Boulekul(or)


Kategorin Allt möjligt är bra att ha. Den begränsar en del av kategoriorden. Rundan idag avstannade vid boulebanan kl 11. Det är attans kul att spela.boule. Vi är ett gäng från SPF som träffas varje tisdag o spelar i ca en timme. Har vi tur så får vi ihop ett damlag o ett herrlag, annars får vi hoppa över "skacklarna". Jag måste ju säga det att damlaget leder på poäng efter spelandet.
                              Jag är lite irriterad. Varje dag i 2 veckor ,utom lördag o söndag,  har det stått  info10(hemligt nr) nr på min display när jag kommer hem från förmiddans övningar. Det går ochså att spela in samtal för den som ringer. Men icke något!
                             På nätet läser jag i Karlskoga  Kuriren:  Örebro Läns vårdcentraler svårast att nå i landet. Oacceptabelt, bortförklaringar. Att vårdcenteralerna i Örebro län är sämst i landet på att svara i telefon får hård kritik Landstingsstyrelsens  ordförande Marie-Louise Forsberg- Fransson ,S, betonar att de vill prioritera tillgängligheten inom vården- Det är absolut inte bra. Det är A och O att kunna nå sin vårdcentral, säger hon. Jag har sagt innan att landstingen är fulla med olika befattningshavare som i okunnighet o okänsla prioriterat fel saker. Om det är nån stanns som det är viktigt att det fungerar så är det  där det börjar så att säga. Även trycket på akutavdelningarna skulle minska om vårscentralerna fungera både för gamla o unga. Nä, o skaffa toppmoderna maskiner, fantastiska kirrurger till höga löner, m.m., det är prioriterat. Ja o sen skryta om i media hur långt framme vi ligger där! Vad hjälper det gemene man som inte ens kommer till på vårdcentralen o sen om dom gör det får stå i flera månaders vårdkö. Nä makthavarna o främst dom som har haft makten mest , skäms!
                            Sen gick jag in på Svt-text o där kan man läsa om nått liknande, fast om polis o åklagarvsendet: Jo: Vardagsbrott bli lidande. Chefs-jo Mats Melin riktar skarp kritik mot polis o åklagarväsende. Deras felprioriteringar och bristande kompetens gör att VARDAGSBROTT förblir olösta, hävdar han. - Situationen är helt oacceptabel, säger Melin till TT. En utredning från J O visar att det främst är vardagsbrott som blir lidande av att polis- och åklagararbetet inte sköts som det ska. Anmälningar om misshandel, bedrägerier och stöld blir liggande till dess preskriptionstiden gått ut- ibland trots att en misstänkt gärningsman pekats ut, enligt  Melin. JO= Justitieombudsmannen.
Ja, likheten är slående motför prioriteringarna inom sjukvården. " Fina", svåra brott  räknas som viktigare o lösa. Att sen många fler människor blir kränkta ända in in i själen av de s.k. mindre viktiga brotten det är det ingen som bryr sig om!. Nä makthavarna o främst dom som haft makten mest, skäms!

                      Ja, sen kan vi ta lite om dom som vi män liknades vid en gång i tiden av en feministfundamentalist, talibanerna!  FN: Talibanerna rika på opium. Talibanrebellerna i Afganistan tjänar omkring 100 milj. dollar, motsvarande 600 milj. kronor, årligen på att BESKATTA opiumodlande bönder. Det säger Antonia Maria Costa, chef för Unodoc, FN:S organ för narkotika och brott, till BBC. Även andra krigsherrar antas berika sig på råvaran till heroin.
                      
Sådana här extremgrupper är det värsta jag vet. Dessutom består ju inte bara talibanerna av Afganer! Många av dom är halvkriminella typer från andra länder som skor sig på bl.a. bönders odlingar o dödar under bl.a. förevändningar  genom egna tolkningar av Koranen i Allahs namn. Hur det var i Afganistan när dessa vetvillingar hade makten, det har vi väl glömt. Stenkastning av kvinnor offentligt, offentliga avrättningar, inga skolor för kvinnor som inte fick visa ansiktet offentligt, tyrrani i Allahs namn m.m, m.m.

Ibland funderar jag på orden välfärd o rättvisa som vårat största parti i Sverige har som honnörsord. Återkommer jag till vid tillfälle.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0