Fyra besökare igår, är glad så länge jag har nån .

 
Jaa, för en vecka sen besöktes minsta barnbarnet Rut . Som minsann fyllde 2 år. Bara en sån sak.
 
 
     Visst har det blivit cykelturer efter detta delkoncept att hålla fysiken o sinnet igång  O redovisa dom i bilder jag tagit oavsett om hur många ggr i veckan När jag tittar på dessa nörkreatur så tänker jag på ett parti i bl.a. Sverige som angrep deras fisande .. Jaa, du milde .
       Jaa, vädrets makter . En annan som är intresserad av dom ser nu att temperaturen sjunker i Arktis o fortfarande är det ju mycket minus i Antarktis . Det vet väl alla.När vi har vinter så har dom varmare i Antarktis o tvärs om. Idag har t.ex. Mc Murdo Stn - 36 C .Det här med sinnet o vara intresserad av det ena o andra.
 
 
 Inte så långt från Baskemölla norr Simrishamn ligger denna äppleodling.. O sådana finns det gott om på Österlen. Och visst det är innanhavet Boltic Sea som syns.
 
 
Och det här fotot togs igår I skapligt väder. Kyligt i skuggan men solen värmde förståss .O inte långt härifrån när jag vänt söderut igen har vi hamnen i Simrishamn. 
 
 
Jaa, det här med att Simrishamn en gång i tiden hade en stor fiskeflotta och vimlade av trålare o fiskebåtar av olika storlek. Och att få se trålare komma in i hamnen är inte så vanligt precis nuförtiden.
 
 
Jodå mitt intresse för olika länder i Europa har inte minskat precis o inte heller att visa foton från dom Det här fotot är retweetat från Life on Earth , visar Lake Thun Switzerland.
 
 
Det här med det här lilla vackra landet Slovenien som man inte heller har besökt . Fotot från Discover Slovenia o visar Soca  river. 
 
 
Det här fotot tycker jag om . Retweetat från Marie Nassar They hid from the rain O det här med att vara klok som en uggla Kanske via ålder o erfarenhet bl.a.
       Idag har jag planerat en ny runda på min cykel. Här gäller att smida så länge järnet är varmt. O det har väl inte bara jag nytta av. 
 
 
 

Det är inte lätt att räkna dem alla sträckor som cyklats o gåtts sen pensionen.

 
Och med regnkappa i cykelkorgen som inte behövde användas så påbörjades färd med cykeln söderöver som tog ca 2 timmar . Bra jobbat Jan , förlåt Jante . Ni får väl själva se hur pigga ni är när ni skall bli 80 om mindre än ett år. Och här påbörjades färden kan man säga . Inte så långt från hemmet.
 
 
Och fotona kommer i ordning mot södern Svängde till höger. Och visst är det the Boltic sea som skymtar .
 
 
Och här fortsatte man rakt fram på cykelvägen. O det här med gamla Simrislund o nya. Där man bott på båda ställena .
 
 
Det här med vyer som man iaktog under förd till väg där det stod Skillinge på men det blev till Bratevik idag.
 
 
O det här fotot är taget från vägen mot Brantevik . Och mycket lite biltraffik på vägen. O det här med battericykeln, viken höjdare o då inte överdriva påslagandet av det. Bl.a givetvis i nedförsbacke. 
 
Det här fotot togs i Brantevik . O sen blev det cykelvägen hem till Simrishamn.
 
             Jaa, det är bara o tacka o ta emot . Har ju sett vackra platser o dess omgivningar i  Stockholm, Örebro, Luleå,  Hjo , Kristianstad, Simrishamn , Askersund , O ställen som Överuman i södra Lappland , Sollefteå , Forsmo Och någon ,några timmar på många olika platser i landet. O en del utländska städer, en del mer än några dagar. Och Oslo någon, några månader t.ex. O det här med utsikten från Holmenkollen. Och sen skall vi inte glömma Köln, Wien, Berlin o London   t.ex. Och mer än nån timme i Jerusalem o många dar i Eilat. Jaa, Olika platser på Mallorca. Jaa, tex. Palma Nova Och det här med minnen från de flesta platser . Finns många ännu, bara tacka o ta emot.
                 Följer ju Us-open i tennis. Och ingen av mina favoriter bland damerna finns kvar i turneringen varken Halep, Sharapova eller Kvitova . Och bland herrarna håller jag givetvis på Federer. Men blir Nadal eller Del Potro för svåra.
                 
 
                   
       

Det här med goda minnen från andra länder, oavsett vad vissa tänker om dom.

 
Vi kan ju ta den senaste resan först. Den via Tyskland till Polen o bl.a Krakov Jaa, här övernattade vi bussresänärer i Polen innan besöken i södra Polen. .
 
 
Jaa, det här med vacker natur som man även kan hitta i Polen o vackra kyrkor o gamla slott. 
 
 
Jaa, Tyskland gränsar ju till Polen och det landet har jag besökt så tidigt som i mitten på 1950-talet. Närmare bestämt Köln. Sen åkt igenom det till Wien och med kompisar via bilar. Mosel-o Rehndalen Och så har jag och barnbarnet Måns varit i Frankentahl o besökt kompisen Cai o hans fru . Och bl.a. besökte vi det välkända Heidelberg.
 
 Apropå på Cai så är detta foto från när hans föräldrar o syskon var på besök hos oss i sommarstugan utanför Hjo. under 50-talet.
 
 
Och det glömmer man väl inte heller besöket i Berlin 2006 undet fotbolls-Vm . Undertecknad, kompisen Björn och Cais dotters Ankes fästman, man Eberhard.
 
 
O detta är första gången jag såg Anke. Som en dag , söndag tror jag guidade oss nere i stan i Brandenburger Tors omgivningar o vi  såg bl.a. rester av muren .
     Och sen har jag inte besökt Tyskland på ett längre tag innan färden mot Polen. Men på Rûgen har jag varit med bastubadarklubben på 2000-talet var det väl men foton saknas.
            Men som sagt då bussturer genom Tyskland o bilturer. och då sett olika städer. 
 
 
Sen avslutar vi med några foton från besöket i Israel i slutet av 1980-talet. Den resan kommmer jag heller aldrig att glömma. Får jag hoppas. 
 
 
Och det här med när kompisen Bengt och jag tog en båttur på Röda havet.och vi bade även i Döda havet. Och flöt naturligtvis på rygg då.
 
 
Jaa, rundresa företog vi i landet . Och i Jerusalem var vi naturligtvis .Foto från Betlehem över staden.
 
 
Jaa, det finns höjder även i Israel o  det upptäckte man under bussfärden . Foto taget från Masadaklippan
 
 
 Och under färden från Jeriko till Jerusalem var det höga höjder . Och då togs detta foto. Vet ochså att vi besökte ett Grekiskt-ortodoxt kloster på färden mot Jerusalem o sen tillbaks till Eilat .
 
                       Jaa, dessa foton här är avfotogarde via min lilla kamera som kan ta närbilder , fler bildbevis från andra resor torde finnas i förrådet.  Nått o syssla med i vinter. Eller en regnnig dag i höst.
                Dass war alles für heute . Sen får vi se när jag får nästa ryck . O att ha bra minnen o fotominnen är bra för kropp o själ.
            Det här med carpe et crea diem underlättas av fina minnen som ochså ger levnadsglädje. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           
 
 

RSS 2.0