Skatterna....

Ja skatterna diskuteras ju ständigt.  2 mer eller mindre seriösa undersökningar visar( inte några vetenskapliga alltså) följande! Samtidigt som den ena pekar på att mer än halva svenska folket vill ha höjda skatter för välfärdens skull bl.a så pekar den andre på att mer än halva folket vill ha skattesänkningar Jaa, vad var det jag skrev för några månader sen, jo det var det här med att ha kakan o äta upp den på samma gång!
                     1995 infördes en skatt som kallades en särskild "värnskatt" som innebar att den statliga skatten för inkomståren 1995-1998 höjdes från 20 till 25 % av den beskattningsbara förvärvsinkomsten över en viss nivå. Värnskatten avskaffades från och med 1999 men ersattes i stället av en ny extra statlig inkomstskatt på 5 % för inkomster över viss nivå. Den lever vi tydligen till vissa delar med än idag efter vad jag förstått!
                        Vi har värdens högsta skatter undantagandes Danmark(ungefär samma) men har det gett oss värdens bästa skola, värdens bästa sjukvård, värdens bästa polisväsende m.m.
                        Nu går ju konjunkturen ner i världen o hos oss. Nu får vi se om svenska folket tycker det är regeringens fel! När socialdemokraterna  hade makten under andra lågkonjunkturer fick dom orättvist bära skotten för detta av svenska folket tycker jag. Det gäller att se relistiskt på saker o ting. Sverige är bara en liten plutt i den stora världen!
Fakta om värnskatten fr. Wikipedia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0