Var blev helgen av?!


I fredags blev det motion o den gick bara. Sen blev det genomgång av lördagens v-75. Sen såg jag på tv men vad det var har jag fullständigt glömt! Men igår höll jag o några Spf stånd vid icaaffären på torget. Vi delade ut plastpåsar med pennor, reflexer.  tidningen veteranen m.m. O vi blev av med allting.Vi börja 10 o gick hem 12:30-tiden. Sen kom jag hem, ringde in tipset till svågern. O sen blev det hästar o fotboll, fotboll, fotboll....på tv.. Jag har alldrig sett så många matcher på en dag!  2 spanska, 2 engelska, 1 italiensk o en svensk. Ett resultat som gladde mig mycket var det att Liverpool slog Manchester United med 2-1. Det var väl den ende matchen jag inte såg! Arsenal vann, alla tiders, Inter vann. Jag kan inte räkna upp allt, men det lag som jag tyckte imponerade mest var Chelsea som övertygande slog Manchester City. Puh!
4 rätt blev det på v-75. All vår början bliver svår!

Idag var jag ute på min runda igen. Uppe på hembyggdsgården hälsa jag på ankorna som nu är stora o feta. Ja, dom sjunger väl på sista versen så att säga. Rundan gick bra i det fina vädret. Änderna vid strandpromenade satt på träbryggorna o sola sig o de 4 ankorna gick o åt gräs lite längre bort. Ja fresten, uppe i skogen träffa jag en svampexpert som var ute o plocka svamp. Han skulle ha förevisning av många svamparter  på Iogt-lokalen på tisdag kväll.

Ja, sen kom jag så småningom ner till hamnen som var präglad av chokladfestivalen i stan. Vettervik var precis klar att gå ut en tur till med chokladentusiaster i skärgården. Skulle tänka mig att även dom servera choklad!. O kan ni tänka er kl 17 kommer matchen Hammarby-Kalmar i fotbollsallsvenskan. O senare i kväll kommer 2 spanska matcher på tv 4 sport.
Tv 4 sport är plötsligt bland mina kanaler på Viasat, reklam?  Ja, o imorgon går premiärmatchen av elitserien i ishockey på Svt som brukligt. Sen blir det väl canal+ som tar över. Ishockey är som gjort för tv, jag uppskattar matcherna mycket!

För o lugna ner mig ser jag på den sista bilden av årets ankor på hembyggdsgården. Har följt dom sen dom var små kycklingar i våras!

Kommentarer
Postat av: John-Erik Nilsson

Hej, Kul att hitta en bloggare i Askersund. Jag är född i Hammar och min far arbetade några år på 30-talet på Öna gård. Jag har en morbror som bor i Askersund. Allan V. heter han. Nu bor jag i Huddinge. Jag och min fru brukar åka till Askersund ett par dagar varje sommar. Vi tycker att det är så mysigt kring hamnen. Synd att bron vid Hammar försvann. Jag spelar gärna ppå hästar för att få lite spänning i tillvaron när lördagen kommer. I början av augusti hade vi hyrt en stuga i Kloten som ligger mellan Kopparberg och Skinnskatteberg. Köpte en lottokupong i Kopparberg och den gav ca 56 000:-. Jättekul förstås. Hästarna har inte givit någon större vinst. Ha det så bra!

2008-09-15 @ 19:01:57
URL: http://blogg.aftonbladet.se/22700/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0