Grönköping med sin tid
Grönköpings Veckoblad är ju en typisk småstadstidning men mycket väl framme när det gäller dagens ämnen och allvarliga diskussioner om dessa, ja helt enkelt en publisistisk kraft att räkna med i dagens samhälle!
Tidningen har då i vetenskaplig anda intervjuat Hr Stadsläkaren Aug. Tert. Salven i Grönköping ang, vår tids bekymmer med hjärtåkommor o hög vikt!!
Då man drabbas av olika hjärtåkommor är det av den största vikt att man konsumerar sådan mat som är mjuk och lätt att svälja säger Dr Salven. Därför har doktorn arbetat fram en liten middagsmenyett där han listat några rätter som han vill rekommendera patienter med hjärtåkommor:
Dr Salvens dietlista
Fiskpudding med skirat smör
Falukorv med gräddstuvad potatis
Isterband med vändstekta ägg
samt till efterrätt
Chockladmousse med vispad grädde
Fotot föreställer Grönköpings folkvalda och av en dels figurer att dömma torde de med glädje pröva dr Salvens mycket vetenskapligt sammansatta diet!! Nämnas kan ochså att dieten framgångsrikt har börjat användas på Grönköpings sjukstuga!
Inf. tagen från Grönköpings Veckoblad. Foto www.s.info.se