit en av mina kryddor i livet !

 Hoppas ni varit nöjda med helgen ! En av mina kryddor var det ! Har många kryddor i livet på livslinjen från " rötter till barnbarn " ! Sport är en av dom som sagt ! Kan räkna upp många andra ! Går säkert att komma underfund med om man t.ex. läser denna blogg !
       Det blev nån hundring i förtjänst på lördagens v-75 spel !  Tycker om att ha olika morötter framför mig här i livet ! Denna hundring läggs i en börs som kallas respengar ! 
        Tennis ja ! Kolliderade med V-75 på tv. Men jag såg en del ändå ! Om vi börjar med damerna så gratulerar jag Maria Sjarapova till ännu en titel på gruset i Paris. Vilken kämpe denna kvinna är ! Och så roligt att se hennes motsåndare , den unga Rumänskan Simona Halep, bjuda sådant motstånd ! Det är många coming tjejer i dam-tennisen ! Och Nadal vann som vanligt i herrklassen !
          V-75 ! Fina lopp både lördag o söndag ! Kul att att Adrian Kolgini fick vinna storloppet i Östersund, Jämtlands stora pris, med Mosaique Face. Vad månde bliva av detta ekipage ? I Oslo vann ju en fransman ! Men vinnaren hade nog varit Veijo Heiskanens Solvato om Veijo inte " kört bort " chansen. 
         En del fruar o andra svär nog nu över att fotbolls-vm i Brasilien börjar på torsdag ! O visas i svt o tv 4 den närmaste månaden. Det problemet har inte jag ! Parakiten Kalla skiter i vilket ! 
      Min motion kommer inte att lida av detta ! Matcherna går på kvällen och jag har valt ut dom som jag skall titta på. Några börjar 24 , dom ser jag t.ex. inte ! Men vilka högtidsstunder !
     Vädret skall bli skapligt ser jag . De närmaste dagarna enl.  "siarna " med sina datoriserade mallar ! Så nu blir det ordning på torpet den här veckan ! Till att börja med ! Det är bara Tor och slagregn som kan hålla mig inomhus, en hel dag ! Men spinningmetoden finns ju, via motionscykel !
 
        

Verkar bli en bra början på Nationaldagen !

 Åtminstone i mitt område ! O ha en flagga bestående av blått o gult passar ju bra även om det gula o blåa inte alltid visar sig ! Jaa,ibland hänvisar man ju  till vår stolta historia ! När det gäller den skall man nog inte  utropa sig till bättre kålsupare an andra länder ! Inte om man ser till mänsklighetens historia ! Nationalism och protektionism är inget som undertecknad uppskattar ! Kulorna bryr sig inte om ifall " dom kommer från höger eller vänster, öster eller väster " !
                    Som människa har jag denna symbolik ! " Hur skall all Världens människor bli lika goda som jag är " ! Och hur skulle jag som människa reagerat om jag var i en annan människas situation , omständigheter och bakgrund ! I Sverige  har vi väldigt lätt att sätta oss på en piedestal o komma med pekfingrar, både när det gäller det ena o det andra ! Tycker jag ! Jag är nöjd med mitt liv , kanske för att jag förstår att i mänsklighetens namn är Världen på gott och ont !  Trevlig helg ! Det tänker en annan ha, oavsett !
                     

Vilken final det kommer att bli !

Maria Sjarapova slog efter att som vanligt legat under med ett set den lovande Canadensiskan  Bouchard ! Jaa, vilken kämpe hon är Maria ! Bra match, underhållande ! Och det blev min drömfinal ! Stjärnskottet Samona Halep,som dock trots några vunna titlar, närmast varit okänd,  vann sin match i 2  raka set ! Över Petkovic ! Som gjorde bra motstånd och i morgon skall herrarna spela sina semifinaler ! 

Nää, det skall ingen få MIG att tycka !

Vadå ? Att det är naturligt att sticka " Lovegun " i ändalykten oavsett vilket kön ! Och till " kultureliten " vill jag säga följande ! Det tycker många med mig i Världen ! Men se ner på dom som inte tycker som jag gör,gör jag inte ! Men jag vill inte heller att nån som tycker som jag , skall ses ner på ! Punkt slut !

Jaa, det är klart att han vill få bra eftermäle !

Har ingenting emot president Obama ! Men inte har han världens lättaste jobb precis ! Glömmer inte hur han upphöjdes som Världens räddare första gången han blev vald ! Redan då skrev jag att det är omänskligt  att glorifiera en person på detta vis !
                  Nu kan Obama inte enl. lagarna bli omvald en gång till ! Och det har väl inte gått som folk trodde varken i USA eller Europa. Tilläggas kan att Obamas parti snarare står liberaler närmare än socialdemokrater !
                  Vad har nu hänt under hans tid vid makten ! Nedgång i Världsekonomin,bankkriser problem med budgeten i USA ! Har det blivit bättre i Mellersta östern, i arabvärlden ? Irak,Syrien , Libyen m.fl. länder ! Hur har det gått med terrorismen i Världen ! Missiler har riktats mot ett land där folket väl aldrig haft så färskräckligt som de sista 3 åren ! Vilka är Revolutionärerna i Syrien egentligen ! Irak ? Det verkar inte som Obama vill inse att fiendskapen mellan Sunni-och Shiamuslimer är ett större hot än Syriens president, eller Rysslands ! Och nu lovar han likt en " världens störste ledare " stöd till Östeuropa ! Man kan fundera på det där med att " närma sig andras gränser " !
            Jaa, Obama har kommit med ett klimatutspel ! I USA finns det 313 miljoner innevånaare ! Det går alltså en svensk på 30 USA-bor ! I Usa finns det ca 100 kärnkraftverk, 600 kolkraftverk o en del vindkraft ! Källa Wikipedia ! 2040 skall si och så mycket koldioxid vara reducerat ! Kolkraften är ju äverlägset störst i Världen ! Hur " trollar man bort den " i en Värld som växer o ständigt är i behov av mer elenergie ? Kärnkraften  nämndes inte i tidningarna ang. Obamas utspel ! Kanske  jag missat det ! Jag har lika svårt att se USA fyllas av enbart sol-o vindenergie som jag har att se att detta går i jättelandet Kina ! Där det går 1 svensk på 130 kineser ! Och detta kan ingen regering i Sverige nonchalera med " utopiska löften " i en VÄRLD som består av 7 miljarder människor som nog ingen klarar att få in i " samma fålla " ! Och en del  länder går framåt i denna Värld bl.a. en del Afrikanska länder som då måste hitta mer el-energi till sina innevånare ! Realistisk humanism står jag för ! 

Jaa, vilka bra matcher dom spelade , damerna !

I kvartsfinalerna i i tennis Franska öppna i Paris ! Som kom igång senare p.g.a. regn Både Samona Halep från Rumänien o Andrea Petkovic från Tyskland vann sina matcher överlägset ! Och i morgon möts dom båda i en mycket intressant semifinal ! Först spelar Maria Sharapova mot Canadensiskan 20-åriga Bouchard ! Där är nog ändå Sharapova favorit ! Den andra semin ? Halep kanske ? Och Halep är bara 22 år !
        Herrarna har jag ochså sett ! Och i fredagens semifinaler  segrar nog Jokovic o Nadal ! Ettan o tvåan i välden !
                   Nu lovas det åska i morgon ! I detta område där jag bor ! Det gjordes många ggr. förra sommaren ! Men den gick förbi hela tiden ! Men den här åskan verkar komma öster ifrån. Såg att det åskade lite i Östersjön , nära Estland ! Rörde sig vidare västerut !

Är man nöjd med livet så är det inte svårt att tro på sin livsfilosofi !

  O våga ta i de svåra bitarna ! Naturligtvis förädlas detta med åldern ! Och har man uppnåt den ålder man har så är det ännu lättare ! Och är man då nöjd med sitt liv till största delen så gör det ju saken lättare ! Och jag själv brukar uttrycka mig så här ! Jag har empati för dom som " både har det sämre eller bättre än jag har " ! Andemeningen är " man kan vara fattig inte bara när det gäller pengar " !
                Tycker att jag har tur som lever på Jorden just nu i denna tidsålder om det ses tillbaks i tiden både när det gäller klimat och mänsklighetens historia ! Sen får folk " gnälla bäst...dom vill ! Kan det vara utbytet i massmedia med dess faschinasion av det i minoritet negativa och i uttaget av elände i förskott som gör Världen sämre än den förtjänar ! Det är pengar som styr även massmedia , de svarta rubrikerna säljer mest !
                       Den här kyrkogården passerar jag , antingen i början eller slutet av motionsrundan ! Jag tycker det här är en Vacker bild ! Hade  man inte fötts då hade man ju inte sett det här ! Och man hade inte heller gått mot livets ände ! Det som är mest givet här i livet ! Hur mycket vi än  "försäkrar oss " !
 Därför har jag inget emot att sitta  o njuta o filosofera  på olika kyrkogårdar ! Det gäller även att bli vän med verkligheten ! Och därför vara nöjd ju äldre man blir ! Jaa, många kan dö unga av olika skäl ! Hjälper det dom om jag inte accepterar verkligheten o går o  vrider mig i ångest ? Nöjd är inget dumt ord ! Då tar man inte i för mycket ! Människor drabbas ochså bl.a av svåra sjukdomar ! Dom har man ju empati för ! Men hjälper det dom om man oroar sig för allt !
 Vad gör jag här ? Sitter o filosoferar på Klara kyrkogård i Stockholm ! Och det gjorde jag o kompisen Lars den dagen vi lämnade Stockholm o det många år i sträck ! Nu i år bodde vi ju på ett nytt område !
 Och den här för mig Vackra bilden är jag ochså nöjd att se ! Det här  är slutet på den här rundan, motionsrundan ! Med matkassar ! Och på det här området trivs jag  ochså bra ! Förutom i sinnets område !
 

Snart är det ju fotbolls-vm ! Som bekant ?

Och undertecknad var på fotbolls-vm i Tyskland , i Berlin ! År 2006 ! I Juni ! Tyvärr hade jag och min kompis inte tur i utlottningen av biljetter i Sverige ! Men vi såg matcher på bl.a. storbildsschärmar på stan. Som guide i Berlin hade vi min tyske kompis Cais dotter Anke ! En utmärkt guide ! Och jag och kompisen bodde i en trivsam lägenhet i östra Berilin ! Vi hade väl cirka 25 minuters gångavstånd till Brandenburger Tor !
                               Jaa, här har vi den trevliga Anke och undertecknad ! Och jag och min mor har, hade kontakt med Cai och hans familj ända sen 1946 ! 
Har säkert visat det här fotot innan ! Och på fotot, taget av Anke har vi Björn, Ankes fästman Eberhard och undertecknad ! Storbildschärmar var det ! Det gick bra att titta på dom ochså ! 
  Och här har vi ett gäng svenskar som vi träffa på ! Stämningen i Berlin var bra under den vecka vi var där ! Senare ochså, tror jag ! Och staden tycker jag om ! Där hade jag trivts bra ! Och god hjälp hade jag haft av min begripliga tyska ! Och faktiskt skall jag vara där nått dygn i början av hösten. Då skall jag försöka ta kontakt med Anke och hennes familj ! Hon och Eberhard är numera gifta och har 2 barn ! Och båda är numera läkare ! 
  Och här har vi ett foto från 1950-talet som visar undertecknad till vänster o Cai till höger ! Familjen var då på besök i Sverige ! Cai har ochså en bror och en syster ! 

Då var dom kvartsfinalerna spelade ! 4 nya i morgon !

 O Maria Sharapova vände ett underläge till seger igen ! Ånyo en kämpainsats ! Förlora första set med 6-1, vann 3 med 6-1 ! Men den lovande 20-åriga spanjorskan Mugoroza gjorde bra motstånd under halva matchen !
        En annan lovande  20-åring, Canadensiskan Bouchard vann i 3 set mot en annan spanjorska, Suarez ! Och hon blir Sharapovas motståndare i den ena semin !
    Letten Gulbis, som slog ut Federer, gjorde återigen en kanonmatch mot den 6-rankade Tjecken Berdych i 3 raka set ! Serben Djokovic slog servekanonen Raonic från Canada i 3 raka set ! Ingen lätt match för Djokovic som inte kunde spela ut i allt servande ! Tråkig match ! Och Gulbis och Djokovic möts i en av semifinalerna !
                      Och i morgon har vi som sagt 4 nya kvartsfinaler ! Men innan dess blir det motion ! Av annat slag ! För min del !
                För mig är Världssport och Världsmusik en del av kryddorna i livet ! 

Nu blir det snart tennis för hela slanten !

Eftersom jag är intresserad även att titta på tennis så gör man det ju när man har tid till det, nu för tiden ! Maria Sharapova skall bl.a. spela  mot en ung lovande tjej , spanjorska har jag för mig ! 
 Men innan dess blev det boule ! Här har vi kaffepaus mellan de 2 spelen ! Och mannen till höger, intresserad åskådare drack ochså kaffe ! Och undertecknad satt vid bordet o prata med honom ! Mycket trevlig man tyckte vi alla ! Och min kunskap om Världen gjorde att vi hade mycket o prata om ! Förstår att jag i det fallet har mycket nytta av mina kunskaper ! 
                Jaa, idag var herrlaget ur form ! Så mycket kan jag avslöja !

Snacka går ju !

Usa:s president Obama har ju kommit med sin miljöplan ! Kolkraft skall ersättas med vindkraft o solenergie !
             Nu är det ju så att de fossila bränslena är en 85 % givare av enegie i världen ! Kolkraft är den största el-givaren av alla ! Den största i Kina, Tyskland, Polen, Sydafrika, Danmark m.fl. länder ! Oljekraftverk finns ju ochså !
          Kärnkraften nämndes inte av Obama när jag såg på SVT-text o dn.se i går ! USA har kärnkraftverk och för 2 år sen nått, läste jag att Obama ville ha 3 nya kärnkraftverk.
                Hur människor och politiker än resonerar så har kolkraften betytt mycket för Världens utveckling o välstånd ! Och när den infördes så kände ingen till nackdelarna med den ! 
                 2 länder som stöder sig på olika energigivare av el är Tyskland o Frankrike ! Tyskland på kolkraft o Frankrike på kärnkraft ! Jaa, vi vet ju att Tyskland skall avveckla kärnkraften ! O i Frankrike har presidenten uttalat sig kritiskt om kärnkraften !
                  Jaa, vad säger en lekman som en annan ! Jag skall följa Tyskland o Frankrike så gott jag kan ! Vilket land av dom som släpper ut mest koldioxid går ju att förstå !
          Och då undrar man ! Vad skall Tyskland ersätta kolkraften med när kärnkraften skall avvecklas ! Enbart vindkraft o soleregi ! Och omtanken om miljön är ett spel för miljarder där politiker,vetenskapsmän o lobbyister för olika energislag är inblandade !  
                      Världen består ju av mer än 7 miljarder människor ! Och i en del fattiga länder går utvecklingen framåt som i Afrika ! Och utträkningen via datoriserade mallar när det gäller värmeökningen på jorden kommer ständigt, ibland med olika budakap ! Nu har man höjt eländesförklaringen av Jorden till 2100 i stället för 2060 var det väl ! Allting basseras  på prognoser ! Ingen har facit ens för morgondagen ! 
                            Och ifrågasätter man detta " spel för galleriet " så räknas man som " förrädare, oempatisk o ohumanistisk " ! Men alla forskare är inte överens ! Men det har gått prestige i frågan ! Där olika intressen, energislag " slåss mot varandra " ! Ang. vinster eller förluster ! Genomskådbart !

Det gör inget att Vackra bilder upprepar sig !

                  O här kommer en till ! Från dagens motionsrunda !
 

Kanske jag glömde henne !

 Jaa, Tyskan Andrea Petkovic ! Hon har varit skadad en del det sista året ! Men tagit sig till kvartsfinal i Franska Öppna såg jag precis ! Andrea är ochså en riktig kämpe !
           Förr visade Eurosport all damtennis , även mindre tävlingar än den i Paris ! Men tyvärr har annan kanal tagit över den tennisen ! Som inte en annan har ! Nu verkar det som Eurosport bara får visa Grandslam tureringarna ? Det retar mig när jätten "Glufs glufs " skall ta hand om allt ! Men  har en kanal där man kan se en del hockey, Engelsk fotboll o Champions League ! 

Det är inte fråga om att se ner på någon !

Undertecknad såg Gina Lollobrigid på film första gången då som 15-åring i Luleå ! Blev förälskad i henne ! Och med en vacker mors sydländska utseende så är det inte så konstigt att Gina Lollobrigida blivit en symbol för mig ! När det gäller kvinnor och dragningen mot dom ! Jaa, kan fortfarande ändå se olikheterna i fysiken när det gäller man och kvinna ! Och jag står för mina känslor när det gäller det motsatta könet !  Skulle aldrig SJÄLV kunna tänka  mig något annat ! I romantikens o kärlekens tänkande ! 
            Ser inte ner på några människor som väljer motsatsen, oavsett kön ! Men mitt tankesätt o mina känslor skall ochså framföras i " denna Värld " ! Och en del måste dock förstå i sin iver att framhålla " alla regnbågens färger " att många människor liksom jag inte hänger  med i detta  i vår Värld, känslomässigt ! Dom skall det inte ses ner på !!!

Ordet var härligt !

O det  är väl härligt o titta på det här  fotot ochså ! O tiita på bra tennis är ochså härligt ! Franska öppna ! Grandslam på grus ! Jaa, Federer åkte tyvärr ut mot en bra spelande Gulbis från Lettland ! Maria Sharapova är en riktig fighter ! Som krossade Stosur med 6-0 i 3 set ! Veckan i Paris går vidare mot kvarts, semi - och finalerna ! Och Maria är nu favorit till titeln ! Men se upp för Simona Halep från Rumänien ! Och Jokovic o Nadal är favoriter i herrklassen !
 
Det här är ju en stilig kvinna , Maria, som ständigt ger järnet ! Och tjänar väl mest pengar av världens idrottstjejer ! På sin tennis o reklam ! Men hon fightas ständigt trots en del skador genom åren ! O är inte mer än 27 år ! Men varit bland de bästa i 10 år, nått ! Och Maria är Rysk/ Amerikansk medborgare !
O här har vi Simona Halep från Rumänien ! 23 år gammal som i år visat stor klass ! Vilket spel Simona har i sig ! Och hon ligger 4 på världsrankingen ! Och i och med att de 3 högst rankade damerna har åkt ut så är det ännu jämnare i damklassen ! Unga spelare har " tittat fram " ! O visat klass ! och jag koncentrerar mig mest på damerna ! För dom är jämnare o snyggare !!! Min läggning är ju sådan " att jag tänder mer på dom " , det går inte o snacka bort ! Och fina idrottskvinnor ! Tyvärr är en av mina favoriter Viktoria Azarenka skadad !
 O här har vi en annan stjärna ! Mitt barnbarn Måns som idag fyller 20 år minsann ! På detta bra foto är han 15 ! O det är ju härligt att ha runt " cirka"10 barnbarn ! Jaa, det är mycket härligt att insupa här i livet ! Det kämpar jag för att få uppleva " livet ut " ! En fantastisk morot !
 

RSS 2.0