En bra dag hittills, tycker jag.


Rundan gick bra idag. Stannade som vanligt till på hembyggdsgården och hälsade först på hos ankorna som hade det lugnt o fridfullt i sin ankdam.  I landets stora ankdam käbblas det, svartmålas o gnälls  bland partiankorna och det kommer väl att öka innan valet 2010!?  Det enda jag gnäller på i mitt badkar är ett stort ofelbart maktfullkomligt parti. Det gör jag så gärna och jag har fått fram vad jag tycker. Det blir mest i Expressen jag gnäller över gnällpartiet!

Sen stanna jag till hos kaninhararna som jag kallar dom. Dom är 2 och särskilt den ene är tam och dom knallar omkring bland burarna. Fina är dom!  Djuren här på hembyggdsgården är "leasade" och jag vet inte när dom hämtas. Jag undrar om dom är här längre än september. Och det kommer o bli tomt efter dom. Det är alltså frågan om får , getter, höns o tuppar,  ankor o kaniner. Men det kommer en vår igen! Förvissad om detta knallade jag iväg mot strandpromenaden där det inte gick en kotte. Sen kom jag hem o växla ett par ord med grannfrun på gården innan jag gick upp till min lägenhet Ja, jag glömde o säga att det regnat innan idag men nu lyser solen. Kl  är nu 15:15 ca och jag har varit o handlat, kokar kikärter, pratar med Kalle som anpassat sig otroligt bra. Och tittat på  v-75. Skall "avlasta" svågern från vårt tips i  minst 2 månader Skall bli kul!
                               Apropå Kalle Parakit så är det verkligt kul med honom. Han flyger ut o in ur buren o sitter o putsar sig uppe på sin gren. Han njuter så när jag duschar honom, han har börjat o äta äpple o jag har hängt in en bit kalksten som han äter av. Den andre parakiten jag hade innan han ville inte ha nått annat än äpple, förutom frö förståss. Ingen annan frukt eller grönsak dög. En del papegojor äter ju det mesta så nu  skall jag testa Kalle. Idag har jag satt in en bit kiwi i buren. Jag skall testa med ost o annat ochså. En av mina undulater förr i tiden åt smör o drack kaffe. Jag antar att det var mjölk i kaffet. Jag pratar som sagt mycket med Kalle. Vi får se om han kan säga nått om nått år eller så.  Men det kvittar egentligen. Jag tycker redan att det gått över förväntan med honom eller henne!
                                       I kväll blir det Golden Ligue på tv 4. I morgon börjar dom med v-75 kl 14:00, damfotboll och huga, huga  VM-kvalet i fotboll mot Albanien borta kl 19:00, tror jag.. Måtte det bli en bra början på kvalet. På Onsdag har Sverige Ungern hemma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0