Örebrofärden dag 4 17/8 1


Det här blev en händelserik dag.  Rolf och jag cykla in till Örebro på förmiddan. Nu skulle jag sätta ner foten, äntligen!  Skulle nämligen göra det jag hade tänkt göra med en del "krumelurer" innan dess. Vi gick upp till Olof Palmes Torg. Där låg ÖBO:s(Örebrobostäders) kontor. Registrerade mig som bostadssökande, både 55+-boende o vanligt. Har nu tillgång i datan till ÖBO:s hemsida via lösenord där jag får poäng varje dag och via en insatt hundralapp även då tillgång till sökning på 55+-boenden. Efter detta utförde vi några fler ärenden innan vi gick här o satte oss på stortorget o titta på folk o prata med en man som sa att han var 91 år. Han höll med oss om allt o hade varit o kände alla o allt som vi gjort! Vi kom underfund med att han nog fabulerade en del, men vaddå!

Den här statyn av Engelbrekt har jag titta på åtskilliga gånger här på stortorget . Den har jag sett i nutid men mest i dåtid. Här på torget brukar dom ha något som heter Hindersmässan varje vinter. En stor marknad med minst medeltida anor. Marknaderna för länge sen började ju som skinnmarknader bl.a.. Jag har vart här en gång på senare tid med Sven-Arne. Jag var ganska liten när jag "sprang" omkring själv i Örebro, bl.a. till min far på slottet. Han jobba på Länsstyrelsen. Örebro är en väldigt fin stad, det skall ni veta, fastän jag är part i målet

Här har vi ochså en "profil" längst upp på stortorget. det är ST Nicolaikyrkan. Nu är jag ju katolik och jag kommer inte ihåg nånting innifrån kyrkan. Borde varit där inne ändå men "min präst" på 40-talet hette De Bee, nått sånt, och han fanns ju i katolska kyrkan i Örebro. Jag vet inte om det är nån ny byggd men hur som hellst så kommer jag att gå där regelbundet när jag kommer in till Örebro! Fattas bara!
                                      Sen cykla  vi hem har jag för mig för senare på kvällen skulle vi gå på fotboll o se ÖSK mot Djurgården på Eyravallen, nej jag menar Berhn Arena!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0