Vi tar en till!


Mera från motormuseet i Motala. På bilden är Gustav D V:s  jaktbil. Från 20-talet tror jag den är. Vad det är för märke på bilen har jag glömt. Det var så många bilar o titta på o fota så det har försvunnit ur minnet.
                              Rundan jag gick idag var jobbig. Det var inte höften utan hela ryggen som inte hängde med. Igår stod jag o satt mycket o dan innan var jag inte ute o motionera. Kan det vara så att jag stod för mycket igår o blev stel? Ja, vi får se imorgon om det bättrar sig! Annars var det inte nått sensationellt på rundan. Knappt nått folk var ute o gick. Kom en regnskur när jag nådde strandpromenaden. Änderna lata sig som vanligt. Ja dom har ju gräset på en näbbs avstånd så mat behöver  dom ju inte leta efter. Änderna ser man ju året om för en del flyttar inte.
                             Ja, idag förvandlades guld till grus, förlåt brons. Den svenska segelbåten lyckades med bedriften att bli sista båt av 10 i finalseglingen då det verkligen gällde. Nu undrar jag om det blir nån guldmedalj överhuvudtaget. Om det inte blir det så är det den sämsta insatsen sen 1908 eller överhuvudtaget, jag har glömt. Mer kan man väl begära av proffs, dom har ju det som yrke, åtminstone tillfälligt. Sen har det ju varit väldigt många skador på våra toppidrottare, alla i princip. Då kan man ju undra, vad beror det på?
                             Det som bekymrar mig mest är, vad kommer efter våra nuvarande toppidrottare på tillbakagång och några av skador förhindrade att tävla mer och äldre o äldre blir dom ju. Frågan är om det inte är den mentala biten som falerar. Är det den där förmågan att ta ut 110% när det gäller. Är det samhället som är uppbyggt så under flera år att den viktiga individuella förmågan att "ge järnet" även i egna situationer saknas hos många.. Det kanske inte behövs i landet "lagom" Det är kanske därför en guldchance förvandlas till en fjärdeplats. Sen kan man ju undra. Vi är ju det mest sjukskrivna landet i världen(åtminstone var vi det för nått år sen). Ger vi vika i det s.k. vällevnadssamhället i stället för att fightas? Världsbäst är vi ju när det gäller att köra "pekfingervalsen" mot andra länder, små som stora. så här ska ni göra, se på oss. Att vi skall vara världsbäst i all idrott är ju inte att begära. Men vi är ju inte ens världsbäst i grenar som sjukvård, skola, äldrevård, m.m.  längre. Världsbäst är vi i höga skatter. Vi är ochså(nästan?) "nordbäst" i att ha lägst löner o lägst värde på vår valuta m.m.
                                              Det är ju kanske så att vi får skylla på att vi är ett så litet land som vi gör när vi kommer med bortförklaringar. Det är vi världsbäst på! Se sanningen i vitögat istället. Det går inte så bra för staten Sverige som det skulle kunna gå. Sen har vi en bortförklaring till som en del kommer med. Det är den nuvarande regeringens fel, dom har ju haft makten i hela 2 år. Ett stort parti i oppositionen är världsbäst på att stoppa huvudet i sanden. Lättast så!                         

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0