Idag var nöjet helt på min sida!


Ja, det här att förena nytta med nöje. Det är inte dumt! O inte kostar det pengar heller. Jag tänker naturligtvis på min motion som  jag ochså fått ett kvitto på att den är till stor nytta. Doktorns kvitto! Men visst har jag fått kämpa o kämpa o det kommer jag att göra så länge jag kan. O det har ju inte bara jag nytta av! Förhoppningsvis har anhöriga, kompisar  andra ochså nytta av det. Ja, samhället ochså! Friskvård är det ju frågan om!
                                I dessa tider med datorer o stillasittande jobb o tv-tittande hela kvällen så är det ju viktigt med motion. En del doktorer skriver ju t.o.m. recept till folk på motion. Man trodde att det skulle bättra sig men det verkar på undersökningar att svenska folket blir mer o mer, jaa, helt enkelt feta! 
                             Fet var jag själv ochså en gång i tiden. O som mest vägde jag 98 kilo o det var när jag gick i pension. Annars var nog min matchvikt under åren från 30-35 års ålder 88-90 kg i snitt ungefär men det var för mycket det ochså. Jag är 1,83 lång!  Nu idag väger jag 84,8 o det verkar vara svårt att gå ner mer nu. Som minst vägde jag för ca 2 år sen, 82 kg omkring. Jag är nöjd som det är nu naturligtvis. Nu går jag ut 4 dar i veckan, ibland kan det bli 5. Förr motionera jag 6 dar i veckan. O sen blir det så på sommaren att en månad kan man dra av sammanlagt. Så 11 månader blir det om året eller ca 160-180 dar.

Förr (innan pensionen) kunde jag äta jordnötter o dricka coca-cola  säkert 2 dar i veckan. Der var gott o jag låg på soffan o njöt efter jobbet. Dock skall jag inte vara orättvis med mig själv! Jag tillhörde nog dom som var minst sjuka på jobbet utom den första tiden på 60.talet då jag ofta drabbades av halsfluss. Detta gjorde att dom blev bortopererade - 69, möjligtvis1970. Sen slapp jag det eländet!  På jobben var det både en del stillasittande o gående!
                       Men vad mycket som har ändrat sig sen jag blev pensionär. Suget efter coca-cola har försvunnit. Jordnötter äter jag någon gång men försiktigt! Gallan tål inte nån större mängd åt gången!
                       Just nu så har jag dessa bär som jag äter till frukost med gröten. Blåbär har jag till ett års förbrukning i frysfacken. Tar 3-4 matskedar matskedar varje dag. Den här veckan har jag ochså till frukost svarta vinbär o rödavinbär som jag plockade i går i Hammar! Åpplen äter jag ochså om dagarna. På vintern blir det ibland granatäpplen men dom är dyra som attan!
                         Ost o ägg äter jag men mycket mjölk blir det inte. Har mest i kaffet. Grönt te dricker jag till frukost. inget påste. Hårt bröd som mellanmål o till middag ofta durummakaroner med fisk mest. Vitlök o morötter mm o en stor kopp kaffe. Rätt mycket vatten dricker jag. Men dom här dagarna(månaden ca.) som jag håller upp med motionen unnar jag mig saker o ting,Tro inte nått annat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0