Jaa, det här med en parakit som fått en större bur.

 
Inskolning kan man kalla det för. Och buren är så konstruerad att på toppen finns det plats att sitta på pinne  med matskålar utplacerade dit han kan flyga om han finns ute i rummet. En kombinationsbur som Totte får vänja sig med. Och så småningom skall han få en kompis som gör tillvaron ännu bättre för honom .
 
 
Jaa, här har vi överdelen på buren  Som  är populärast, än så länge.
 
 
Joodå, blev en cykelrunda idag ochså . Men moln kom o vinden från sydväst blev byigare.. O dansken pratade i morse om solglimter og nattefrost. Och idag är den 27/4 o då hade 1993 Genevad  1993 + 27,3 C. Sägs vara temperaturrekord . Maj närmar sig ju. Och temperaturrekordet från maj 27/5  o då hade Kristianstad 1892 +  32,5 C . Även det värmerekord Enl. Smhi 
 Vilar inte på lagrarna . Men ingen sång idag. för vår kör men om nån timme blir det en ny cykeltur åt ett annat håll.           Jaa, det här med att hålla igång livsandarna Och nu lyssnar jag o Totte parakit på Ivan Rebroff/ Hans Rolf Rippert via datan . Bara en sån sak. :)
 

Jaa, varför inte foton från dagens runda runt stan Simrishamn. Igen.

 
Idag lyste solen i blåsten från sydväst . Och här cyklar jag förbi en välkänd lekplats med  även välkänd ankedamm. .
 
Det finns ju grönområden i  alla städer Här är ett som man cyklar igenom som ligger längs Tommarpsån. Och längre fram kan man cykla över en liten bro o nå norra koloniområdet.Och förra året såg jag vildsvins bajs här. Och hörde ochså talas om att det förekommit vildsvin i stan, setts. O det här med bökandet.
 
Jaa, är ju intresserad av vädrets genom årens naturliga krafter.I nuet o dået. Jaa, det här på  löpsedeln om supervärmen till påsk.Den kanske gällde nästa år , sa en man till mig , gott skrattande .
        Nu har jag sett en ny löpsedel idag från då naturligtvis en kvällstidning med röd partifärg. Nu utlovas sommarvärme p.g.a. kommande högtryck. Låter ju lovande men så här års så tänker jag även på nattemperaturen. Och det här med statistik om temperaturrekord Hur långt tillbaks i tiden har man det ?
          Men vi kan ju ta rekordet för april i Sverige . Det lyder på + 29,0 C och sattes i Genevad 27/4 1993. 
Och då fick jag ochså syns på majs rekord .  +32,5 C den 27/5 1892 ! i Kristianstad . Jaa, det här med facit gentemot sianden.
            Jaa, det här med naturens/vädrets krafter  O läsa in sig på bl.a El Nino eller la Nina. Och mycket annat .
 

Jaha, måndag igen och det här med vädrets makter.

 
En dag då det blåser bistert o man inte tar fram den egna kameran. Då kan man ju visa detta foto från Life On Earth. Aeriel view  of Schwerin castle. Jaa, landet är naturligtvis Tyskland.
            Det viner utanför fönstrena och motvind hade man hem från staden där det handlades.Och inga varama vindar precis Och på vädersajt lästes både om snöfall o gräsbränder.
        Vi kan ju ta temperaturen idag när det gäller Mc Murdo stn. på Antarktis , -16 C. Och ganska lika temperaturer har vi på Alaska, nordöstra Canada o Grönland. 
 
                    Och i helgen vann 2 av mina favoritlag. Arsenal slog Manchester city i Fa-cupens semifinal.o Barcelona slog Real Madrid i la Liga. O i kväll blir det till att titta på antikrundor , en på play. Och på matchen mellan Hv o Brynäs i kampen om titeln i ishockey. 
          Och idag har man för första gången i år sett en ringduva på terassen som satt o titta in på mig via köksfönstret. Och förra året såg jag ju ringduvor ganska ofta. Troligtvis bo nånstans i närheten av terassen. 
 
            
 

Jaha ja , fredag igen

 
Jaa, visst är man intresserad av vädrets makter o de naturliga förklaringarna till dom.Det här med 2 poler t.ex. Som alla vet ? så sjunker ju nu temperturen i Antarktis vilket t.ex. södra Chile o södra Australien påverkas av .Foto från Places of Earh.av Antarktis.
 
 
Foto från Google.se Och som vanligt börjar jag nu följa markstationen Mcmurdo stn. på Antarktis som idag har -26 C  Ett av världens mesta köldhål är ju Vostok på Antarktis på 2000 meters höjd . Frågan är om det nånsin är plussgrader där. Och rekordet ligger om jag inte missminner mig på uppåt -90 C 
 
                Och där jag bor i Simrishamn har vindarna vänt på kuttingen åt väster o barometern sjunker o blåsten har ökat.Och frågan är ju om våren här nere blir varmare än förra året.Tittade nu på en prognos framåt mot första maj. Inte över 10 c här i Simrishamn. Långt ifrån rekordet i Genevad Götaland 27/4  1993 på + 29 C 
 
 
Har ju taggen Vackra bilder. O varför inte avsluta med detta foto från Animal Life baby racoon.  Och som vanligt önskas trevlig helg. Från mannen med livslinjen Från Rötter till Barnbarn o allt därimellan av intressen som är bra för sinnet o fysiken.
 

Jaa, plötsligt blev det lite fler läsare. O då känns det bättre att blogga.

 
Jaa i staden Simrishamn finns det 2 koloniområden  Detta är det norra som jag cyklar igenom ibland. Och fotot är från igår. Och här fick man lite lä från den isande vinden från havet. Östersjön, Boltic Sea.
          Som sagt några långturer på cykeln blir det inte. För kallt i vinden för det.
 
    Och idag blev det cyklande igen i staden i återigen isande vind från nordost , alltså pålandsvind. Och detta foto är taget mot småbåtshamnen med flera liknande vågbrytare som den som syns. 
 
 
Och detta foto är taget längre in mot staden nordväst på.Hotell Svea kan väl anas.Jaa, det här med foton , fotoblogg,ju varmare det blir desto mer foton från längre cykelfärder.
          Och ikväll ser jag fram emot matchen mellan Barcelona o Juventus i champions league. Skall ett under ske o Barcelona kunna hämta upp 3-0 underläge .
          
 
Har ju även foton från följare som följer mig, ej att förglömma . Denna vackra bild med vacker fågel har retweetats från Niura Castrillan.
 
               Nu känns det som intresset att skriva  på bloggen ökat igen från min sida . Och just nu lyssnas det på Kate Bush på datan. En dam som jag blev intresserad av när hon slog igenom. Och Spotyfi förgyller ochså upp min tillvara liksom You tube.Ja det här med musik  från olika håll som går in i sinnet. O som är bra för det. Liksom vackra bilder på livslinjen Från Rötter till Barnbarn . . 

Då var påsken slut. Varit kall men för övrigt bra liv.

 
 Detta foto togs för ett år sen . Då var det mildare ute än idag. Och påskvädret blev kyligare/kallare än på länge enl. Smhi.Så det här uropande via löpsedel om att det skulle bli supervärme till påsk, kom på skam.
           Och idag var det bara + 2 C hos mig i morse o nordostvindar. Så nån längre cykeltur blir det inte innan handlandet.Jaa, det här med vädrets makter o siandet innan facit.
       Och igår var det önskepsalmen i kyrkan i Simrishamn . Och vår kör Psalvia uppträdde. och blev uppskattad. Liksom en dam och en herre som sjöng solo. Även dom stöttade av vår utmärkta körledare Nadja.
                Och nu sitter parakiten Totte på axeln. Och han blir otålig när  jag sitter o skriver . O tjatig. 
 
        Och naturligtvis har barnbarn  med repektive familjer besökts.
           Jaa, nu får vi se när nästa inlägg kommer. Det här med när andan hälsar på.
        

Jaha då var det påsk .O tiden rusar iväg.

 
         Jaa, som sagt , Glad påsk och detta foto är taget i Askersund .. Fotograferat under motionsrunda 2010 .Passar ju bra idag. 
                Är mindre och mindre på denna blogg. Och det verkar läsarna, sidvändarna ochså vara. Hade fler förr i tiden . Men nått inlägg i veckan blir det. Väl .

Jaa, då det här med foton man bl.a. tycker om Oavsett från när.

 
Mitt sinne är fyllt av minnen även i nuet. Och det har man nytta av.  Ju äldre man blir.. Och detta foto visar lille Jan o hans kära mor. i början på 1940-talet.Har visat detta foto förr men det tillhör ett av många favoritfoton av anhöriga. O det här med gener o rötter är ju inte ovesäntligt , utan dom hade man ju inte levt.
 
Och det här fotot kan man hänvisa till dået o nuet. Dessa tvillingar tillhör samlingen av barnbarn Och i år fyller dom 19 år . Och farfar har blivit inbjuden till studentfirande. Jaa, via detta foto via brev.
           Jaa, det här med skillnad på färgfoton o svartvita. O lägga till färg på det övre.Eller tvärsom. Och det här med att leva i början av 40.talet o dra för rullgardinerna på kvällarna o ha släckt.
 
 
          joo då livet går vidare med ständig medvind ner i stan o gåendes hem med cykeln i motvind . Ni har väl hört talas om vindar från sydväst o väst som enligt min statistik för år 2016 kom till 80-85 % från det hållet här nere i sydost. Och som synes så går det uppför från det man lämnar centrum tills man når nära hemmet.
 
Det här med oaser i staden här har vi en av många.där man kan sitta o sola o njuta. Har gått att göra i helgen där lä funnits 
        Är en observant människa . Fö en del dagar sen lästes en braskande rubrik om supervärme till påsk söderifrån. Dansken håller inte med.om man ser till dagens prognos.Men som sagt det här med sianden i förväg på kort och lång sikt o titta på vädret som funnits under mänsklighetens historia,från dået med betydligt mindre människor på jorden utan t.ex. motorfordon o kolkraftverk. Och ön som döptes till Greenland en gång i tiden har forfarande minus från norr till söder . Och Island i närheten har haft kyligt en längre tid  Och man kan ju tänka på golfströmmen i sammanhanget och dess väg mot ishavet.
 
                Jaa, idag skall det även handlas i stan . Brukar dela upp det i veckan .  Cykelkorgen fram klarar inte en dags handlande .Och visst blåser det idag ochså , från nordväst. Och eftersom solen lyser så betyder det ju att värmen stiger. Det begriper t.o.m. jag utan att vara meteorolog :)
                 Have a nice day,Haben sie ein schönes tag. Tyvärr har Franskan o Latinet som man läste på latinlinjen i skolan ej stannat kvar lika mycket i minnet . Av naturliga skäl. 
 

Dåligt med svanar o gäss o andra simfåglar.

 
Och här fanns svanredet vid denna tiden förra året.Jaa, som sagt, dåligt med svanar o gäss o andra simfåglar. Men vi har ju alltid stannänderna i Tommarpsån . Särskillt då längst ner. Och idag sågs som sagt bara en svan norr om hamnkiosken. Från hamnens början till hamnkiosken 
 
 
Och det här fotot av en svan har hämtats från mitt bildarkiv. Retweetat via social sajt.
         Och som väl alla vet så finns det ju 3 arter av svanar i Sverige . Knölsvan, sångsvan o mindre sångsvan. Hä gäller o läsa på . Och imorgon skall jag själv agera sångsvan. när det kommer att sjungas, övas i kören Psalvia. 
           Och nu kommer jag att cykla även rundan i hamnen oftare . Vi går ju mot varmare tider Och hoppas på högtryck oftare o övervägande ostvindar i sommar., för bl.a badandets skull o turismen.o barnbarnens.
 
 
 

Foton tagna för ungefär ett år sen.

 
Foto från nästan exakt ett år sen då man kunde se fler svanar än i år. Även mer gäss.
 
 
Och det här fotot togs i slutet av mars förra året.Så svanpar var redan etablerade .
 
 
O bobyggandet kom igång i början av april , förra året , Och jag földe ju 2 svanpar ända tills kläckande av äggen .
 
 
Och detta foto är taget den 22/5 förra året. Och jag kommer ihåg hur kyligt det kunde vara emellanåt o en del regn när honan , paret låg på  äggen. Och många människor följde detta svanpar i småbåtshamnen. Och en av svanarna kom från Danmark visade märkning 
             Jaa, idag blir det en cykelrunda som avslutas med  Svan/fågelspaning nere i hamnen. Innan handling sker.
        Jaa, skriver som sagt inte så ofta på denna blogg , inte på annan heller. Och det här med sidvändare o läsare. Betydligt färre och har inte längre nån statistik på från vilka länder de få läsarna/ sidvändarna kommer ifrån. Huvudsaken är väl att jag är nöjd med mitt liv även nu. Trots allt märkligare samhälle o Värld.Där man skulle kunna tro att det kalla kriget återkommit i Världen. Antagligen behöver vi en Reagan o Gorbatjov igen.Och försoning mellan t.ex. Sunni o Shia. Och tystandet av all politisk extremism och Muslimsk Jihadism.

Först var det vantar på, sen kom solen fram o då åkte dom av.

 
Jaa, nu närmar sig ju de månaderna när många foton kommer o tas från cykelrundor hit o dit.Samma motiv kan ju komma igen men vadå då. Och i dag blev det cykling norrut med Vårhallarna som mål.
 
 
Och så småningom hamna jag i vårhallarna Gick ner till stranden o tog följande foto norrut. Och bakom kröken kan siluetten av nationalparken Stenshuvud anas. Och längre bort ligger inte Stenshuvud att man inte kan cykla dit med ryggsäck. Och det har jag som ett av mina mål att göra i sommar. Här gäller att plantera in framtidstro även om man lever för dagen.
 
 
Och här vände man , jag är ju en man, på klacken o tog detta foto. Och när man ser detta objekt kan man ju tänka en del på tiden bakåt o hur människor hade det då med kyla o värme om vartannat till våra dagar.
Och idag läste jag på löpsedel nått om supervärme i påsk.Och i det fallet vill jag nämna rekordet i Götaland i Genevad 27/4 1993 på + 29,0 C.Och liknande temperaturer det datumet o året var det ochså på platser i Svealand o Norrland. Och i dad såg jag braskande rubrik om supervärme i påsk.Och det här med uttrycken i media nuförtiden med t.ex. supervärme o monsterkyla. Kanske borde dom tänka sig bakåt i tiden . Vilken monsterkyla  under istiderna t.ex. Men då fanns ju inte dagens mediasamhälle.
 
            Jaa. det här med V-75 på Solvalla i helgen o ett system på 98 kr som gav en ensam vinnare 22  miljoner kronor o dessutom en del sexor o femmor. O favoritena i loppen lyckades inte så klart, nån av dom.
            Det gäller o ta nya tag på lördag o då går V-75 på Jägersro i Malmö. 
Och tittade på en 10 dygnsprognos för Simrishamn staden jag bor i . Kunde inte hitta nån uppseendeväckande värme. Men det här med prognoser för framtiden som man inte har facit på .
          Och har ingen Rysskräck, sänder mina tankar till de människor som fått sätta livet till i St Peterburg tunnelbana. Och påminner mig om gisslandramat på teater i Moskva för en del år sen. Och det här med olika rebellgrupper i Världen med olika namn  Usch.
                  

RSS 2.0