Som en kalv på grönbete!


Idag kan jag säga att jag kände en stor "lättnad" när jag gick ut på rundan. Walkmanskorna på för första gånngen på 5 månader! Inte konstigt att jag kände mig som en, just det, en kalv på grönbete!

Det här var väl det som återstod på rundan av is o snö. Men som sagt, en fick passa sig o försöka gå på det gröna!

Trots mildväder även på natten så har inte isen gett med sig nere vid strandpromenaden, som synes

Jag är ju ochså på spaning efter den vita ankan och hans 3 kompisar. Här har vi iallafall 2 av ankorna. Skillnaden mellan kusinen änderna har jag ju lärt mig att se. Ankhonorna är lite mindre o rundare, lite blekare i färgen. Storleken på den här ankhanen skiljer sig inte från ändernas men färgerna. Huvudet är svart o inte smaragdgrönt som hos andhanarna. Även färgen på bröstet skiljer sig liksom vingarna. Ett enkelt sätt att skilja änderna mot den ankrasen som finns här är näbbarna. Ankornas är kortare o rödare! Andfåglar, rovfåglar, kråkfåglar o hackspettar är min melodi. Dom raserna försöker jag lära mig nått om! Ja, lommar, doppingar ochså, sjöfåglar helt enkelt!

På motsatta sidan vid hamnen, som synes, kommer jag alltid gåendes på väg hem på rundan. Här på den västra sidan  går jag ochså när det våras. Då tittar jag till doppingbona längre bort till "höger" i vassen. Unikt, jag kan stå 4-5 m ifrån bona o titta på den ruvande fågeln. O så vackra dom är när dom fått sina tofsar o vackra dräkt! Återkommer naturligtvis med bilder när det blir aktuellt!
                                Rundan gick ju bra på lätta fötter. Inte mycket smärta i höften!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0