Kanske integriteten skyddas av Fralagen i stället för att hotas?

Fakta om lagförslaget: Myndigheten Försvarets radioanstalt(FRA) får rätt att förutom radiotrafik ochså spana i kabeltrafiken, d.v.s. i e-post och telefonsamtal TILL OCH FRÅN UTLANDET.

Det är frågor som rör Sveriges säkerhet och som har sin utgångspunkt  UTOMLANDS. Syfter är att upptäcka "yttre hot"

Jakten på hoten skall ske automatiserat och spaningen sker genom sökbegrepp. Det kan vara organisationsnamn eller kodord. SÖKNING PÅ PERSONER FÅR ICKE SKE.

Försvarets underrättelsenämnd (FUN) ska ge tillstånd och uttöva tillsyn över FRA:S spaning. FUN är det organ som KONTROLLERAR HELA DEN MILITÄRA UNDERÄTTELSEVERKSAMHETEN.

Kraven på ökat skydd för den personliga integriteten ska tillgodoses genom att det inom FRA inrättas ett integritetsskyddsråd..

Integritetsskyddsrådets ledamöter kommer att utses av regeringen.
Källa: TT via SVTTEXT

Det är ju faktiskt så att det inte är nån som skall spana på mig om jag skickar t.ex. mail till mina systrar i Hjo.
Som jag ser det är det ju lobbyister o journalister o andra av Sveriges s.k. elit som känner sig hotade. Poppulisten Thomas Bodström(f.d Justitieminister) sa idag att det ochså måste finnas en lag  ang. kabeltrafiken. Felet är väl bara det att han inte själv får vara medelpunkten o lägga fram lagförslaget! Jag har för egen del ingenting emot att det framläggs en lag ÄVEN för kabeltraffiken. Den kommer förr eller senare än då, För mig som medborgare känns lagen helt ok, sen får den s.k. eliten tycka vad dom vill. Fresten, jag vill inte kalla  dom för elit, jag kallar dom för naivister. O inbilla mig inte att spaning på allt möjligt inte förekommit innan utan sanktion så att säga. Nu blir den ju legitimerad! Sen finns det ju dom som skriker o domederar över allt utan att ta reda på fakta. Dom kallar jag för kappevändare o dom har egentligen ingen egen åsikt, det är liksom enklast o hänga alla lobbyister i svansen!
                                         Det här med poppulism föresten. På Wordpress finns en seit som heter monaljuger. Där kan man se hur en politiker "svänger" sig med fakta i "rörelsens" tjänst" Sån är politiken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0