Örebrofärden dag 1 14/8


På fredagen ovannämnda datum cykla jag iväg mot Örebro o Norra Bro via Åsbro, Hallsberg,, Sanna Hed o Kumla o Ekeby till Forngården i Gällersta o sen till slutmålet, Ca 5 mil. Hade tur med vädret och fick även medvind. Ryggskottet mådde bra av uppmjukningen men jag stannade någon gång o hade gymnastik. Mitt längre stopp gjorde jag på Sannahed där jag satte mig i anslutning till soldattorpen o åt min medhavda matsäck i solskenet. Prata om att man kände o hörde trampet från de indelta soldaterna o deras befäl.
              Sannahed var alltså ett övningsfält för Livgregementets grenadjärer och husarer. Övningsfältets betydelse upphörde 1912 då regementena flyttade in till Örebro! Återkommer mer i frågan!

Sedan fortsatte jag på den inslagna vägen och stannade till i Norra Bro någon kilometer innan Rolf där den andre "lekkamraten" från 40-talet Sven-Arne o hans fru Margareta bor. Invid huset finns denna damm. Jag och Rolf o Sven-Arne fångade grodor och annat smått o gott i en damm som tillhörde min Farmors ställe Björneborg som kompisarna bodde i närheten av. Kanske Sven-Arne tänkte? på det när han uppförde dammen. Sägas kan ochså att Norra Bro bara ligger några kilometer från den platsen(Björneborg) där jag lekte som barn!. Var ofta hos min farmor ute på landet!
                     Sen kom jag då vid 13-tiden till mitt värdpar. Det var 3 året i rad som jag bodde hos dom några dar. Jag beskriver det med två ord. Alla tiders!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0