Örebroresan....


I måndags reste jag med bussen till mitt kära Örebro med omnejd. Rolf var o hämta mig vid 12-tiden i Örebro för färd till Norra Bro där jag skulle ligga över hos Rolf o Ann-Marie. Norra Bro ligger väl ungefär en 6 km söder Örebro. Inte långt ifrån där min farmor bodde, Björneborg, och där även Rolf bodde som barn o ungdom. Så vi är alltså gamla lekkamrater från 40-talet som träffas ibland nu när jag flyttat till Askersund. Ett av syftena var att vi skulle gå på fotboll o se ÖSK- Helsingborg på Behrn Arena på måndagkväll. Rolfs svågrar var ochså med
                                       Jag såg ju ÖSK förra sommaren mot Hammarby, men det här var mycket bättre. Efter en halvlek som HIF dominera och vann med 1-0 kom Örebro ut som ett nytt lag i andra halvlek o spelade fullständigt ut Helsingborg o vann matchen med 3 -1. Nöjda återvände vi till Norra Bro. Nämnas kan ju att Örebro slagit samtliga topplag utom Kalmar tror jag!

Sen på tisdagen var Rolf och jag ute o gick en runda i området. Vi var ute 1 timme tror jag. Därefter vid ett-tiden for vi o hämta den andre "lekkamraten" Sven-Arne som ochså växt upp i närheten av farmors hus. Vi skulle åka o hälsa på min kusin Gunnar och hans fru Birgit som sedan länge bott i  huset. På bilden syns Birgit, Rolf, Sven-Arne o Gunnar! Det blir ju så mycket man pratar om. Både forntid o nutid Vi var nog där några timmar. Sen gick vi en runda tillsammans på gårdsplanen.

Det är ladugården som tillhörde Björneborg som syns. Sven- Arnes pappa arrendera  marken och i ladugården hade han  kor på den tiden. Vi som syns på fotot är Rolf, Gunnar o undertecknad. Sven- Arne tog kortet.

Det här är Gällersta kyrka, några km från Björneborg. Här var Rolf och jag o gick runt bland kända o okända. Jag har en del anhöriga som ligger begravna där. Bl.a. min farmor o farfar, farbröder. Min Farmors far o hans fru m.fl från trakten. På baksidan har i år kommit till en minneslund  o urnlund. Alla som känner till min kärlek till Örebro, Gällersta, Björneborg o trakterna runt ikring förstår nog att det har varit lätt att sätta ner foten. Det behöver man i min ålder. Jaa, jag är ju uppväxt i Örebro, o på Björneborg tilbringade jag var o varannan helg, jular, påskar, lov innan jag vid 11 års åldern flyttade till Luleå. Farmors släkt har funnits i trakterna ända sen 1600-talet och antagligen längre.

Jaa, här är mitt kära Björneborg. Ett eldorado för en uppväxande pojke. Gener, gener, gener, röter,rötter, rötter. Tack vare bl.a. dom lever jag starkt i nuet och har en glädjerik tillvaro!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0