Sommar direkt?


Ja, vad säger man efter en sån här dag! Helt fantastiskt o helgen skall bli lika fin o början av veckan(minst) verkar det som.. Jag har säket tagit foton från den  här platsen innan på hembyggdsgården. Men vadå! Här ser man en del av hembyggdsgården, bebyggelsen o Vättern. O nivåskilnaderna!


Ingen skillnad, samma runda som vanligt. Men vad gör det när rundorna bjuder på så mycket olika motiv. Idag var  en förskola ute i det vackra vädret. Trädet här kallar jag för den "splittrade pilen" o här har barnen det jätteroligt o det är ju lätt för dom att klättra i det annolunda trädet. Lite mer änder var det ochså här idag och några barn matade dessa en liten bit längre ner vid stranden.

Här har jag kommit till hamnen. Fotot är taget åt sydväst. Eftersom jag såg ett doppingpar ute på sjön längre bort så skall jag förutom att ta min lördagsglass i morgon ochså uppsöka vassområdet vid det röda huset. Där brukar doppingarna bygga sina bon. Det är väldigt intressant o titta på när de bygger bona. Dom dyker gärna till botten o kommer upp med pinnar o annat som dom har som material. förutom vass förståss. Den här gången skall jag filma dom har jag tänkt. Det blir ju inte så bra som med en riktig filmkamera, men det duger. Nu får vi hoppas att inte kommunens gubbar kommer o river upp vassen för det gjorde dom förra året, så det hann bara bli 2 bon, försenade! Annars brukar man kunna se ett tio-tal bon. Jag upptäckte att doppingarna häckade där för 3 år sen. Verkade inte vara nån som kände till det. Jag sa till den dåvarande lokalreporten . O nästa dag var han där och tog kort som kom i tidningen dan därpå. Är det sånt som kallas för att bli hemmablind?!  O som sagt så vackra dessa fåglar är när man ser dom på nära håll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0