Inga ormar men blåbär!


Båtar, båtar o åter båtar ser man nu när man går längs stranpromenaden. Motionen idag gick på lätta fötter efter mitt besök hos doktorn igår på den årliga undersökningen.Jag har sagt det innan vilken grönska det är i år! Det är inte bara min hälsa som grönskar!

Mera båtar. Det är båtar långt ovanför bron ochså på vägen hem. Det här fotot är från hamnen. Längst bort intill vattnet går cykelvägen till Stjärnsunds slott via campingen. Vägen man cyklar på är en grusväg o man slipper trafiken som går ovanför på riksväg 50. Ja, så småningom kom jag hem o åt frukost. Var tidigt ute idag redan vid 8-tiden!

Efter frukosten for jag ut i skogen,  den innan hembyggdsparken. Jag tänkte jag skulle titta riktigt noga efter ormar som jag inte sett en enda efter alla år i dessa skogar. Förvånande! Jag har sett ormar vid strandpromenaden, snokar. I år har jag dock ej sett några där heller. Massor med stenar har  ju lagts ut längs strandpromenaden. Snokarna har kanske inte vant sig vid den nya miljön än? Men jag stötte på en man som sa att han trodde att här inte var rätt miljö för huggormar, för risigt mm. Han hade inte heller sett någon enda!

 Men som sagt blåbär finns det i mängder ännu. Lingon blir det ochså gott om men jag har ingen plats i frysen för sådana. Nu plockar jag bara för dan för att slippa ta av de frysta bären. O det är ju skönt o gå i skogen o spekulera o spankulera

O på hemvägen stötte jag på det nya loket med sina vagnar som åker med folk på sightseeing i stan. Tåget åker upp ända till hembyggdsparken ochså, där det parkerar nedanför när passargerarna går upp till hembyggdsgården o tittar. I morgon skall jag cykla till Hammar o hälsa på mina vänner Torsten o Vivi- Ann. Hur långt? Kanske så där 1,8 mil från mig då jag cyklar över Åmmeberg mot ZInkgruvan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0