Vann rätt låt eller varför vann inte Sveriges?

Jag tittade i gårdagens AB(hann inte igår)och läste bl.a. vad Lotta Gröning skrev om Eurovisionsschlagerfestivalen.  Lotta har klart för sig!  Jag kunde inte  uttryckt det bättre själv! 
                               Till att börja med skriver Lotta bl.a efter att ha skrivit om topplistor, vilka enorma chanser det synes vi har m.m.:"Så kommer då den stora stunden då tävlingsbidraget framförs. Sverige håller andan Någon muttrar att Östeuropa bara röstar på varandra. Alltså precis som vi i Västeuropa o Norden gjort i alla år. Sedan inser vi i omröstningen att det inte går särskillt bra för Sverige. Jumboplatser och kval börjar bli vår hemmaplan.
                              Schlagerfestivalen har förändrats men vi låtsas inte om det. Nya kulturer har kommit in , det har blivit mera show och flera "udda" låtar. Men vi  skakar bara på huvudet  o undrar vad det är för tokstollar i de andra länderna. så väljer vi en ny typisk "svensk låt" som inte har en chans! I år vann Ryssland, det var utan tvekan rätt låt som vann!
                                   Min egen kommentar lyder: Jag trodde kanske att Perelli skulle komma bland de fem bästa. Jag hade dock hellre sett att BVO deltagit. Men dom blev väl trea i den svenska uttagningen om jag inte minns rätt! Annars går man ju på lobbyisternas o tidningarnas upphausningar som vanligt. Men jag har alltid tyckt om öststaternas bidrag då jag är intresserad av deras folkmusik som deras låtar har drag av! Även Grekernas bidrag av samma orsak!. I övrigt håller jag som sagt med Lotta
Sen kan man ju räkna så här. Ryssland 150 milj. innevånare, Polen 60, Ukraina 25, Grekland 15, Frankrike 60 osv. Sen Island 500.000, Danmark 5 milj, Norge 4,5, Finland 4,0, Sverige 9,0.  Jag har tagit siffrorna ur huvudet men jag tror de år ganska rätt. Ah, låt oss komma upp ur vår ankdam, varken Sverige, Simrishamn, Askersund eller Korpilombolo är jordens medelpunkt. Inte ens den egotrippade Jan i Askersund tar ankdammen på allvar. Det är väl därför jag "vågar" släppa loss på min blogg emellanåt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0