Häpnadsväckande

Uttdrag ur krönika av Britta Svensson i Expressen.

DÖMDA SKALL INTE FÅ GÅ FRIA
Är det verkligen okej att pojkarna som dömts i tingsrätten  för dödsmisshandeln av Riccardo  springer omkring på helgerna och är inblandade i nya bråk? Att sparka ihjäl en människa är inget pojkstreck. Men gör man det när man är under arton behandlas man som ett ömtåligt barn. Lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare säger"den som ej har fyllt arton år får häktas endast om det finns synnerliga skäl" (par. 23).
brott som betyder häktning för en vuxen leder till frihet för en tonåring i väntan på dom.
För t.ex vilka vuxna skulle acceptera att män dömda för en dödsmisshandel helt fria stövlade in på deras fester t.ex. men det tycks vara helt i sin ordning att våra barn utsätts för det!
Dessutom lär det ha skrattats under rättegången. Om detta skriver Britta Svensson-Det är klart att unga människor måste skratta och ha kul, men en rättegång om en dödsmisshandel är fel tillfälle. Om inte de åtalade själva begriper det, borde vuxna som vet bättre ingripa.

Kommentar av undertecknad. När jag läser sånt här känner jag mig som Rambo. Ta o bryta mig in i riksdagshuset o ställa justitieutskottet, riksdag med förgående o nuvarande regeringsmedlemmar, s.k. sakkunniga o höga tjänstemän till svars o fråga dom, i vilken värld lever ni i!!!?? Men det är väl ingen mening med det, dom skyller väl som vanligt på varandra. Jag skrev till Tomas Bodström(förra justitieministern) en gång "att i er politikers värld verkar det vara mer synd om de som begår brott än brottsoffren" Det gäller tydligen idag ochså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0