Vad blev av denna dagen!?

Vad har jag gjort förutom att uttrycka min beundran för Lotta Gröning. Jaa. jag börja ju dan med en liten runda där jag tog denna bild mot  ett litet bostadsområde som inte fanns för ca. 1 år sen. Tiden går ju så fort o det byggs så fort att jag kanske minns fel, men hur som hellst så går jag förbi det och viker av till höger o kommer på skogsrundan. Efter rundan åt jag frukost, städade, fick skäll av Örnie(parakiten), duschade, gick o handla o betalade insatsen till lördagens v-75 på spelhålan nord,solade lite på balkongen....ja just det. jag köpte nya walkmanskor i sportaffären på torget på hemväg från rundan. Sen tänkte jag på att imorgon kommer Ann-Marie o Rolf förbi. Vi skall åka och titta på de röda näckrosorna i Fagertärn nån mil från Askersund. Det är många år sen jag var där sist. Sen kommer kompisen Lars på lördag, kul grejer på gång!

Jag har ochså läst en insändare i Nerikes Allehanda med rubriken-"VALFRI VÅRDCENTRAL" ÄR BARA TOMMA ORD-
"Skattebetalande pensionär", sommarboende i Askersund, har blivit nekad vård på närmaste vårdcentral. Tyvärr är  han inte ensam om det. Många får beskedet: "Vänd dig till din egen vårdcentral."  Ett exempel från verkligheten häromdagen: en akut sjuk person med svullet ben och hög feber orkar inte ta sig till sin ordinarie läkare utan söker hjälp på närmaste vårdcentral. Efter att ha fått en grov utskällning för att hon sökt fel vårdcentral(det var inte Askersund i detta fall) får hon hjälp på nåder och remiss till sjukhusets akut. Så här skall det inte vara.
                       Citat ur landstingskatalogen: "Du som bor i Örebro län har rätt att fritt välja vårdgivare i Örebro län och i hela landet. En förutsättning är att vårdgivaren har möjlighet att ta emot dig"
                       Detta har politiken bestämt, men så fungerar det uppenbarligen inte. Den planekonomiska organisationen gör att en vårdcentral inte har intresse att ta emot andra än listade personer. Det handlar om ekonomi och revir, inte om patienten?
                        För övrigt borde primärvården i sommarstaden Askersund få förstärkning med fler läkare än vanligt under turistsäsongen , då befolkningsunderlaget starkt ökar.
                             Lolo Lindström o Sonja Cederlöv , ledamoter av landstingsfullmäktige. M
 K
ommentar: Sånt här är fär jäkligt vilken regim som än har makten i Örebro läns landsting och i alla andra landsting med för den delen. Det här med vårdcentralerna i länet är ju överhuvudtaget ett sorgligt kapitel. Jag har varit inne på det innan i bloggen. Här i länet är det socialdemokraterna och Centerpartiet som har makten i länets landsting sen många år men om dom alltid samarbetat vet jag ej. Socialdemokraterna skyller som vanligt på en massa annat i skydd av ideologin till fromma för kommande val. Det går jag inte på o skulle andra partier i den svenska ankdammen göra likaledes så går jag inte på det heller,. Men som sagt nu gäller det Örebro läns landsting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0