Idag är det inte uppåt för "Maneken Pis!


 Jag kallar ju den pinnen för Maneken Pis! Varför får väl var o en räkna ut. Han(den) har varit betydligt mer uppåt under det försvunna högtrycket! Min barometer kan slänga sig i väggen. Den får sitta kvar endast  på grund av min välvilja!
                     För övrigt har jag tagit det lugnt idag. Inte gjort ett skit mer än varit o klippt mig. Och vem träffa jag inte där!  Den första som klippte mig när jag kom till Askersund. Ett kärt återseende. Hon har nu bara 1 år kvar till dess hon tar sin lärarexamen! Jobbade xtra för sin syster som hade semester. Dom är väldigt trevliga dom här systrarna och vilken av dom som äger salongen vet jag ej. Och så är dom assyriskor och ursprungligen från Syrien men av ett annat folkslag än syrierna.
                           Så här ligger det till! Assyrien var ett forntida rike med centrum vid floden Tigris i Mesopotanien som ligger i det nuvarande norra Irak. Det är ett mycket gammalt folkslag - 2000 f. kr! Och faktum är att dom är URSPRUNGSBEFOLKNINGEN i Syrien, Irak o Turkiet!  Assyrierna tillhör Semiterna vars läror har haft betydelse både för Islam, Judendomen o kristendomen! Assyrien var alltså ett land långt innan Kristi födelse som haft stor betydelse för Jordens utvecklin, kulturellt o religiöst. 
                                  Jag tycker det är mycket intressant att läsa om det här. Prata om rötter hos de här systrarna! Ja, just det Babylonierna stod Assyriena nära. Babylon har väl de flesta hört talas om. Landet Assyrien blev upplöst år 609 f. kr.
                                        I Sverige är assyrierna ca 60.000. Vem har inte hört talas om Assyriska i fotboll! I hela världen finns 1,9 milj Assyrier. Dom är förföljda i många arabstater beroende på att dom är kristna. I Sverige pågår nu en debatt om att det skickas tillbaks kristna Irakier till Irak. Det är just bl.a. Assyrier. Liksom judarna är Assyrierna sen urminnes tider förföljda i delar av världen. Som jag ochså har förstått så var assyrierna även förföljda i Syrien!
                                    Prata om att känna historiens vingslag!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0