Skrattande måsar m.m.


Idag är det ju onsdag o då får jag visa hur långt våren kommit genom mina foton. Inte är det så långt, står liksom lite still. det har varit rätt kyligt nån vecka nu. Faktum är ochså att det  inte kommit något regn I Askersund ännu! Inget blött sen snön försvann. Så det är torrt i markerna och det varnas för bränder i gräs o mark!
                      Det som nu händer iallafall här på Hembyggdsgården är att det rustas för djurens ankommst i maj. Kaninburarna skall byggas  om, ankdammen skall "utvidgas lite så ankorna får lite mer mark att gå på längs dammen om jag förstått det rätt. Några hackspettar hör jag inte. Det enda jag ser och hör här i parken är några skator o kajor.

Längs strandpromenaden var det inte mycket mer heller. Det enda jag såg där förutan måsar o kråkfåglar var ett av ankparen( det med den vita hanen) som låg o sov på gräset. O nere i hamnen var det likadant. Roligt är dock att se att det är ganska mycket skrattmåsar. Vi får se om andfåglarna återvänder igen. Imorgon skall jag ner bakom kyrkan o se om doppingarna har kommit till vassen o börjat bygga bon!

Sen kom jag hem och tog mitt "vårkort" från ballkongen. Gräset har väl växt en aning o blivit lite grönare. Motionsrundan u.a.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0