Skolan, var är den på väg?

Förutom att man läst om försämrade kunskaper i matematik o svenska språket  bl.a. i  den svenska skolan( i jämförelse med jämnbördiga länder har vi ju tappat) så läser man detta  i dagens tidningar.

 Från SvD: Var tredje lärarutbildning får icke godkänt.
 
Var tredje lärarutbildning håller för låg nivå för att kunna utexaminera lärare, enligt högskoleverkets nya rapport. I utredningen beskrivs lärarutbildningen som" kravlös och ofullständig" och studenter uppges av utredare kunna slinka igenom utan nödvändiga kunskaper.
                     26 lärosäten har granskats, rapporterar Sveriges Radios ekoredaktion.

Kommentar: Tydligen är kraven för lågt ställda på en del av  eleverna i skolan utan dom är tydligen ochså för lågt ställda på en  del av deras lärare . Det jag numera kallar för flumsamhället upphör icke att förvåna. Vems är skulden för detta. Ja, det måste väl vara våra folkvalda o  då särskillt de som har haft makten längst o blundat för problemen inte bara med skolan tycker jag!  Vi har ju ochså sjukvården o Mcligorna t.ex!
                 Ja, nu har jag sagt vad jag tycker. Så länge man tycker något så är man kanske delaktig i förbättringar, vad vet jag! Nu tycker jag att jag skall gå och se på Liverpool- Arsenal i Champions ligue. Intressant ska det bli. Där blir jag ochså engagerad, alla tiders!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0