Växlande veder, förlåt väder!


Man kan ju se på onsdagens blogg hur vädret skiftat. Idag ser det ut så här på hembygdsparken. Från vinter till höst! När det gäller rundan så var det ovanligt lite folk ute o gick. Inte en enda stavgångare! Jag själv går inte med stavar. Så länge jag klarar "vikthållningen" finns det ingen anledning till det. Och så tränar jag armarna med hantlar
                                   Idag var det mycket bättre med vänsterbenet. Det är bara så att jag behöver "sköta" min träning regelbundet, vilket innebär att jag  motionerar 4-5 dar i veckan o styrketränar 3 dar av de 4-5 dagarna. Gör jag det så håller jag mig på ca 84 kg. Naturligtvis ingår i detta pauser. Som vid besök, bortresande o andra roliga händelser. Men det funkar, alla tiders!
                                Idag gläder jag mig åt att se det gamla strävsamma paret, Oldsberg o Hellberg, I på spåret igen. Ett fantastiskt program! Spännande, lärorikt, underhållande! Uj, uj,uj!
                                 Nä, nu blir det till att se på V-75 programmet o gå in på tidningarna o se på nyheter o annat och hitta nått att kommentera på min Expressenblogg!

Mys o pysseldag.......


Kalla blir mysigare och mysigare.o det passar ju bra idag på veckans mys o pysseldag, som jag alltid har på torsdagar. Själv myser jag ochså och pysslar, naturligtvis. Har städat fågelburen, dammsugit i köket, öppnat datan, skrivit ett par julkort m.m. Jaa, julkort är skönt att skriva några om dan. Ska läsa tidningar på nätet, läsa SVt-Text o se om jag kan få lite stoff till min Expressenblogg. Det är inte så lätt att skriva om politik när man inte är i närheten av den politiska maktsfären. Men jag stöder mig på min övertygelse o vad jag tycker! Ingen vindflöjel här inte!

Sen funderar jag lite på om jag är släkt med den här damen, Elin Ekblom Bak. I Sverige är det minst 1000 människor som heter Ekblom. Nu har jag varit inne på Eniro o tittat, I Sverige finns det 1.574 st som har namnet Ekblom.I Stockholm finns det 440 st med namnet. I Skåne 80 st t.ex.!  Så namnet är ju inte så vanligt om man tänker på hur många som bor i Sverige. Ek som min farfars farfar hette är mycket vanligare. Ligger bland de namnen som ligger på topp 100. Ek hette t.ex. en del indelta soldater i Sverige. Men apropå Elin Ekblom så hette min farmor det samma. Farmor Elin kom från Gällersta 1 mil s. Örebro Min kusin Hans- Olof som bott i S-holm(numera Sigtuna) skulle kunna vara farfar till Elin  Samband eller inte, vem vet? Varför är jag så intresserad av Elin, förutom eventuell släktgemenskap. Jo , Elin skall bli expertkommentator på Viasat fotboll o sen innan vet jag att hon idag spelar i mitt favoritlag AIK!
                           Jaa Elin, är vi släkt? Kanske nån ser det här som vet!? Vem vet!   Foto aik.se

Ska ju bli "vår" hela vintern säger dom......


Det påstod ju meterologer från Danmark o Norge häromdan. Om det är så så tycker iallafall inte jag om det. Jag vill ha en ordentlig vinter o en ordentlig vår, inte nått "slafs-klafs", regn, dimma o annat ohälsosamt!
                                I Askersund idag var det ju vinter ännu men "gubben" tö tittade fram. Jag tyckte jag hörde radio Örebro säga att det kunde bli 8 + imorgon. Ja,ja, det är inte nått som förändras i mitt liv för det,men önska kan man ju!
          Fotot taget  på hembyggdsgården. Block o klippor under snön!

Sen gick ju rundan vidare mot strandpromenaden. Även på Vättern var det snö på den tunna isen. Fin vinterbild! Rundan idag var för övrigt relativt jobbig med "dumt" vänsterben. Brukar vara så när jag hållt upp med träningen. Men allt går så länge jag går. Märks tydligt att kroppen behöver röra på sig!

Lite längre bort på strandpromenaden plocka jag fram några brödskivor som jag hade med mig. Oj,oj, sicket kackel det blev bland änderna o de 4 ankorna. O vem tror ni stod längst fram o titta på mig, jo naturligtvis den vita ankan. Hade den inte varit hane så hade jag döpt den till Mona . Jag tänker alltid på hennes vita kläder som hon hade på sin presskonferans ang. den s.k. "tobleroneaffären" för många år sen. Nått annat var det väl inte idag o en fin runda var det som vanligt!

Studiedag för "gubben"!


Fotot taget för nån månad sen av sjön Åmmelången vid Åmmeberg.
                                    idag har det varit studiedag med KPR(kommunala pensionärsrådet, ersättaren fick ochså vara med(undertecknad) och kommunpersonal.  Vad som avhandlats har bl.a. varit .................................................................................. biståndsbedömning,äldreomsorgsplan,visioner, framtidsperpektiv, anhörigstöd,föreläsning ang de äldres mat till hemmet o på boendena. Askersund har väldigt fin kvalite på sin mat till de gamle. För mig var det bl.a. roligt att få reda på att när jag behöver ett boende hos kommunen i framtiden? så kan jag begära att få detta i Örebro kommun.
                                     I morgon skall jag gå min första runda på en vecka. Det skall ochså bli kul!

"Semestern" slut o Thomas åkte hem!


Idag åkte Thomas, en av medlemmarna av de 3 Simrishamnsmusketörerna hem. Undertecknad tillhör ju fortfarande denna eminenta trio! Sen tillhör jag ju ochså Örebro (Gällersta)musketörerna. Alla tiders det hela! O det är även en trio! Vi har haft några trevliaga dagar Thomas o undertecknad o parakiten Kalla som dock var en aning reserverad. O Thomas kom med snön. Så det har varit vinter och är fortfarande. Tyvärr skall den ju försvinna i veckan o i tidningarna står att det skall bli en ovanligt mild vinter i år! Jag är själv en vän av ordentlig vinter men det har det ju knappt varit de senaste åren!


Thomas ville gärna se Örebro så därför var for vi in o parkera vid slottet i går. Rejält kallt var det o vi gick in på turistbyrån på slottet där jag pratade med  en dam som jobbade och berättade att min far jobbat här då länsstyrelsen  hade sina lokaler på slottet. o det var på 40-talet så hon blev nyfiken, Berättade lite för henne om när jag var o hälsade på min far ibland och hon tyckte jag skulle komma på en guidad tur till sommaren. O det ska jag! Den nya landshövdingen hade mottagning på slottet men vi hade inte tid för vi skulle till Wadköping o se på den uppbyggda stadsdelen i Hjalmar Bergmans anda! Thomas tyckte det var intressant o det förstår jag. Vi var o titta på Kronbloms kök där svärmor var på besök. Kronblom låg ju på soffan som vanligt!  Kajsa Vargs "museeum" var vi ochså på,  träsvarveributiken o Hjalmar Bergman museet. Sen åkte vi in i stan o där bjöd Thomas  på mat  Ja, föresten innan Örebro var vi på Björneborg o hälsa på min kusin Gunnar några minuter bara! Sen åkte vi hem till Askersund igen!

Ja, det var trevligt att Thomas kom upp några dar och det vet jag att han själv tyckte ochså! Sen i morse vid 9.30 nånting åkte Thomas hem och för några minuter sen(18:30)  ringde han och sa att han kommit hem till Simrishamn välbehållen. Det hade snöat mycket  på östra sidan av Vättern ner mot Jönköping!

Paus ett par dar!


I dag blev det en runda i det fina vädret. Barometern står fortfarande ganska lågt så nått högtryck är det inte fråga om, ännu. Rundan gick bra och kortet här ovan är taget i början av strandpromenaden västerut när man kommit en bit på strandpromenaden. Om man tittar noga på bilden så ser man 2 torn , ett mörkt o ett ljust. Det ena till höger tillhör det gamla vattentornet o det vita stadskyrkan. Tittar man noga långt till vänster ser man ochså ett torn, det tillhör landskyrkan. Det är ganska sällsynt att en sån liten stad som Askersund har 2 fungerande kyrkor. Båda tillhör svenska kyrkan. Ja, o mitt  imot landskyrkan ligger hamnen!

När jag tog kortet mot västra delen av staden så tänkte jag, ah, jag tar en bild av stenarna ochså för det finns många längs strandpromenaden. Antagligen ditlagda för länge sen för att hålla stranden i "schack". Sen kom jag hem, åt frukosten, dammsuga, duschade o plockade unnan! För vid 16-tiden dyker en av mina kompisar i Simrishamn, Thomas upp! Han ville ha lite miljöbyte o skall vara här några dar!  Ja, det här med miljöbyte skadar inte, fråga mig!
 Nu blir det inget bloggande på några dar. Undertecknad tar semester! Dock kommer text och bilder om några dar. Så lätt slipper ni inte undan!

Snö o så blev det tö!


Idag var det fint väder på förmiddan, nån plusgrad o sol. Kl 13 samlades en del av oss SPF:are på tullplan för att åka med egna bilar till Rosendals Festgård, nån mil nordväst Skyllberg, ett par mil från Askersund. Festgården syns på bilden. På Rosendal arrangerar man fester, bröllop, födelsedagar, företagsfester, catering, lokaluthyrning. Bröllop verkar vara specialiten. Mindre än sällskap på 6 personer tar man inte emot. Stället låg mycket vackert vid en sjö o i byggnaden till vänster låg matsalen.

Nu är det samma problem igen när jag skall spara o publicera! Texten försvann till den här bilden. All right, jag sammanfattar. Vi hade beställt byfe, mycket bra mat! Väldigt fin interiör i matsalen. Vi hade trevligt o när vi satt och åt började det o snöa. När vi skulle åka hem var det fruset på vägen. När vi kom till Askersund var det tö igen. Just nu är det 6,6 grader ute (vid 20-tiden) och jag är irriterad!  För mer fakta se rosendalsfestgard.se

Vilken härlig bild!

Den här "djur-mänskliga" bilden har jag fått, tillsammans med några andra, via mail från mina vänner Ann-Marie o Rolf i Örebro. I våra dagar som inte är så roliga varken för landet eller dess innevånare är det här en härlig påminnelse av allt fint som livet innehåller på nått vis, tycker jag! Ja, livskvalite är inte bara pengar o bidrag som sagt! Nä, nu får vi fightas! "Bortskämda" har vi nog blivit lite till mans under årens lopp när det bara "trillat på" trots varningar om att det här kommer inte att hålla! Kreditkort o överkonsumtion är det livskvalitet? Det här är nog nyttigt för oss på nått vis, vi får kanske förstå att även i välfärdslandet? Sverige får vi börja rätta munnen efter massäcken! Fightas!  Samhället kan inte och ska inte ge oss 110 % trygghet! Vi får ochså ta ansvar för oss själva, tycker jag! Vi svenskar är nog lite av trygghetsnarkomaner! Det går nog inte o försäkra sig mot alla "obehagligheter " här i livet!
                                 Idag är det ett  j-la väder men det skiter jag i. Det går bra att vara i  hemmet, är ju så mycket ute i naturen annars. Det är alltid nått att pyssla med. Kanske det till och med blir att titta på nån dvd. Har många från flygdokumentärer till Bröderna Marx, från nästan alla Bondfilmerna till Benny Hill som är en av mina favoriter!. Ja, sen har jag-Å, vilket party- med Peter Sellers som indier! Skulle jag kunna se hur många gånger som hellst Det är många av mina dvd.s som jag inte sett. En av filmerna som jag dock sett  flera gånger är -Missisippi brinner- med bl.a. Gene Hackman. Fantastiskt bra film. O tänkvärd nu när Obama blivit president. Det är inte så länge sen som de färgade var fullständigt nedtryckta o förnedrade särskilt då i södern. Filmen är  gjord på en autentisk tragisk historia som inträffade omkring mitten av 60-talet!
                                         I morgon skall vi på SPF åka o äta på nått "ställe" ovanför Skyllberg nånstans. Det blir i stället för det vanliga månadsmötet!
                     I dag blev parakiten Kalla stressad. En man som gick o kollade ventilationen o köksfläkten i husets lägenheter ringde på. och gick ut i köket. Men hon har ju sin "flyktgren" på gardinen o  där satte hon sig ganska fort o iaktog mannen med intresse!

Andpaus som vanligt


Sicket väder! Nere vid strandpromenaden var det nog nollgradigt, strålande sol o kav lugnt i sjön!  Den vita ankan syns ju väl och bakom honom går en av hans ankdamer som är lite mindre än andhonorna. sen finns det 2 till, en ankhane finns ochså plus en ankhona till. Ankhanen, som är färgad nästan som en andhane, får man titta på två gånger innan man kan skilja ut honom. På nått vis låg det både vår o vinter i luften, tycker jag. Sen kom jag så småningom hem, uppvärmd. Det passade bra för varje dag kör jag några kroppsyoga övningar, inga medditationsövningar. Övningarna gör på nått vis att man blir smidigare, bra för stativet!
                                     I kväll blir det fotbollsgalan på tv 4. Ingen kväll utan sport, yppie.O ja, det finns mycket annat ochså. Jag kör mitt race efter förmåga o anpassar mig efter verkligheten. Ibland önskar jag att människor förstod att det som är gratis kan vara det med störst livskvalite. Välfärd är inte bara att ha bidrag o pengar. Det är att vara rädd om sig själv, det har ju andra ochså nytta av!. Var har det egna ansvaret blivit av? De flesta människor gör förhoppningsvis ett val. Stå då för det o skyll inte på alla andra vare sig det är människor eller farbror staten. Även vid sämre tider har vi ett eget ansvar!
                            Nu blir det att läsa dagstidningar på nätet!

Satt o vissla på ...toaletten


                                                         Rundan
ja, den gick bra trots småkrämpor. Vänster vad lite ansträngd o vänster höft likaså, men farten är bra ändå (Det blev ju rim) Påhemgyggdsgården är ju inte Klockargården öppen längre för kaffe o matservering men de skall ha julbord under adventtiden.Annars öppnar dom I april  igen. Inte en kotte var det som syntes idag o inget kvackande o galande.
 

Visst är det en fantastisk utsikt västerut från hembyggdsgården mot Vättern. På andra sidan sjön går bl.a riksväg 50 mot Motala som inte ligger mer än 4-5 mil bort. Södra Närke ligger ju inte så långt från Östergötland, nog bara 2-3 mil. O till Västergötland  är det bara ca 2 mil. Bilderna pratar sitt rätta språk som sagt. Det är roligt o visa dom! Ja, sen blev det strandpromenaden och hamnen där jag gick på den ständigt öppna toaletten(bra för äldre gentlemän). Där kom jag på mig o sitta o vissla mens jag uträttade det ena o andra. Kan det bli bättre!?
                                                                  Spel o sport
V-75 gick som vanligt! det är märkvärdigt vad det är svårt. Hästarna måste ha bli mycket jämnare. Jag går inte in på det, det är frusrerande särskilt då man tippar för andra(systrarna bl.a.)
                               Arsenal åkte dit mot ett mycket bra Aston-Villa. Men inte överger man dom man håller på, alldrig i livet! Det gäller att ta ställning här i livet både när det gäller sport o politik. O rycka på axlarna är till för vindflöjlar, tycker jag. Det klart det är väl enklast så?  O Real-Madrid fick stryk i spanska ligan, gläder mig! I kväll spelar Barcelona, det skall jag se liksom nu snart Ljungskile- Bp i kval till allsvenskan. Hoppas BP vinner!
                                 I ishockeyn fick Djurgården en pinne mot i år duktiga Skellefteå! Elitserien är i år otroligt jämn. det är en upplevelse att se ishockey i TV. Kanske den sporten som gör sig allra bäst i detta medium?!

Regn, regn, o regn...


Det regnar så förbaskat idag, så o gå nån runda var det inte tal om trots att jag har bra regnkläder. massa vatten på gator o trottoarer o de bara öser ner! Tittade nu precis på en radarbild. Verkar som att det skulle kunna hålla upp här vid Vättern om några timmar. O det är bra för jag behöver gå o handla o hämta v-75 program. Idag har jag cyklat på motionscykeln en 1/2-timme o styrketränat. Sen kom den sköna stunden med frukost o tidningsläsning. Kalla satt nära mig på grenen som går ut från buren o halvsov. Fotot är från min o mina vänners Ann-Marie o Rolfs vandring runt den vackra sjön Fagertärn i Tiveden i sommras. Vad är det man säger, Det kommer alltid en vår! Tiden går ju väldigt fort åtminstone om man kommit upp i min ålder! 

Pysseldag..


Torsdagarna har jag kallat för pysseldagar. Städar mer eller mindre, pysslar om mina hibiskusar, som jag ger vatten via fat som på fotot. Det skall vara bra o torka ut dom lite o sen ge dom vatten via fatet. Det är faktiskt en o annan blomma på dom ännu, så dom har nog blommat 8 månader i sträck mer eller mindre. Nu till vintern har jag bara en gödningspinne till dom, annars 3. O dom byter jag varannan månad. Jag satt o räkna ut en dag hur många blommor det blivit hittils i år på varje. Ja, Ja, mellan 200-300 minst. Dom varar ju inte mer än 2 dygn högst!
                               Sen har jag pratat med en kompis i 2 timmar minst. Sen har jag fått fina kort på datan från kompisar i Örebro. O nu är kl. 16:30. Var har dan blivit av!?

Härligt, härligt!


Ja, igår var det styrelsemöte på e.m i SPF. Som vanligt en lugn dag. Gladde mig väldeliga att få se Durgården slå Modo i ishockeyn på kvällen med 7-0!  Såg ochså på tennis från Shanghai. O så skrev jag på min blogg i Expressen förståss!
                            Idag blev det en runda igen. Full fart med regnet hängandes i luften. Fotot ovan är från slingan i hembyggdsparken. Fin natur va, i stan!

Sen kom jag ju till Hembyggdsgården. Jag skrev ju häromdagen att lusthuset flyttats till "säkrare" mark. Ja, här står det nu med utsikt mot Vättern. Det skall ochså göras en grund till huset. Bra plats tycker jag ! O området kan man inte kalla för sankt!. Rena rama berget!
                               Sen kom jag ju hem via strandpromenaden, hamnen  o kyrkogården. O sen vidtog lite styrketräning för armar, rygg o mage. Benen får ju sitt. Sen blev det dusch. O sen kom den stunden som är väldigt viktig för en "amatördebbatör". Frukost o läsning av Nerikes Allehanda o åsikter o debattartiklar. Detta är en mycket fin stund på dan o bra för en åldrande hjärna. Jag njuter av den här stunden ochså. Sen går jag in o skriver på den här bloggen. Sen tittar jag på olika tidningar på vebben o SVT-Text bl.a. O sen skriver jag på Expressen bloggen. O ibland tar jag som sagt hjälp av källor för att få fakta. En del har jag själv i huvet. Sen efter kvällsmaten kan det bli mer bloggande o sen så blir det mycket sport bl.a. Det är nått som är bra för hjärnan o entusiasmen. Jag tycker sport är kultur o en njutning! Viasat visar en hel del tennis bl.a. Roligt att se numera för bollarna har blivit lite större o serven har mist lite i betydelse tycker jag! Det går inte riktigt så fort längre. Ishockey är ochså en bra Tv-sport. O all fotboll jag ser!

Bra gjort!

Örebro sk har gjort en mycket stark höstsäsong och slutade på en mycket hedrande sjunde plats i fotbollsallsvenskan. Kalmar vann fullt välförtjänt allsvenskan. Jag är besviken på Stockholmslagen o Malmö FF. Ja, o sen skall Ljungskile o Brommapojkarna spela om en allsvensk plats med början på torsdag, tror jag det var. Jag tycker nog ändå att BP är det laget som skall spela i allsvenskan, om inte annat för sin fantastiska ungdomsverksamhet
                                        I ishockeyn vann Sverige i Karjala cup, sista matchen mot Finland med 2-0. Det var nog tur för Bengt-Åke Gustavsson. Jag vet inte vad jag skall säga om Gustavsson. Jo, jag tycker han "lever" för mycket  på framgången det året då Sverige både vann OS-guld o VM-guld. Då hade han ju många proffs med. O så har han ju aldrig en stomme med som han kan bygga upp laget kring. Det håller inte i längden, tycker jag!
                                   Idag var det rundan som vanligt. Inte mycket folk som var ute o gick. O dom hade nog tur, för när jag kom ner till strandpromenaden så börja det blåsa som, ja, och störtregna. Men det skiter väl en viking i!
                        Apropå väder, så jag på datan på SMHI att det åskat över Vättern bl.a. O det stämde naturligtvis! Min ena syster o svåger var ute o gick i närheten av Hjo och dom fick vända o köra hem då det plötsligt började regna o blåsa o åska o blixtra. Ja, som det kan bli i november. Kl är ca 15 och nu börjar det regna som attan igen!

Vackra blommor!


 Verkligen vackra farsdags blommor. Tackar mina söner för uppvaktningen o kramar dom på samma gång!

En något rödögd Kalla hälsar ochså. Allt väl tycker hon.  Här är nån vaisning på bloggen,  mycket jag har skrivit försvann! Men hur som hellst, tycker du inte kalla är fin Tåtte!

Idag kom Expressen först!


Jaa, i dag var det hårdkörning igen. Skönt för nu är jag inne i min rytm igen med både motionen o styrketräningen(ganska lätt). På hembyggdsgården såg jag att det gamla lusthuset stod på den högsta punkten åt söder, ja sydväst där man ser Vättern rätt bra. O som sagt man tror inte det ärsådana nivåskilnader som det är I Askersund men det ser man från hembyggdsgården. Sen kom jag så småningom ner på  strandpromenaden och till bron som går till Borgmästarholmen(barnens egen ö). Där låg denna grusbunke som skall användas rill att få området mer gåvänligt för det råder erosion o är sankt vid vissa bitar av  promenaden
                                            Ja, sen kom jag så småningom hem, åt frukost  o pratade med Kalla innan jag gick o lämnade min cykel som fått punka och hämtade andelstipset o fredagshandlade på Netto som ju ligger i närheten. V_75 program glömde jag som vanligt men jag skall tippa imorgon till "syster"tipset. Spännande denna veckan för det är dubbel jackpott!

Under frukosten läste jag Nerikes Allehanda o där fick jag syn på denna  roliga, som vi nog tycker nuförtiden, annons! Jag undrar om inte annonsen var ca 100 år gammal! Jag tycker nästan den här är häftigast!  "Nykter, städad Ungherre får dela rum med dylik"  Ja, välden har ändrat sig! Till det bättre? Ja, det är frågan? jag tycker det här låter så oskyldigt charmigt på nått vis. Eller vad säger ni. 
                          Ja, o nu sitter jag här o nu blir det inget mer bloggande. Den jag skrev på innan, den i Expressen är jag ochså nöjd med. Den här veckan är det den tredje mest lästa bloggen som går under kategorin politik!

Dimma med bakelser


 Jag har städat färdigt precis. Innan dess var jag ute o promenera med 2 av SPF-kompisarna i dimman o efter det gick vi på cafe Tutingen o drack kaffe o åt Gustav d 11 Adolfs bakelser. Förenat nytta med nöje så att säga. Bakelserna var jäkligt goda men damerna tyckte marsipanen var för tjock o seg. Smaken är som baken o.s.v. Efter vad jag förstått  så har varje cafe sin design på bakelsen.?
                         Jag skrev igår på bloggen att lusthuset på hembyggdsgården höll på att flyttas. Nu vet jag varför! Det var alldeles för sankt där det stod så det skulle flyttas till ett annat ställe på hembyggdsgården. För övrigt inga sensationer. Parakiten Kalla är det bra med. Hon har nu varit hos mig i 3 månader drygt o det artar sig bra. Hon är ju inte "fullvuxen" ännu, bara till växten. Om 1 år är hon väl "färdig"
                       Det är ju attan vad tiden går fort. I morgon är det tid att börja se på "syster" v-75:an igen. Efter nyår blir det nog bara den jag är med på om det inte kommer in några vinstpengar. Jag och min kompis Lars spelar dagens dubbel på onsdagar. Och så har jag stående lotto. Det får räcka med det om det inte blir nån skaplig vinst att ta av!
                                              Apropå Gustav 11 Adolf. Han var en av världens största fältherrar genom tiderna läste jag idag på nätet! Han stupade den 6 november 1632 i slaget vid Lytzen men svenskarna vann ändå det blodiga slaget i dimman!
Ja, o vad slogs dom om? Jo som vanligt var religion med i bilden. Sverige var ju protestantiskt o tyska staterna var delvis katolska. Ja, så idag är ju Nordtyskland protestantiskt o Bayern fortfarande katolskt för att förenkla det lite. Det är väl ungefär så har jag för mig. Hela Österike t.ex har ju alltid varit katolskt, liksom Ungern, Polen , Italien Frankrike,  Kroatien, Irland, hela Sydamerika förståss plus några länder jag nog glömt!   Bild: Från Wikipedia

Algesal är bra för Jan


Ja, så är det. Eftersom jag äntligen kommit in i rätt rytm när det gäller motionsträningen så har vaderna blivit lite ansträngda på grund av ökat gående.. Så jag smörjer in dom med algesal innan träning o nån timme efter. Det verkar hjälpa. På hembyggdsgården flyttade "gubbarna" på lusthuset. Om grunden skall renoveras eller lusthuset, det vet jag ej. kanske det skall flyttas till en annan plats på hembyggdsgården. Glömde o fråga för jag träffade en man som var ute med sin hund o vi brukar diskutera allt möjligt när vi träffas. Idag diskutera vi det amerikanska presidentvalet, konstigt va? Vi var djupt eniga i att det var en glädje för alla att Busch försvann! 
                                      Jag tänker på förre presidenten o republikanen Ronald Reagan som var väldigt uppskattad i världen under sin presidentperiod. Han har nog vridit sig i sin grav många gånger under Buschs styre.

Sen kom jag ner till hamnen så småningom. Där låg någon gummiaktig katamaranliknande båt förtöljd. Gick o fråga en i besättningen som jag såg var militär o fråga om jag fick fotografera. O det fick jag ju!  Fråga sen vad dom var för ena. Det visade sig att dom var från flottan i Karlskrona. Sen ville jag inte fråga mer. Tänk om dom var utsända från det "elaka" FRA för att signalspana? Sen gick jag som vanligt via kyrkogården hem. Det kändes skönt. Det här verkade ju riktigt krigiskt med flottan från Karlskrona i Askersunds hamn!

Tomt,tomt, tomt


Nu är de sista djuren försvunna från Hembyggdsgården, både hönsen o ankorna. Ankorna har jag ju följt sen de kläcktes. Ett halvt år fick alla utom nån eller några hanar som fortsätter livet för att bli pappor nästa år!  Så är det i ankornas värld!
                          På rundan idag var det fortsatt snöigt på vissa ställen trots plusgrader. Rundan gick bra utom att jag fick lite känning av vänster vad. Jag tackade idag nej till att fortsätta i tetergruppen Ibland säger jag ja utan att tänka mig för. Har så många andra intressen så jag får begränsa mig med SPF, annars blir det fel!
                         Ja, nu är Amerikanska presidentvalet i full gång. det känns lite otäckt för Obamas skull att han ses som nån frälsare i Amerika o världen. Jag har ju sett så snabbt buffelhjorden kan vända. Till valet 2012 lär vi få se om han klarade av det hela!

Lugnet före valet...


Det är ett stort lugn idag på nått vis, både ute och på nättidningarna. Ute var det lite disigt och töat hade det gjort väldigt lite uppe vid bandyplanen som syns på bilden. När jag gick ut på rundan var det 3,8 plus på termometern. Rundan gick bra i kängorna o fortfarande var det halt på vissa ställen.
                             Valet ja!  Favorit o den som vinner blr ju Obahma, förstår jag.. Såg lite på tv igår kväll ang. likheter o skillnader mellan kandidaterna. Båda är eniga om att insatsen i det av talibanerna återigen hotade Afganistan skall ökas. Obahma vill dra bort trupperna från Irak tidigare än Macain. Obahma är mindre för frihandel vilket är lite oroande!
Hur som hellst så är ett säkert att båda kandidaterna kommer att bryta vallöften vem som än kommer till makten. Jag tycker dock att det skall bli intressantast om Obahama vinner, men hur mycket annorlunda blir det i världen om så sker. Det är den stora frågan!

Natur, natur, natur...


Idag står det ofta error  när jag försöker "trycka" mig fram. Efter många försök har jag lyckats komma till inlägg och få dit naturbilderna!
                                                                    RUNDAN
Den gick bra idag trots tunga vinterkängor och stundtals glatt på fram för allt asfalten. På bilden  ovan ser man inledningen på rundan förbi Netto och vidare.

Så småningom på rundan kommer man förbi idrottsplatsen. Så här ser det ut på fotbollsplanen idag.

Här ser man inledningen på första slingan av 2 som jag går. Sicket fenomenalt väder idag i Askersund!

Längre fram på första slingan har jag tagit den här bilden. Det är Vättern som syns i bakgrunden. Sen kommer jag efter ca 5-10 min in på andra slingan som går i Hembyggdsparken och slutar med Hembyggdsgården. Från den slingan har jag visat många foton av djur o gamla hus många gånger innan på bloggen.

Ja, sen kommer jag ner på strandpromenaden som börjar längre bort på bilden. Här nere hade det töat mer som synes där solen låg på. Sen fortsatte jag hemåt via hamnen o kyrkogården.
                                                            SPEL O SPORT
                      Jag fick 7 rätt på Hjo-tipsets  v-75-system. Men det var  många som fick. Den gav nämligen hela 149 kr! Det blir så med för många favoriter o ändå var en av de största struken!  På lördag går v-75 på Gävle o då är det dubbel jackpot! Det är mycket roligare o tippa när det är svårt för då kan man ju få in en bra summa på några femmor och har man flyt o fått en sån där aha-ide så kan ju det bli bra med pengar. Det tror man ju att det skall inträffa nån gång.
                        När det gäller fotbollen så förlora både Arsenal o Liverpool mot så kallade sämre lag på bortaplan. Det var illa. Barcelona vann däremot med 4-1 mot Malaga borta på en plan som svenska fotbollsspelare skulle vägrat spela på, tror jag!  I e.m. spelar Kalmar hemma mot Norrköping och hoppas jag mer eller mindre säkrar guldet. Örebro spelar borta mot Sundsvall som försöker hålla sig över nedflyttningsstrecket. Blir inte lätt!
                     När det gäller ishockey så har hastigt o lustigt mitt favoritlag, Djurgården, hamnat nedanför slutspelsstrecket. O Rögle leder elitseien!  Men jag hade hellre set MIF(Malmö) i elitserien än Rögle.
               Och i e.m. går tennisfinalen i Paris utan Federer o Nadal som blev skadade under resans gång. Där håller jag på Nabaldian!

RSS 2.0