I dag blev jag dubbad!


Ja, till greven Adolf von Halkenfrei! OBS, Adolf efter farfar och ingen annan! Så här såg det ut på rundan i dag, snöpulsning med dubbar. Då var det ingen användning för dom naturligtvis. I går var det ju plusgrader ute men idag disigt o - 6,7 grader när jag gick ut. Och snö är det lika mycket trots detta. Jag roade mig med att titta efter på min datadagbok vad den lägsta tempraturen varit sen jag kom hit till Askersund. Antagligen - 16 och året 2006 i januari. Det kan slås de närmaste dagarna har jag förstått! Obs, det är fråga om morgontempraturer!
                   Den lägsta temperaturen jag varit med om är nog på 50-talet i Luleå. Jag kommer  ihåg att jag cykla till skolan utan mössa, solen lyste ute o det såg så skönt ut. O inte var det mycket snö. När jag cykla hem från skolan tyckte jag att jag frös om öronen. När jag kom hem påpekade min mor att det var -25 grader ute. Den kylan som var i Norrland märktes inte på samma sätt som söderut och när då solen var framme stod människor och sola vid nån husvägg. Och blåsten var minimal vid dessa låga temperaturer!

 Men jag har ju gått på gator och längs strandpromenaden ochså och då var det alldeles nödvändigt att ha dubbar om man skulle ha nått utbyte av motionen. Och mina dubbar är bra, mycket bra. Jag tror jag skall ta ett foto av dom nu. Ja, prickarna ute på den snöbelagda isen är pilkare o det brukar det vara gått om när det är sånt här väder. Om det kalla vädret står i sig så brukar kommunen ploga upp vägstråk för både promenerare o skridskoåkare. Ibland ända till andra sidan bortåt. O mellan holmarna.

Så enkla är dom mina dubbar! Plastknapparna har har små runda metall, ja kulor nästan! O fjädrar gör de här dobbarna. Väldigt effektiva o enkla, rekommenderas! Jag inhandlade dom i början av 2006!
                    Vad jag bland annat tänker på och skriver om är situationen i Persien(Iran) . Vad jag tycker om det landets makthavare har jag skrivit många gånger om på min Expressen-blogg. Och jag frågar mig bl.a. var dom politiker som "sprang" o viftade  bland flaggviftande människor som sympatiserade med rörelser som dessa ondskans politiker stöder nu finns?
                     All right, jag står för vad jag tycker! I morgon skall jag ha mys o pysseldag. O det är alla tiders, för i kväll kommer jag inte o lägga mig förrän vid 2-tiden. Det är nämligen så att i junior-vm i ishockey i Canada kommer de svenska killarna att möta Rysslands! Toppmatch! Och jag kan ju gå upp när jag vill i morgon. Men känner jag mig rätt så i entusiasmens tecken satt jag uppe o såg en del sena grejer även när jag skulle gå upp kl 6 på morgonen o gå på jobbet. 0 skönt är det att vara pensionär!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0