Vilka damer! O så kluriga!

              Äldre damer kan vara kluriga o vakna! Det visar inte minst nedanstående skådespelerskor som spelar Miss Marple i Agata Christies kluriga och spännande romaner som blivit filmade och nu skall komma i avsnitt på TV 4 med början idag. De här engelska deckarna är det bästa jag kan se som underhållning, och spännande är dom dessutom,som sagt. 
               Jag har sett nån gammal version med Rutherford i rollen och möjligtvis Angela Landsbury. Men följande två "miss Marple" är de som synts i rutan på senaste åren.

            Den här damen,skådespeleskan Geraldine Mcevan började det visas avsnitt med nu på 2000-talet och långt fram som miss Marple. Repriser har ju ochså visats, ganska nyligen. För undertecknad är hon Miss Marple men kanske för att hon var den som inledde på 2000-talet!

          Men nu är det den här damen som gäller som miss Marple, Julia Mckenzie. Jag har sett några avsnitt innan med henne och dom är lika bra i princip. Skillnaden är nog att jag uppfattar Geraldine Mcevan som lite klurigare o lite "djupare" i rollen!
                  
                   Jag diggar engelska deckare på tv av den här typen.Poirot, Frost, Morse, Daglish m.fl. och även då Morden i Midsummer! Det är tur att det numera finns Play på datan nu när det är sporttider. Det är inte säkert att jag hade valt fotbollen om om inte play funnits!?
               Foton från ITV.

Första blåbäret o myggsticket!


Den här sortens sommarbilder är jag förtjust i. Taget på min motionsrunda idag. På sistone har jag haft väldigt lite besvär med höften på mina rundor. Ett tag när jag var bortrest hade jag förutom lite ont i höften även ischias, kändes ända ner i foten. Bra motion o riktiga skor därtill är bra för "stativet", bara att inse! Man ser ju alltid något nytt i tidningarna ang. motion o förberedelser. Jag brukar cykla några minuter på motionscykeln innan jag går ut för att få upp pulsen. Nu läste jag i en av tidningarna på nätet att det var mycket bra för förförbränningen att cykla fort i tre trettiosekunders intervaller(tror jag det var) ochså innan man gick ut så nu prövar jag det! Benen gick som trumpinnar!!
En enda ankunge har kommit till världen i hembyggdsgårdens ankdamm. Vi får se om det blir några mer?
Jaa, jag blir inte riktigt klok på om det blir blåbärsår i Askersund med omgivningar!? Hur som hellst så åt jag mitt första blåbär för säsongen idag och fick mitt första myggstick!

Boule o fotboll!


                Jaa, idag var det tisdag o då är det boule i SPF-föreningen. Jag räkna ut att idag var vi 3,3 % av medlemmarna som spelade detta för sommaren lämpliga spel. Och siffrorna ljuger inte. Intresset är dåligt!!! Men vi hade roligt och sen drack vi kaffe efteråt sittandes på stenarna i bakgrunden. Herrarna vann igen! Nu blir det uppehåll till i augusti!
               igår såg jag ju matchen mellan Chile och Brasilien i VM-fotbollen. Efter den tänkte jag, vilka kan stoppa Brasilien från att bli värdsmästare. Ikväll kommer en intressant, mycket intressant match, den mellan Spanien o Portugal, lokalderby kan man säga. Vad jag tippar där? Jo oavgjort vid full tid o Spanien vinner på straffar efter förlängning!
                      Nu skall jag snart gå o klippa mig hos "min" assyriska hårfrisörska. Dit har jag gått sen jag flytta till denna stad. Från början var det hennes syster som fanns i frisörsalongen!
                  Jaa, och så vill jag gratulera min svärdotter Sara som fyller år idag, 25 så där eller hur Sara? Grattis o kram!!!

Dom hade vunnit även utan feldomslutet!

Tyskarna alltså. Kreativ tysk ungdom mot "gamla" tröga engelsmän, tycker jag! Och jag höll på dom, tyskarna! Som vanligt så är det väl tränarens fel i England. Nått skall man skylla på. Det fick ju Sven- Göran Eriksson erfara som tog dom längre!!
        Jag har ju sett många VM på tv, ända sen -58! Den här upplagan tycker jag är väldigt rolig att se beroende på tyskarnas o sydamerikanernas fotboll. Även Sydkoreas o Japans. Trots vissa anknytningar så har jag inte hållt så mycket på Holland genom åren men jag tror dom blir farliga! Argentina är bra, Brasilien o Spanien får visa lite mer. Portugal kan man inte bedömma bara efter storsegern mot Nordkorea, njaa?!
                  Nu är det ju ännu mer spännande när det gäller ren utslagning i matcherna. Dagens matcher då? Jaa, Brasilien-Chile! Där får nog Brasilien bekänna färg. Slovakien tror jag inte har nån chans mot Holland!


Vad är det för något egentligen?


                    En orm säger kanske en del! Nä då det är en ödla! En ödla med den felaktiga benämningen som i dess namn ormslå eller kopparorm. Men visst kopparödla ligger ju närmast till. Ödleslå hörs ju inte så bra precis!
                        Idag på min motionsrunda stötte jag på denna vackra ödla på grusvägen alldeles där jag börjar skogsdelen av den. Färgen är verkligen kopparlik!
                Själv har jag sett åtskilliga kopparödlor i mitt liv på många olika platser. Dom är inte alls så snabba som en orm och i gruset gick det ännu långsammare. Så jag fick in den i skogen.
                Om man tvunget skall ta i en kopparödla så skall man ta den varsamt o där framme. Tar man den där bak så är risken stor att den tappar halva kroppen, alltså svansen. Det har jag varit med om som pojke o då blev jag alldeles förskräckt o trodde att jag dödat den! Men det lär vara en slags manöver för att överleva för svansen växer ut igen!
                 Kopparödlan är fridlyst, ca 50 cm lång  o äter daggmaskar, sniglar och insekter! Det är vad jag vet om den och det är inte första gången jag ser arten på min motionsrunda!

Japaner,japaner,japaner!


                  Jaa, det uttrycket myntade ju Sven Jerring under olympiaden 1936 när Sverige fick stryk av dessa ständigt springande o kämpande japaner! Nått liknande fick Danmark uppleva i sin match mot Japan i fotbolls-vm i går! Men detta japanska lag hade även andra kvaliteer och vann rättvist, trots danskarnas försök att slå långa bollar på Bengt, jag menar Larsen o Bendtner. Men "de hälften så stora" japanerna nickade med framgång bort dessa bollar o Larsen o Bendtner såg surare o surare ut! Japanerna vann rättvist. Visst Sörensen gjorde en tavla vid första målet men han gjorde ochså en kalasräddning innan. Man kan undra hur det står till med nordisk fotboll o Sverige t.ex. ligger på 80:e plats ca. på Fifas värdsranking.
              Det här med fotboll är så "självklart" på nått vis! En fantastisk sport o världens största o populäraste väl. För mig är det sport nummer ett. Men här är lite fakta ang. det "självklara"
                  240 miljoner människor spelar fotboll i ca 200 länder. 715 miljoner människor beräknas ha sett VM-finalen 2006! Fotbollen  kan ha utövats i Kina redan på 300-talet före Kristus. Förbud mot att spela fotboll förekom i England o Frankrike på 1300-talet vilket visar fotbollens förekommande där. På internatskolor i England började spelet bli etablerat på 1800-talet. Under den tiden var fotbollen en blandning av rugby och "vanlig" fotboll. Första landskampen spelades mellan Skottland o England år 1872 o.s.v. o.s.v.
               Nu börjar snart Portugal-Brasilien o Efenbenskusten- Nordkorea på TV. Höjdarmatchen? blir England-Tyskland på söndag i åttondels-finl. Slut från Jans "fotbollshörna för idag!!
  Fakta Wikipedia, bild mittsydafrika.se
                     

Snokletning efter snokar som inte snokar!?


            Det här är väl en härlig sommarbild från dagens motionsrunda. I morgon är det ju midsommarafton och jag firar den i Askersund. Har jag ingenting emot efter sommarens hittilsvarande evenemang. Vädret blir säkert inte sämre än att det går att gå ut i ! På Borgmästarholmen skall Askersunds midsommarfirande äga rum. Får se vad det blir. Fika blir det nog!

     Vad jag menar med rubriken är att ännu har jag inte sett några snokar intill strandpromenaden. De här av kommunen utlagda stenarna längs strandpromenaden borde ju passa snokarna med vattnet alldeles intill. Innan stenarna las ut syntes ju snokar nån gång. Kanske stenarna gör att de gömmer sig mera?? Inte ens barn-barnet Tåtte och jag hittade några på vår snokletning för några dagar sen!
                        Vad heter det nu, trevlig eller glad midsommar?! Allright båda delarna då på er!!!

På "flykt" med Torsten!


         Vad gör man inte för att få intressanta rubriker för att visa o prata om intressanta pärlor. Idag gjorde min kompis Torsten och jag en Utflykt till Garpa gruva med omgivningar för att sätta upp anslag ang. invigning av den nybyggda scenen i nämnda gruva. Den 3 juli skall invigningen och första konserten i Garpa gruva äga rum!! Torsten har jobbat med detta projekt i många år!!
                   Här har vi ingången till gruvan och trappan till scenen skymtar i den soldränkta öppningen!!  Evenemanget kallas för Konsert i Bergakungens Sal. Kl 15:00 sker invigningen av scenen av kommunalrådet i Askersunds kommun, Per Eriksson!

 Här har vi då den nybyggda scenen. Garpa Gruva är ju inget nytt Dalhalla, eftersom det inte finns plats för mer än 150 personer. Men troligtvis är upplevelsen lika överväldigande. Ja, för undertecknad som sett hela anpassningen till ett turistvänligt och intressant projekt ,är inte detta överord!! Och tillstånd för scenbygget har beviljats från Länsstyrelsen i Örebro. Inget får annars röras på denna plats, varför egen tältstol eller liknande bör medtagas vid evenemang
                     Jag hoppas att människor i närheten och turister uppmärksammar detta unika inslag i södra Närkes historia!!

                Inte så långt från Garpa Gruva ligger Zinkgruvan, en gruva som är igång i våra dagar. På andra sidan sjön skymtar byggnader som tillhör Zinkgruvan. Vackra vyer finns det gott om i Närke. Även i Zinkgruvan satte Torsten upp ett anslag om kommande invigning av Garpa Gruvas scen!
                  Så här i området fanns ochså gruvdrift även för länge sen. Ett slags södra Bergslagen!?

Oväntat o ovanligt?


Idag spelade vi boule som vanligt på tisdagar. Fotot är taget alldeles vid boulebanan och den fina naturen nere vid sjön motsägs ju inte av denna vackra bild!
Vi kunde bilda ett damlag och herrlag idag. Herrarna vann överlägset efter en skral inledning! Skönt o " trycka ner damerna i skorna" som ledde med 8-2. men vi vann med 22-8 till slut och visade klassen.

På hemfärden längs strandpromenaden hörd jag ett "trumpetande" och fick syn på denna ensamma och vackra fågel, en sångsvan, Jag har överhuvudtaget alldrig sett någon svan, varken knöl-eller sångsvan, sen jag bosatte mig i Askersund för snart 5 år sen!!
Men plötsligt gick svanen upp på strandpromenaden och knalla iväg till gräsmattan intill o betade gräs bland några husvagnar. Blev även matad av några barn med vederbörlig respekt för den stora fågeln.
Att det är en sångsvan syns på näbben som är alldeles knölfri. Och lika stor som en knölsvan var den här som verkade orädd och sällskaplig!!!
När jag rannsakar mitt minne kan jag bara komma på att jag sett knölsvanar innan. Så det här var spännande och som sagt lite oväntat!

Det är märkligt, tycker jag!


            Jaa, att norra Vätterns pärla, Askersund, är så okänt av en del av oss svenskar! Hjo, Gränna o Vadstena t.ex. är ju mycket mer kända enligt min mening. Norra Vätterns skärgård, där Askersund ligger, är ju unik i Sverige bland insjöar o naturskyddad. Stjernsund som ligger strax innan Askersund är inte så känt precis, inte ens om man lägger till ordet Slott o Karl D 14. Hur många vet att t.ex de röda näckrosornas sjö, Fagertärn ligger i Askersunds kommun liksom en bit av Tiveden. Många tror att det ligger i nån Västgöta kommun! 
         Varför jag "vet" detta. Joo, jag intervjuar folk på andra platser och när jag är ute på mina motionsrundor. Idag prata jag med en man från Blekinge på rundan! Han hade ingen aning om att Askersund låg här och att staden var så vacker eller hade så förnämlig skärgård. Det verkade inte som om han hade hört talas om Askersund överhuvud taget! Och det är inte det första exemplet jag har som sagt. Har frågat folk i södra Sverige. Om dom känt igen namnet Askersund så har några trott att staden låg vid Vänern. O så håller det på
                   Det här är en fråga för Askersunds kommun, tycker jag. Vad brister i "marknadsföringen"?
           Det lilla landskapet Närke tycker jag ochså är för dåligt känt. Här finns ju fantastisk olika sorters natur inom ett litet område. Antagligen hamnar landskapet i kläm "inneslutet" av Östergötland, Västergötland, Värmland, Västmanland o Dalarna. Nämnas kan att Örebro Län är betydligt större. Men hur många vet t.ex att Nora och Lindesberg ligger i Örebro län men i landskapet Västmanland??
                   SOM UPPVÄXT I ÖREBRO OCH SLÄKT I OMRÅDET SOM FUNNITS SÅ LÄNGE KYRKBÖCKERNA FUNNITS vill jag slå ett slag för landskapet Närke!!!
                  Motionsrundan idag gick fint trots uppehåll i några veckor! Vägde 86,2 kg, ett par kilo mer än normalt, men man får ju "gotta sig" här i livet ochså!
             Bilden ja!  Fina rabatter håller på att anläggas vid strandpromenaden o i närheten av brofästet på bron som går till Barnens Egen Ö( Borgmästarholmen)!              

Skiljas med framtidstro!


                Det är tråkigt att skiljas men sånt är livet. Men huvudsaken är att vara viss att träffas igen, att ha den tron!
                        Tåttes vistelse hos mig var alla tiders. Och jag är så stolt över mina barn-barn. Och bara vissheten av att man är farfar och att man har anhöriga o kompisar som man aktar. jaa, det räcker långt även om avstånden till de flesta ochså är långt!
                                  Jag får hoppas att Peters och Tåttes hemfärd gick bra, och att Tåtte o farfar har haft det bra tillsammans, det vet jag!
                      Och nästa "evenemang" för mig blir Hjo om lite mer än en månad. I morgon börjar motionsrundorna igen!!

Morgonmacka o Disney XD !


           Så har det varit på mornarna hos farfar. Från vid 9-tiden då 2 "slagna" hjältar gått upp! Slagna är kanske fel ord för vi sover som stockar på nätterna!
                Idag gifter sig min favoritprinsessa Viktoria! Det gläder jag mig åt och skiter i  nånting som heter republikanska klubben vilkas beivrare jag anser vara en skock glädjedödare som blandar ihop människors rötter med människors lika värde, "fattig som rik" !
                All right! Idag får Tåtte sitt förmiddags- otiom sedan går vi ner på stan och fikar på cafe Tutingen och lämnar in hästar. Kanske det blir vars en Viktoriabakelse, vem vet! Sen sätter vi oss o solar vid en lekplats, handlar och går hem. Lördagsgodis blir det för det brukar farfar ochså köpa till sig själv!
                Sen kommer pappa Peter ikväll, hjärtligen välkommen! Och i morgon är det tänkt att de åker hem.

               Sen gick vi ut vid 13-tiden Det här fotot är från cafe Tutingen, välkänt för mina anhöriga o kompisar. Tutingens trädgård på baksidan. Att Tåtte "gottar" sig i Askersund råder det inget tvivel om. Och det är meningen! Som med alla besökare!

                  Och idag var det ochså den årliga tradjazzfestivalen i Askersund. Fotot är från torget och Tåtte vaggade till takten vilket väckte ett par äldre damers förtjusning! Musiken har Tåtte i blodet ochså. Ibland brukar han och jag nynna Kalinka(den ryska folkvisan) tillsammans. Inga problem!!

Lite annat väder idag!


                   Jaa, i natt har det regnat och åskat har det gjort i Karlstad- området såg jag på datan. Såvitt jag för står så kommer det fina vädret tillbaks nästa vecka igen! Skurar i helgen?
             Idag tar Tåtte och undertecknad det lugnt. Disney xd på förmiddan och vm-matchen Tyskland- Serbien kl 13. Sen blir det ut o handla på Netto, en lagom promenad... sen får vi se!?
                 Det här fotot visar nu ochså(förutom Tåtte) upp resten av "barnklanen". Moa, Viktor o Melissa. Fotot taget på skolavslutningen förra fredan. Än en gång, prata om att tiden går fort!
                       Bruna ögon tar ju överhanden sägs det. Det har alla barn-barnen! Inte ens Abbe "fick tydligen" bli blåögd. But so what!

Tåttes "eskapader",


            Jaa, då begav vi oss som bestämt med bestämda steg mot Hembyggdsparken och Hembyggdsgården. Det första djuren vi titta på förutom gässen , kaninerna  och hönsen var getterna vilka Tåtte gillade, även ochså fåren! Apropå gässen så hade "gottegrisen" gåshanen lyckats göra båda gåshonorna med "ägg" som de ruvade
 på. Ja, minsann!

            Äta bör man när man går omkring som Tåtte o hans farfar. På klockargården åt vi frukost och jag växlade några ord med den nya ägaren som hoppades att det fina vädret skulle stå sig över jazzfestivalen i helgen. Jag har varit med om denna festival några gånger, samma koncept varje år. Det året var bäst när Eddie Bruner från Sveriges Jazzband uppträdde med sin trumpet, tycker jag!

                 Sen kom vi ner till det större badet vid strandpromenadens slut. Det var några i Tåttes ålder, omkring, som badade så Tåtte hävde sig i men inte "badkrukan" farfar. För att "rättfärdiga" mig själv så påtalade jag att jag badat många gånger i Vättern i hans ålder, fastän i Hjo. Upp och ner i vattnet o lekande i sanden. Tåtte var inte stilla i en sekund, man riktigt såg hur han njöt. Jag skulle tippa på att temeraturen i vattnet var ca 17 C.

                       Sen har vi en man till som skall hyllas, barn-barnet  nr 4 Måns som gick ut 9:an i fredags nere i S-hamn. Kortet är taget förra året när han blev konfirmerad! I år har Måns haft "fräckheten" att växa  förbi farfar med några centimeter till 1,85. Jag är en 1, 83. Måns är ochså den som har varit längst iväg med Farfar. ända ner i Sydtyskland, Frankentahl 2001. Jaa, tiden går är väl det som gäller. Fort som bara den!!

Tåttes "irrfärder"


         Irrfärder o irrfärder. Tåtte är så på alerten så om det är nån som irrar så är det väl undertecknad
                  Idag gjordes då ett besök på Barnens egen ö(Borgmästarholmen) i det fina vädret. Vi börja med en förmiddagsfika på kaffestället. Jag med en köttbullsmacka o kaffe och Tåtte ville ha en varmkorv med bröd o Coka-Cola. Ingen av oss är särskilt hungriga på morgonen, äter middag lite senare på kvällen. Sen åt vi kakor till efterrätt!!

 På holmen finns det gungor o andra redskap bl.a linbanan som Tåtte åker. En fin sandstrand men tyvärr var Tåttes badbyxor för stora så det blev inget bad. Jag sa att du kan väl bada i kalsongerna, det gör ju den där pojken. Han är mindre sa Tåtte, aldrig i livet jag badar i några kalsonger. All right sa jag.
 
             Det här var en liten ö för sig själv eller utbukt snarare på holmen. Hela Askersundsområdet består av sten, block o klippor o i orten är nivåskilnaderna ganska stora
           Efter en glass på kaffestället tågade vi iväg till fastlandet igen via bron. Sen var vi och köpte badshorts så i morgon blir det bad. Först blir det ett besök på hembyggdsgården med får, getter, höns, kaniner o gäss. Där fikar vi ochså på Borgmästargården. Sen blir det bad och hem när det passar. Inget att klaga på!!!

Åtta, nio anledningar att vara nöjd.....

.....o här kommer fyra av dom!

            Som sagt två studentuppvaktningar med mat mm blev det efter varann. Här ser vi de nöjda kusinerna som bl.a. förnöjde farfar, Fia o Emil! Jaa, det är inte mer o säga....

       Jaa, o den här yngste mannen i klanen, Abbe bodde jag hos...... Optimistisk som jag är så räkna jag ut att när jag blir 80 så är det hans tur att resa nånstans med Farfar för att...

       Det är vad denne man, Tåtte gjorde med Farfar i går och den här gången blev det Askersund, där jag bor. Ca 55 mil blev resan med tåg och buss! idag har vi varit och matat änderna med glass i hamnen och i morgon blir det Barnens egen ö med fika, ev bad o lek!

            O det här är Tåtte lite mer i närbild o kul har vi. Jag säger bara uj,uj,uj, alla tiders
           Lite resume! Barn-barn ett, Pelle flög jag till S-holm med när han var endast 5 år. Sen höjdes åldern till sju när jag åkte till Hjo by tåg med Emil o Fia.  Måns åkte jag tåg med till södra Tyskland. Tvillingarna Viktor o Moa åkte jag med till Gotland när det var medeltidsvecka. Tåtte med tåg då hit till Askersund. Nästa år blir det med Melissa och som sagt.....så småningom Abbe!!
                        Jaa, och allt har hittils varit jaa, alla tiders!! Är det konstigt att undertecknad är nöjd?! Och, nää, jag skall inte ha några "predikningar" för...........


Dan före dan....

Visst är det det! I morgon sätter jag mig på tåget söderut. Tillsyn o barnvakt ordnad som vanligt!! Alla sladdar dras ut, den bästa hemförsäkringen!!
Idag blev det boule. Vi blev 5 st så det blev var och en för sig. Vi var 2 herrar o 3 damer! Örjan vann! Jag kom på en blygsammare placering, men tog mig på slutet.
Nu skall jag dammsuga o plocka undan lite. Och så blir det till att packa o kanske lägga sig innan 24 för en gångs skull. Upp 7 i morgon, lite tidigare än vanligt!!!

Två stiliga karlar på promenad!!


                  Den ene är den här stiliga gåskarlen och den andre naturligtvis fotografen, undertecknad! Dock är jag ej så fåfäng så jag visar mig på bild, åtminstone inte den här gången!
                       Vädret var idag varmt och skönt och motionen gick bra men inte alldeles smärtfri. V-höften gav sig till känna men hittils har den kännts väldigt bra en längre tid. Den får hänga med och mår säkert bättre av motion, hård sådan, än att "ligga på en soffa, gnälla o äta chips o förbanna dom som har det bättre "ekonomiskt"!!!
              V-75 var ju svårlöst den här gången. Det är bara att ta nya tag. På lördag blir det en Harry Boy i S-hamn. Kul resa med många möten. Och mitt yngsta barn-barn kommer jag att se in live för första gången!
             Robin Söderling var chanslös mot Nadal i tennisfinalen i Paris. Robin verkade lite trött o serva dåligt. Men Nadal är bäst på grus i världen!! Och Robin, fenomenalt att återigen ta sig till final, tycker jag.

Mer och mer båtar och mitt förhållande till.....


...Gina Lollobrigida? Nej, svenska nationaldagen!
                        Vi börjar med båtarna! Det blir ju mer o mer båtar runt om i Askersund efter vintern. Här vid bron till Borgmästarholmen fylls det ju på av båtar. Snart kommer det att var helt fullt.  På bilden syns det ochså tydligt hur kommunen fyllt på med sten, jaa, faktiskt längs hela strandpromenaden så gott som! Här borde var ett eldorado för snokarna som vistats här innan stenläggningen, antar jag. Men jag har inte sett nån ännu!
                 Jaa, det här med nationaldagen. Vi har ju inte haft "lagstadgad" nationaldag och då helgdag, mer än några år. Jag själv har alltid känt mig som Europe och det här med att man är född på franska nationaldagen, 14 juli, har jag varit stolt över på nått vis! Inte gör det saken bättre att kronprinsessan Viktoria ochså är född då.
                   Jag vet inte om det här med  den politiska ordningen i Sverige lite sett en nationaldag som "för fin" för att ha för ett "arbetande svenkskt folk" i "jämlikhetens tecken", lite "jantelagstänkande" kanske i det s.k. "klassamhället".
                 Sen undrar jag om alla svenskar vet varför vi firar just den 6 juni. Kanske programmet Sveriges Historia som gått i TV 4 kunnat gett en del ledtrådar. ja, och i det sammanhanget. Ja, och när fick vi utseendet på vår flagga och under vems tid. Det får ni själva ta reda på!
                 Och när jag ser bron till Borgmästarholmen(barnens egen ö) då tänker jag på ett av mina barn-barn Tåtte. Och det alldeles nästan i nuet!!

Lycka till alla V-75 tippare!


              Efter gårdagens spännande match mellan Robin Söderling o Beydrich i Franska Öppna i tennis ser jag fram emot morgondagens final för Söderling mot Nadal. Hoppas tjuren från Tibro kan tämja tjuren från Mallorca. Men idag har vi damernas final. Den kan jag se, varvat med S-holm maraton, för V75 går inte direkt idag.
                     Vad skall jag göra nu då. Ner på stan, köpa en glass och sätta mig vid strandpromenaden på min favoritbänk o sola! Jaa, sen kör jag stående lotto sen flera år så jag skall inte vara sämre än att jag önskar alla lottospelare lycka till! Drömvinsten är väl uppe kring 90 miljoner tror jag. Spännande är det!
                      Sen kommer det att gå några dar o sen packar jag väskan onyo för att denna gången åka mot söderns "fröjder"! Och jag har ju dock redan vart på söderns "höjder" fastän då i S-holm. Som det kan bli!!!


Klart jag är nöjd!


   Fattas bara! Den här för mig favoritsymboliken med solens hjälp är ju inte svår att understödja en sån här dag i solens tecken. Nöjd ja! Och som sagt är man det så blir ju lycka o entusiasm kryddor i detta tillstånd! Lycka är något som jag tycker man skall se på med respekt och ödmjukhet. För mig är ordet lycka att känna bl.a. när man blir far o får barn-barn. Ordet har vi ju ochså upplevt när det gäller kärlek o förälskelse till en kvinna. Vad jag menar är att skall man gå o vara lycklig ständigt så  reduceras ordets betydelse och verkan!! Entusiasm är ett bra tillstånd att drabbas av och har med spontanitet o livsglädje att göra. Grunden för att uppleva dessa tillstånd på ett äkta sätt är enligt min mening att vara nöjd och förnöjsam. Att som nu det finns kurser o "utbildning" för att känna sig lycklig tycker jag... Nä!
             Tja! Var o en blir "salig" på sitt sätt och jag är nöjd med min plattform som som sagt består av nuet, framtidstro och rötter. Nått som är spännande att se är ochså att om jag uppnår mina drömmar och förutsättningar på vägen mot "målet" som vi alla uppnår. Det är som jag tycker mycket fråga om GNISTA.
           Idag kommer sista delen av TV:4:s utmärkta program, Sveriges historia. Har ni sett så klimatet växlade under dessa årtusenden! Bl.a. från istid till medelhavsklimat! Något som hela tiden funnits är ju solen. Just det, solen!

Prata om att vara nöjd...


Och är man nöjd med sitt liv så finns det mycket som är gratis i samhället. Det kostar inte något o vara nöjd o det kostar inget att gå en runda i dagens stålande sommarväder. O skulle det regna så kostar det heller inget. Vi människor är väl lika mycket värda som individer vare sig vi är rika eller får det till att räcka. Jag tror säkert det finns människor som är rika som ej är lika nöjda som dom som klarar sig på något vis  med de resurser som dom har!
          Lyckliga skall vi vara enl. "gängse" normer. Men lyckan är inte så svår att uppnå, inte för mig iallafall! Det räcker med att jag är nöjd!!!!
                   Jaa, som sagt vädret idag har varit och är nästan som under en högsommardag! Och om en vecka åker jag till Simrishamn o "min klan"! Det är jag väldigt nöjd med!

Hästar, danskar o annat socialt.....


 Mannen på bilden är min kompis Lars som sitter o tittar på tipset. Kl är nog inte mer än nio! Solvalla är en krydda på Stockholmsresan men bara att befinna sig på Söder o hotell Columbos är en för mig en tradition som är värld att bevara. Jag visar inga hästar på mina foton den här gången men ingen? har väl ungått att få reda på att en outsider vann Elitloppet, Iceland. O ingen kunde röra honom i loppet sen han snabbstartat och tagit ledningen!

  Visst är det intressant med hästar o trav men folket o allt annat är ochså kul att frottera sig med. Jag hade åkt till Stockholm ändå oavsett Solvalla! Bordet fylldes ju på undan för undan och vårat bord bestod av en "nordisk förbrödning". Förutom dessa glad danskar så stt det ochså norrmän vid bordet och en och annan finne dök ochså upp, lite på "örat". Vi hade roligt o förstod varann bra!! Det gick ju inget vidare bra med spelandet varken med lördagens V75 eller söndagens V75 eller vinnarspel platsspel. Jaa, förr var vi både på Solvalla lördag o söndag men lördagen har vi slopat
        
              Här sitter jag på hotell Columbos gård. En gård som på 1800-talet var fylld med bryggerikärror och hästar.I början av 20-talet var här hospital har jag för mig. Gården är stenbelagd o mysig liksom personalen som vi har ett "bra förhållande med". Tacka attan för det! Nästa år har vi varit här 10 år i sträck. Vi betalar för 3 nätter och eftersom vi tippar varje vecka så brukar vi ha pengar med oss så det räcker till boendet. Ett slags sparande med sociala förtecken. Lars och jag pratar tack vare detta med varann varje vecka! Det är likadant med svågern Erland! Jag är med på hans tips(V75) och vi pratar ochså med varann varje vecka! Alla tiders!

          ja här ser man en stor del av den ganska stora gården. T.v. bortanför skyddet går man in till hotellet. Och porten till höger är den mot gatan. I år rökte inte Lars. Jag rökte en paket som var slut på lördan! Sen rökte inte jag heller. Och då hade jag inte rökt sen november då kompisar från Skåne var i Askersund. Jag är numera s.k. feströkare!!
                   Vädret ja, det var bäst på söndan när vi var på Solvalla. På e.m. på lördan så regna det. Fredag o måndag var vädret skapligt. Lite "hämmade" var vi för Lars fick ont i ryggen så vi kunde inte gå så mycket som vi brukar! Till Gamla Stan o slottet m.m. O hotellrum beställde vi som vanligt till nästa år på plats!! Det är inte tal om något annat! Söder är härligt!!

RSS 2.0