idag blev det bra fart, minsann!


                                                      RUNDAN
Den gick ju jättebra! Kände mig pigg när jag vakna i morse o även igår kväll kväll. Var uppe till 24, det har jag inte varit på ett tag Lite snörvlig är jag ännu men inget upphostande av skit från lungorna. Det är ju lätt hänt att vi som är äldre kan få lunginflammation i samband med influensa. Jag har aldrig haft det men jag vet folk som råkat ut för det. Ser i tidningen att det går en sorts influensa nu o sen lär en värre sort komma. Vi får se! Ni vet ju vad jag tycker om alla "domedagsprofeter". Man kan ju nästan kalla det för ett nytt yrke. Bra betalt har dom säkert!
Fotot är ju från hembyggdsgården. Vilken natur i denna stad som jag bor i.
                                                   BIOBRÄNSLE
Jag har skrivit om detta innan. Jag tycker att det sämsta politikerna med det "ivriga" miljöpartiet i spetsen gjort, är att satsa på etanol Detta biobränsle, sämre än både disel o biogas enl en del experter, kan enl. FN o jordbruksorganisationen FAO, orsaka svält. Enl TT-AFP har produktionen av biobränsle i världen tredubblats mellan 2000 och 2007. Det betyder att två % av det bränslet  används i världen. Det hörs ju inte så mycket men tänk på åtgången av bränsle överhuvudtaget på jorden.
                         Hursomhellst betyder det ochså att jordbruksmark som tidigare använts för produktion av livsmedel nu används för att framställa biobränsle, något som FAO menar driver upp livsmedelspriserna och hotar att slå hårt mot de fattiga i världen.
 Jag är ingen expert men jag vet att biogas kan t.ex. framställas av sopor!
                                                     Tv-sport
Jag är glad att jag valde Viasat som "huvudkanal". För plötsligt kom tv4 sport med på deras utbud för nån månad sen. Var inne och titta på Viasats hemsida idag. Där skall sport 1, 2 o 3 bytas ut mot  V-sat sport, motor o fotboll.  Särskilt fotbollskanalen verkar bli en höjdare. Där kommer o bli hård konkurens mellan tv4 sport+ Canal+ sport och Viasats sport. Tv 4 har ju köpt Canal+ har jag läst.
                         I kväll hade jag tänkt se Leksand-Mora i ishockey på tv4 sport. Samtidigt spelar HV 71 o Bern på Viasat sport i ishockeyns championslegue. Det går ju o zappa men jag koncentrerar mig nog på den första matchen i Leksand!

Kommentarer
Postat av: John-Erik i Huddinge

Jag fick häromdagen ett erbjudande från landstinget om att de bjöd på vaccination mot influensa & pneumokocker. Har låtit vaccinera mig de senaste åren och jag tror att det har varit till hjälp.

Jag går nog till vårdcentralen även denna gång.

2008-10-08 @ 21:07:41
URL: http://blogg.aftonbladet.se/227
Postat av: ekblo.blogg.se

ja hej John- Erik! Ja du, jag har bara tagit vaccin mot influensa en enda gång o det var på jobbet(sjukvården). Jag brukar sällan få influensa och alldrig kräksjuka. Men jag blir ju äldre o äldre o hade ju en släng för nån vecka sen. Vi får se! M.v.h.

2008-10-09 @ 14:37:41
URL: http://ekblo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0