En trevlig utflykt längs Åmmelången...


Idag kom min yngre syster och hennes man från Hjo o hälsa på. Även deras hund Edda fick följa med. Dom gick ut i köket för att bekanta sig med Kalle-Kalla, parakiten med obestämt kön. Han satt o åt av sitt frö o hetsade inte upp sig nämvärt över besöket. Efter fröätandet gick han bort till andra ändan av buren o åt på en bit äpple. Sedan gav jag honom en dusch. Då gick han ut på grenen som stack ut från buren o satt där o titta en stund på oss innan han flög upp på grenen vid gardinstången o satte sig. Erland lyfte upp hunden o höll henne bara nån meter från fågeln. Han satt kvar lika lugnt. Då kom vi överens om att den här fågeln är det bra psyke på.
                         Solen ville inte riktigt komma fram men vi bestämde oss för att  köra till sjön Åmmelången vid Åmmeberg o gå en runda längs östra sidan av sjön. Då kunde vi ochså göra ett besök på den uppfräschade katolska kyrkogården som låg på den sidan. Dit brukar jag själv cykla nån gång och filosofera över och ära mina katolska rötter!
Här där jag och syrran sitter drack vi kaffe innan vi fortsatte  till kyrkogården och att gå norrut längs sjön. Jag tror vi gick en 30-40 min innan vi gick söderut igen o återvände till bilen. På vägen tillbaks fick syrran syn på en liten snok som låg mitt på grusvägen. Erland lyfte ut den vid sidan av vägen. Den verkade nedkyld och var väldigt liten men rörde på sig en aning. Sen avsluta vi det hela med att äta dagens på klockargården i  Askersunds hembyggdspark. Det var ändå så pass varmt att vi kunde sitta ute o äta. 11 grader är det ute just nu. Sen åkte herrskapet hem mot Hjo efter, som vi tyckte, en trevlig dag!
                             Jag har ju fågel, post o blomvakt när jag är bortrest nån gång. Det skall jag ha nu i veckan ochså men tyvärr har min granne som hjälper mig blivit sjuk så jag får ordna en standin i morgon. Hellst får det ju bli nån annan i trappen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0