Mys o pyssel var orden sa Bill....

Ja, der var det sa Bull! Den här ramsan"det var ordet sa Bill, ja det var det sa Bull", hörde jag min käre far upprepa med ett leende när jag var liten, många, många gånger. Vem kommer inte ihåg Pelle Svanslös böckerna som växte upp på 40-talet.
                    Appropå mys så hade jag det mysigt när jag drog mig undan på mitt rum på Sturegatan i Örebro o läste om Pelle Svanslös, Biggles, indianer o buspojken Bill m.fl. Det tyckte nog ochså min kära mor! För ibland när hon öppna badrumsdörren så kunde ett flertal grodor hoppa ut över tröskeln. Det var nog mindre mysigt! För henne! Jag tror det går skrönor än idag i Örebro om dom här grodorna. Jag hade ochså vita möss. På somrarna i Björkenäs utanför Hjo, vår sommarstuga, tog jag in vårtbitare,större gräshoppor, på verandan som jag "klätt" med gröna växter. Spindlar samla jag i ett zinkkar o myror var jag tyvärr elak mot. Det var ju min ärade mor som fick stå ut med det mesta för min far jobbade och på sommaren hade han bara 2 veckors semester, åtminstone de första åren.
               Min far kom de första åren med "tuff-tuff" tåg från Stenstorp till Hjo när han skulle ha semester! När sommarlovet börja så åkte min mor, mina systrar o jag med Bennies Taxi Mosås från Örebro till Hjo. Det var ett riktigt äventyr på grusvägarna! Bennie hade en sån där stor Volvo, sugga kallades den väl förr?! Den rymde hur mycket som hellst.
                Idag skulle jag faktiskt önska att dagens barn o ungdom skulle få vara med mig under den här tiden på 40-talet. Det är inget fel med idyller och den här tiden var trots matkuponger o fördragna gardiner en mycket lycklig tid för undertecknad och andra. O sånt "sprider sig" till ens senare liv. Vilken grund att stå på!
                 Idag har jag ju "pyst" ochså. Jag pös ner till stan! Gick på biblioteket, lämna Marko Polo, låna "10 små negerpojkar" av Agata Christie som jag läst för en herrans massa år sen. Glömt vem som var mördaren. Intrigen är fantastisk, så mycket kommer jag ihåg! Sen klippte jag mig, gick på spelhålan på torget o lämna mitt 10-veckors lotto o bad en bön om att den här gången skulle det vara jag som tog hem 150 miljoner, redan gärna på lördag! Sen handla jag bla granatäpplen på närliggande Ica och avsluta med att köpa en ny vaxduk till köksbordet för att även glädja mina systrar som kommer på besök nästa vecka med män!
                            Och ikväll blir det Zlatan i Moskva o i morgon blir det långrunda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0