A tribute to my dear mother !

            Vem tänker inte ofta OCHSÅ på sina föräldrar ! Och idag särskilt på sin mor Birgit ! Foto från 1940-41 ! Vem hade jag varit om inte min mor funnits , t.ex. Ingen , eller nån med annat utseende : Ingen vet !
 
 
Min kära mor dog 1993 ! Jaa, när detta foto är taget ? Skall vi tro det var 1988 då undertecknad blev 50 ? Oavsett så ärar jag min kära mor idag på Mothers Day ! Hon är i mitt minne ständigt levande ! Och finns då med på min livslinje Från Rötter till Barnbarn ! Med Fötterna på Jorden o armarna mot Hmlen !
 
                
     

Så här innan helgen !

 
Ett suddigt foto får man ju bjuda på ! Och här föll käglorna till höger eller vänster ! Men det gjorde inte herrarna nått som åt dagens rätt alldeles i närheten ! Kan även., och andra,rekommendera hamburgarna som serveras här !  Och min kompis uppskattade att i efterhand bli firad av mig på sin 80-årsdag med att bjudas på dagens rätt ! Och jag blir bjuden när man själv fyller 80 ! Det  är framtidstro det !
 
 Snöleoparder ! Dom är faktiskt på uppgång i Världen o finns att titta på på Nordens Ark i Sverige o bl.a. i naturreservat ovan Sotji i Kaukasus ! Ja ovan för där OS gick ! Vacker, stilig katt ! Med klös :) ! Upphov Unreal !
 
 
Vackra bilder ja ! Var det här fotot är taget, vet ej ! Men anar det ! Upphovskvinna Valentina ! Och som vanligt blandar jag inte in nån politik i t.ex. vackra bilder !
 
         Jaa, när jag kom hem o gick in genom porten så kom det en kraftig regnskur med kyliga vindar ! Över eller under det normala ? :) Jaa, tittat på prognos för Stockholm nu när elitloppshelgen kommer ! Ingen bra prognos ! Regn o blåst ! Men som jag sagt innan ! Under dom 20 år som man varit i Stockholm har vädret vid denna tid varierat från högsommar, 20-25 C t.ex. de första åren till ca 10-12 o regn andra år ! Minnet är gott ! Det andra året har jag för mig att min kompis Björn och jag satt på en takterass o sola som fanns bredvid en sån lägenhet som anhöriga kunde upplåta till släkt ! I det här fallet Björns far ! Jaa, i Solna låg detta hyreshus ! Det är bra att hålla hjärnan igång o minnas !
           Jaa, upp o ner med temperaturen ! Inget ovanligt på jorden ! Sen urminnes tider ! 
                              Trevlig helg önskar jag ! Spänningen stiger ! Få se om det blir några sekiner ! :)

Bra att ha ! Vackra bilder från olika platser ! Egna o andras !

 
Det här fotot är taget från Storbron som går förbi slottet ! Och visar Svartån som rinner mot Hjälmaren ! Fredag igen ! Att tiden går fort är väl positivt !? Det innebär väl att man trivs med tillvaron o ser fram emot morgondagen i nuet ! O att man inte går på allt som ingen har facit på ! Dom som ser positivt på framtiden kommer sällan till tals ! Och det gäller att bl.a. att vända på klimatmyntet ! Alla är inte eniga i siandet ang, 50-100 år framåt !
 
 
Att gå längs Svartån mot mot Hjälmaren är en mycket fin promenad ! Där det har gått att ta många vackra bilder under årens lopp  ! O förhoppningsvis blir flera tagna ! Fotona tagna 2012 !
 
Elitloppet på Solvalla i Stockholm ! Går ju på söndag. O där har undertecknad befunnit sig de sista 20 åren ! Men i år blir det paus till nästa år ! Men det skll bli en upplevelse att få se detta lopp på Tv , för en gångs skull !
 
Jaa, 2012 togs detta foto ! Från publikhavet av stora mått !
 
            Och i morgon går ju V-75 som vanligt ! O  följs av ett extra på söndag med ingående av bl.a. elitloppsförsök ! Blir en spännande helg, i travets tecken ! Oavsett utebliven Stockholmsresa !

Oj,oj, oj, jag är med led-tv !

32 tum precis som min gamla tjock-tv ! Vilken skillnad på utseende ! O vikt ! Har hänt mycket på 14 år ! Och vad då som kommer o hända på alla möjliga plan om 50-100 år ! Kan man fråga sig !
 
 
Visst ! Det blev en lång runda även idag på förmiddan ! Inleddes med kaffe hos en granne ! Kalla/ fågel-vakten ! Sen blev det en lång runda i snabb takt ! Med korta uppehåll och prat med några  okända o kända ! Bl.a med en man med rötter i Iran , som jag pratat med innan ! Och även där har jag nytta av mina kunskaper om Mellanöstern !
 
 
Och nu har vi kommit till hembygdsgården ! Där jag pratade med en skånska ! Om myskankorna i dammen !
 
 
Och här har man kommen mot idrottsplatsen ! Som börjar med bandybanan till höger ! Därefter tennisbana o sedan fobollsplanen , några hundra meter bort ! Sedan 15 minuter hem nått ! 
 Vädret ja ! Åskar lite nu i Danmark o vid västkusten ! Liksom österut i Europa i gränsen mot den varma luften ! Och som vanligt i mellersta USA ! Säkerligen ochså kamp mellan svalare o varmare luft, eller värmeåskväder kanske ?
 
   Då skall man titta på tennis på en ny tv i kväll ! Alla tiders ! 
 
 

Torsdag ! Oj vad tiden går fort !

 
Har  så många fina minnen från en stad man växte upp i på 40-talet ! Örebro ! Och från det närliggande smultronstället , farmors Herminge, Björneborg, Attersta, Gällersta ! Och den åldern man var i där är naturligtvis ett viktigt inslag i ens liv ! De tidiga 3 ? åren i födelsestaden Stockholm har man inte så många minnen ifrån . Däremot  från besöken hos mormor senare ! 
  Och hade man då en far som jobbade på slottet så var det ju spännande ! Har gått många ggr in och ut genom denna port ! Jaa,spännande liksom att fånga grodor i Farmors damm ! O leka med kompisarna i Farmors närhet ! 
 
 
Svartån ! Tar ju en krok runt slottet ! För vidare färd mot fågelparadiset Oset o Hjälmaren !  Och bron kallas för Storbron ! Den har man passerat många ggr ! Bla. då jag gick nått år i Karolinska läroverket ! Innan bosättandet , flyttandet till Luleå. På gott o ont !
      Jaa, många vet om mina känslor för Örebro o smultronstället Björneborg ! Nu bor jag i Askersund ! 5 mil söder över ! Det får duga ! Och livslinjen är stadigt förankrad ! Från Rötter till Barnbarn ! Ingen dum stig att vandra på !
 
 
 
O min kompis Rolf har kvar denna s.k. tennsoldat som vi göt hos honom på 40-talet ! Bara en sån sak ! 
 
 
 O det här foto är taget från början av en vandring längs Svartån mot Oset via , Stadsparken , Wadköping, Naturens hus ! En fantastisk promenad ! Rekommenderas !
            
            Visst är det en baktanke med att skriva detta ! Och det är inte heller så lång tid kvar till härligt besök i söderns nejder ! Ni har väl höt talas om Simrishamn o Hjo ! Oavsett resa norrut !
              Hä bare o håll igång o ta vara på livets goda !

Jaa, det gjorde jag ! Kändes nödvändigt ! Men kul !

 
  Jaa, häromdagen tyckte jag att jag såg dåligt när det tittades på min Tv ! Tjock-tv ! Köpt för 12 år sen ! Idag på motionsrundan gick jag in o titta i min affär ! Där jag köpt data, kamera o mobil mm ! Och väldigt trevliga är dom som jobbar där ! Mattias har jag handlat mest med ! Och igår titta man på en platt, led-tv 32 tummare , Japansk som börjar på P ! Och då förstods att det inte var min syn det var fel på ! Och idag slog jag till ! Man lever bara en gång ! Och så länge det går runt gäller det att slå till ! Och så får vi se  när dom kommer och instalerar den ! Troligtvis i veckan !
            Fotot är från Hagabadet på slutet av strandpromenaden ! I  dag cykla jag runt ! Och är nöjd med att höften klara det , på den trögtrampade damcykeln Och här har minsann både Tåtte o Melissa badat ! När dom varit o hälsat på mig, en i taget !
 
 
    Och här är  holmen vid badet ! Här är härligt att gå ut o sola ! Och vilken utsikt man har mot Stjärnsunds slott ! Det är väl inte konstigt att man trivs med att motionera i staden Askersund !  Mycket fin natur o smultronställen lite varstans ! Dom som har läst , läser denna blogg, förstår väl det !!
 
 
Jaa, foton kan vara Vackra , på många olika sätt ! Detta foto har Leonardo 75 som upphovsman ! Foto på barnbarn t.ex. Ochså Vackra bilder   ! Jaa, som sagt man får hjälp via retweetande med att hitta dom Världen runt ! Alla tiders !
 
 
Det här näpna fotot har Mars som upphovskvinna ! O så bra det är för sinnet att se alla dessa bilder ! Dom finns trots allt negavitiserande av Världen ! Tror inte den är sämre än den varit ! Behöver bara tänka på 30-åriga kriget o första Världskriget t.ex. för att förstå det !  Och det skvalas ju mycket mer i massmedia nu ! Förr kom kurirerna ridande med bl.a dåliga nyheter ,veckor gamla !
               

Det är bra att ha följare som man ochså kan följa !

 
Vackra bilder ? Mina Vackra bilder från motionsrundan bl.a har gett mig följare med roliga o Vackra bilder ! Och Real Madrid följde mig en dag liksom Lady Gaga t.ex. Men när det skrevs att jag höll på Barcelona o följde dom , då tog dom bort mig ! Jaa, det här fotot re. från Polak Potafi via Jena C ! Och Jena C är den som mest retweetar från o skickar själv ! Tänk vad egna Vackra bilder kan öppna en Värld för en !
 
 
 Jaa, joo en stor  romantiker har man alltid varit ! Ända sen man var förälskad i Gina Lollobrigida o såg hennes filmer i Luleå på 50-talet ! Och denna Vackra bild vill jag gärna visa ! Retweetad från Anha !
 
    Jaa, snart blir det motion ! Och handlande på hemvägen ! Det nya körkortet har kommit ! Hämtas ut ! Bra o ha som legatimation ! Rättare sagt nödvändigt ! Vädret ? Prognoserna skiftar ständigt ! Nån sommar här går nog inte att utropa ännu ? Men mer sol än det sas för 2 dar sen !
        Jaa, som sagt ! Min morgontidnings vädersajts kommentar idag : En varm luftmassa täcker södra o östra Europa  medan det är lite kyligare i norr ! I gränsen mellan varm och kall luft väntas kraftigt regn och åska ! O den åskan förkommer JUST NU MEST öster om Finland och i Grekland o Turkiet ! Och i Usa fortsätter åskandet dag efter dag ! I bl.a.mellersta delen ! Jaa, USA med Canada vid gränen norrut ! Kan man fundera på ! Liksom värmen i södra USA ! Ner mot Florida !

Efter boulen kom hagelskuren !

 
 Idag var vi så få så vi spelade alla mot alla ! Jag blev tvåa ! 5 var vi alltså ! Kylslaget när inte solen visade sig !
 O det här fotot togs från närheten av banan ! Sen när boulen var slut o jag så småningom hamna i en affär vid torget så kom en hagelskur ! 
            Tycker ju om att använda vädret som en intressant vetenskap i nuet o dået ! Vill man ägna sig att förfasa sig över morgondagen som ingen har facit på , upp till var och en ! 
          När man tittar på åsksajt för Europa så syns ju tydligt var varmfront o kallfront möts ! Sen ibland har vi ju ochså värmeåskväder ! Dom kan vara väldigt ettriga ! På 40 - eller början av 50-talet så upplevde jag ett kraftigt åskväder utanför Hjo ! Glömmer aldrig ! 
 
 
Retweetar ju inte bara andras o mina Vackra bilder i nuet ! Har ju lovat att visa Vackra bilder från förr , som man tagit ! Det här fotot är taget under en fotvandring i Tiveden 2007 ! Glömt vad sjön heter ! 
          Har ju min musiksmak ! Och då lägger man inte in nån politik i det hela ! Musik är musik ! Men med folks sinnelag nuförtiden när man buar åt alster o lägger in politik i det hela ! Så får väl en annan emigrera ! 
         
 
                  

Nää, regnet hade upphört !

När jag gick ut på motionsrundan ! Och när solen lyste emellanåt åkte vantarna av ! :) Och nu kommer jag att ha ögonen på 10dygns prognos framåt ! Och för morgondan lyder prognosen - molnigt och från och till skurar. Få se vilken morgondagens aktivitet blir !
       
Jaa, vem klagar på grönskan vare sig den är under eller över det normala ! Klimatet i Världen har väl varit under eller över det normala sen Jordens födelse ! Men frågan är vad man från dagens mätningar räknar som det normala ! Men olika undersökningar med dagens hjälpmedel visar ju bl.a värmen på vikingatiden ! 
 
                                                       Grönska var det som sagt 
 
 Och detta foto togs för några år sen ! Men varit där efter dess ! Denna Vackra bild är från Naturens hus i Örebro ! Ligger inte långt ifrån Hjälmaren o fågelparadiset Oset ! Tar ju med äldre Vackra bilder ibland !
 
 
    Jaa, har man förmånen att få till sig Vackra bilder från alla Jordens hörn ! Jaa, det här är ju ett foto som man inte säger nej till !
 
O inte det här heller ! Fotona är retweetade från Dee o Mars ! Nej inte planeten Mars !
 
 
  Och rundan idag gick på slutet förbi kyrkogården i närheten av man bor ! Och som sagt innan, här går jag oftast förbi på mina motionsrundor ! Och för mig är det här en vacker bild ! Trots sorgens skepnad ! Men ingen är något undantag ! Och själv filosoferar jag här om att ha  förmånen av att ha o haft ett bra liv ! O tänker på alla från Rötter till Barnbarn ! 
 

Det är måndag morgon ..

.. men mitt huvud är inte alls tungt ! Som vanligt så försöker jg göra det bästa av dan ! Carpe et Crea Diem med framtidstro ! Och då får man ju börja med sig själv ! Oavsett ingen vet vad som händer , vare sig i morgon eller om 50 år ! Vad en annan ser fram emot o planterar in i hjärnan ! Bl.a då resor söder o norr över, i Sverige ! Det konceptet har ju hållt i många år ! Utomlands ? Beror på Fru Fortuna ! Hoppet överger mig aldrig ! O resa i fantasin går bra ! Insuper på samma gång kunskap om andra länder ! Även via Vacker musik då !
 
      Vädret , molnigt ! Dagens, nattens regn ! På upphällningen ? Nu väntar jag på fronters mötande i Sverige ! Och då åska som drar med sig varmare väder ? Sias om åska på onsdag o fredag ! Klimatet har alltid varit beroende av , bl.a. mycket sol eller regn o torka beroende på högtrycks o lågtrycks placering och gående inbördes ! O fronters mötande ! Vilket alltid medfört mycket åska sommartid , mest söderöver , tornados , cykloner , stormar , översvämningar o skogsbränder ! Och det värsta av den varan är vi förskonade av i Skandinavien bl.a. ! Och ang. åska ! Har åskat varje dag i delar av USA en längre tid ! Och ovanför USA finns det fortfarande minusgrader i norra Canada ! I går hade Tomahawk - 24 C ! Jaa, som sagt !
          
      Som sagt ! Det ena idrottsevenemanget avlöser det andra ! Nu många dar framåt tittas det mycket på Franska Öppna i Tennis ! Grandslamturnering ! Som sagt dom jag mest håller på är Roger Federer o Simona Halep ! En veteran och en ganska ung dam, kan bli hur bra som hellst ,Båda har klarat första omgången ! Joo, Azarenka , Sharapova, o Jokovic håller man ochså högt !
 
   Jo, måste handla i dag ! O i den handlingen ingår att motionera o handla i f.m. !
 
 
  Joo då ! Här har vi en Vacker bild från Carpahterna via Cahrpahtian Garden Romania ! Och Simona Halep kommer från Rumänien ! Och jag för min del blandar inte inte politik o pekfingrande  i Vackra Bilder, Vacker musik eller sport ! Däremot avskyr man naturligtvis extrema rörelser , vare sig dom är politiska eller religiösa !
              Ett riktmärke för mig är att tänka sig in i hur man haft det  som människa om jag bott i den delen av Världen under dom omständigheterna ! Och lära mig Mänsklighetens historia o inte slå mig för bröstet !

Fredag igen ! Men på jobbet längta man mer efter ledig helg , än nu !

 Ja, och sen jobba ju en annan från början på jobbet ! Varannan helg o sen var tredje ! Och människor har helg o nattjobb nu ochså !
         
I dag har jag inte själv tagit några vackra bilder ! Men andra har skickats till mig ! T.ex.från Marion Spekker via Jena C ! Håll till godo ! Och tror Marion är från Tyskland !
              Idag efter motionen är det städning och nu lyssnandet på musik som gäller ! Och i detta fallet på Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra ! Jaa, Djelem, Djelem tycker jag t.ex.mycket om !
            Oavsett vem jag pratar med så är rasism, smygande o dold , det värsta jag vet ! O då är man väl inte populär om man har bl.a. denna musiksmak ! O sen är det inte bara Judar o Romer som råkar ut för rasism eller har gjort ! Tyvärr ! 
        Lite klargörande ! Tycker ju om musik t.ex. från Östeuropa o Balkan ! Nu skall vi klargöra en del ! Romer, Romska musiker har till del  präglat musiken i stora delar av Europa t.ex. Inte bara på Balkan o i Östeuropa !
           Även musiken o danserna i Spanien o Portugal t.ex. ! Och Gipsy Kings är Franska medborgare ! Födda i Arles !  O Romerna är ju komna långt bortifrån en gång i tiden ! Från Indien sägs det ! Då kan man tänka på det när dom vandra uppför i Världen ! För länge länge sen ! Och dom var är mycket duktiga sångare o musiker ! O hade som sagt sina danser ! Flamenco kan vi tänka på i sammanhanget !
       Klezmer musik ! Har jag skrivit om innan ! Men dom sjungs oftast på Jiddish ! En blandning av Tyska o Hebreiska ! Som blivit till i Europa på 17-1800 talet  ! Östeuropa är ju ursprunget ändå ! Och vi kan ju tänka på varifrån Judarna kom !
 
             Och som sagt i Grekisk  musik t.ex. finns romska influenser ! Jaa, på hela Balkan ! Går igen i musik o danser !
               Jaa, jag njuter så av den här musiken ! Har påpekat det innan ! O inte har det plötsligt blivit så ! Icke ! Och jag är mycket tacksam över att ta in denna musik ! Jaa, tycker mycket om den här musiken ! Från Östeuropa o Balkan ! O klezmer musik ! Ja Barcelona Gipsy Klezmer orchestra ! O nån avfälling kommer jag aldrig att känna mig som ! Världen är mycket större än Sverige ! 
 
 Jaa, ibland tittar jag på min kära mamma ! O kommer på att mycket kan vara dolt i ens gener !
 
             Och jag tänker varken skämmas över mig själv o annat ! Känner att det levs ett rikt liv där jag är rik på annat än utom pengar ! Går runt ! Och som sagt vem vet vad man har för smaker i sina gener !

I går gjorde jag ett besök på Borgmästarholmen !

             Först blev det ju motion på förmiddan ! Sedan kl 16 månadsmöte i Pensionärsföreningen i glada vänners lag ! Efter det på cykeln kl 18 och cyklande över bron till Borgmästarholmen för picnic med fågelskådning ordnad för medlemmar i Centerpartiet i Askersunds kommun ! Och journalisten Ove Danielsson berättade om Borgmästarholmens  historia o sen lyssnade vi på Lars Johansson , vår f.d. distriktsorförande från Örebro  som även är naturguide och kunnig i att lyssna på och känna igen fåglar ! Mycket intressant ! Och jag pratade bl.a med honom om Oset i Örebro förr o nu ! Men den kyliga kvällen hämmade nog fågellivet på ön , verkade som !
 
 
  Och fina foton från ön blev det i kvällningen ! Kommer ett knippe här !
 
 
 
 
 
          Vem kan annatän vara nöjd med dessa foton ! Med detta ljus ! Och kvällen blev mycket kylig all eftersom ! Men vadå  ! Vilka foton det blev ! Att delge Världen ! Från Borgmästarholmen , Askersund, Sverige, Europa, Världen !

Joo då, motionsrunda !

 
 Skam den som ger sig ! O i em blir det först månadsmöte med pensionärsföreningen o sen fågelskådning med andra Centerpartister på ö utanför strandpromenaden ! Jaa, vädret ! Nu smattrar det på rutan ! I går kväll kom ett svart moln farandes förbi åt nordväst  , med knallar ! Blixtar som bara gick i molnet , inga mot marken ! Inte där en annan bor i alla fall .
       På en blaskas framsida idag, affären,  stod det kallare än normalt i maj ! Dessutom siades det om junis väder ! Att dom orkar hålla på ! Dessutom är det ju den 20 idag , ang kallare än normalt i maj !
 Oavsett det är över eller under det normala så är det ju väldigt fint o grönt ute ! 
 
 
Och med detta foto retweetat från Jena C via Marie Nassar avslutas dagens skrivande ! En fortsatt trevlig dag ! Det tänker jag ha , ända till skymmningen !

Vackert foto ? :)

 
 Jaa, idag blir det bara ett taget foto av denna neutrale man ! Jaa, tagit detta foto p.g.a. förnyandet av körkortet ! Fick inte ha glasögonen på, gör inget, men ett leende fick man inte ge !
         Ja det här med Vacker musik från olika håll i Världen o Vackra bilder har blivit en dörröppnare för undertecknad ! Märks när jag pratar med folk från olika håll i Världen, på  nätet o i verkligheten ! Det har gjorts idag ! Och drar man alla över en kam o tror att alla " skär halsen av en " då är man fel ute ! Det verkar som Världen behöver Vacker musik o Vackra bilder nu. Då skall det göras vad man förmår !
    Det här med att själv lägga ut Vackra bilder som man själv tar resultera idag i ett mejl från Sr P2 som tyckte att ett av mina foton, taget vid strandpromenaden, som visats i socialt media , som det kallas, var väldigt vackert ! Dom frågade mig vilken musik som skulle passa att spela till detta foto ! Svarade Dimman lättar av Carl Nielsen ! Svaret blev tummen upp , bra förslag !  Det här med dörröppnare ja ! 
 
Som sagt det finns ju andra som tar Vackra bilder ! Det här påminner mig om natur som man själv vandrat i ! Men det här fotot är från ett annat land ! Vilket, vet ej ! Retweetat av Jena C !
Få se om jag hittar nått foto som själv tagits ! Av äldre slag, har ett stort föråd att ösa ur !
 
 
  Det här fotot är taget 2006 ! Från Österlenkusten mot Stenshuvud !
 
 
 Och i Bäckhalladalen på gång avstånd från staden Simrishamn  ! Har man gått många ggr. med familj, släkt i släkten o kompisar ! Ochså ett foto från 2006 ! Det är kul att leta upp gamla foton ! Kommer att göras , emellanåt !
 

Jaha , god eftermiddag !

 
 Detta är ett foto i det absoluta nuet ! Jaa, det är ju inte bara foto på mig själv man visar här ! Det här kallas för selfie eller nått sånt ! Men vadå ! Jag lever ju ! Så jag kan visa min nuna , i nuet !
        Vädret ja ! Dom här matematiska datoriserade mallarna med sina siare verkar ju inte  stämma ens för några dar framåt. Men dom för 50-100 år framåt ! Tas det ut elände i förskott om ! Upprepar ochså det positiva ang. ozonhålet , koldioxidutsläppen o värmeökningens utplanande de sista 16 åren ! Ang isbjörnarnas icke nedgång de sista 8 åren o de STORA valarnas tillväxt ! Men det säljer ju inte så mycket fast än det har vi facit på !
            Motionen gick bra idag ! Men i lördags så frös jag lite i hemmet o tyckte att jag kände att en förkylning var på gång ! Men då erinrade man sig följande ord från chefen på livsmedelslaboratoriet som jag jobba på på 60-talet i Simrishamn ! Jan, om du känner att du börjar bli förkyld så ta en stötdos askorbinsyra ! Och det gjorde jag även i lördags ! Askorbinsyra hade vi i fabriken ! Och det är ju c-vitamin ! Och det finns ju brustabletter med c-vitamin att få tag i nu ! 
 
 Jaa, hade det inte varit så grönt o fint idag skulle man kunna trott att det var oktober ! Men solen visa sig delvis o då blev det varmare i solen ! Vantar på o vantar av ! Det här fotot blev inte dumt ! Men har glömt vad ön heter ! Ligger öster om Borgmästarholmen ! 
 
Har man förmånen att retweeta sådana här Vackra bilder från i det här fallet Carpahtian Garden Romania så är det klart man gör det !
 
 
O den här vackra bilden har jag retweetat via Jena C från Serdar ! O det var allt från idag !

Vi har haft en bra helg !

   Jaa, så är det ! Efter omständigheterna med helgmys ! Ja,ja, jag vet men för att man framhåller detta gör väl inte Världen sämre !
     Jaa, inget på V-75 eller bingolotto ! Men Barcelona har vunnit Spanska ligan, Canada var överlägset i Vm-hockeyn , Arsenal ligger kvar på 3 plats i Engelska ligan efter oavgjort mot Man United ! Självmål ! Jaa, vad då då sånt händer ! Örebro sk förlora cup-finalen mot Ifk Göteborg ! Men spelet hoppas jag fortsätter ! Ett fall framåt , tyckte man !
  Bara att se att det är väder ute gläder mig ! I morse hade Askersund + 5 C , Reykjavik 4 o Punta Arenas 0 ! Och som sagt Reykjavik o Punta Arenas kan sägas  är varandras ytterligheter ! Sen följer jag upp prognosen som gavs för mitt område över tisdagen ! 
         Ut , till torget , motionsrunda o handlande ! Det är vad en annan ser fram emot ! Utan att gräva ner sig ! Det får andra göra ! Typ ! :)

Att det upprepar sig , det får man ju vara tacksam för !

  Jaa, idag är det ju fredag igen , tänkte jag när det satts o filosoferades på en bänk på strandpromenaden , i kylig nordanvind men strålande sol ! Solen jaa, den lyser ju både över det onda o GODA ! Orättvist ? Svårt o göra nått åt ! Därför tänker jag mest på det GODA ! 
 
  
  Ett foto till från rundan ! Taget från i närheten av idrottsplatsen ! Grönt o fint , det skall inte det onda ta ifrån mig ! 
 Vädret ja , som sagt kyligt i skuggan med nordvind men soligt ! När det sias om Vädret 4 dar framåt i mitt område  i min morgontidning så sägs det bli växlande molnighet i morgon o + 15 C, söndag + 7 C regn, måndag växlande molnighet åskskur, samma på tisdag ! Facit får vi på detta !
 
 Jaa, känner att fysiken är bra liksom sinnet ! Som det brukar vara , för det allra mesta ! Därför körde jag med nyheten, för mig, intervallträning idag ! På min långa motionsrunda genom bl.a båda skogsområdena här i stan ! Våga vinn utan att ta ut elände i förskott ! Jaa, gick utmärkt ! Annars hade man väl inte suttit här o skrivit ! O lyssnat på Grekisk musik ! Ha, till och med 2 saker kan man göra på samma gång ! :)
 
 
         Och med denna retweet som Jena C retweetat önskar man god helg ! Som brukligt är ! 
På min agenda finns naturligtvis V-75, annan sport o dagobertssmörgåsar o ompysslande om Kalla ! Parakiten heter så ! :) Bingolotto ochså o nån motionsrunda av kortare art ! Om vädret tillåter ! Mm ?
 
 Det kanske jag skall skriva ! Kändisen Lady Gaga o undertecknad följdes åt bara en dag ! Men..förvånad blev man när hon dök upp ! Med sina 14 000  följare ! :)

Passade bra att filosofera på vacker plats idag !

           Jaa, här har jag kommit en bit på väg till den vackra platsen som man varit på många ggr !
 
 
       Cykelvägen är 7 km lång ! Här har man kommit ytterligare en bit på väg ! Backe upp o ner tilldels ! Jaa, visst är det Vättern !
 
Inte så långt kvar tills jag tar till vänster på asfalterad väg ! Som kommer från riksväg 50 !
 
 
 Jaa, nu är man framme vid målet ! Här har bla. många kungligheter gått i land !
 
 
  Och här fotot är taget mot Edö ! Som Heliga Birgittas svärfar o man ägde ! Förutom den platsen fotot är taget ifrån ! :)
 
Och detta foto är taget norrut mot Askersund ! Här har jag o andra suttit många ggr o fikat ! Bl.a några barnbarn , andra anhöriga o kompisar ! 
 
 
     O den vackra platsen och intressanta platsen som jag besökte var Stjärnsunds slott med omgivningar ! Och här har man fotograferat förr ! O blivit visad runt av guide ! Flera ggr, !
 
 
          Jaa, och så avslutas  med detta foto från hemvägen mot Askersund ! Det här var en cykeltur som jag inte klarat om jag varit vältränad ! Cykeln är numera en trögtrampad damcykel , utan växel ! Men knän o höft försämrades inte !
                  En härlig cykeltur ! I bra väder ! Viiserligen kraftig nordvästlig vind på hemvägen , konstateras ! Men solen lyste för det mesta ! Och ger mig själv beröm över min livsvilja o fighteranda ! Med fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ! På min livslinje Från Rötter till Barnbarn !  O Jante har ingen talan hos mig ! :)
           Och nu börjar snart kvartsfinalerna i Vm-hockeyn ! Mycket o glädjas åt när förmåga finnes Att Carpe et Crea Diem ! O kämpa utan o gräva ner sig ! Det får andra ta hand om :) 

Titta o njut ! Viken vy att vakna upp till !

 
 Jaa, cykeln kommer att sadlas ! Vilka vägar man hamnar på ! Inget bestämt ! Lapa sol  i lä i nordvästvinden ! Och som sagt Carpe et Crea Diem ! Och fyll hjärtat o sinnet med det goda som finns ! I en MÄNSKLIGHET på gott och ont ! Som vanligt sen urminnes tider ! Och tiden går ju väldigt fort ! Har mycket att se fram emot !

Åter en motionsrunda i Jahans liv ! Jan, Jahan , Johannes !

  Är ju ingen stjärnfotograf precis ! Men vad många tillfällen till Vackra bilder som finns att få ! Även om dom upprepar sig ! Men det är ju inte samma dag man tar dom ! Nyanserna ändras ! Det här är ju ingen redigerad bild heller ! Den är som motivet var !
 
   
 
  Min huvudrunda  går ju från hemmet via Norra kyrkogården, hamnen, strandpromenaden , Hembyggdsgården, 2 skogsområden , idrottsplatsen , o längs Bergslagsvägen hem ! Hur lång den är ? Nån påstår över 5 km ! Men bara jag kommer ut så ! 
              O getterna kan tydligen även  vila sig på detta underlag , här i Hembygdsgården ! Där solen lyste o samtal med en god vän fördes ! Men idag var det så blåsigt där det inte var lä så det hjälpte knappt o ha kepsen bak o fram ! Men motvind har vi väl alla gått i !
 
 
Jaa detta foto togs i går kväll när man satt o myste i länsstolen med parakiten Kalla på axeln o matchen Finland mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen i Ishockey-vm på näthinnan ! Och Finland vann ! Så Sverige får möta Ryssland i kvartsfinalen i morgon , jaa, inte lätt ! Både Finland o Ryssland spelade bra hockey !
 
       Och i kväll går den avgörande matchen mellan Real Madrid - Juventus ! I Champions L. semifinal nr 2 ! Jaa, vem som än vinner den så tror jag inte att dom slår Barcelona i finalen ! Som slog ut Bayern M.
 
 
    Och denna Vackra bild  är retweetat från Day Bag ! Tror jag det var ! Jaa, har en fantastisk möjlighet varje dag att visa Vackra bilder av alla de slag ! Bara o tacka o ta emot !

Det har ju sina fördelar !

 Att få följa ! O även följas av skickliga fotografer o redigerare ! Och med detta foto , retweetat från Viktoria så blir det motion efter känt koncept ! Och kanske en annan kan förgylla tillvaron med en egen Vacker bild ! Och människor har fått syn på dom ! Vare sig dom följs av mig ,eller följer mig !
         Och nu blir det motion , med växlande molnighet ! O goda tankar ! Om att det även finns goda människor ! Mitt i allt ! Om man tar land efter land o tänker på BEFOLKNINGEN i stort ! Så är jag övertygad om att det goda överväger ! Tyvärr fördärvar minoriteten EXTREMISTER av alla de slag för majoriteten människor ! 
 

Det känns så bra !

Att ta in den musiken som går under min beteckning  Världsmusik ! Svensk musik ingår ju ochså i den ! Som Abba mm. kända grupper o sångare o sångerskor ! Men ber inte om ursäkt för att t.ex. Grekisk musik o annan musik från Balkan med Romska inslag t.ex. är en ännu större krydda i mitt liv, som även  den Ryska folkmusiken ! Som även den t.ex. har mycket Romska inslag !
       Rytmerna går in hos mig liksom dom vackra tonerna i både dur o moll ! Romerna vandrade ju för länge sen enligt vad man tror ända nerifrån Indien ! Det får man ochså tänka på i sammanhanget liksom det här med den Bysantinska touchen ! Sen kan man även fundera på Klezmer musik med Jiddish text ! Som då ochså har Tyska ord bl.a. o Hebreiska  ! Som sägs vara en av föregångarna till Jazzmusiken !
 
        En sajt som jag upptäckt heter Världsmusik .se. ! O där kan man t.ex. titta på Grekisk musik ! Grekland är ett musikaliskt land som det sägs ! Håller jag fullständigt med om ! Som jag sagt innan ! Den Grekiska folkmusiken sägs härstamma från den musik som spelades i det antika Grekland ! Och som sagt landet vimlar av olika existeranade  musikgenrer och musikstilar ! På  öarna o i städerna bl.a. 
 
          Allt det här går att läsa på Världsmusik.se ! Men  har kommit underfund att jag  lyssnar mycket på musikstilar som Rebetiko, Laika o Etheknó ! O det är musik som utvecklats på 1900-talet ! Men touchen från Bortre Orienten,bl.a. känns igen  ! Tycker jag ! Och även Kina o Persien bl.a lär ha lämnat spår efter sig !
 
               Var och en som är intresserad får gå in o läsa mer på nätet ! Jaa, just nu hör jag glidningar i en Grekisk kvinnlig artists sång som kan höras långt längre ner i Världen !
 
            Jaa, rytmerna går in i mitt blod på ett fantastiskt sätt ! Och det tar jag tacksamt emot !

Mulet, kyligt i blåsten o regndroppar !

   Jaa, denna plats lämnades efter ett parti spel boule o sen kaffe ! Herrarna vann ! Jaa, vantar/handskar behövdes has på i det råa vädret ! Konstateras det från en som varit med förr ! Både när det varit " varmare eller kallare än normalt " , vid denna tiden ! Påminner återigen om årtalen 1935 o 1938 när det gäller dessa års medeltemperatur ! :)
 
   
 Och följande foto togs från strandpromenaden , mot Stjärnsunds slott ! O sen cyklades det hem efter veckans första handlande , i affär ! Där inga braskande löpsedlar fanns i affären ang. vädret , i nuet eller i förskott !
          Men här hemma har jag på datan läst om att ett nytt skalv drabbat Nepal ! Arma folk ! Har ofta tänkt på hur lindrigt vi kommer undan från allt möjligt i det här bortskämda, trygghetsnarkomaniserade landet ! Oavsett färg på regeringen ! Men gillar inte den nuvarande !
 
 Jaa, det här fotot togs den 13 /4 , i år ! Och då kunde man sitta o sola sig, utan vantar på ! ! Och vad är det som gör att det blir varmare vissa dagar ! Trots lite minus nattetid ? Som sagt har erfarenhet av alla slags väder efter svenska förhållanden ! O vet att solen inte alltid lyser ! Men gör den ibland oftast i högtrycksväder ! O då blir det ju varmare ! Solens strålar värmer ! Dagens klyftiga iaktagelse ! Utan o vara metereolog !
        Några blixtnedslag har idag , förmiddags , iaktagits på blixtsajt ! Nordväst om Gotland och norr Göteborg ! Men nu är det inga ! 
 
            Och Arsenal åkte dit mot Swansea med 1-0 hemma ! I sista minuten ! Trots otaliga målchanser ! Men ligger fortfarande trea i tabellen , med en match mindre spelad !
 
 
 Jaa, I Australien går man ju nu mot kallare tider ! O temperaturen på Mc Murdo stn. i Antarktis sjunker mot -30 C !  Och den kommer att sjunka mot -40 så småningom ! Det vet jag som följt denna station i många år !
       Och detta är en Vacker bild från Blue Moutains in Australia ! Retweetad från An Li !
 
Jaa,om sport , liksom annat får man tycka vad man vill ! Tycker det är en av kryddorna i min tillvaro ! I vm-ishockeyn möter Finland- Ryssland i kväll ! Intressant match ! Vilka får Sverige möta i kvartsfinal ? 
      Och i kväll får vi även se om Bayern München hemma kan hämta in de 3-0 som Barcelona vann med hemma ! Knappast troligt !
 
 
      

Jodå , ganska lång motionsrunda !

  Hamnen i sikte , längre bort ! Liksom strandpromenaden ! Lång runda idag ! Vädret , höst när jag gick ut, vår när man kom hem ! På fotot anas ju bron in mot stadens centrum ! Och efter bron kommer hamnen o Vättern o strandpromenaden !
 
 
 Så småningom kom jag upp till hembygdsgården ! O dit hade getterna anlänt för säsongen ! Nu fattas nog bara fåren ! 
 
 
        Hallå vem är du ! Jaa, en nyfiken get var detta ! När jag tog upp kameran hoppa han upp på bakbenen o stötta sig på staketet ! Avstånd till honom , en halv meter ! Det här är fördelen med att ha kamera med sig på  korta o långa färder ! Inte trodde jag att man skulle kunna få en sån här närbild !
 
  Och så tar vi dagens Vackra bild ! Som förgyller sinnet ! Och den är från Carpahtian Garden Romania !
 
            Jaa, i kväll kommer ett detta att visas på Vetenskapens Värld - Hur svensk var egentligen den armén som följde Gustav den 11 Adolf i döden vid slaget i Lützen ? -  Är man påläst så vet man det om man t.ex. hört talas om Legoknektar ! Och finnar deltog naturligtvis ochså ! Syftet med programmet anar jag ! 
           I morgon är det ju boule på programmet bl.a. Såg nått om regn på förmiddagen ! Då övergås det till plan F ! 
 

Jaa, då var det måndag igen !

        Och med detta foto från gårdagens motionsruna , inleds den nya veckan ! Nöjd och belåten ! Spännande helg ! Med bland annat V-75 både igår o i lördags ! Inga vinster men...är för entusiastiskt lagd för att ge upp hoppet ! :)
        Nöjd ja ! Världen har ju alltid varit på gott och ont ! Sen urminnes tider ! Både när det gäller klimatet eller människan ! Hur skall vi bära oss åt att få enbart människan god ! Som är av över 7 miljarder exemplar ! Där enbart enäggstvillingar är exakt lika ! Från början !
 
     Vädret ? Här där en annan bor ! Kyligt på mornarna även på dagarna när solen vilar sig bak molnen ! + 5 C i morse ! Men det glöms inte när det gnälldes över värmen i somras ! 
        Det oroade Sverige ! Rubrik i morgontidning idag ! - Så skyddar du dig när åskan drar igång - TT. Är ingen vän av åska ! Men erfarenhet av den har man ju ! Ett av dom värsta  åskväder som jag kommer ihåg ! Över sommarstugan utanför Hjo, i slutet av 40-talet , eller början av 50-talet !  Åskan hörs ju ofta på håll ! Gå inte ut om det inte är synnerligen nödvändigt, dra ut sladdarna till apparaturen ! Dra ut sladdarna , jaa, det rådet fick man av sitt egna tele-bolag förra året ! Via mobil ! Och på radarbilder är det intressant att följa åskans gång ! I hela Världen med Europa ! Blixtnedslagen !
           Sport förutom V-75 ! Vilka kommer Sverige att få i kvartsfinalen i Vm-hockeyn ! Det ger sig nu i början av veckan ! I kväll spelar Sverige sin sista match mot Frankrike ! Samtidigt , nästan, spelar Arsenal i ligan mot Swansea ! Vinner dom där är dom väl klara för Champions- League nästa år ? Har en match mindre spelad ochså !
           Jaa, jag är väldigt förbluffad när det gäller en politikers i Sverige debattteknik , kroppspråk och märkliga uttalanden ! Alltifrån - Dessa 3 män liknar motsträviga åsnor - , tills nu !
            Mera vi skall oroa oss för förutom åskan ! -Milda vintrar ger färre humlor- TT . Ja du milde ! Men dom skall ju exporteras till England , lästes för ett tag sen ! Där har dom väl alltid mildare vintrar än oss !
               Jaa,alla dessa vetenskapliga undersökningar ! Måste vara en lukrativ bussines ! Utan att vara facit på dom ! Ibland får man uppfattningen om att en del gör bussiness på sånt utan facit, ens för morgondagen ! O vet mer om framtiden än den tid som varit ! Att ta ut elände i förskott verkar vara en synnerligen säljande bussiness !

Fredag hela veckan !

 
 Hade inte tråkigt i måndags heller ! Nöjd o belåten med Fötterna på Jorden o armarna mot Himlen ! Idag var jag och fick blodprover tagna ! Görs en gång om året även utan att vara sjuk ! Och måste för medicinernas skull ! Styrkan , ökas eller minskas ?
         Här befinner jag mig på väg hem från mottagningen ! O innan tittades  in i min affär där det handlats dator mm. Och dom fotade kort bl.a till körkort ! Så det blir nästa vecka ! Så man kan förnya det !
           Jaa, i går satt man med andan i halsen när Sverige spelade mot Tyskland i ishockey-Vm ! Som vanligt tog laget ledningen ! I det här fallet med 2-0 ! Men sen höll dom på att slarva bort matchen ! Vann med 4-3 ! 
 
Jaha ! nu blir det till att titta på V-75 tipset som går på Umeåtravet ! O sen kommer det ett xtra V-75 på söndag , från Köpenhamn ! Full rulle !
 
 
 Det här är ett foto från Montenegro ! Och ibland blandar jag ihop länderna Montenegro o Makedonien ! Jaa, tyckte mycket om Montenegros låt till Eurovision song Contest ! Liksom bl.a Spaniens o Australiens ! Sveriges är ju inte heller dum !
 
           Jag har ju lyssnat mycket bandet Bioritam ! Och ville ha dom till mitt 70-årskalas som firades i Hjo .:) Men dom är från Makedonien men är nog populära i båda länderna ! Och för mer än 5 år sen pratade jag med 3 män från nått av länderna bl.a. om att jag lyssnade på bandet på nätet ! Blandar ihop länderna, som  sagt ! Men det verkar vara vackra länder båda ! Foto Wikimedia C !
 
 Sedan avslutar vi med den här Vackra Bilden retweetad från Leonardo 75 !
       Och som vanligt håller jag till stor del fritt från datan nu i helgen! Tittar på vädret o mejl ! Telefoner finns ju !        Ha en trevlig helg !

Efter väl uträttat förvärv !

Vädret i nuet ! Vantar på när man kom ut, vantar av när solen emellanåt kom fram ! En annan är ju inte utbildad metereolog eller journalist ! Men även jag begriper att det blir varmare om solen lyser ! :)
 
Jaa, det går ju en träbro från strandpromenaden ut till den närbelägna Borgmästarholmen i Askersund ! Detta foto är taget österut från den ! 
 
 
                              Och detta västerut från bron ! In mot området runt hamnen !
 
 Ett vårtecken ! När jag på min motionsrunda kom upp till Hembyggdsgården kom myskankan Kalle emot mig ! Jaa, och 2 brudar har han med sig inför säsongen ! Kalle är väldigt sällskapssjuk ! Kommer som ett skott ! Och han verkar sig lik , sen förra året  !
 
 
 Jaa, Kalles brudar får ju ochså visas upp ! Vad dom heter vet jag inte ! Underhålla 2 stycken på samma gång ! Ah, vem har inte hört talas om harem !
 
             Mer ! Har fått papper från Transportstyrelsen om att körkortet skall förnyas ! Kostar 150 kr plus att fota sig ! Det är nog bäst kanske ! Tänk om man vinner en bil ! :) Tiden går ju väldigt fort ! För 10 år sen förnya jag det sist ! Känner mig lika pigg nu som då ! Det här med motion t.ex. skall man nog inte förakta ! Eller att ha en massa intressen som håller hjärnan igång på tidslinjen Från Rötter till Barnbarn !
           Och imorgon skall det tas blodprov ! Inte beroende på att jag är sjuk utan därför att recepten behöver förnyas på mina 3 mediciner ! Och sen blir det en undersökning i vanlig ordning när svaren på blodproverna kommer ! Och själv har jag ju tagit en massa blodprover på patienter o varit blodgivare ! Så man är ju inte nån novis  precis ! 
               
          

Hyllas den som hyllas bör !

 
      Har många glädjeämnen här i livet ! Bl.a. 10 barnbarn ! Idag fyller det äldsta Pelle 27 år ! Avstånd är det emellan oss men tankar, kramar på avstånd, är inte så dumt det heller , att dela ut !

Så här innan utgången med handlandet..

..på hemvägen ! Sverige ledde ju mot Canada i hockey-Vm med 3-0 efter första perioden  ! Förlora sen med 6-4 ! Jaa, slarva bort segern lite ! Synd ! Men ligger ju 2 o går mot kvartsfinaler !
 
              Hur man kan påstå att Ronaldo är Världens bästa fotbollsspelare när det finns en som heter Messi , det begriper jag inte ! Vilka mål mot Bayern München ! Jaa, skall vi få helspansk final i Champions League ? Och i så fall håller jag på Barcelona ! Och Barcelona och Bayern München är som sagt mina favoritlag ! Hur som hellst !
 
 
                 Vi kan väl ta ett foto till från gårdagens vandring i vacker, intressant natur !

Datan har ej varit på sen i morse !

 O allt har sin förklaring ! Idag har undertecknad, och den gode kompisen Torsten, fotvandrat på Mariedammsleden i Södra Närke ! Och här inleddes rundan ! Vi har fotvandrat tillsammans de sista 9 åren ! Olika leder och flera om året ! Min höjdare är halva Vasaloppsspåret 2006 eller 2007 ! Dom andra har varit i närområdet ! Bl.a. i Tiveden ! Men den här är vår favoritrunda numera ! O lättast att gå ! Gentlemännen blir ju äldre o äldre !
     
 O här är en av dom, gentlemännen  ! Torsten snart 80 bast ! Jaa, 3 år  äldre än undertecknad !
     Och här dracks det kaffe o tittades mot Östgötagränsen , nån mil bort kanske !
 
  
                          Och den här utsikten hade vi mot Östgöta-gränsen 
 
 
  Och här har vi kommit till den vackra Trehörningssjön , efter en tids gående ! Och längs denna sjö är det inte heller svårt att hitta vackra motiv !
 
 Och när vi närma oss utgångspunkten efter 6 km gående kom vi till Trehörnings masugn ! En av Sverige få bevarade hyttor ! Går o läsa om på nätet ! Liksom om Mariedamm o dess led !
 
Och efter fotvandrandet så pausade vi här ! En välförtjänt sådan ! Och den här härliga vandringen har jag gjort 5-6 ggr ! O Torsten ännu fler ! Och fler skall det bli har gubbarna bestämt ! Inplanteras i sinnet o hjärnan !
                O det är verkligen roligt att visa att man lever som man lär ! I all ödmjukhet och entusiasm !
 
            Jaa, entusiasm ! Skall inte blandas ihop med tjatighet !  Vem återupprepar inte härliga saker här i livet !
     Jaa entusiasm ! I kväll hinner man se början av matchen mellan Canada o Sverige i ishockey-vm ! Och efter en 45 minuter börjar ochså matchen mellan Barcelona o Bayern München i Champions League ! Så det blir det till och zappa ! Om inte nått i lagen är för överlägset ! Då koncentrerar jag mig på den mest ovissa matchen !
                          Ännu en fin dag i Johannes, Jahans, Jans liv ! En av många ! Kan ej räkna dem alla ! :)
 

En bra förmiddag !

 
Jaa, har ni ochså känt glädje över att människor blir glad över att se er igen , oavsett vilket land dom kommer ifrån ? Det har jag ! Och pratar både t.ex. med Kristna o Muslimer från Syrien t.ex. Är emot rasism o främlingshat ! Och är emot aggression mot Israel ! Men vadå ! Här är ingen som accepterar att man skär halsen av folk ! Och på fotot spelar männen från Syrien musik från då Mellanöstern ! En är  Kristen , de andra Muslimer .Och dom umgås mycket ! Och en av männen läste upp en dikt på engelska om fred o försoning ! Och majoriteten av MÄNSKLIGHETEN vill det ! Det irriterar mig kollosalt när man drar alla över en kam !
          På ett vandrarhen man bodde på för nått år sen träffa jag människor från Ukraina, Kiev ! Dom ville ha fred i det området !
       Och vi pratar ju mest svenska naturligtvis när vi, jag träffar dessa människor ! Men engelska som en del kan måste ochså användas  ! Det här med kunskap om musik i Mellersta Östern och om länderna i nutid o historiskt har man väldig nytta av ! Och jag vet ju att denna musik kom att sprida influenser norrut mot Turkiet, Grekland o bl.a. andra länder på Balkan ! Jaa, ända ner till Kina , Orienten finns influenser ! Uppåt ! Norrut !
            Och när jag skulle gå ner till torget stötte jag på dess 3 män som gått lite senare ! Och en hade berättat om mig för sin far, i Syrien ! Bara en sån sak !
 
                 Kalla tar det lugnt ! Äter, dricker , putsar sig o haltar ! Dagens rapport från rehabliteringen ! Detta gäller alltså min parakit ! Så inga journalister missuppfattar ! :) Journalister är snabba i vändningarna ! Dom myntade ju bl.a. annat orden den Arabiska våren när gräsligheterna börja !
 
          Jaa, ishockey-vm ! Kanada blir nog favoriter ! I morgon möts dom o Sverige i gruppfinal ! Kan man säga även fastän matcher finns kvar innan kvartsfinalerna att spela efter denna ! Hoppas Sverige o Kanada även får mötas i final !
 
 
        Jaa, och i morgon tänker Torsten o en annan fotvandra i känt område ! Då blir det fler Vackra bilder ! Denna är retweetad från Pauline Mathias ! 
 

Kraftigt regn närmar sig o det pratas om kylig vår !

 
  I går var jag o motionerade ! Kylig luft men solen värmde ! Jaa, det här med löpsedlars utlovande av chockvärme för mer än en månad sen ! Jaa, du milde ! Man har väl varit med förr , så sådana säljande rubriker står man över !
       Åska ja ! Den bildas ju bla. när kallfront möter varmfront ! Eller via värmeåskväder ! Från svarta moln !
Just nu åskar det mest i Porugal o Usa ! 
           Jaa,  massmedia vimlar ju av lika o olika vädersajter varje dag ! Den tidningen  jag har har en blixt ritad på mitt område för torsdagen ! Men en annan på datan ha 0 % risk för detta ! Det är inte lönt o försöka räkna alla vädersajter som siar om svenskt väder t.ex. ! Det hela är naturligtvis en lukrativ bussiness ! För de reklamfinansierade  mest , så klart ! Och dom verkar inte ha samma datoriserade matematiska mallar o annat när siandet sätter igång ! Radarbilder ! Kan dom ha olika där ? Dom ljuger ju inte i nuet iallafall !
                  Både tidningarnas vurm via löpsedlar när det gäller vädret i förskott o alla dessa olika reklambaserade vädersajter ! Lukrativ bussiness verkar det som ! Vem får betala priset ?
 
 
 Går ofta igenom eller förbi kyrkogården i min närhet ! O då tänker jag på att minoriteten fundamentalistiska extremister skall inte fördärva för de i majoritet religiösa som är hjälpta av sin religion under sin levnad !
            Och om vi tar dom som är ateister t.ex.  Har dom rent mjöl i påsen alla ! Och inga vapen i handen ? Bara o titta t.ex. bakåt i tiden !
 
         Och dagens Vackra bild är retweetad från tatal alnajdawi ! Och nu blir det motion inomhus med Kalla på axeln ! Det rikliga regnet är på gång ! Och man kan vara tacksam över att få ha tak över huvudet ! Om man nu har förmåga o tänka så långt i det här landet ! ?

Vill ju inte ha dom inlåsta i bur !

 
    Foto taget för en timme sen !Jaa, har haft fåglar ! I nästan hela mitt liv ! Min mor hade fåglar även när jag var barn ! Och hade sen ochså ! Jaa, även när mina barn var små hade vi fåglar ! Och då mest undulater ! Med undantag när ! 
       Undulater och parakiter, de senaste åren har man haft som ensamboende ! Bra sällskap ! Inte svårt med att få pssaning vid bortresande !
            Jaa, har bur med öppen dörr ! Där mat och vatten finns ! Och det har ju naturligtvis sina risker ! Men för fågels skull så är jag noga att ha dom friflygande ! O då går det ju att få dom tamare ! Dörr går ju ochså att stänga när så behövs ! Både till buren o till rum !
                 Kalla heter min fågel ! Skaffa henne det året då Charlotte vann Tour de skie !
 Riskfritt är det inte, som sagt ! Och högerfoten har fått sig en smäll ! Men Kalla sitter ännu mer på min axel ! Putsar sig som vanligt o äter , dricker ! Och axeln har nu blivit ett rekreationscenter ! Följer med mig över allt i lägenheten ! Och har maten o vattnet på bordet ! Funkar bra !
                  O fjunen har jag rakat av mig ! Tillfälligt ! :)

Tänka sig första maj !

    
        Blev en lång runda ! Inga spritorgier i går ! :) Kan till och med ha roligt när jag sitter för mig själv ! Kan fakriskt även en ensamboende ! Om han, hon  har mycket fantasier o roligheter i huvet ! Och minnen från icke ensamboende !
         Och det är faktiskt så att 2 människor kan ha väldigt tråkigt tillsammans ! Om intressene förutom barnen äro olika ! Men mitt liv skall icke klagas på, varken då eller nu !
         Konstaterar ! Isande nordlig vind idag ! O just nu har Askersund + 8 C och Paris 10 C ! I natt påstås det kan komma snöblandat, kanske ! Nu gäller detta i mitt område o naturligtvis ochså norr om !
 
 Tyvärr syns dom inte ! Men här hade 2 skäggdoppingar så roligt ända in i vassen ! :) Jaa,  om man tittar noga är det 2 halsar uppsträckta i mitten ovanför det röda med vitmålad kant !
      Kl 20 smäller det ! Kul oavsett ! Sverige möter i Prag hemmanationen Tjeckien ! Skall vi satsa på Sveriges till del unga lag ? Jaa !
 
 
Jaa, det här fotot är från Dominikanska republiken ! Retweetat från AnLi ! Nått att titta på !
  
            Fredag ja ! Önskar trevlig helg ! Och i morgon ! V-75 från Örebro bl.a. Tyvärr verkar dom få dåligt väder ! Vilket gör att inget besök där företages ! Det går bra att se i Tv:n ochså ! Så nu börjar bl.a. min granskning av loppen ! Inför inlämnandet av tipset i morgon !

RSS 2.0