Åter till vardagen....


Efter 2 veckor o lite till är jag  åter i vardagen igen. Perioden inleddes med 70-års kalaset o avslutades med kompisen Lars besök. Dessemellan travet i Axevalla o en dag med kompisarna från Örebro.
                  Lars anlände den 26. Om jag inte missminner så gick vi o bada på Borgmästarholmen på e.m. Fika där och sen på kvällen gick vi och åt pizzor på en av resturangerna i hamnen, gick hem ganska tidigt o satt o prata på balkongen tills det blev rätt sent Sen pumpa Lars upp sin sängliknande stora madrass i vardagsrummet o Örnie, parakiten, fick sällskapp på natten. Sen la jag filtarna över Örnies bur där han satt(luckan nästan stängd, ett par grenar sticker ut  nån decimeter). Balkongdörren lämnades lite på glänt. Och så har jag gjort alltid när folk varit på besök. Örnie brukar inte höras av förrän filtarna dras av på morgonen. Men den här natten hände något tråkigt. För andra gången försvann en parakit för mig. Första gången var det ett förbiseende av mig( den parakiten satt mycket ofta på axeln), ja, balkongdörren öppnades av undertecknad...... Som sagt, filtar åkte av och inne i buren låg inte ens en fjäder! Fågeln var försvunnen! Efter ett letande över allt i lägenheten insåg vi att här fanns ingen fågel. Den har alltså tagit säg ut "genom" filtarna, genom utgången, hoppat ner? på golvet(stor bur!) knallat? förbi den stora sängen gått ut genom den något öppna balkongdörren o flygit ut i friheten? När vi åkte o badade sen på dan så satte vi ut buren på balkongen. den fick stå där över natten och nästa dag med o natt! Vi letade nedanför huset o i parken, jag visslade o kallade på honom men Örnie blev och är försvunnen. På måndag skulle vi in i Örebro o uträtta lite ärenden o där köpte jag en ny parakit! Till den återkommer jag.
                 

Här har vi badet på Borgmästarholmen o här var vi o bada ett par gånger. Ja, en 22-23 grader i vattnet, ca 28 i skuggan. barnvänligt ställe med grunt vatten en 10-15 meter ut. Längre ut på behörigt avstånd från de badande kommer en strid ström av båtar in och ut från hamnen. det är en riktig båtstad Askersund. och så har vi ju den fenomenala skärgården. Jag har inte badat o simmat så här mycket på många år, det hade inte Lars heller. Sen drack vi kaffe o åt goa kakor på serveringen på ön innan vi gick hem via bron o strandpromenaden.

En dag var vi och bada i en av Tivedensjöarna. Badplatsen heter Vita Sand och börjar bli välkänt inte bara av svenskar,utan ochså av utlänningar. Det här var ett höjdarbad tycker jag. Visserligen långgrunt o lite "svampigt" på botten. Det var många bord o bänkar uppsatta, toaletter naturligtvis. Mycket barnvänligt det här ochså. Jag kommer att rekommendera att vi åker hit, familjemedlemmar o kompisar m.fl. om de kommer hit till Askersund på sommaren! Det finns ju många småsjöar förutom Vättern i omgivningarna där man kan bada men Vita Sand var bra!
               


På måndagen var vi även i min hemstad Örebro. Där är ju så fint kring slottet. Vi drack kaffe på den resurangen, trevlig personal, trevlig uteservering. Örebro är ju min favoritstad. Färgad av barndomen är jag ju här och det är jag glad för! Jag har alltid pratat om Örebro sen jag lämnade staden vid 11-12 års-åldern. Jag tror att jag på nått vis alltid längtat till Örebro, mer än vad jag själv förstått. Nåväl, nu bor jag bara 4 mil från Gällersta o 5 från Örebro. Det går bra.
           I stan skulle Lars se på tillbehör. en dvd-spelare och jag köpa en ny parakit, inget att vänta på även om det sved i plånboken. Affärerna låg precis nästan intill varann Inga tillbehör till Lars men en gul parakit till mig. Ha är döpt till Kalle(om det är en hona får det bli Karolina eller nått liknande). Fågeln var ung så det är svårt o se ännu, men troligtvis är det en hane. Att ha en Parakit  är väldigt tålamodsprövande i ett par väckor. Man får inte vara hastig i rörelsen, man får inte gå för nära o in i riviret och så behöver den väldigt mycket sällskap o ännu mera den första tiden, på avstånd. Med Kalle har det gått bra hittills, han har ätit o druckit, putsat sig och tofsen börjar räta upp sig ibland. Händerna får man vara långsam med och att byta vatten o mat är inte lätt den första tiden. Ja, det blir särskild rapport o foto på Kalle så småningom
                                  Sen hoppas jag Örnie kan klara sig i sommarvädret och att någon hittar honom. Tyvärr kunde jag inte få honom särskilt tam som mina andra fåglar. Naturligtvis är fåglar ochså olika individer 


Så avslutar vi med att visa Lars verkligt fina Mercedescabriolet. Bara att se  taket "knycklas" ihop  efter en knapptryckning o fara in i bagageutrymmet var en upplevelse. Likaså att åka med så klart! Tjusigt! Kul att du kom Lars och roligt att du vill besöka mig! P.S  Det envisa paret heter Max Goldman(Walter Matthau) och John Gustavsson( Jack Lemmon) och spelar det i filmen Grumpy old men (Envisa gamla gubbar) Jan- Walter. D:S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0