Bara 23 landskap kvar!

Jag har gett mig den på att få in fakta o egna tankar om samtliga landskap i Sverige. Jag tycker det är kul o alltid lär jag mig nått nytt o kanske nån annan ochså. Sen har jag ochså sett mycket  av Sverige så det är väl därför!  Tar ett om dan ungefär så blir jag kanske klar tills jag åker till Stockholm i slutet av maj.
                           Ja, vad har vi idag då, tittat lite på Svt-text. Oljeborrning i Östersjön får stöd. Det finns ett stort stöd för att provborra efter olja i Östersjön utanför Gotland, enligt en genomgång som Ekot har gjort. En majoritet av remissinstanserna som regeringen tillfrågat säger ja. Ja, det hade ju varit förargligt o få fatt i en massa olja till landet nu när den är så dyr o ute eller?
                        Vd-löner i statliga bolag skenar. De statliga bolagens direktörer hade ett mycket gynnsamt år lönemässigt, det visar en granskning som TT gjort. 
Jaa, för några år sen visa det sig ju att Vattenfalls direktör ledde lön o bonusligan före de privata bolagens direktörer, om jag inte minns fel. Hm!
                        V vill satsa på järnvägen. Vänsterpartiet säger i sin budgetmotion nej till regeringens skattesänkningar. Partiet föreslår bl.a. satsningar  på järnväg och sänkta biljettpriser. Avkastningskrav avskaffas och staten ska ta över Arlandabanan. Förslagen ger för de flesta löntagare en skattehöjning, men partiet föreslår ett höjt grundavdrag för de lägst avlönade. Det klart vi skall höja skatten o understryka förstaplatsen vi har i värden i höga skatter. Sicket valfläsk, går nån på det, eller?
                        Våld mot lärare oroande vanligt. Våld o trakasserier mot lärare är vanligt i den svenska skolan, enligt en undersökning som Lärarnas Riksförbund låtit göra. 4,8 % har utsatts för fysiskt våld o 6 % för hot om våld. Metta Fjelkner, ordförande i förbundet skriver i en debattartikel  på DN  att bara en bråkdel av fallen anmäls till polisen eller arbetsmiljöverket
! Ja, det behövs inte ens kommenteras tycker jag!  
                               Sen har jag läst om fallet med den inlåsta o våldtagna dottern i Österrike. Det är så hemskt så det räcker med det som är skrivet.
                               I kväll möter Örebro Norrköping borta i den allsvenska fotbollen. Det blir nog ingen lätt match, Örebro gör för lite mål. På Canal + går Hälsingborg Malmö FF. Spännande match!                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0