Nu har jag sett en!

346465-137
Rundan gick åter i strålande sol idag. På min väg genom hembyggdsparken fick jag plötsligt syn på den här fågeln. Tyvärr han jag inte ta något foto så bilden är från mitt fågelalbum spettfåglar som finns i datan. Fågeln är en gröngöling. Den blir ca 32 cm lång, vingbredden 52 cm, vikt ca 177 g. Den trummar mindre än andra hackspettar o ljudet är svagare. Födan tar den mest på marken o den är specialiserad på myror. Gröngölingen är en av de vanligaste spettarna i Europa o i Sverige uppträder den mest i  Götaland o Svealand.
Ja då har jag alltså sett både en spillkråka o gröngöling på mina rundor. Dom är väldigt skygga så jag är glad för det. Det massiva höga trummandet antar jag då var en spillkråkas.

Ja nu ska vi se. Förutom dessa fåglar har jag sett kanadagäss, änder, doppingar, skrakar, gravänder,  havsörn och naturligtvis skator, kråkor kajor  o småfåglar. Sen har jag sett rådjur, dovhjort, grävling, igelkott o ekkorre. O detta har jag sett på mina rundor i Askersund. Kanske jag skulle gå upp tidigt nån morgon när det blivit varmare o sätta mig skyddat i skogen o ha kikare med mig. Ja, rapporter från djurens värd fortsätter!
Foto o fakta från Wikipedia.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0