Commander Crewe, vilken häst!


Det är väl det minsta man kan säga. Dessutom hjäpte han mig att få 300 kr på en andel i dagens V-75!  Dessutom var det väl 22 segern i sträck. Dessutom kan han gå hur långt som hellst! På Halmstads travbana var det dessutom nytt publikrekord i det fina vädret, 13.000 o lite mer. Jag undrar om en av mina kompisar Björn var o såg tävlingarna. Han bor i Båstad på somrarna och vi har varit på Sprintermästaren, som går på torsdan innan, ganska många gånger. 
 Foto inlinetthumb37.webshots
                            Såg andra halvlek på matchen Kalmar - Halmstad. Där hade Kalmar tur fick 1-1 på ett regelvidrigt mål, skulle blivit avblåst för hands!
                          Läst SVT-text Första rubriken: 70-TALISTER NOLLTAXERAR.  Drygt 46.000  70-talister nolltaxerar trots att de är ekonomiskt aktiva, d.v.s. har bil, bolag eller har köpt bostadsrätt. Det framgår av en sammanställning från Skatteverket som Dagens Nyheter har tagit del av. Motsvarande siffra för 60-talisterna var 28.500 och för 40-talisterna endast 5.500..
- Det kan handla om att 70-talisterna är en generation där skattemoralen inte är lika hög som tidigare, säger Eva Bergholm Guhnby vid Skatteverket, som lett granskningen. 
Oj, hur kan hon tro det!?
                           Andra rubriken: MISSTÄNKT SKÅNEPYROMAN HÄKTAD:  En 44-årig man som är misstänkt för att  ha anlagt 4 bränder i SIMRISHAMN i onsdags häktades i dag av tingsrätten i Ystad. Han är skäligen misstänkt för mordbrand. Åklagarens starkaste kort är ett föremål som ska genomgå DNA-test  Mannen har tidigare stått inför rätta för mordbränder i Skåne, utan att ha dömts för något. Däremot har han nyligen avtjänat ett treårigt fängelsestraff för 2 mordbränder i  Dalarna.
                       Det där läste jag för flera år sen om att han blev frikänd för brotten i Skåne. Om jag inte minns helt  fel så blev han friad från ett av brotten trots att man funnit märken efter hans sko i Trefaldighetskyrkan i Kristianstad där han försökt  sätta fyr.
Jag tror han blev friad för att ingen kunde bevisa att det var han som haft sina skor på sig o inte nån annan eftersom ingen sett honom. Jag tror faktiskt det var så! Ja, vad säger man, hoppas han blir fälld!
                                   På debattsidan i NA läser jag rubriken: ÄLDRE SKALL INTE BEHÖVA STÅ TILLBAKA PÅ NÅGOT OMRÅDE.  Ja, så skall nu även Sverige efter flera års utredande, förverkliga EU-direktivet som kräver att medlemsländerna inför förbud mot  ÅLDERSDISKRIMINERING.. Det räcker emmelertid inte att bara täcka arbetslivet i lagstiftningen. Vi anser att  det är otillräckligt. Lagen måste även omfatta varor o tjänster. Det finns alldeles för många exempel på åldersdiskriminering. Äldre kan få vänta längre på operation bara därför att de "har tid" att vänta. Nya behandlingsmetoder prövas bara på medelålders män. Sen kommer fler uppräkningar av artikelförfattarna om diskriminering. Dom skriver ochså:
 Om vi ser oss om i EU så finner vi att t.ex. Irland o Belgien har vidgat sin lagstiftning så att lagen  mot åldersdiskriminering även omfattar varor o tjänster! De har goda erfarenheter av den lagstiftningen och där kan man se att den är effektiv. Den utredning som föregick det svenska lag förslaget resonerade om att det  skulle vara svårt att gå längre än till arbetslivet. Man
klarar det  i Belgien och Irland. Vi borde klara det i Sverige!
  Från Gunnar Pehrsson o Kjell Lindholm , Folkpartiet Örebro, gunnarpehrson.web.surftown.se
 Ja, vi behandlas som ena riktiga skitpåsar tycker jag och jounalisten på Expressen, ah vad heter han, jo Nilsson i efternamn. Respekten för äldre t.ex. som finns i många andra länder den existerar inte bland många av dagens ungdomar o någon generation äldre. Det har säkert inte med rädsla o göra utan oförmåga o förstå att dom som är äldre har en livserfarenhet som är betydelsefull och viktig. Nä, artigheten o respekten är lika med noll på många plan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0