Käbbel o käbbel

Landstingen i vårt land är i många fall utsatta för kritik av befolkningen. Vårdköer råder  o på en del vårdcentraler är det brist på läkare o struktur. Man kan väl säga att primärvården i vissa fall är styvmoderligt behandlad och inte populär nog att jobba på för läkarna. Det skall vara fina lasarett, helst universitetssjukhus, med toppenkirurgi t.ex. Skilnader råder väl ochså i löner mellan en läkare i allmän medicin o en i kirurgi. Här har det ju blivit ett strukturfel i vården. Mindre pengar satsas i Sverige på primärvården än i våra nordiska grannländer. Politiker o höga tjänstemän har inte förstått hur utomordentligt viktig primärvården är i vårdkedjan! I Örebro län pågår nu en debatt om hur dåligt vårdcentralerna fungerar. 70 läkartjänster är vakanta o patienter har svårt att få tider o samma doktor, ty det vimlar av s.k. stafettläkare
Ja o vad håller t.ex. Socialdemokraterna o Moderaterna på med. Jo att ta politiska poäng på att kritisera respektive borgerligt eller socialdemoktatiskt styrda landsting. Man kan ju undra, valtaktik o ideologiska floskler är mycket mer värda än vårdtagarna som kommer i kläm. Jag tycker att de 2 största partierna ska ta tag i den misslyckade strukturen tillsammans o släppa på prestigen. Nån stans har det ju blivit fel under årens lopp! Sen hade det nog gått bra o sparka en del höga tjänstemän o chefer som visat sin inkompetens! Sverige är ett av de länder som har mest läkare i förhållande till landets befolkning! Det säger ju allt om snedfördelning m.m.
Förresten kan inte Reinfeldt åka på studiebesök till den moderatdrivna vården i Stockholm och Sahlin åka till det sossestyrda Örebrolandstinget o se avarterna som finns. Sen gäller det o dra in klorna o börja ta tag i saken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0