Att vara vän med vardagen..

.. går bra om man är vän med sig själv. Det räcker ju med att vara nöjd ! Men " äventyrliga morötter o fantasier " är inte fel att ha framför sig ! Då blir man ochså nöjd ! Tycker jag !
Och det här kan man ju kalla en vardagsbild. Har på slutfasen av motionsrundan precis varit o handlat en grillad kyckling ! Kallas det för vardagsmat ? Trevlig helg, nu håller jag helg !

Någon gång kan jag bli irriterad...

O det beror på när man " via lobbyistisk o populistisk anda bl.a. politisk, gör Sverige till ett uselt land " typ ! Som väl är känner jag till min omvärld, " via studier o fakta", världen utanför Sverige där många människor har det betydligt sämre " både vädermässigt, politiskt och ekonomiskt " ! Fotot är från 2007 men " känslan är den samma " !
                        Nää, så bra som vi har det i Sverige oavsett vi " är rika eller fattiga" har inte människorna  i många länder. Och visa mig ett land där det inte finns rika eller fattiga !?
             
           

Det gick till slut..

Vadå ? Jo, för nån vecka sen så hörde jag en hackspett trumma på en trädstam för fulla muggar. Fast än det hördes " vida omkring" så var det en av de små ! Liten eller mellanspett ? Och efter många år kunde jag fotografera en ! Hoppas ni ser den ! Carpe Diem var det !

Ögonblickets bild var det...

Den här kråkan brukar trippa på stenarna ungefär på samma ställe på strandpromenaden ! Den söker efter nått mellan stenarna, insekter t.ex. ? O idag var den inte rädd så jag kunde fotografera den " på ögonblicket " !

Idag var det marknad i stan..

..och höstmarknaden kallas den. Lär härstamma ända från Gustav Vasas tid ? Och undertecknad motionerade som vanligt och gick förbi många stånd i hamnen t.ex. ! Vädret kanon, roligt för besökarna och Lions som numera ordnar marknaden, vår som höst !

Det är skönt att ha sitt alldeles egna Carpe Diem, tycker jag !

Det började jag finslipa på när jag kom till Askersund. Jag kommer ihåg att jag pratade med en personal på vårdcentralen om hur jag levde,  motionerade o filosoferade.  Framtidstro o.s.v. ! Hon tyckte jag kunde hålla föredrag för människor,äldre väl då ? om min livsstil. Det blev aldrig av för sen övergick jag till min privatläkare !
                  Här finns ju människor som har som " livstil o försörjning" att övertyga oss andra om hur vi skall leva våra liv ! Och ideerna är många ! " En djungel " Jaa, tänk på allt som skrivs om " att äta rätt mat" o olika åsikter om " va det är " En del terapeuter " gräver i forntiden " o andra i " nuet ". Och så blir plötsligt detta inne ! Ochså är det nått motsatt nästa vecka. Inte konstigt att människor känner sig vilsna i dagens samhälle med all " lobbyism för det enda rätta " !
              Nu ? verkar det här ögonblickstänkandet vara på modet ? Jag håller fullständigt med om att man skall leva i nuet o INTE OROA sig för det som varit eller kommer ! Men jag tycker att jag lever lika mycket i nuet " som har framtidstro o har mormor med mig även i "ögonblicket ".
            I söndags fick jag " ett ögonblickstänkande just nu " !  Är ju inte vän med min motionscykel i sängkammaren precis ! Men så tänkte jag varför inte cykla på den lika länge som jag ungefär skulle gått ut o motionerat, 1,5 tim . O så sätter jag på min " omhuldade " världsmusik o gör söndan till innedag. Ser hur det blir ? Och det blev alldeles utmärkt o nedan kommer resultatet
                       Jag trampade " lätt" ungefär som på 3 ans växel nånting ! Och jag kan säga att " spela rätt musik" till var en hit ! O så jag trampa i nitti minuter o jag kom " nära Örebro" 4, 21 mil. O speeden är inte svårt att räkna ut  ! Det får ni själv göra ! Och " guben" är nöjd med sitt eget liv och sitt eget Carpe Diem ! 

Lite doft av gårdagen..

Jaa, det här fotot från gårdagens fotvandring tycker jag om ! Och Mariedammsleden är min och Torstens favoritrunda ! Det var en väldigt fin dag igår och på leden träffa vi ochså en tysk familj och då fick vi öva oss i tyska, bara bra. Dom var från ett ställe inte så långt från Köln som ju jag varit i .
Idag har vi spelat boule i väder som inte var så varmt precis men skapligt ändå. I morse när jag steg upp vid 8-tiden så var det 6 grader ute ! Hur det gick i boulen ? 1-1 mellan damerna och herrarna !

Hur många har sett en kolmila...?

O hur många har träffat en indelt soldat ? Kolmila har jag sett förr och en indelt soldat träffa jag på 40-talet boendes kvar i soldattorpet ! Luktar lite andra tider om det som jag fått uppleva på nått vis ! Kolmilan på bilden är dock fotograferad idag. I slutet av Mariedamms- leden, som jag gått idag med min kompis Torsten, är en mila igång uppbyggd av frivilligförening på orten. Den är färdig ungefär till pingst nästa år 2013 ! Och det rådde full verksamhet runt den och kolbullar tillagades på platsen ! Förr i tiden var kolmilor ett viktigt inslag för att " hålla igång" landet !

Det var ganska bra väder igår...

           Inte så dåligt som dom sa skulle bli här i området. Och i Motala var det inget att klaga på !
                  Baltzar von Platen, tyskättling  som hade del i grundandet av Motala Verkstad och även för Motala som ort. Tiden är början på 1800-talet. Den här utsikten visar Motalaviken och d.s.k. " Baltzar von Platens punkt". Från denna berömda plats målade Von Platen stadsbilden som en solfjäder där alla solfjädrar utgick från denna punkt ! Bra foto tycker jag ! Togs igår vid besöket i Motala.
                Motala ligger ju vid Vättern på den nordöstra sidan. Torsten körde omkring lite i Motala o visade mig omgivningarna. Nämnas kan att Verner Von Heidenstams Övralid ligger 2 mil bort vid Vättern. Där har jag varit med mina föräldrar och med min familj på 70-talet . På utflykt från Hjo eller som avstickare på väg till Kolmården !
        Men Torsten skulle gå till optikern i Motala då och jag köpa kudde o täcke ! Och den här stolen köpte jag ochså. Höj o sänkbar . Den var så skön att sitta i och kostade 225 kr men priset var från början 900 kr . Sen kom jag hem på kvällen och satte ihop stolen som var i flera delar. Det var inte helt lätt o några svordomar fälldes på vägen innan den " blev till" ! Väldigt skön att sitta i ! Fynd för ryggen bl.a. Så skinnfåtöljen har fått flytta på sig !
                   O solen lyser ute  nu kl 17:30 ungefär. Det var märkligt !?

I morgon blir det Motala !

Jag kom hem idag ochså från min snabba långa runda som verkar vara " mumma för höften ", jaa att stå still för länge vid vasken t.ex. verkar vara sämre än både gå o sitta ! På nätterna har jag fortfarande inget besvär ! Detta "programmerar" jag in i hjärnan vilket gör saken " ännu bättre" !
Idag har jag precis nästan sett på Leif G W Perssons Engelska mord på play ! Jaa, hur man än försöker motverka det så behöver man nog vända på myntet o konstatera att även ondskan hör hemma på det ! Programmet handla ju om ritualmorden på 60-talet på 5 unga människor. Platsen där kropparna grävdes ner blev en kultplats för mördarna Ian Brady o Myra Hindley ! Brady skulle om han levt varit lika gammal som undertecknad, 74 år ! När domen föll, livstids fängelse, så hade dödsstraffet varit avskaffat i England i en månad... vissa tankar väcker det om detta och man fattar inte nästan det hela så hemskt är det ! Offren måste ha lidit svårt när de blev av med sina liv och de stackars anhöriga som lever än idag, jaa, jag känner dom ju inte men krama om dom skulle jag vilja. Det skadar inte, i " gnällandets anda om allt möjligt" från att " bussen är 5 minuter försenad eller " vädret är värre än någonsin" mm, att se sådana här program " o vara glad att man lever"

I morgon skall jag åka till Motala med bekanta. Fika o urträtta ärenden . Jag skall köpa en ny kudde och ett nytt täcke. Och det är ungefär lika långt till Motala som till Örebro från Askersund, ca 4 -4,5 mil ! Och en trevlig stad är det !. Och det här är en vy från Motala ström. Foto taget för några år sen !

Bra väder som vanligt...

Jaa, nån boule, 1-1 idag, har det knappast missats p.g.a. dåligt väder i vår och sommar. O inte idag heller då ! Nu blir man väl " hängd" när man säger det men så är det ! Juli betecknas t.ex. som ganska lik genomsnittet ! Man får hänga med lite när vädret beskrivs som " värst någonsin ". Finns uppgifter att hämta " sen mätningarna börja " . Har för mig att engelsmännen börja med detta på 1700-talet ! För min del "räcker det att veta" via min fars dagbok att i oktober -51 hade Malmö -2, Rom och Haparanda + 9 ! Han har hört detta på radion naturligtvis, väderleksrapporten !
Jaa, för några månader sen läste jag nånstans att det skulle bli dåliga skördar i Sverige p.g.a. vädret ! För några veckor sen läste jag att rapsskörden i Skåne skulle bli stor ! För några dagar sen läste jag på SVT-text att -OVANLIGT STOR SPANNMÅLSSKÖRD VÄNTAS -
Jag lever under den devisen att " det som varit har jag facit på men så länge som inget facit finns ang. framtiden så bryr jag mig inte om alla domedagspredikningar" I går visa dom på Vetenskapens värld sånt som de har facit på enl forskarna. Växtlighetens betydelse för jordens klimat , o djur ! Och bakslag som jorden " reparerat" . Solen har ju en stor betydelse naturligtvis . Men sådant som vi knappt "skulle kunna räkna ut idag överföll moder jord ". Och förutsättningarna ändrades så småningom till det bättre. Om framtiden siar åtminstone inte jag. Det får gärna vetenskapsmännen o lobbyisterna göra. Fast dom har inte heller nått facit !

Lummigt o grönt var ordet !

               Så här såg det ut idag på motionsrundan ! Lummigt o grönt som vanligt ! O vädret var skönt trots lite moln ! Det här fotot är taget från strandpromenaden inte så väldigt långt från hamnen ! Helgen har ochså varit skön med premiär på Engelska ligan på tv. Har förutom bostadsbolagets utbud bara fyra sportkanaler från samma bolag via bredbandet. Och på det utbudet finns ju även t.ex Champions Leage och hockeyallsvenska som börjar i september. Örebro hockey verkar komma med ett ännu bättre lag i år ! Sen vann ju Li Na damtennisfinalen i Cincinatti , det såg jag ! Jaa, sen såg jag ju då en alldeles utmärkt match mellan Manchester City o nykomlingen, välkommen åter, Southhampton ! Kommer ni ihåg Southhamptons kultförklarade spelare från så där en 10-15 år sen, Matt Le Tissier ? Det gör jag ! Och apropå titta på tv ! Jag har sagt det innan ! Engelska Antikrundan slår den svenska versionen med flera hästlängder sen det blev mest " flams o trams"  de sista åren i den svenska som jag tycker.
                 Idag har det åskat och dess väg har gått från Göteborg via södra Vättern mot Kalmar ! Längs en front förståss !
                          Nu skall jag se Den stora kustresan på play, 8 delen av 10 har jag för mig ! Sen blir det Vetenskapens Värld och fotboll, Everton- Manchester United ! Alla tiders säger jag efter min " nöjdhetströskel " !

Tjaa, då var det måndag igen..

Om det nu skulle vara nått konstigt ? Tjaa, det beror ju på hur man ser det särskilt om man nästa år fyller 75 ! Och för varje dag som går, " så slår ju framtidstron in för egen del " ! Så enkelt kan det vara i en värld där media " turas om att skriva så mycket negativt som möjligt ". Har världen ändrat sig så mycket " när det gäller människans framfart och egenheter" ? Nää, "det är bara samhällena som ändrat skepnad i uppfinningarnas och medias tecken" ! T.ex. redan på 1800-talet när ångmaskinen uppfanns så ledde det till arbetslöshet i en del samhällen ! Det är väl inte så svårt att förstå " Ju fler maskiner o databord deto mer arbetslöshet,typ" !
Som vanligt har jag sovit bra " trots alla negativa tolkningar av världen" som nog varken blivit sämre eller bättre mänskligt sett" enligt min mening. Sen är utvecklingen i olika länder olika ! Tänk på att Sverige kring 1850 var ett av Europas fattigaste länder ! "Pekfingra" inte mot länder som inte kommit så långt som vårat land av kända skäl !Vi som inte har haft krig, inbördeskrig, på länge, inga STORA naturkatastrofer med svält o fattigdom som följd i moderna tider mm, mm ! Nu skall jag snart gå ut på min motionsrunda och fortsätta mitt alldeles egna CARPE DIEM efter eget huvud o känsla !

20 besökare per dag..

..på bloggen ! Det får väl en" amatör o icke kändis"vara nöjd med !? Det mesta har varit ca 50 men det är ett tag sen. Av nån anledning har besökandet minskat en aning sen omläggningen av bloggen från blogg.se !
               Vad har vi idag då ? Jaa, igår var jag och några kompisar och åt kioskmat nere i hamnen. Undertecknad åt grillad biff med strips o grönsaker ! Kan va gott nån gång ! Sen tog vi oss en glass o snacka o hade trevligt. På vägen hem så gick vi förbi en tjusig Ford Thunderbird. Bredvid den stod ochså en man och titta ! Vi kom i samspråk och han prata engelska ! Efter ett tag kom jag på att han nog var tysk och fråga, sprechen sie deutsch ! O han var från Tyskland o körde omkring i en Volvo o var ute efter en äldre modell som jag fattade det. Vi pratade flera minuter och han verka ganska förtjust över detta !
       Jaa, det här kortet tog jag från hamnen när vi satt o prata efter maten ! Lite skymmning !
               Idag har jag ju gått min vanliga motionsrunda i bra fart med vanlig status på kroppen ! Och när jag vägde mig så hade jag gått ner till 86,2 kilo, 2,5 sen jag kom från Simrishamn för snart 3 veckor sen. Få se om det är proteinsmootiernas förtjänst ! Äter nån deciliter 1 timme innan jag går ut och sedan mer när jag kommit hem. Jag tror man skulle kunna äta Jans dundersmoothiesar "dygnet runt" men det hade nog blivit lite tradigt !
          Mer då ? Joo, idag har jag beställt boende på Vandrarhem i Örebro, 4 dar, i höst. Skall bli roligt o gå o strosa i Örebro o gå o äta t.ex. dagens på olika ställen ! o Kompisar skall jag träffa ! Dass var alles für heute !

Det är inget fel på vardan..

Jag tycker den är spännande på sitt sätt ! Det är alltid nått nytt som man lär sig och har man ingen fantasi så kan väl det mesta va tråkigt ? Bara en sån sak som att se repotageserien -Sidenvägen på 30 dagar- kan få en annan att bli eld o lågor. Då tänker jag ochså t.ex. på min " favorit i den vägen" , Marco Polo. Han har jag bland mina favoriter på bloggen, wikipedia ! Innan var det en hemsida som jag hittat där en amerkanska skrivit om honom och hade honom som idol ! Tyvärr är den försvunnen bland mina favoriter.Och vem skulle inte vilja åka Transsibiriska järnvägen som går från Helsingfors till Kina. Och även om man har en stor" klan" att tänka på så skall  inte det tänkandet blandas ihop med sådana här tankar " om vad man som egen person skulle vilja göra " !- Den stora kustresan- har ni sett den serien och reportaget ? Ser man den så får man en inblick i vilken fin kust som går längs Norge, vad lång den är, går mellan Murmansk och norra Bohuslän ! Och min ständiga " upptäcktsresa" på motionsrundan är inte fy skam den heller, på den kan man " upptäcka både fyrbenta o tvåbenta varelser " !
                  När man ser Brasilien spela fotboll så tror man inte att " dom bor på samma planet" som Sverige. Att vara kvick i tanken o fötterna, går det att träna upp ?
 
             Jaa, vädret skall man sannerligen inte klaga på ! Få se hur " länge klagandet kan hålla sig borta" ! För varmt tycker då inte jag att det är ! O tro inte att denna sommaren " skulle varit den regnigaste o kallaste  nånsin" ! Det verkar "allting vara nu för tiden" !? Säljer väl bäst !?

Det har jag glömt...

Vadå ! Ikväll spelar ju Sverige o Brasilien en landskamp för " att hylla Råsunda fotbollstadion för lång och trogen tjänst" ! Ny arena blir väl klar i höst ? 1958, då jag var 20 år spelades finalen i det årets fotbollsvm mellan Sverige o Brasilien just på Råsunda fotbollsstadion ! Det var då Peles stora genombrott ägde rum och Brasilien vann matchen ! Och efter vad undertecknad kommer ihåg så var denna match en av de första idrottshändelsena som visades i SVT ! Själv såg jag matchen på TV men kommer inte ihåg var ! Alla hade väl knappt tv på den tiden ? Jag mucka i mars -58 o fotbollen gick ju på sommaren. Kan det vara så att jag såg den i Forsmo ovanför Sollefteå där jag var o jobbade på en fiskodlingsanstalt ??
Jag hade väldig dålig nedskrivning av vad jag gjorde på den tiden och ev. foton fick jag av andra som tog. Har några men hittar dom inte. Det är synd, jag var både i Västerbottens lappmark o jobba o jobbade nog vid 2 olika tillfällen på fiskodlingen som tillhörde Vattenfall ! Var på fiskeriundersökningssfartyget Skagerak i några månader vid ett tillfälle. Kommer knappt ihåg allting som hände efter avslutandet av skolan o efter lumpen !
Ja idag var det strålande väder men enligt man nere i hamnen som jag ofta pratar med på mina motionsrundor " gnälldes det redan över värmen" ! Han pratade om detta ruskandes på huvet !

Tjaa, det är litet tråkigt tycker jag....

Vadå ? Det är inte bara undertecknad som tycker det utan ochså min kompis i Örebro, Rolf m.fl. Vadå, vadå ? Att Örebro Sk. återigen förlora i allsvenskan i fotboll. Läget är minst sagt kritiskt, sist i tabellen. All right ! Superettan är inte helt fel o bosätter jag mig i Örebro nästa år, om det går som jag vill o strävar efter, så kommer jag att vara en given besökare på Berhn arena ändå ! Och jag hörde härom dan att Örebro hockeys matcher i allsvenskan skall visas i TV, på samma bolag som förra året. Det gläder mig ! Där kommer ochså att bli årskort om "finanserna o målsättningarna står sig" ! Jaa, sen tycker jag inte heller om att Malmö FF ständigt förlorar mot Elfsborg i fotbollsallsvenskan !
             I söndags kom den dagen när jag brukar bli mest utskälld varje år särskilt nära idrottsplatsen i Askersund. Joo, det var hundutställning  just på idrottsplatsen. En stor sådan med tävlingar om att bli best in class or show mm. Nån slags sport det ochså !. Vad var det nu någon matte sa till mig joo, att 1.700 hundar uppträdde eller var det 2.700 ? Stor återkommande utställning i alla fall !
                         Och vilka fantastiska utsändningar och tävlingar i olympiaden ! Och vilken organisation ! Och alla " domedagspredikningar " ang. vädret o terrorism kom på skam ! Men det "sålde naturligtvis" liksom Carl-Philips " slagsmål" !

Dagens program..

Ja , så lyder det ! Motion, frukost, boxning, handboll, friidrott, boxning varierat med bl.a. " titt på v-75 tips", typ ! Fotot från 2006 !

Oj,oj , oj säger jag bara !

Du milde tid ,vilken rysare ! Herrhandbollen i OS mot favoriterna Danmark ! Nu hoppas vi att Sverige som favoriter mot Ungern kan hantera detta ! Oj vad sport o musik är härligt för livsandarna. Kan man vara annat än nöjd o engagerad i denna slags " spännande kultur " som BLAND ANNAT förgyller världen !!!

Hur snabba är vi idag då ?

Det finns ju ochså möjlighet att skriva s.k. snabbinlägg på bloggen numera ! Och det går att motionera snabbt även när det regnar ! För det gjorde jag idag ! Och ju längre jag kommer desto "smidigare blir stativet ". Och sen hade jag tur så när jag kom ner på strandpromenaden så sluta regnet , och när jag kom hem så börja det igen ! O har hållit på i em. Men nu verkar det ljusna fastän det mörknar !


På banan igen...

De kan man väl säga efter 2 tisdagars uppehåll från boulen ! Än så länge har vi haft tur i år, knappt nån tisdag som vi inte kunnat spela på p.g.a. vädret. Men min närvaro igen hjälpte inte herrarna som nu förlorat flera ggr i sträck !
Örebro förlora mot Mjällby hemma, ser inget vidare ut ! Får ta till den gamla klychan om att vända tidningen upp o ner ! Däremot tycker jag att Sverige tar ganska oväntade medaljer i OS, kul ! O själv " smoothar" jag på , skall göra en utvärdering om en månad !

Det gäller o passa på !

Jaa, vem vet "när man får se OS nästa gång" ? Motion som vanligt blir det , sen OS o inre tjänst ! Och på den tiden som man inte var " friherre" så kunde man ju " reta sig på att man inte kunde se stora idrottshändelser i lugn och ro ".
Vädret tycker jag inte har varit så förskräckligt i området jag bor ! Har inte missat mer en ett par motionsrundor på hela sommaren här på hemmaplan p.g.a. det ! O nu har jag börjat göra smoothies efter eget huvud o fantasi ! Inspirerad av älste sonen. Även protein är en indigriens. Sojabönor m.m. ! Rostade. Sojapulver skulle säkert ochså vara en bra tillsats. Ja , dom är rena dynamiten, mina smoothies !

Det är ju inte helt lätt att..

..att hinna skriva inspirerat i denna blogg när en motionerar på förmiddagar o ser på OS på eftermiddagar o kvällar ! Jag ser på all boxning och annat där emellan !  Men här kommer foton från Skåneresan !
          Vi flög ju med helikopter förd av Niklas , yngste sonens frus bror från Viarp till Simrishamn. En upplevelse så klart, på 5 ? minuter. Här har vi Martin , Tåtte o Peter, nybliven 50-åring ! O sen var undertecknad o ett annat barnbarn Viktor med
                 Och så tar vi en bild från stranden i Baskemölla där 50-åringen firades av den innersta kretsen !
O mer blir det inte idag. Ja "co-drivern" får ju ochså vara med på bild liksom helikopterpiloten Niklas !

Äras den som äras bör !

Jaa, min far föddes idag 1 augusti 1904, dog 76 år gammal ! Och när jag på sistone läst min fars dagböcker sen 40 -och 50-talet så beundrar jag honom ännu mer så här på äldre dar ! Och jag har som sagt inga problem med att ge även mina rötter kramar ! Är ungefär 20 år på kortet, vet ej säkert !

RSS 2.0